..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýçine koyabileceðin bir karanlýðýn olmadan, bir ýþýðýn olamaz. -Arlo Guthrie
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > Tayyibe Atay




21 Nisan 2003
Kesitler -7-Ekran Aþklarým (2)  
Tayyibe Atay
Bu gül, baþka GÜL!..


:BJCC:
Kadmerlenmeye devam ediyor ekran aþklarým!...Bugün bir gence daha aþýk oldum. Nesini sorarsýnýz!..Hakkýnda bildiklerim tek bir kelimeye sýðar. Madinli!..Gencecik, Kürtçe’yi hiç konuþmamýþ gibi Türkçe konuþan, aydýnlýk güzel yüzüne yakýþan ela gözleri, kara kaþlarý, uzun kirpikleri, özenle taranmýþ dalgalý saçlarý olan biri bu!..Bir telkari ustasý O! Gümüþü þekle sokan; gerdanlýklar, yüzükler, küpeler, hýzmalar, halhallar, zincirler, bilezikler,
tespihler yapan; narin elli, ince parmaklý yarim benim!..Onu seyrederken içim kýpýr kýpýr oluyor.’Yaptýðý mavi taþlý yüzüðü parmaðýma, küpeleri kulaðýma taksa’ diyorum. Gençleþir miyim acaba?! Kendimi onun yaþlarýnda, dobra dobra sevgisini ortaya koyan biri olarak düþünüyorum sonra.. Oysa o çaðlarda ben, ne kadar korkak, ne kadar salakmýþým meðer!..Hep boþlukta kalan ellerim üþüdü de, bir ele uzanýp tutamadým korkumdan...Ýþte þimdi bunu yapmaya karar veriyorum ama, bir özlemin peþinde buharlaþan hayalim, iki damla göz yaþýna dönüp süzülüyor yanaklarýmdan...Bu ülkenin dört bir yanýnda yaþayan ve adýný bile bilmediðim onlarca telkari ustalarýný, sarraflarý, oymacýlarý, tenekecileri, bakýrcýlarý, dokumacýlarý, heykeltraþlarý düþünmeme neden olan bu delikanlýyý uzanýp öpüyorum ekranýn camýndan..Sanki Ona dokunuyorum, O da bana!..

Bu Gül baþka Gül!..Bahçelerde, parklarda, saksýlarda, seralarda yetiþenlere hiç benzemiyor. Onun büyüdüðü toprak siyah (!) Lakin nasýl olduysa rengi beyaz olmuþ bu GÜL’ün! Bu gül biz gibi biri yani..Ýki kollu, iki ayaklý, iki gözlü biri iþte! Aðzý, burnu da var!..J)Hemen hemen her gün,her akþam, her kanalda ve her haberde kaplýyor ekraný. Çünkü; ablak bir suratý ve þiþmanca bir bedeni var. Çoktan anladýnýz kimden söz ettiðimi!..Adýný eþimden çalmýþ, soyadýný gül’ den!..Hýrsýz falan deðil, yanlýþ anlamayýn sakýn!..Sadece adaþ olduklarýný vurgulamak istedim.Ona olan aþkým kendime özgü, özel!...Onda garip bir þey var beni kendine çeken.Dikenleri törpülendikçe korkum azalýyor yaklaþmak adýna. Elimi uzatsam, kanamaz; biliyorum. Ama bunu yapmýyorum ben! Bir koyuna dönüþüp geçiyorum bu GÜL’ün altýndan. A!..A!!..Hayret! Tüylerimin hepsi yerinde....Kokluyorum: mis!..Duyan geliyor, gören geliyor yanýna.!..Bir kalabalýk,bir kalabalýk oluyor ki çevresi...mahþer yeri!..Daha olmadý O gidiyor gelemeyenlerin yanýna..Tatlý tatlý konuþuyor; kibar mý kibar!..Aðzýndan lokmayý al, “bana mýsýn?” demiyor...Bu kadar sakinlik niyeyse!...Oysa onun adaþý böyle mi ya?!...Kýlýna dokunamazsýn, tartýþamazsýn, ortadan bir konuyu bile konuþamazsýn...Hemen kýzar vallahi!..Sözde demokrat!..Hani nerde uygulamasý!?.Ama ben hiç dinler miyim onu, bildiðimi okur, gider Gül’ e aþýk olurum.Yumuþak yumuþak konuþmalarýný dinler, ablak suratýný inceltirim bakýþlarýmla...Biliyorum incele incele bir gün kopacak kara saksýsýndaki gövdesinden. Ýþte o zaman perçinleþecek ona olan tutkum!..Hayýrlýsý bakalým!..

Beni öldürürler mi dersiniz bunlarý yazdým diye? Ha!...

Hey!..” Sizin gezegende aþk var mýydý, aþk!?..”

(devam edecek)

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ?????????*
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu / Mudurnu
22 Nisan 2003
Seni ayran gönüllü ! Acaba sen, sevmekle aþýk olmayý birbirine mi karýþtýrýyorsun?....Belki de öyle.Yoksa aþýk olduðun birine "ablak suratlý" demezdin. Yazdýklarýn için seni kimse öldürmez, korkma. Belki birileri "Allah ýslah etsin!" diyebilir sadece......Allah ýslah etsin. Sevgiler. Kâmuran Esen




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýtiraflar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aynamda Terör Var
Kesitler -7-Ekran Aþklarým (3)
Kývrýk Hasan
Kesitler -6- Ekran Aþklarým (1)

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýmam Olacaðým
Acý Tatlý
Havama Bak Hele
Maldivler
Türlü Yaptým Türlü
Hýyar
Çocuk ve Et
Nüfus Artýþý
Baðýrdaklý Bebekler
Çatýlar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yatýrým [Þiir]
Semazen [Þiir]
Damlacýklar 3 [Þiir]
Çulluk [Þiir]
Nohut [Þiir]
Kundak [Þiir]
Aylan’a [Þiir]
Damlacýklar 2 [Þiir]
Damlacýklar 1 2 3 4 5 [Þiir]
Yalana Bak Hele [Þiir]


Tayyibe Atay kimdir?

Yeni þiirin,uzun yýllar yazmama raðmen yeni þairiyim. Ýnternet ortamý sayesinde okuyucu önüne çýktým henüz. Ne kadar þair olduðumun yanýtýný ise okuyucuya býrakýyorum. Bayan yazarlarýn çok az olduðu bir ülkede,duygu ve düþüncelerimi,þiirin ruhu okþayan ,elleyen tarafýyla anlatmaya çalýþýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Arif,Behçet Necatigil,Nihat Behram...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.