..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Doğallık sahip olunan değil, kazanılması gereken bir erdemdir. -Cervantes
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Yunus Emre Coşan




16 Mart 2008
Girişimci miyiz?  
Yunus Emre Coşan
DağSes Gazetesi Yazıları


:AHAH:

Şu sorunun cevabını çok merak ediyorum. Bir şeyi hakikaten istiyor muyuz? Yoksa bahane bulmalarla vakit mi kaybediyoruz. Bu soruyu mümkün olsa tek tek insanlara sormak istiyorum. Benim rahatım iyi gerisi ne yaparsa yapsın mı diyoruz yoksa. 202 kişinin katıldığı bir anket yapıldı. Soru şu idi: Dağ Yöresi’nin en önemli sorunu sizce nedir?
Sonuç;
% 34.16 Ulaşım sorunu,
% 23.27 İş Sahası sorunu,
% 18.32 Eğitim olanakları,
% 10.89 Bürokratik yetersizlikler, olarak karşımıza çıktı. Konut problemi, sosyal hayat, tarım olanakları, iletişim kopukluğu ve sağlık sorunları ankette üst sıralara çıkamamış. Anketten anlaşılan o ki “Yol medeniyettir. “Gidemediğimiz yer bizim değildir” anlayışı hâkim. İş sahası ve eğitim olanakları sayesinde yolun kendiliğinden geleceğini savunanlar da var. % 11’lik bir oran ise bürokratik yetersizlikten yani hizmet alamamaktan şikâyetçi. “Eğer bir vekilimiz olsaydı ya da Ankara’ya sözümüz geçseydi hizmetleri alırdık” görüşünde. Elbette hepsi bir çözüm yolu. Ben bunların haricinde farazi bir şık eklemek istiyorum. Girişimci olamamak bir sorun olabilir mi? ‘Bana dokunmayan bin yaşasın’cı olmak bize zarar getirmedi mi? Birileri mesleki alınganlık gösterecek diye doğrularımızı savunmaktan korkmadık mı? Hala daha korkuyoruz. Aslolan şudur: Biz ulaşımı ne kadar istiyoruz, biz eğitimi ne kadar istiyoruz, biz bürokrasi gücünü ne kadar istiyoruz ya da biz iş yapabilecek miyiz? Öyle gaza gelen laflarla maalesef yürümüyor bu işler. Elinizi taşın altına koyacaksınız. Günü gelecek vücudunuzu koyacaksınız. Kanınız akacak belki. Ama hedefleriniz bir bir gerçekleştikçe mutlu olacaksınız.
Biz, başladığımız işi bitirememe gibi olağanüstü bir özelliğe sahibiz. Hep birilerinden bekleriz. Ama onların bir şey yapabilmesi için bize gelmelerini bekleriz. Gerekirse biz gideceğiz. Kollarından tutup getireceğiz. Ama ipi en önde biz çekmeliyiz. Çünkü bu memleketin insanı önde olmalı. Onlar atılımı yapmalı. Yapmalı ki arkasından gelecekler olsun.

www.keles.gov.tr’deki değişim

Keles’e kaymakam Sn. Akın Ağca geldiğinden beri kültürel çalışmalar hız kazandı. Ancak bunun yanında önemli bir değişiklik var ki dünyayı ilgilendiriyor. Keles’in dünyaya açılan penceresi www.keles.gov.tr konuklarını “organik tarım diyarı” sloganı ve el emeği, göz nuru “Keles Bebeği” ile karşılıyor. Sonra Keles Kocayayla’nın yemyeşil aile piknik alanı resmiyle mest oluyorsunuz. Sonrası Keles’i daha da meraklandırıyor. Gelmek isteyenlerin yüreği bir daha, bir daha atıyor. Teşekkür ediyoruz bu değişime…






Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın günlük olaylar kümesinde bulunan diğer yazıları...
Kpss Gençliği
Yurdu Kurdu ve Gitti…
Çocuk Oyunlarımız Yeniden Canlanıyor
Keles Gençlik Spor Yeniden
Kalkınmada Öncelikli Yöre
Sosyal Güvenlik Yasası
Merhaba
Ergün'e Mektuplar - 1

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Jandarma Ne İşe Yarar?
Çabalayan Adam Niyazi Çapa
ve Kozalak...
Arabası Dört Teker
Termik Santrale Nereden Bakmalı?
Bursa'yı Sevmek Bursa'yı Bilmek Midir?
Sadağ Kanyonu
Kanas - Der'den Anlamlı Kutlama
Mustafa Şahin ile Yeniden
Rektör Umut Verdi

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Dedeme [Şiir]
Beşinci Yalnızlık [Şiir]
Şişe Kıran Kız [Şiir]
Geleceğe Mektup Yazmak [Eleştiri]
İnsanı Yücelt ki Devlet Yücelsin [Eleştiri]
Kocayayla Sahipsiz mi? [Eleştiri]
Suya Sabuna Dokunmamak [Eleştiri]
Peynir Yiyen Polis [Eleştiri]
İşgüzar Öğretmen [Eleştiri]


Yunus Emre Coşan kimdir?

Hayatın öğrenciliği, öğremciliğin bir hayat olması asıl hayata karşı bir bakış. . hayatın biteceği yerden hayata başlamak. . Keles'ten Bursa'ya Bursa'dan İzmir'e kıvrılarak ettiğim yolculukların tadı yok 3-5 şeritli yollarda. . .

Etkilendiği Yazarlar:
Nazım Hikmet, Can Yücel, Cemal Süreya, Sunay Akın


yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler


yazarın kütüphaneleri



 

 

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Yunus Emre Coşan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.