..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Leyla'nýn iþi naz ve iþve; Mecnun'un gözü yaþý çeþme çeþme..." -Fuzuli (Leyla ile Mecnun)
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > derya eðilmez




15 Eylül 2010
Kendisi Dev Yüreði Küçük Adamlar  
derya eðilmez
Ülkenin Kunta Kinteleri olan bizler çalýþalým,çabalayalým karþýlýðýnda alýn terimiz 12 kiþiye ulufe niyetine verilsin.


:BDJJ:
Baþbakanýmýz,12 dev adamý baþarýsýndan ötürü ödüllendirmiþ.Hemde ne ödül,her birine 1,5 milyon tl yani eski tabirle 1,5 trilyon vererek.Daha net anlatmak gerekirse aylýk ortalama 600 tl maaþ alan bir emeklinin tam 250 yýllýk maaþý veya ayda 1.500 tl alan bir öðretmenin,memurun tam 100 yýllýk maaþý.Toplumun % 80`inini oluþturan orta gelirlinin býrakýn bir arada görmeyi hayal bile edemeyeceði bir para.
Daha bir sene öncesine kadar Tekel iþçilerine “tüyü bitmemiþ yetimin hakkýný kimseye yedirmem”diye çýkýþan sayýn baþbakan bugün bu parayý kimin hakkýndan verdi acaba merak ediyorum.Üstelik bu kadarda deðil,spor kurallarý gereði her birine verilen 500 cumhuriyet altýnýný hiç söylemiyorum.Hatta Aðaoðlu þirketinin vaat ettiði 400 bin tl.lik lüks dairelerin lafýný bile etmiyorum.
Sporu ve sporcuyu desteklemeye tamam,teþvik etmeye,gerekirse teþvik primi vermeye yine tamam diyecek hiçbir sözüm yok ancak ülkede açlýk sýnýrýnda ve altýnda yaþayan,ayýn sonunu nasýl getireceðim endiþesi ile uykularý kaçan,baþbakanýn her açýklamasýný acaba maaþýmýza zammý var heyecaný içinde bekleyen,üniversiteyi kazanan çocuðuna nasýl okuturum endiþesi ile doðru düzgün sevinemeyen,hatta borçlarý yüzünden intihar eden,parasýzlýk yüzünden tedavi göremeyen bunca insan varken,tek bir basketbolcuya 1,5 milyon tl verilmesi bu ülkede yaþayan,çalýþan,vergisini düzenli ödeyen,doðru düzgün tatil yapamayan hatta eti bile ayda bir sefer zor yiyen ülkem insanýna haksýzlýk deðil mi?Ülkem insaný, Kunta Kinte misali çalýþsýn,senede iki sefer maaþlarýna yapýlan 20 tl.lik zam ile avunsun,diðer tarafta bir sporcu taltif edilmek,onure edilmek,ödüllendirilmek uðruna 1,5 milyon tl yi cebine indirsin.
Halbuki ülkede desteklenmesi gereken bir çok dahi ve bilim insaný var.Matematik,fizik,kimya olimpiyatlarýnda büyük baþarýlar gösteren pýrýl pýrýl öðrenciler.Dahiyane buluþlara imza atabilecekken sýrf destek görmediði için yurt dýþýna giden beyinler.Asýl önü açýlýp maddi anlamda desteklenmesi gereken onlar olmalý.Bilimsel çalýþmalarýn çokluðu,bilim insanýnýn her yönden desteklenmesi gerek ülkenin gerekse ülke insanýnýn ilerlemesinin,dünya devleri arasýna girmesinin en önemi adýmýdýr.Eðer bu ülkede yeni bir þeyler icat edilemiyor,hastalýklar için yeni ilaçlar bulunamýyor,dahi çocuklarýmýz geliþmiþ ülkeler tarafýndan bir bir kapýlýyor ve beyin göçü hala devam ediyorsa bunun tek sebebi devletin gereken desteði göstermemesidir ve en büyük ayýbýdýr.
% 80 lik grubu oluþturan halkýn maaþ kesenekleri,elektrik,su,telefon vergileri,harçlar,köprü,yol ücretleri,boðazýndan keserek,giyiminden fedakarlýk ederek týkýr týkýr ödediði vergiler ihtiyacý olana deðilde,yýllýk geliri 9,5 milyon dolar ile 1 milyon dolar arasýnda deðiþen 12 basketbolcuya ve antrenörüne gidiyorsa vatandaþ olarak bunun hesabýný sormak gerek.Verilen 28 milyon tl de hepimizin hakký yokmu?Ben o % 80 lik grubun içinde olan ve Kunta Kinte diye tabir ettiðim çalýþan,vergisini,kdv sini kuruþu kuruþuna ödeyip ülkesinden baþka gidecek yeri olmayan bir vatandaþ olarak kendi namýma hakkýmý helal etmiyorum,etmeyide düþünmüyorum.
Ýsterdimki 12 dev adamýn asýl yüreði devleþsin ve sunulan para ödülünü nazik bir þekilde reddetsin.







.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Merhaba!
Gönderen: Hilâl Erboyacý / , Türkiye
23 Eylül 2010
Deðerli Derya EÐÝLMEZ,öyle hassas bir konuyu ele almýþsýnýz ki. Oraya buraya çekiþtirmek istediðiniz zaman çok kolay. Oysa çok düz söyledikleriniz. Elbette hepimiz büyük gurur duyduk On Ýki Dev Adam'la. Elbette çok büyük ödülleri hak ettiler. Ben þöyle tamamlayayým yazýnýzý. Bir aile babasý düþünün: Evladý da çok büyük bir baþarý elde etmiþ olsun. Baba diðer evlatlarýnýn rýzkýný kesip, geleceðini hiçe saysýn ve bu evladýna bir yýllýk maaþýný hediye etsin....Sonra.... Oysa verebileceðinin en iyisi, ailesini zor durumda býrakmadan verebileceði en büyük meblað olsa elbette hak eden de mutlu olacak. Kimse zor durumda kalmayacaktýr. Çok teþekkürler bu kadar hassas bir konuyu masaya yatýrp, cesurca dillendirdiðiniz için... Biz On Ýki Dev Adam'a baþarýlar diliyor, baþarýlarýný yürekten kutluyoruz...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bu Bono Baþka Bono
Eyvah Texastayým
Saðlýkta Özelleþtirmenin Yeni Halkasý Aile Hekimliði

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Saðlýðýmýz Nereye Gidiyor?
Erbekan Yeni mi Anlaþýldý?
Geçici 15. Madde Tozlu Raflara Kaldýrýldý
Erbakan Yeni mi Anlaþýldý?
Muhaliflere Ders Olsun (!)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sevgili Günlük [Öykü]
Mahkemede Bir Gün [Öykü]
Ahmet Haþim ve Yalancý Ay [Deneme]
Gaziantep Ýzlenimlerim [Deneme]
Prangasýný Kýran Kapalý Kadýnlar [Deneme]
Bir Kadýn Ne Ýster? [Deneme]
Bizler Gerçekten Çocuk Olmuþuz [Deneme]
Muadil Ýstemezuk [Deneme]
Belki Yarýn Çok Geç Olabilir [Deneme]
Þaþmýþým Bu Muadil Ýlaçtan [Deneme]


derya eðilmez kimdir?

eczacý,ressam,yazar

Etkilendiði Yazarlar:
Cengiz Aytmatov,Reþat Nuri Güntekin,,Yakup Kadri Karaosmanoðlu,


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © derya eðilmez, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.