..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ama gene de dünya dönüyor! -Galilei
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Feray Korkmaz




3 Mart 2005
Unutmakta Gömülesi Birþey mi?  
Feray Korkmaz
Titrek ellerine dokunamadýðým, yaþlandýklarýna þahit olamadýðým ve hatta kendilerinin bile göremediði çocuklarýný sevemediðim yürekler, bilmezler mi nasýl da özlendiklerini? Bu þuursuz eylemin adýysa intihar, günahlarý affedilsin diye yalvaran...


:BICD:
Hep sevdiklerimizin yitikliðini konuþmadýk mý, dumaný tütmüþ bir akþamýn, derin efkârlarýyla. En kötü anlar için, nedense hep en gülümseten anýlarý çektik geçmiþ zaman içinden. Diyorum ki; acaba sevmesek mi artýk kimseyi. Bu feryat figan çýðlýklarýmýz uslanýr mý o zaman? Uslanýrken susmayý, susarken belki daha az acýtmayý baþarýrlar mý? Boðazýmýzý tek darbede kesen ölüm, hayatlara dokunmadan gider mi sessiz sakin?
Þimdi içimdeki acýyý baðýra baðýra haykýrsam diyorum. Havada kalmýþ tüm sözcüklerden bir cümle kurup size de anlatabilsem diyorum. Ama nafile, duttan boðulan bülbül gibi çýrpýnýyorum da yapamýyorum.
Toprak mý bereketli, topraða gidenler mi diye düþündünüz mü hiç? Bence düþünmeyiniz. Çünkü soluyor insan, gidenlerin ardýndan açan güllere inat. Kestane karasý bir çift göz için, rüyalara muhtaçlýk baþlýyor biranda. Týpký benim, teþme-i didar listelerim gibi, özlenen isimlerin sonu gelmiyor ve sönmüyor bu düþtüðü yerden tekrar tekrar canlanan ateþ.
Unutmakta gömülesi bir þey mi dostlarým, anlatýn bana! Þimdi tek isteði bu geceden delirmeden çýkmak olan ben için, unutmadan yaþamaya çalýþmak ne kadar akýllýcadýr? Her giden için bir mum mu yakmalýyým? O zaman aydýnlanýrdý þehir, ben onlara bakýp bakýp erirken. Belki melekler inerdi semadan, mumlarýn alevlerine dokunurlardý. Bu Etkin… Bu Tolga… Bu Gençan…
Oysa bu düzen, birilerini daima genç-anmamýz için kurulmamýþtýr elbet, bunu bilirim! Ama titrek ellerine dokunamadýðým, yaþlandýklarýna þahit olamadýðým ve hatta kendilerinin bile göremediði çocuklarýný sevemediðim yürekler, bilmezler mi nasýl da özlendiklerini? Bu þuursuz eylemin adýysa intihar, günahlarý affedilsin diye yalvaran ve burada kalan bizler içindir asýl ölüm, bunu da mý bilmezler?
Bu sabýrsýz beyinler, bu en taze gönüller nasýl oluyor da kendi elleriyle nihayetlendiriyorlar hayatlarýný? Bencillik midir yapmayýn(!)diyebilmek? Hiç sanmýyorum! Annelerin ruhlarýndan gidiyor yýllar, babalarýn gözyaþlarý ciðere akýyor hep, sevgililer artýk inanmýyorlar umuda, dostlarsa sadece sorguluyorlar benim gibi, isyansýz… Aðýz boþluklarýnda debelenen teselliler için mi, yani ‘elden ne gelir’ i duymak için mi her þey? Buysa eðer, evet gelmiyor hiçbir þey elimizden. Çünkü gözyaþlarýmýzý kuruturken aþýndý ellerimiz, en son bir mezara gül dikerken kanattýk. Þimdi hala en taze kanlarý kaybediyoruz, gülün ellerimize battýðý yerden…

Üzgünüm, böyle bir yazýya sebep olan her þey için üzgünüm! Ama eðer sizlerde yanýyorsanýz gidenler için, daha fazla üzülmeyin istedim. Lütfen hayatta kalýn ama lütfen hayata kalýn!
Saygý ve dualarýmla dostlarým…

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ne desem....
Gönderen: kayracan / Ankara/Türkiye
6 Mart 2005
yazýlarýnýza ilk defa yorum yapma fýrsatý buldum.bazen yaþarken bile kopmuyormuyuz hayattan.ben tam bunu hissederken içimde,karþýmda buldum yazýnýzý.ben de sizin dediðiniz gibi hayata kaldým.sizin gibi güzel yüreklerin hayatta olduðuna sevinerek. yazýlarýnýzý bekliyorum, dostluðunuza saðlýk.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Boþ Vaktiniz Var mý Acaba?
Eyvah! Beynime Giriyorlar
Raftan Düþen Günlükleri Yazmamak Lazým

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Deðildim Giden
Bað-ý Ýrem'de Sevmek Seni...
Hoþça Kal Ne Demekti?
Selamýn Yoktur Bende
Neden Çekip Gider ki Ýnsan?
Kal Benimle Sevgili
Nevresim Çiçekleri
Islak Mektuplar
Ruhsal Labirentimde Kayboluyorum
Sende Bedeni Cahil Eden Bir Þey Var

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ben Seni Boþ Anýmda Sevmedim [Þiir]
Her Þeyim Ol Ama Özlenen Olma [Þiir]
Ferfecir [Þiir]
Sesin Yok Artýk [Þiir]
Yarama Tuzdur Deniz [Þiir]
Takvimsiz Ýklimler [Þiir]
Sepya Adýmlar [Þiir]
Tarifi Olmayan Elâm Ýçin... [Þiir]
Yüzünün Beti Benzi Düþmüþ Sazým Üstüne [Þiir]
Hayta Köprüsü [Þiir]


Feray Korkmaz kimdir?

Kelimeler düþüyor ellerimden. Anlatmayý beceremeyen, anlaþýlmayý beklemeyen þiirler yazýyor. Ýçimde küçücük bir sýðýnak buluyorum da, sýðýnamayacak kadar büyüdüðümü öðreniyorum. Ýnsanýn, bir gün kendi açýklarýný ortalýða salývermesi ne kadar acý. Kendi acýlarýmla yüzleþiyorum. Öyle anlarla çarpýþýyor ki ruhum, hani o an aynaya gidip baksam, ömrümün baharýnda saçlarýmý bembeyaz bulacaðým, gözlerimin ýþýksýz kahveleri minicik kalacak ve ellerimden düþürdüðüm kelimelerin ne anlama geldiðini o zaman anlayacaðým. Çok geç olacak. . .

Etkilendiði Yazarlar:
her insan baþka bir dünya ise ve bazý dünyalarýn içinde kendi gezegeninizin atmosferiyle karþýlaþýyorsanýz etki alanýnýza hoþgeldiniz demektir!


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Feray Korkmaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.