..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýste, sana verilecektir; Ara, bulacaksýndýr; Çal ve kapý sana açýlacaktýr -Ýncil
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Yeraltý > Þenol Durmuþ




9 Aralýk 2010
Esrar  
Þenol Durmuþ
"Hadi cevap ver ulan..Ýyi mal iþte, hakiki Lübnan malý. Afgan bile olabilir, ama hala cevap vermiyor, karaktersiz müptezel. Deminden beri koca üçlüleri peþpeþe içtin, geberdin. Nefes alamýyorsun, dumanlarý kör baðýrsaðýna kadar çekiyorsun, öksür öksür de geber. Alt tarafý on liralýk fiþek alýcan. Bedavadan on liralýk çektin bile, hadi hadi ulan konuþsana."


:AFIJ:
-"Eeee dalga nasýl? Birþey demedin hala?"

Eski, yýkýk gecekondunun periþan bir odasýnda , iki adam anlamsýz bir þekilde göz göze geldi...Sigara, esrarýn dumaný, oda içersinde, sis gibi yayýlýrken, uyuþturucu satýcýsý aðzýndaki dumaný salarken karþýsýnda oturana soruyordu...Adam hala cevap vermiyordu...

Kýsa boylu, çelimsiz, üstü baþý periþan olan adamý kýsa öksürükler tutmuþtu.Oturduðu kýrk sandalyeden düþmemek için bir elini masaya dayadý.. Bir þey söylemek isterken tekrar týkanýyor, öksürüyordu...Neden konuþmuyordu?...

"Hadi cevap ver ulan..Ýyi mal iþte, hakiki Lübnan malý. Afgan bile olabilir, ama hala cevap vermiyor, karaktersiz müptezel. Deminden beri koca üçlüleri peþpeþe içtin, geberdin. Nefes alamýyorsun, dumanlarý kör baðýrsaðýna kadar çekiyorsun, öksür öksür de geber. Alt tarafý on liralýk fiþek alýcan. Bedavadan on liralýk çektin bile, hadi hadi ulan konuþsana."

Öksüren adama bakarken düþünüyordu...Sigarayý hala býrakmak istemeyen adam elini aðzýna doðru tutarak konuþuyordu:

"Valla Arap Mehmet abi, fena deðil ama geçen haftaki dalga bundan daha iyi gibiydi.Kaç kilo almýþtýn abi, inþallah zarar etmezsin"

Sustu...Sönmekte olan esrarlý sigaradan birkaç duman daha çekmek için çaba sarfetti...Adamýn bu tarz konuþmasýndan rahatsýz oldu.. .Öfkeyle kýzgýnlýkla el kol hareketleri yaptý:

"Sana ne ulan ne kadar aldýðýmdan, benim ortaðým mýsýn?..Ne diyorsun sen Naci, esrar deðil eroin mübarek, sen ne zaman böyle kubar içtin he? Söylesene, çingeneler den ot içe içe týk nefes olmuþsun, kýçýndan nefes alýyorsun artýk...Fazla traþ etme de, ne kadarlýk alacaksan al, hadi ilerle git, iþim gücüm var, gidip piyasayý dolaþacaðým, çabuk söyle."

Hýrsla ayaða kalktý. Küçük odanýn içinde, aðýr aksak volta atarken gittikçe huzursuzlanýyordu.Bu uðursuz oto hýrsýzý bugün nasýl da karþýsýna çýkmýþtý.

"Senin geçen hafta paket olduðunu söylediler he doðru mu?..Nasýl paçayý yýrttýn?.

Yeniden öksürmeye baþladý...Boðuluyordu...

"Su içsene gebericen ulan"

Adam elini sallarken gýrtlaðýndan konuþuyordu..

"Ýstemez abi, doðru yakalandýk ama suçu birader üstüne aldý beni saldýlar"

"Ulan þansýn var, bunlar adamý öyle kolay kolay býrakmaz ya"

"Abi iyi bir zarboya denk geldik...O eski iþkencecinin tayini çýkmýþ anlayacaðýn"

Ne þanlý bir hýrsýzmýþ...O ne zaman iyi birine rastlayacaktý acaba?... Ne zaman yüklü bir mal almýþsa, malý eritip satana kadar, büyük stres yaþardý.Aldýðý bu malý bir hafta içerisinde satýp ana satýcýya borcunu kapatmasý gerekiyordu.

Yýllarýn satýcýsý Arap Mehmet profesyonel, iþinin hakkýný veren adamdý. Karþýsýnda oturan kýsa boylu, zayýf, diþleri çürümüþ, periþan bu adama nefretle bakýyordu. Otuz küsür sene bu iþi yaptýðý halde bile ayný ilk gün heyecanýný yaþardý... Sýkýntýdan, stresten protez, takma bacaðý bile artýk kaþýnmaya baþlamýþtý.

Bir ayaðý dizinden aþaðý kesikti. Tam iki yýl protez bacaðýna alýþmak için büyük mücadele vermiþti. Yýllardýr aþýrý duman çekmekten, ayak damarý týkanmýþtý. Doktora gittiðinde, acý haberi duyunca oturduðu koltuktan saatlerce kalkamamýþtý. Bir heykel gibi doktorun karþýsýnda oturan Arap Mehmet birden ayaða kalkýp haykýrmýþtý:

"Lanet olsun, bir an önce keseceksen kes de iþime gücüme bakayým doktor bey"

Sonra da arkasýný dönerek odadan çýkmýþtý. Doktor þaþýrmýþtý..Yýllardýr ilk kez böyle bir müþteri görüyordu. Nasýl bir insandý bu adam?. Bir hafta sonra da istediði þekilde sol ayaðýný süratle kesmiþler di... Daha sonra, pansuman günlerinde Arap Mehmet'in bir telefon konuþmasýný duyan doktor iyice bir þok geçirmiþti.

"Alo, evet evet benim, sen misin Ahmet?... Yarýn öbür gün hastaneden çýkýyorum, önemli deðil, bir þeyim yok...Sol ayaðýmý kestiler, idare ederiz...Sana ne kadarlýk mal lazýmdý, olur tamam hallederiz, Allaha emanet ol."

Dediðini de yapmýþtý Arap Mehmet. Uzman bir satýcý sayýlýrdý.. Hiçbir iþini yarým býrakmazdý. Bir defasýnda müþterisine on gram esrarý götürürken, malý teslim edemeden, tesadüfen yakalanmýþtý. Üç yýl hapis yattýktan sonra, çýktýðý gün ayný müþterisinin karþýsýna dikilmiþti.

"Kusura bakma biraz geciktim, al emanetini"

Müþterisi de hayret etmiþti.Her zaman sözünde dururdu... Bu özellikleriyle Ýstanbul'un hatýrý sayýlýr torbacýlarýndan birisi olmuþtu. Þimdi karþýsýnda oturan bu sefil adamýn niçin kalkmadýðýný da çok iyi biliyordu. Bedavadan bir duman daha fazla çekmek için, adam oraya yapýþmýþtý. Yýllardýr bu sefil gibi binlerce insaný tanýmýþtý.

Esrar içmek her babayiðidin harcý deðildi ki... Zengin içkisiydi bu meret. Paran çok, vaktin bol olacaktý bu içki de. Her zaman iki tip müþterisi vardý bu meretin... Zenginler...Sefiller...En çok bu sefillerden sýkýntý çekmiþti. Zengin müþterilere hem saygý gösterir, hem de severdi.Zenginde sorun olmazdý. Maddiyat ve maneviyat yüksekti bu zengin müþterilerde. Ama bu öksüren, zor nefes alan, ihtiyar sefil keçi öyle miydi?... Maddiyatý olmayan birisinin, maneviyatý da yok sayýlýrdý. Arap Mehmet düþünürken adam bir sigara daha hazýrlýyordu... Bugün bu adamdan kurtuluþ yoktu. Adam her zaman ki sahte gülüþüyle, sahte konuþmalarýna baþladýý:

"Mehmet abi ayaðýn hiç belli olmuyor iyi mi. Deminden beri volta atýyorsun, hani kesildiðini bilmesem, sanki yeniden büyümüþ diyeceðim, vallahi billahi."

Þimdi de yað çekmeye baþlamýþtý sefil adam...Tabii ki koca üçlüyü gördükten sonra. Namussuz herif, þerefsiz hýrsýz. Arap Mehmet düþüncelerinden sýyrýlýrken gülmeye baþladý...Elindeki sigarayý fýrlattý.

"Al yap þunu da çekelim...Ben de biraz plaka hazýrlayayým bari, birazdan gelen giden olur."

Ýç cebinden bir paket çýkardý. Ýçindeki toz esrarý, çay kaþýðý ile ölçerek küçük kaðýtlara eþit þekilde yaydý...Sigarayý saran adamýn elleri titriyordu..Adam göz ucuyla onu izlerken yeniden öksürmeye baþladý...

"Ne oluyor Naci elin ayaðýn titriyor ulan, kýrk senedir çekiyorsun hala bir sigarayý saramadýn"

Adam cevap vermedi..
Kapý dan sesler duyuldu...Kapýya doðru yürürken durdu..Birisi kapýya tekmeyle vurdu..Birileri baðýrýyordu...

"Aç kapýyý Arap Mehmet...Polis aç kapýyý, sakýn malý kaybedeyim deme içerdesiniz...Hadi aslaným bizi yorma sana güzelliðimizi yapacaðýz söz"

Arkasýný döndü..Þok geçirdi..Adama baktý...

"Ulan yoksa Naci..."

Korkudan titreyen adamýn elinde ki esrarlý sigara yere düþtü....


"Affet beni abi, elini ayaðýný öpeyim ne olur Mehmet abi...Çok fena ezdiler,dayanamadým..Zaten seni alacaklarmýþ...Baþka çarem yoktu, affet beni"



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yeraltý kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hýrsýzlar Kralý
Köpeklerin Aþký
Topal Hayri
Pavlovun Köpekleri
Cafer Kalfanýn Ýsyaný
Pavlovun Köpekleri 2
Cafer Kalfa
Cafer Kalfa Konstantinopoliste
Gerzekler
Ýþsiz ve Öfkeli

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kurtarýn Beni
Güzel Ýstanbul
Sarýgöl Roman Mahallesi 2
Ýdam Ýsteriz
Pavyon Sokaklarý
Dilenciler Köyü
Gel Abi...
Emret Baþkaným
Cafer Kalfanýn Ýsyaný 2
Düttürü Düüüttt

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kurtlar Sürüsü [Þiir]
Ego - [Þiir]
Çingeneler Zamaný [Þiir]
Açým Ben [Þiir]
Olmalý [Þiir]
Zaman Geçsin [Þiir]
Hani [Þiir]
Konstantin Aðlýyor... [Þiir]
Kuyu [Þiir]
Sen Gidersen [Þiir]


Þenol Durmuþ kimdir?



Etkilendiði Yazarlar:
CERVANTES


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þenol Durmuþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.