..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Müzik söylenemeyeni, ama sessiz de kalınamayanı anlatıyor. -Victor Hugo
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > İnceleme > Din > M.NİHAT MALKOÇ




17 Nisan 2012
Gönülden Güle Mektuplar…  
M.NİHAT MALKOÇ
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı 1989 yılından beri Peygamber Efendimizin doğum yıldönümlerini “Kutlu Doğum Haftası” adı altında kutlamaktadır. Bu hafta içerisinde Peygamber Efendimizi konu alan çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu yıl Kutlu Doğum Haftasının teması “Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku” olarak belirlendi. Bu konu etrafında ülke genelinde değişik yarışmalar tertiplendi.


:BGEF:


                         M.NİHAT MALKOÇ

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı 1989 yılından beri Peygamber Efendimizin doğum yıldönümlerini “Kutlu Doğum Haftası” adı altında kutlamaktadır. Bu hafta içerisinde Peygamber Efendimizi konu alan çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu yıl Kutlu Doğum Haftasının teması “Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku” olarak belirlendi. Bu konu etrafında ülke genelinde değişik yarışmalar tertiplendi.

Bu sene Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Trabzon Müftülüğü ortaklaşa Kutlu Doğum Haftası yarışmaları düzenledi. Kâinatın Efendisi olan Peygamberimizi anlatmak için genç yürekler kaleme sarıldı. Yarışmalar iki ayrı kategoride gerçekleştirildi. Liselere yönelik olarak gerçekleştirilen kompozisyon yarışmasının konusu “Hz Muhammed(sav) ve İslam Kardeşliği” idi. İlköğretim ve liselere yönelik olarak gerçekleştirilen mektup yarışmasında ise “Hz Muhammed(sav)’e Mektup” konu başlığı olarak seçildi. Her kategorinin birincilerine dizüstü bilgisayar, ikinci ve üçüncülerine netbook, dördüncülere de tablet bilgisayar verilmesi kararlaştırıldı. Yani bu yarışmada öğrencilerimize 12 bilgisayar verilmiş oldu.

Söz konusu yarışmalara katılmak için yüzlerce öğrenci kaleme sarıldı. Trabzon’umuzun merkezinde ve ilçelerinde bulunan ilköğretim ve ortaöğretim okullarının her birinden, her bir kategori için üçer eser gönderildi. Bu eserler birikerek yüzlü rakamları buldu. Oluşturulan jüri heyeti bu mektupları ve kompozisyonları bir gün boyunca büyük bir titizlikle okudu ve her kategoride ilk dörde giren eserleri tespit etti. Bunun dışında, bu yılki Kutlu Doğum Haftasının anısına bu öğrenci yazılarından bir de kitap hazırlanması planlandığı için jüri, bu kitaba girebilecek değerde olan mektup ve kompozisyonları da ayrıca belirledi.

     Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Trabzon Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum Haftası yarışmalarında dereceye girenler şu isimlerden oluştu. İlköğretim Okulları “Peygamberimize Mektup” yarışmasında şu öğrencilerimiz dereceye girmiştir:

1. “Gül Yüzlü Peygamberim” adlı mektubuyla Maçka Konaklar Köyü İlköğretim Okulundan Melike Akkaşoğlu; 2. “Tövbekâr Bir Dille” adlı mektubuyla Akçaabat Alaittin Akçay İlköğretim Okulundan Büşranur Akyüzlü; 3. “Ey Gül” adlı mektubuyla Merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulundan İrem Emral; Mansiyon: “Kâinatın Efendisine Mektup” adlı mektubuyla Sürmene Hasan Tahsin Kırali İlköğretim Okulundan Gamze Karaahmetoğlu…

Ortaöğretim Okulları(Liseler) arası “Peygamberimize Mektup” yarışmasında şu öğrencilerimiz ilk dört dereceye girmiştir: 1. “İçimizdeki Sen” adlı mektubuyla Trabzon Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Rahime Betül Topçu, 2. “18 Yaşımın Peygamberisin” adlı mektubuyla Trabzon Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Denizcilik Anadolu Meslek Lisesinden Caner Özdemir, 3. “İnsanlığı Isıtan ve Işıtan Güneşsin Sen” adlı mektubuyla Trabzon Anadolu Lisesinden Sema Karakaş, Mansiyon: “Rahmete Davet” adlı mektubuyla Trabzon Tevfik Serdar Anadolu Lisesinden Şeymanur Yanılmaz…

Ortaöğretim Okulları(Liseler) arası “İslam Kardeşliği” konulu kompozisyon yarışmasında şu öğrencilerimiz dereceye girmiştir: 1. “Müminlerin Kardeşlik Duvarı” adlı kompozisyonuyla Trabzon Tevfik Serdar Anadolu Lisesinden Dilara Şengül, 2. “Kardeşliğin Sonsuzluğu” adlı kompozisyonuyla Vakfıkebir Anadolu Lisesinden Nurşah Sevim, 3. “Hep Birlikte” adlı kompozisyonuyla Trabzon Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Sümeyye İnan, Mansiyon: “Tek Yürek Olmak” adlı kompozisyonuyla Trabzon Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Sümeyra Kurioğlu… Dereceye giren tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyoruz.

İlköğretim ve ortaöğretim kategorilerinde dereceye giren mektuplar ve “İslam Kardeşliği” konulu kompozisyonlar, bunların dışında ayrıca yayımlanmaya değer görülen mektuplar ve kompozisyonlar Yaşar Şanlı’nın editörlüğünde “Gönülden Güle Mektuplar” adı altında bir kitap haline getirilerek Kutlu Doğum programında halka ücretsiz dağıtılmıştır. Gül kokulu bu kitap, kütüphanelerimizdeki yerini almıştır. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın din kümesinde bulunan diğer yazıları...
Arif Nihat Asya'nın Doğumunun 100. Yılı
Vatan Sevgisi İmandandır
Sabrın Sonu Selâmet
Şefaat Ya Resulullah!..
Allah Sabredenlerle Beraberdir
Tevbe İle Günahlardan Arınmak
Kırk Hadis Işığında
Kandiller Zincirinin İlk Halkası: Regaib Kandili
Hicrî Yılbaşınız Kutlu Olsun
İsraf Ekonomisi

Yazarın İnceleme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Okul ve Hapishane
Gevheri'nin Hayatı ve Şiirleri
Yusuf Has Hacip'in Şâirlere Bakışı
Trabzonlu Edebiyat Tarihçisi Nihat Sami Banarlı
Yapraklar Dökülür Kasımlarda!..
Veremle Savaş
Bir On Kasım Sabahı
Memleket Havası ve Köprübaşı Tv Sitesi
İlköğretim Okulları ve 100 Temel Eser
Öğretmenler Günü

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Senin Olan Sana Gelir (Manzum Reçeteler - 1) [Şiir]
Sen Kurtuldun, Bizler Öldük [Şiir]
Ümmetin Yetimleri [Şiir]
Kıyameti Bekle Bir Gün! [Şiir]
…... Gecenin Kanat Sesleri…... [Şiir]
Derbeder [Şiir]
Sen Hep On Beş Yaşındasın! [Şiir]
Berceste Mısralar - 310 [Şiir]
Zihnimiz İşgal Altında [Şiir]
Kıyameti Bekle Bir Gün! [Şiir]


M.NİHAT MALKOÇ kimdir?

NİHAT MALKOÇ’UN BİYOGRAFİSİ Beş çocuklu bir ailenin en küçük ferdi olarak 1970 senesinin 1 Haziran’ında Trabzon’un Köprübaşı ilçesine bağlı Gündoğan Köyü’nde hayata “Merhaba” dedi. İlkokulu komşu köy olan Güneşli Köyü’nde okudu. Orta ve lise öğrenimini Köprübaşı Lisesi’nde tamamladı. En büyük emeli iyi bir hukukçu olmaktı. Lise son sınıfta girdiği üniversite imtihanında KTÜ/Fatih Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü’nü kazandı. Dersaneye gitme imkânı ve zaman kaybına tahammülü olmadığı için kazandığı fakülteyle yetindi. 1992 yılında okulu bitirdi. İlk göz ağrısı olarak nitelediği Gümüşhane’de beş yıla yakın öğretmenlik yaptı. Her geçen gün öğretmenliği daha çok sevdi. Artık öğretmenliği bir tutku olarak görüyor. Vatan borcunu İstanbul’da Kara Kuvvetleri Lisan Okulu’nda Yedek Subay Öğretmen olarak onurla yerine getirdi. Bu peygamber ocağında yüzlerce yabancı subaya güzel Türkçe’mizi öğretti. Ankara’da girdiği sınavı kazanarak Akçaabat Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ne Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak atandı. Burada iki yıl görev yaptı. Daha sonra girdiği yazılı ve sözlü imtihanı kazanarak Türkî Cumhuriyetlerden Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’a,üç yıl görev yapmak üzere, öğretmen olarak gönderildi. Burada Mahdumkulu Türkmen Devlet Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nde ve İlâhiyat Lisesi’nde Türk Dili öğretmeni olarak çalıştı. Yine Aşkabat’ta Türkçe Öğretim Merkezi’nde(TÖMER) bir yıl boyunca değişik milletlerden kişilere Türkçe’yi sevdirerek öğretti. Şu anda Akçaabat’a bağlı Derecik İlköğretim Okulu’nda görev yapmaktadır. Bugüne kadar,en büyüğünden en küçüğüne kadar onlarca dergi ve gazetede fikrî,edebî,felsefî ve kültürel konularda yüzlerce yazı ve şiir yazdı. Bu yayın organlarından Türk Edebiyatı,Türk Dili,Bizim Çocuk,Çınar,Bizim Azerbaycan,Anadolunun Sesi,Üniversitelinin Sesi,Türkiye,Bizim Okul,Şenliğin Sesi,İnsanlığa Çağrı,Yeni Sesleniş,Gençliğin Sesi gibi dergilerde;Türksesi,Demokrat Gümüşhane,Kuşakkaya,Ortadoğu,Yeni Mesaj,Hergün,Candaş,Edebiyat,Bolu Üçtepe,Akçaabat Yeni Haber,Karadeniz Olay,Hizmet gibi gazetelerde yıllardan beri deneme,makale,fıkra ve şiirler yazmaktadır. “Bizim Okul” isimli kültür,sanat ve edebiyat dergisinin Yazı İşleri Müdürlüğü’nü yaptı. Kültürel organizasyonların çoğunda aktif olarak görev aldı. Sevgi,Dostluk ve Kardeşlik konulu şiir yarışmasında birincilik,Trabzon Belediyesi’nin düzenlediği Çevre ile ilgili yarışmada birincilik,yine aynı belediyenin düzenlediği “İki binli Yıllara Doğru Trabzon” konulu makale yarışmasında mansiyon,Akçaabat Belediyesi’nin değişik zamanlarda organize ettiği şiir yarışmalarında birincilik,ikincilik,üçüncülük ödülleri kazandı. Karadeniz Yazarlar Birliği kurucularındandır. Halen bu birliğin üyesidir. Bunların yanında elinin altındaki öğrencilere rehberlik ederek ve bizzat örnek olarak,onların da pek çok kültürel yarışmada ödüller almasına zemin hazırlamıştır. İkisi kız,biri erkek olmak üzere üç çocuk babasıdır.

Etkilendiği Yazarlar:
Necip Fazıl Kısakürek,Mehmet Akif Ersoy,Yahya Kemal Beyatlı


yazardan son gelenler

yazarın kütüphaneleri



 

 

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © M.NİHAT MALKOÇ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.