..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kitabýnýn bir kopyasýný gönderdiðin için saðol. Onu okumakla hiç zaman yitirmeyeceðim. -Moses Hadas
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > Hilâl Erboyacý




11 Aðustos 2010
Cevabý Aranan Sorular  
Cevabý Aranan Sorular

Hilâl Erboyacý


Ýlk emri :’Oku’ olan bir dinin mensuplarýnýn dünya ülkeleri içindeki yeri ilk emirle ters düþer, derin derin düþündürür beni.


:AHJH:

‘’Önce düþünmemiz ve bir an evvel uygulamaya koymamýz gereken davranýþ nedir?’’ Sorusunun cevabýný uzun uzun irdelememiz gerekiyor mu? Ortak cevaplarda birleþmek ortak davranýþlarý sergilememizde hepimize öz güven ve saygýnlýk kazandýrmaz mý? Her insan/ toplum en iyi þekilde yaþamayý hak etmez mi? Þikayetlerimizin, serzeniþlerimizin özünde daha iyi koþullarda yaþayabilmek arzusu yok mu? Gelecek kaygýsý duymadan yaþamayý kim istemez? Ömrünüzü verdiðiniz , emek sarf ettiðiniz, saçlarýnýzý aðarttýðýnýz iþinizde emeðinizin karþýlýðýný almak ve refah içinde yaþamak düþüncesine kim ‘hayýr’ diyebilir?

Çoðu zaman Doðu ülkelerinin yeterince kalkýnamamasýnýn özünde ‘öteki dünya’ kavramýnýn yattýðýný dünürüm. Þark’ý þark tembelliðine iten nedenlerin baþýnda da sofist düþüncelerin payý olduðunu…Ancak Uzak Doðu’yu düþündüðüm zaman da çeliþkiye düþerim kendi kendimle. Japonya gibi bir ülkenin aralarýndan sýyrýlýp geçtiði diðer ülke isimleri gelir bir bir aklýma. Dilimin varmadýðý , inanmak istemediðim bir sözcüðü kullanmak istemem. O sözcüðün üzerine bütün vebali yýkýp yanlýþ anlaþýlmasýndan korkarým: ‘Ýslamiyet’…

Bir yerlerde yanlýþ yaptýðýmýz kesin. Ýlk emri :’Oku’ olan bir dinin mensuplarýnýn dünya ülkeleri içindeki yeri ilk emirle ters düþer, derin derin düþündürür beni. ABD ve Avrupa ülkelerinin ürettiði, bizim de bol bol tükettiðimiz bu iþin sonu nereye varýr? ‘’Doðulu muyuz yoksa Batýlý mý?’’ sorusuna vereceðimiz cevapta gizli mi yoksa her þey? Yoksa yýllardýr boþu boþuna mý aradýk bu sorunun cevabýný?

Bir yandan lüks toplumu olduðumuzdan þikayet ederken diðer yandan birbirimize verdiðimiz deðer neye sahip olduðumuzla müsaviyse çeliþkilerimiz doðruyu bulmakta zorlayacaktýr bizi. Bir yandan ruhumuzu arýndýrmaya çalýþýrken diðer yandan ruhumuzu gelip geçici dünya nimetlerine sahip olmak için kirletmemiz bir baþka çeliþki ne yazýk ki..

‘’Merhaba…ben Tunçluer…Serdar Tunçluer . Senin ismini merak etmiyorum . Geçmiþte ne yaþadýðýnýn önemi yok…þu an ne durumda olduðunun da bende . Sadece mutlu olduðunu düþünmek istiyorum…ve dilerim , mutlu olmasan dahi ,bu yazýyý okurken sende diðerleri gibi bir an olsa dahi mutlu ve sonrasýnda daima mutlu olacaðýnýz adýmlarý atarsýnýz birlikte . Ve hatta siz bu mutluluk içerisinde , okuyan bir diðeri ile yollarýnýz bir yerde kesiþir , mutlu bir sesin Merhabasý sizden O’na ,Ondan size dönerek mutluluklarýnýzý paylaþabileceðiniz ortamlar yaratabilirsiniz diyerek düþünüyorum .’’

Mutluluk …Medeniyet sözcüðünün gerçek karþýlýðý bence bu sözcükte gizli…Ama nasýl? Ne zaman? Ne yaparak? Bu sorularýn cevabý çok önemli. Tutsak olduðumuz bir kýskacýn pençesinden Kuantum Düþünce yardýmýyla mý çýkacak; yoksa yepyeni bir düþüncenin hazýrlayýcýsý olma vasfýna sahip olabilecek miyiz? Doðru ve gerçek mutluluðun tanýmýnda mý gizli yoksa her þey?!…
Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasý ve gerçek uygarlýða imza atmasý için þöyle bir baþýmýzý kaldýrýp, kendimize güvenip, omuzlarýmýzý yükselterek hayallerimize kavuþma noktasýnda buluþmak dilek ve temennisiyle..

Çok saygým selamlarýmla…

Ýþbu yazý Saygýdeðer Serdar TUNÇLUER ve Deðerli eþi Handan TUNÇLUER’e ithaf olunur…





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Arena
Ne Çok Ortak Yanýmýz Var
Ýkinci Cumhuriyet
Tahlil
Oysa Biz
Yenilenmenin Zamanýdýr
Yeni Oluþum
Referanduma Doðru
Cevabýný Bildiðimiz Sorular
Þaþýrtan Ývme

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ah! Ahmet Haþim...
21 Mart Dünya Þiir Günü
Çýnar
Pembe Panjurlu Ev
Sýzlanmalar
Ýnþirah
Yüreðimi X Iþýnlarýna Kapadým
'Zekaný Unut Daima Çalýþkan Ol'
Sürgünlerim Oldu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Har Elinden [Þiir]
Kutsi ve Asi [Þiir]
Erteledik [Þiir]
Orantýsýz Güç [Þiir]
Yirmi Birinci Asra Hicviye [Þiir]
Nerede Ölmeden Önce Ölüm [Þiir]
Çanakkale'de Zafer Muþtulanmýþtý [Þiir]
Sessiz Kahramanlarýmýz [Þiir]
Yapay Tanrýlar [Þiir]
Üç Çocuk / Üç Can [Þiir]


Hilâl Erboyacý kimdir?

Yaþam söz üzerine kurulmuþ. Yazý sözü kalýcý kýlmýþ. Bir Edebiyat neferi olarak seksenli yýllarda baþladýðým serüvenime bir iz býrakmak ve geleceðe katkýda bulunmak üzere çýktým. . Bir hoþ sada býrakabilirsem ne mutlu. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Türk þiirinin tüm isimlerinden etkilenmiþ olmam mümkün..


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hilâl Erboyacý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.