..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir öðretmen deðil, bir uyandýrýcýyým. -Robert Frost
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Hakan Yozcu




10 Mart 2015
Bayraðýmýza Dil Uzatmayalým  
Hakan Yozcu
Her defasýnda Türkiye’ye dil uzatan, “Türkiye benim anavataným deðildir” diyen, TC Elçiliðinin önüne siyah çelenkler konarak, kesik eller koyan, her gelen elçiye, -Sanki karýþýyor gibi- “Ýçiþlerimize karýþma” diyerek hakaretler eden ve fakat maaþlarýný da her nedense Türkiye’den alan ve her baþlarý sýkýþýnca Ankara’ya gidip aðlayan bu zihniyet, geçtiðimiz gün yüce meclisimizde yine adeta kin kustu…


:IHH:

     Meclis, demokrasilerin en serbestçe ve özgürce uygulandýðý yerdir. Çok eski çaðlardan beri, demokrasi ile yönetilen ülkelerde meclise seçilen vekiller, mecliste kürsüye çýkarlar ve devletle ilgili bulduklarý her þeyi konuþurlar.
     Vekiller, milletin temsilcisi olduklarý için kürsüde diledikleri gibi konuþurlar ve bunu yaparken de kendilerinin bir temsilci olduklarýný bilirler.
     Bizim meclisimiz de böyledir. Halk tarafýndan seçilen vekillerimiz, meclis toplandýðý zaman kürsüye çýkýp güncel konularý dile getirirler. Bazen saatlerce konuþanlar da olur…
     Ama meclisimiz artýk eskisi gibi samimi deðil. Kürsüye çýkan vekiller, boþ koltuklara konuþuyorlar… Çünkü diðer vekiller onlarý dinlemek zahmetinde bulunmuyorlar. Ya meclis koridorlarýnda, ya parti odalarýnda, ya da kendi odalarýnda oluyorlar.     
Günümüz meclisinde CTP, vekilleriyle dikkatleri çekmeye baþladý. Daha ilk günden mecliste bir yemin krizi yaþandý. CTP’li bir vekil, kendi hazýrladýðý vekil yeminini okumak istedi. Oysa yasalarýmýza göre vekillerin yasada belirtilen yeminin okunmasý gerekir. Bu yemin okunmadýðý taktirde de vekilin vekilliði yürürlüðe girmez.
Sayý vekil, daha sonra kürsüye gelerek yasal olan yemin metnini okumuþ ve vekilliðine meþruluk kazandýrmýþtýr. Bununla da bitmedi. Aylar sonra ayný vekil, TC askerlerine “Tecavüzcü” diyerek onlarý adeta aþaðýladý.
     Tabii çok daha önceden ayný zihniyeti taþýyanlarýn “Ankara, ne paraný, ne de memurunu istemiyoruz.”, “Ankara, elini Kýbrýs’tan çek” gibi söylemlerini gündeme dahi getirmiyoruz.
     Her defasýnda Türkiye’ye dil uzatan, “Türkiye benim anavataným deðildir” diyen, TC Elçiliðinin önüne siyah çelenkler konarak, kesik eller koyan, her gelen elçiye, -Sanki karýþýyor gibi- “Ýçiþlerimize karýþma” diyerek hakaretler eden ve fakat maaþlarýný da her nedense Türkiye’den alan ve her baþlarý sýkýþýnca Ankara’ya gidip aðlayan bu zihniyet, geçtiðimiz gün yüce meclisimizde yine adeta kin kustu…
     Geçen günlerde meclis kürsüsünde “Milli Deðerlerimize Önem Verilmesi” konusunda bir konuþma yapan Lefkoþa UBP Milletvekili Sayýn Zorlu Töre’ye dil uzatýldý.
     Töre, Meclis kürsüsünde yaptýðý konuþmada “ Biz, UBP kurultayýnda Çavbella Marþý deðil, Ýstiklal marþý okuruz” dedi.
     Ýþte ne olduysa o anda oldu. Daha önce meclis kürsüsünde bir çok kez Kültürümüz ve kültürümüze gereken önemin verilmesi hakkýnda konuþmalar yapan ve adeta bunu beyinlere nakýþ eden CTP’li bir vekilimiz Töre’ye “Ýstiklal Marþý bizim deðil” dedi. Bunun üzerine Töre, “Ýstiklal marþý bizim marþýmýzdýr. Bu yaslarla belirtilmiþtir. Ama beðenmiyorsan senin için Mücahitler Marþý’ný okuyayým” dedi. Bu yanýta da Sayýn vekilimiz, “Mücahitler Marþýna da karþýyým. Çünkü bu marþ asker ve askerlik kokuyor” dedi.
Anlayamadýk… Askerimize karþý bu kin, bu öfke, bu horlama, bu dýþlama niye?
      Sayýn Töre, yaptýðý konuþmada: “Vataný, bayraðý herkesin savunmasý gerektiðini” ifade ederek, “Kimsenin bir diðerini deðerlerinden dolayý küçük görmesini, suçlamasýný kabul edilemeyeceðini” kaydetti.
Beþparmaklardaki bayraðýn eleþtirilmesini ve barýþ önünde engel görülmesinin yanlýþ olduðunu, “Masa üzerindeki bayrak ve izaz ikramlarýn da konu edilmesinin haksýzlýk olduðunu” ifade eden Töre, bayraða, devlete sahip çýkýlmasý gerektiðini vurguladý.
Burada Sayýn Töre’ye sonuna kadar hak veriyoruz. Bayrak ve Milli marþýmýz bizim için önemlidir. Namusumuz gibidir. Her ikisinin de anlamý Türk Milleti için önemlidir. Adeta kutsaldýr.
Türkiye’de herkes bu iki deðere saygý duyar. Bu da yasalarla belirtilmiþtir. Bunlara saygýsýzlýk yapanlar yasal suç iþlemiþ kabul edilir ve cezalandýrýlýrlar.
Bayrak da, Milli Marþ da Türk Milletinin çok sýkýntýlý dönemlerinden sonra ortaya çýkmýþtýr. Ýstiklal Marþý yazarý Mehmet Akif Ersoy “Allah, bana, bir daha Ýstiklal Marþý yazdýrtmasýn” diyerek o günlerin zorluðunu dile getirmiþtir.
Bu gün en azýndan o dönemde þehit düþmüþ ve o bayraðýn uðruna canlarýný hiçe sayanlara saygý duymak gerekir.
Sanatçý ruhlu olan ve Kültürün ne kadar önemli olduðunu bilen bu, çok sevdiðim ve saydýðým vekilimize, maalesef bu defa hak veremiyorum. Ve onun bu görüþlerini doðru bulmuyorum…
Tabii demokratik ortamda istediði gibi düþünmekte serbesttir. Ama bu serbestlik de, o deðerlere dil uzatýlmasýný gerektirmez…
Olmadý Sayýn Vekilim…
Biz, sizi milli deðerlerimize, kültürümüze sahip çýkan ve onlara saygý gösteren biri olarak tanýyoruz…
Lütfen Þanlý bayraðýmýza, Milli Marþýmýza “Bizim deðil” diyerek dil uzatmayalým…
Onlar, içimizde taþýdýðýmýz can kadar, ruh kadar bizimdir.
Onlar, aldýðýmýz soluk kadar, içtiðimiz su kadar bizimdir…
Onlara hep beraber sahip çýkalým…





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bu Halk Darbe Ýstemiyor
eðitim Yaz Boz Tahtasý Deðildir
"Kýbrýslýlýk" Üzerine
Sayýn Bahçeli’nin Tarihi Hatasý
süleyman Demirel’in Ardýndan
Türkiye Bu Kadar Zengin mi?
Mehter Marþýný Bilmeyenler Ýçin
Ydh Ya Siyasi Olur Ya da Siyasi Parti Doðurur
Dedikodu Olmasa
Yeni Bir Oluþum Mu?

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cevahir Caþgir’den "100süz Þiirlerim"
Orhan Pamk'un "Kar" Romaný
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
Boyacý’ya Büyük Ýlgi
"Bitemeyen Proje" Üzerine
Beþik Gibi Sallandýk
Nkl Sanat Gecesi Büyük Ýlgi Gördü
Ýlk Yerli Operamýz: Arap Ali Destaný
"Kýrmýzý Pazartesi" Romanýnýn Düþündürdükleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüreðimde Ýhtilal Var [Þiir]
Hayat Seni Çözemedim [Þiir]
Helallik Ýstiyorum [Þiir]
Yörük Kýzý [Þiir]
Nasihat 2 [Þiir]
Seninle Olayým [Þiir]
Geliyoruz [Þiir]
Nasihat [Þiir]
Aþk Var mý? [Þiir]
Minik Bir Þaire Rastladým [Þiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doðumluyum. Kuzey Kýbrýs'ta yaþýyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümünden mezun oldum. 20 yýl çeþitli okullarda edebiyat öðretmenliði yaptým. Uzun yýllar Yenivolkan ve Güneþ Gazetelerinde köþe yazarlýðý yaptým. Þu an Habearkýbrýslý ve Güncelmersin Gazetelerinde yazýyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Þiir, öykü ve tiyatro oyunlarý yazýyorum. Bu alanlarda çeþitli ödüllerim var. Kendime ait basýlmýþ "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Baþka" isimli iki adet öykü kitabým var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yýl Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý Genel Müdürlüðü görevinde bulundum. Halen Baþbakan Yardýmcýlýðý Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlýðý'na baðlý Müþavirim.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.