..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi sabýrlý ve yürektendir, sevgi kýskanç ve övüngen deðildir. -Ýncil
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Hakan Yozcu




8 Nisan 2014
Yasakçý Zihniyet Ne Kadar Doðru?  
Hakan Yozcu
Türkiye’de seçim dönemi yaklaþýnca herkes, siyasi düþüncelerini de bu sitelerde paylaþmaya baþladý. Olumlu ya da olumsuz. Herkes bir þeyler söyledi. Bana göre bu gayet normal, gayet doðru ve güzel bir yaklaþým tarzý. Herkesin bunu hoþ karþýlamasýný beklerdim. Oysa ilk tepki Baþbakan Sayýn Recep Tayyip Erdoðan’dan geldi. Ve “Ýnsanýmýzý bir Twitter’a, bir facebook’a yedirmeyiz” dedi. Akabinde Twitter Türkiye’de yasaklandý.


:AJJB:

Çaðýmýzýn en önemli buluþlarýndan biri de þüphesiz internet olmuþtur insanlýk için.
Bir týkla uzaklýk kavramý, bilinmemezlik kavramý kalktý ortadan. Bilgiye ulaþma, aradýðýn bir konuya eriþmek veya bir dostla buluþmak, konuþmak, sohbet etmek o kadar kolay oldu ki...
Bu gün internet, amacý doðrultusunda kullanýldýðý sürece insanlýk için çok faydalý bir buluþ. “Yok, yok” burada. Tabii bunu kötü amaçlý olarak kullanan kiþiler de var. Çýkarý için kullanan, haksýz kazanç elde etmek için kullanan, sapýk düþüncelerinin hayata geçmesi için kullananlar, hýrsýzlýk için kullananlar, yanlýþ bilgi verip insanlarý aldatmak için kullananlar, ve bunlar gibi bir çok olumsuzluklar için kullananlar var...
Bunlarý kast etmiyoruz. Bu þekilde kullanmaktansa hiç kullanmamak daha iyidir düþüncesini taþýyoruz.
Ýnternet günümüzde insanlarý bir araya getirip birlik ve beraberliði de saðlayabiliyor ama bunun yanýnda olumsuz eylemlerin de meydana gelmesine fýrsat verebiliyor.
Daha geçen yýl, Türkiye’de Gezi Olaylarý yaþanmýþtý. Ve herkeste genel kanaat “Facebook’un gücü” olarak nitelendirilmiþti bu olaylar.
Tabii Twitter da bundan geri kalmadý. Twitter da internette kullanýlan bir sosyal að sitesi. Burada da insanlar birbirleriyle tanýþýyor, konuþuyor, sohbet ediyor ve fikirlerini, resimlerini paylaþýyor.
Bu anlamda bana göre çok faydalý siteler bunlar... Ben de fýrsat buldukça bu sitelere giriyor, düþüncelerimi, yapacak olduðum etkinliklerimi paylaþýyorum. Duyurularýmý yapabiliyorum. Bunlardan öte diðer arkadaþlarýn düþüncelerini, paylaþýmlarýný öðrenebiliyorum. Ve inanýnýz, o kadar çok bilgiler ediniyorum ki anlatamam. Hem bilgi hazinem geniþliyor, hem de Dünyada olup biten her þeyi anýnda öðreniyorum.
Çünkü bu siteler sayesinde hýzlý bir þekilde iletiþim kurabiliyorum. Ve herkes de böyle. Benim gibi...
Türkiye’de seçim dönemi yaklaþýnca herkes, siyasi düþüncelerini de bu sitelerde paylaþmaya baþladý. Olumlu ya da olumsuz. Herkes bir þeyler söyledi. Bana göre bu gayet normal, gayet doðru ve güzel bir yaklaþým tarzý. Herkesin bunu hoþ karþýlamasýný beklerdim. Oysa ilk tepki Baþbakan Sayýn Recep Tayyip Erdoðan’dan geldi. Ve “Ýnsanýmýzý bir Twitter’a, bir facebook’a yedirmeyiz” dedi. Akabinde Twitter Türkiye’de yasaklandý.
Ýþte yanlýþ olan nokta burasýydý: “Yasakçý zihniyet.” Her ne olursa olsun yasakçý zihniyete karþýyým. Çünkü demokratik bulmuyorum. Ýnsanlar, duygu ve düþüncelerini her türlü ortamda rahatça ve özgürce söyleyebilmeli. Atalarýmýz “Akýl akýldan üstündür” derler. Her düþünceye katýlmak zorunda deðilsiniz. Beðendiðinizi veya doðru bulduðunuzu alýrsýnýz. Onu benimsersiniz. Kendinize ona göre bir yön çizersiniz. Beðenmediðiniz düþüncelere ise saygý duyar, sadece ona güler geçersiniz.
Bana göre Twitter’ýn yasak edilmesi hiç de doðru deðildi. Peki madem öyle Facebook neden kapatýlamadý? Neden onu kapatmaya güçler yetmedi? Bu hareket çifte standart olmadý mý?
2 Nisan 2014 tarihli 2014-3986 sayýlý bireysel baþvuru kararý doðrultusunda “Twitter.com” internet sitesine yönelik uygulanmakta olan eriþim engelleme tedbirinin, Anayasa Mahkemesi tarafýndan kaldýrýldýðý belirtildi.
Açýklamada, gerekli teknik düzenlemelerin ardýndan Twitter’ýn Türkiye’de kullanýma açýlacaðý kaydedildi
Yargýya güvenimiz her yerde tamdýr. Hukuk devleti olduðumuz için yargýya inanýyoruz.
Ama burada þu soruyu da sormadan edemiyoruz. Neden seçim sonrasý bu yasak kalkýyor? Önce kalksa daha demokratik, daha adil olmaz mýydý?




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bu Halk Darbe Ýstemiyor
eðitim Yaz Boz Tahtasý Deðildir
"Kýbrýslýlýk" Üzerine
Sayýn Bahçeli’nin Tarihi Hatasý
süleyman Demirel’in Ardýndan
Türkiye Bu Kadar Zengin mi?
Mehter Marþýný Bilmeyenler Ýçin
Ydh Ya Siyasi Olur Ya da Siyasi Parti Doðurur
Dedikodu Olmasa
Yeni Bir Oluþum Mu?

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cevahir Caþgir’den "100süz Þiirlerim"
Orhan Pamk'un "Kar" Romaný
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
Boyacý’ya Büyük Ýlgi
"Bitemeyen Proje" Üzerine
Beþik Gibi Sallandýk
Nkl Sanat Gecesi Büyük Ýlgi Gördü
Ýlk Yerli Operamýz: Arap Ali Destaný
"Kýrmýzý Pazartesi" Romanýnýn Düþündürdükleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüreðimde Ýhtilal Var [Þiir]
Hayat Seni Çözemedim [Þiir]
Helallik Ýstiyorum [Þiir]
Yörük Kýzý [Þiir]
Nasihat 2 [Þiir]
Seninle Olayým [Þiir]
Geliyoruz [Þiir]
Nasihat [Þiir]
Aþk Var mý? [Þiir]
Minik Bir Þaire Rastladým [Þiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doðumluyum. Kuzey Kýbrýs'ta yaþýyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümünden mezun oldum. 20 yýl çeþitli okullarda edebiyat öðretmenliði yaptým. Uzun yýllar Yenivolkan ve Güneþ Gazetelerinde köþe yazarlýðý yaptým. Þu an Habearkýbrýslý ve Güncelmersin Gazetelerinde yazýyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Þiir, öykü ve tiyatro oyunlarý yazýyorum. Bu alanlarda çeþitli ödüllerim var. Kendime ait basýlmýþ "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Baþka" isimli iki adet öykü kitabým var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yýl Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý Genel Müdürlüðü görevinde bulundum. Halen Baþbakan Yardýmcýlýðý Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlýðý'na baðlý Müþavirim.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.