..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyaya geldiðinden, dünyada bulunduðundan, dünyadan gideceðinden hoþnut olan bir kimse görmedim. -Namýk Kemal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > mahmut dað




25 Temmuz 2011
Bilinmezler  
mahmut dað
yine yalnýzlýða dair, yalnýzlýk içindeki en garip arayýþlar.


:ADFH:
Ne yapsam ellerim hala bomboþ. Ve avuçlarýmýn içi hüzün kýrýntýlarýyla dolu. Bir þarký, ya da tatlý sözlerle örülmüþ bir þiirin üstüne serpilip duruyor o hüzün kýrýntýlarý. Geçmiþi hatýrlayýp geleceðe umutla bakabiliyorum. Ancak umutlarýn hepsinin üstünde garip hüzün kýrýntýlarý bezeli. Tatlý bir þarký yada sözlerin en tatlýsýyla örülmüþ en güzeli þiirlerin... hüzün kýrýntýlarý aralarýna doluyor. En güzel aþk sonelerinde shakespearenin bir boþluk var. Hep yalnýz gibi geliyor kalabalýk soneler. Hepsinde bir þeyler eksik. Hepsi matem siyahýyla kaplanmýþ. Hepsi birer birer içimdeki yalnýzlýktan paylarýna düþeni alýyor. Adýný bilemediðim senin eksikliðinin kýrýntýlarý en güzel þiirleri ve en güzel þarkýlarý matem siyahýna boyuyor.

En güzeli düþlerin yitirip gitmiþ bitimsizliðini. Ve kap karanlýk geceyi süsleyen ayýþýðý. Gün ýþýðýnda garip ve lanet olasý bir yalnýzlýk var. Bitimsiz sandýðým her þey biçimsizleþmiþ. Ve sonsuzluk büsbütün yalan olup gitmiþ. Ve ellerinin yokluðunun hüznü cam kýrýklarý gibi parçalýyor parmaklarýmý... parmaklarým paran parça. Ve kan revan içinde hayat. Ve varlýðýnýn yerini arýyor aklým bilinmez köþelerinde bitimsiz evrenin. Bulamýyor. Ne adýn belli, ne de evrendeki yerin. Sonra, içimde evren kadar büyüyen bir yalnýzlýk... ucu bucaðý görünmüyor. Her yer bir anda yalnýzlýða kesiyor. Ve sonra karanlýk... en bitimsizi karanlýðýn. Hep adýný bile bilmediðim sana hasretin getirdiði þeyler bunlar. Hep adýný bile bilmediðim senin suçun. Çünkü ne adýn belli senin, ne de evrendeki yerin.

Günün her doðuþunda ve dünyayý her sarýþýnda gecenin hep bu hal üzreyim. O gün ve o gece baþka bir arayýþýn baþlayýþý demek hep. En güzel týnýlarýnda en güzel þarkýlarýn ve en güzel sözlerinde en güzel sözlerle örülmüþ þiirlerin hep sana giden bir kapý var. Ve açtýðým hiç bir kapýnýn ardýnda yoksun. Çoksun ve her yerdesin. Ve yoksun ve hiç bir yerdesin. Þimdi alýp bu sözlerin tümünü yazmak istiyorum bütün kuþlarýn kanatlarýna. Çünkü belki bir gün olduðun yerde kaldýrýverirsin baþýný ve birinden birinde görürsün. Belki merak edersin, nedir bu sözler ve kimindir diye. Belki bilirsin ve baþlarsýn aramaya, belki gülüp geçersin yüzünde garip bir tebessüm oluþur. Yeni yeni sahnelenen bir oyun var yaþadýðým bu garip yerde. Ve o oyunda bir þarký... “belki bir gün” o þarkýnýn adý. Evet! “belki bir gün!” belki bir gün bir yerde ansýzýn, apansýz, hiç beklenmedik bir anda... her hangi bir yerde çýkývereceksin karþýma. O zaman adýn da bilinecek, yerinde. Maddenin varlýðýyla baþlayan bir yönetici yasa vardýr madde ve insan üzerinde. “her þey ancak ve ancak tam zamanýnda olur.” Daha öncesinde olup biten her þey olacak olanýn olmasý için ön hazýrlýktýr sadece. Arayýþlar, kaçýþlar, sevinçler, mutluluklar.... hepsi ama hepsi bir yerde seni bana hazýrlarken seninle olmaya yalnýzlýkla antrenman yapýyorum ben. Antrenmanlarýn en zorlusu ve en belalýsý antrönerlerin.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevinilmez Hiç Bir Ölüme.
Hayat ve Yaðmur
Ýki Kiþilik Gerçek Bir Düþ
Hep Yalnýzlýk! Hep Yalnýzlýk!
Çölde Ýsyankar Bir Kum Tanesi
Denizin Sevda Þarkýsý.
Kemanýn Çýðlýðýnýn Öyküsü
Yalnýzlýða Dair
Þeytanla Empati
Sen Ýnsansýn

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bize Özgü Bir Hayat
Samed Behrengiye Mektup
Seyir Defterinin Altýn Sayfasý
Tek Çözüm, Hepiniz Ölün
Omelasta Devrim
Dünden Bu Güne Faþizm
Gökkuþaðýnýn Mektubu
Ateþbaz
Aþkýn Her Hali
Karanfil Kokusu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yalnýz Yolcu [Þiir]
Hayat ve Hayat2 [Þiir]
Adem ve Havva Masalý [Þiir]
Bir Kucak Aþk [Þiir]
Savaþ Korkularýnla [Þiir]
Aþk ve Huzur [Þiir]
Zýtlýkta Birlik [Þiir]
Her Hangi Bir Masal [Þiir]
Yalnýzlýða Sürgün [Þiir]
Sýcak Gülüþler [Þiir]


mahmut dað kimdir?

týpký erasmusun dediði gibi; delilik mutluluktur. bu düsturdan yola çýkýp beni delirten yazma tutkusunu özgür ve çýlgýn düþlerin, ve hayal gücümün en çýlgýn halinin emrine verdim. yazmak, yaratma tutkusunun insan zihnindeki tüm açmazlardan kurtulup, sözün ak ve kara büyüsüyle biçimlenmiþ en gerçek halidir. çünkü söz büyüdür, gerçek söz deliliktir.

Etkilendiði Yazarlar:
J. R. R. Tolkien, Samed Behrengi, Stephan King, R. A. Salvatore, Tess Geritson... ve daha nice güzel kalemler


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mahmut dað, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.