..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hata! Klavye baðlý deðil. Devam etmek için F11'e basýn...
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bilim Kurgu > ömer kýrat




1 Nisan 2005
Herkese Kötü Bir Rüya Gibi Gelecek  
ömer kýrat
Karamsar gelecek tahminlerine bir destek de bendenizden...


:BDBG:
Konu: Geleceðin bize getireceklerinin, bizden birçok þey götüreceðine inana yazar –ki bu ben oluyorum- gelecekte olacaklar hakkýnda olmadýk bir hikâye yazar…

Herþey, sonsuz enerji üretmenin yollarýnýn bulunmasýyla baþladý. Enerjiyi hiç bitmeyecekmiþ gibi (ki teoride öyleydi) kullanmamýzla daha da kötüye gitti. Tahmin edin ilk keþif nereden gelmiþti. Evet, doðru tahmin! Japonlar yapmýþtý. 1 ton atýktan (çöpten) elde edilen enerji 300 ton kömürden elde edilen kadardý. Çöplerden böylesine büyük enerji elde edilememiþti daha önce… Ve tabi ki teorik olarak sonsuz bir kaynaktý. Zira insanlarýn istisnasýz baþarýyla yaptýklarý tek þey varsa o da çöp üretmekti.
Ýlk baþlarda herþey yolundaydý. Ama ardýndan tüketim olgusunun yarattýðý baþat sorun kendini gösterdi. Ýnsanlar neye ihtiyaçlarý olduðunu ancak o piyasaya sürülünce farkeder bildiðiniz gibi… Mesela cep telefonuna veya televizyona ihtiyacýmýz olduðunu, onlar icat edildikten sonra reklâmcýlarýn yardýmýyla öðrendik. Dolayýsýyla insanlar sýnýrsýz enerjiye de benzer þekilde yaklaþtýlar. Ýnanýlmaz enerji tüketimi baþlayýnca buna baðlý olarak, inanýlmaz enerji üretimi de baþladý.
Enerji üretmek için çöp, çöp olacak þeyleri üretmek için tüketim gerekiyordu. Sonunda iþ; her tüketim toplumunda olduðu gibi tüketmeye devam edebilmek için tüketmeye döndü. Harcanan güç ucuz olduðu için üretilenlerin maliyeti düþüktü. Ama insanlar satýnaldýklarý þeyi hemen tüketmek zorunda kalýyordu. Zira “çöpe” ihtiyaçlarý vardý. Bir süre sonra çöp olan ürünler, ürünlerin kendilerinden daha deðerli hale geldi ve Japonlar bile bunu halledecek bir teknoloji geliþtiremediler. Tabi ki sorunu halledememeyi onurlarýna “yediremeyince” geleneksel davranýþlarýný tekrarlayýp karýnlarýný býçakla yardýlar ve sorunlarýný içlerine attýlar. O gün tüm dünya, sorunlarý içine atmanýn ölümcül olabileceðini anladý.

Diðer ülkeler de ucuz, yenilenebilir, sýnýrsýz enerji araþtýrmalarýna hýz vermiþlerdi. Ýkinci keþif ÇÝNLÝLER’den geldi. Japonlar’a benzerliklerinden dolayý bir süre, Uluslar arasý Toplum “Japonlar yine yapmýþ abi!” þeklinde fikir beyan ettiyse de sonra durum anlaþýldý. Onlarýn enerji üretim yöntemleri oldukça farklýydý. Bildiðiniz gibi insanlarýn diðer ülke insanlarý hakkýnda kalýplaþmýþ fikirleri vardýr. Mesela Amerikalýlar, dünyada çok fazla RUS olduðunu düþünür. Iraklýlar ise (haklý olarak) etrafta çok fazla Amerikalý omasýndan yakýnýr. Ayrýca yine istisnasýz her ülkeden insan, dünyada çok fazla ÇÝNLÝ olduðunu düþünür. Hatta Çinliler bile... Ýþte bu nedenle, doðum kontrol yöntemleri üzerinde araþtýrma yapýlan laboratuarýn birinde yaþanan kaza sonucunda, insan sperm ve yumurtasýnýn birleþme anýnda inanýlmaz bir enerji ortaya çýktýðýný keþfedenin ÇÝNLÝLER olmasý neredeyse kaçýnýlmazdý.

Bu keþfin toplumsal yankýlarý büyük oldu. Ýnançlý kesim, bu enerjinin “ÝNSAN RUHU” olduðunu idda ettiler. Tanrý, yarattýðý ruhu, sperm ve yumurta birleþirken oraya gönderiyor olmalýydý, inançlýlara göre… Bu ilginç bir yaklaþýmdý. Ayrýca bu enerjiyi, sadece insan üreme hücrelerinin birleþirken üretilmesi, açýklamayý destekliyordu. Dolayýsýyla inançlý kesim, söz konusu enerjiyi lanetledi. Makineleri, insan ruhundan üretilen enerji ile çalýþtýrmak en büyük günahtý. Mesela insaný günaha davet eden televizyonun, insan ruhuyla çalýþmasý kabul edilemezdi. Ama maalesef bu enerjiyi protesto etmek için yaptýrýlan ve her yere asýlan afiþler beklenen etkiyi yapmadý. Zira afiþte bir vibratör vardý ve elektrik kablosu, ruh olduðu açýkça belli olan bir varlýða takýlmýþtý. Afiþ, insanlarýn inanç yönüne deðil mizah duygusuna etki etmiþti. Vatikan’ýn “Bu enerjiyi kullanmayýn! Çarpýlýrsýnýz!” açýklamasý da pek etki etmedi.
Bilimsel çevrelerden ve “inanmaya” inanmayanlar cephesinden ise farklý bir açýklama geldi. Onlara göre bu güç, “Bilinç Enerjisi” idi. Bu nedenle sadece insan üreme hücrelerinin birleþmesi sýrasýnda üretiliyordu. Demek ki bilinç evrenede nadir bulunan bir tür “enerji” biçimiydi. (Bu, bilinçli tüketicilerin neden enerjik tipler olduðunu da açýklýyor deðil mi?) Ýnsan DNA’sý bir tür paratoner görevi görüp, evrende bulunan bilinç-enerjisini çekiyor olmalýydý.

Sonuçta yöntem hayata geçirildi. Çinliler, SPERMO-EGGLEKTRÝK SANTRALÝ adýný verdikleri birimler kurmuþlardý. Burada çalýþan erkekler için erken boþalma bir problem deðil bir tercih sebebiydi ve kadýnlar maaþlarýný aybaþlarýnda alýyorlardý.

Ama bu yöntem de bazý sorunlara yolaçtý. Bir kýsmý “isim” sorunu gibi önemsizdi. Zaten Çinliler isim sorununa alýþýklardý. Zira CHAN isimli kullanýcýlar için 26 ayrý telefon rehberi basýlmýþtý. Bu sefer isimlerle ilgili farklý bir sorun vardý. Ýnsanlar bebeklerine “ENEGÝZER”, “VARTA”, “DURACELL” gibi adlar koyuyordu. Ama yeterli pil markasý yoktu…
Ardýndan daha ciddi sorunlar ortaya çýktý. Daha önce söylendiði gibi bu enerji “BÝLÝNÇ ENERJÝSÝ idi. Dolayýsýyla bir süre sonra elektrikli süpürgeler öksürmeye, çamaþýr makinelerinin baþý dönmeye, çöp öðütücüler kusmaya ve televizyonlar hangi kanalýn seyredileceðine karýþmaya baþladýlar.
Bu sýrada toplumsal barýþ da bozuluyordu. Özellikle birkaç kendini bilmez inançsýzýn, ruh enerjisinin kullanýmýný protesto etmek için asýlan posterdeki vibratöre, orgazm olmuþ erkek suratý çizmelerinden sonra… Döllenme yoluyla sýnýrsýz ve maalesef BÝLÝNÇLÝ enerji üretimine son darbe cep telefonlarýndan geldi. Artýk “telefon sapýðý” isim tamlamasý deðil “sapýk telefon” sýfat tamlamalarý kullanýlýr olmuþtu.
Çinlilerin bu baþarýsýzlýða tepkisi, Japonlarýnkinden farklý oldu. Onlar, bir sorunun üstesinden gelemediklerinde yaptýklarýný yapýp, yeni bir ÇÝN SEDDÝ inþaa ettiler. Ama bu seferkini Türkler’in saldýrýlarýndan deðil bilinç sahibi makinelerden kurtulmak için yaptýlar...

Elbette görece baþarýlý Sýnýrsýz Enerji üretim çabalarý da olmuþtu. Mesela Ruslar, votka ile çalýþan bir devirdaim motoru geliþtirmiþlerdi. Ama votkayý, içmek dýþýnda baþka iþlerde kullanýnca, yavaþ yavaþ ayýlmaya baþladýlar. Rus toplumunda bir tür aydýnlanma, daha doðrusu Ayýlma Çaðý yaþandý. Ýlk sorduklarý þey; “Heyy! Sovyetler Birliðine ne oldu?” idi.
Ardýndan büyük þok geldi. Onlar artýk kapitalisttiler. Büyük, kapitalist bir devlet olarak (ABD gibi) ne yapacaklarýný düþündüler ve demokrasi kavramýnýn ilk çýktýðý YUNANÝSTAN’a saldýrmaya karar verdiler. Amaçlarý Yunanistan’ý demokratikleþtirmek ve sýcak denizlere inmekti. Ama bilmedikleri þey, Yunanlýlarýn korktuklarý zaman denize atladýklarýydý. Bu atalarýndan öðrendikleri bir yöntemdi. Özellikle Türklerden kaçmak için iþe yaramýþtý. Fakat Ruslar, Yunanlýlarý çoook fazla korkutmuþlardý. Dolayýsýyla döküldükleri deniz haddinden fazla ýsýndý. Kýzýl ordu komutanlarý (ki artýk kýzýl deðillerdi) sýcak denizin sidik kokan biþey olduðunu farkedince, bunca yýl buna ulaþmak için uðraþtýklarýna piþman oldular. Ardýndan da Teksas’tan kaçýrdýklarý bir moronu (Amerikalý da denir) baþkan seçtiler. Her büyük kapitalist devletin yapacaðý gibi… Ardýndan da bi daha seçtiler…

Sonuçta bu ve buna benzer sýnýrsýz enerji elde etme çabalarý insanlýða; tuhaf afiþler, garip bebek isimleri, fazla zeki makineler, çöp daðlarý, etrafta çürüyen Japon cesetleri, ayýlmýþ bir RUS halkýndan oluþan KÖTÜ BÝR RÜYA GÝBÝ BÝR GELECEK getirdi.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bilim kurgu kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Buzdolabý Adam Elma
Frank Einstein
Piþmiþ Tavuðun Baþýna Gelenler
Ayrý Dünyalarýn Ýnsanlarý
Son Dua: S. O. S
Evrim Tarihinin Baþarýsýz Baþ Yapýtlarý
Robotlar
Tarihin Baþý; Medeniyetler
Bazen Ýnsanýn

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kuran'a Ayak Basan Ýlk Türk
Noel Baba'nýn Gerçek Hikâyesi
Dinlenme Tesisi (Hac - Mahal)
A Playlist Story
Yalnýzlýk Üzerine Bir Yanýlma/yanýlsama
Ordu Olmayan Adam
Bill Clift'in Karýsýnýn Anlatacaklarý Var!
Mutlu Olmaktan Mutsuz Olan Adam
Bana Ne! (Cinayet Nedeni)
Hilkat Garibesi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sherlock ve Watson [Roman]
Hâlâ Emekleyen Ýnsanlýk [Deneme]
Dünya Kadýnlar Dünü [Eleþtiri]
Türban Baðlamýnda Korunmasýz Dinsel Ýliþki [Eleþtiri]
Bir Mayýs Ýþçisi Gibi Yayýlmak Meydanlara [Eleþtiri]
Numeroloji [Bilimsel]
Koçlarýn Arabalarý & Tanrýlarýn Sessizliði [Bilimsel]
Diyet [Bilimsel]
Repeat After Me: Evren, Evrem, Evre! [Bilimsel]
Ödeme Güçlüðü Çekenler [Bilimsel]


ömer kýrat kimdir?

Merhaba edebiyat aþýklarý! Edebiyata duyduðunuz aþkýn karþýlýksýz olmasýna neden olan kiþi, yani edebiyatýn gönlünü kaptýrdýðý, dolayýsýyla sizin aþkýnýza karþýlýk vermemesine neden olan kiþi olarak, büyük bir sorumluluðum olduðunun bilincindeyim. Bu bilinçle, amatör edebiyata büyük bir katký saðlayacaðýna, yeni bir soluk ve beniz getireceðine inandýðým bu sitenin üyesi olarak, üyesi olduðum ve edebiyata yeni bir beniz ve soluk getirip, katký saðlayacaðýna inandýðýmý az önce belirttiðim bu sitedeki yazýn serüvenime sizleri de davet etmekten kývanç duyuyorum ve kývancýn kelime anlamýný tam olarak bilemediðim için þaþkýnlýk yaþýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Douglas Adams, Emil Zola, Garcia Marquez, Oscar Wilde, Woody Allen


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ömer kýrat, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.