..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyada birbirinin eþi ne iki görüþ vardýr, ne iki saç kýlý, ne de iki tohum. -Montaigne
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > serdar adem iþler




4 Ocak 2019
Mülakat Sýnavlarýnýn Yarattýðý Çöküntü  
serdar adem iþler
Mülakat sýnavlarýný kabul etmiyorum. Tanrýlara inanýyorlarsa bu bir kul hakkýdýr. Ve ben asla hakkýmý helal etmiyorum. Hakkýmý helal edersem cennetin kokusu bile haram olsun.


:AJDH:

     Bir kurumun idarecilerini mülakat sýnavýyla atamak, araya sivil toplum örgütlerini ya da birtakým ekonomik ya da siyasi güce sahip olan ara kablosu informal güç odaklarýný sokmak her zaman iyi sonuç vermeyebilir. Üstelik istenen ve beklenen hedefe ulaþýlamadýðýnda ‘Sen benim kim olduðumu biliyor musun?’ mantýðýyla hareket eden personeli ‘idareci olsun, memur olsun fark etmez’ istenen yöne çevirmeniz çoðu zaman mümkün olmaz. Kontrolden çýkar yani…
Neresinden bakarsanýz bakýn, hangi bahanenin arkasýna sýðýnýrsanýz sýðýnýn bu noktada ortaya çýkan kul hakký ihlalini aklayamazsýnýz. Dünyanýn neresinde ve hangi zamanda olursa olsun somut, geçerli ve tutarlý hiçbir temele dayanmayan ve sonu önceden belli olan mülakat sýnavlarý ile yönetici atama, ne Allah katýnda ne de kul katýnda makbul bir davranýþ olmasa gerektir.
     Ha, siz benim kim olduðumu biliyor musunuz derseniz; elbette biliyorum derim mübarek cesedinizin kim olduðunu. Arkanýzý dayadýðýnýz ve ebedi sandýðýnýz informal güçlere dayanarak istediðimi yaparým diyorsunuz. Ona da amenna. Sözüm yok. Devir senin devrin. Ama unutma aðzýný açtýðýnda yerin dibine soktuðun senden öncekiler de seninle ayný zýrvalarý sayýklayarak ayný yoldan geçmiþlerdi.
     Benim inandýklarým, benim savunduklarým en doðru hatta mutlak doðru olduðu için kadere yaptýðým müdahaleler doðru ve yerinde hamlelerdi diyebilirsiniz. Ama sizden öncekiler de kendi düþündükleri ya da inandýklarýnýn doðru olduðunu iddia etmiþlerdi. Sizin gibi… Onlarýn iddiasý nasýl onlarý aklamýyorsa, sizin de düþünmeden inandýklarýnýzýn doðru olduðu tartýþýlýr. Üstelik neye inanýrsanýz inanýn yolunuz yanlýþ ve hatalý olduðuna göre inandýklarýnýzýn da söylem eylem çeliþkisi yüzünden doðruluðu kesinlikle tartýþýlýr. En azýndan ben onlarýn iddialarýna inanmadýðým gibi sizinkilere de inanmýyorum. Ve asla inanmayacaðým.
     Hatayý, yanlýþý kim yaparsa yapsýn yanlýþ ve hatalý kabul etmediðiniz sürece omuzlarýnýza binecek olan kul hakkýndan kurtulamazsýnýz. Biliyorum arkanýzdaki güçler kul hakkýnýn önemini neredeyse sýfýra indirmekte. Ama düþmez kalkmaz bir Allah demiþler. Gün ola harman ola. Yalnýz þunu da belirteyim sizden öncekilere inanmayanlar gibi size de yani aðzýnýzdan çýkan kutsanmýþ laf kalabalýðýna inanmayanlar da sandýðýnýzdan çok daha fazla.
     Yaptýðýnýz hata ve yanlýþta sizden öncekiler gibi ýsrar ve inat ettiðiniz için hayatýn anlam ve deðeri nazarýmýzda sýfýra inmekte. Yani bir baþka ifadeyle kaderin doðal akýþýna yaptýðýnýz cebri müdahaleler yüzünden dünyanýn bir imtihan dünyasý olduðu yönündeki inançlarýmýz eriyip yok olmakta bilesiniz.
     Ýstemeyerek geldik bu adaletsiz dünyaya. Býrakýn bizim de bir hakkýmýz olsun sizin mülakat sýnavlarýyla yararlandýðýnýz dünya nimetlerinden. Hayata zoraki tutunduðumuz yalan dünyanýn nimetlerinden yararlanamayacaksak yaþamanýn ne önemi var o zaman? Ötenazi hakký verin hiç olmazsa… Dolgu malzemesi miyiz biz? Yaþamaya yok anladýk da ölmeye de mi hakkýmýz yok.Bunun neresi imtihan dünyasý?



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zamlardan Hoþlanýyorum
Sandýklar Neden Geç Açýlýyor?
Hazreti Ömer Aday Olsa
Poþet Tepkileri Çok Komik

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Reza Aþký Sarraf Sevgisi
Sel Zararý Devletin Sorunu Deðil
Düðün Konvoylarýna Düzenleme
Düðün Konvoylarýna Düzenleme
Ýsrail Tekke ve Zaviyelere Güveniyor
Þeytan Olmasa Ne Yapardýk
Benim Beka Sorunum Pahallýlýk!
Ýsteyen Cehenneme Girmeyebilir
Göreceli Doðru ve Yanlýþlar
Neden

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Düðün Konvoylarýna Düzenleme [Þiir]
Üniversite Ýstiyoruz [Öykü]
Bizim Mahalle [Öykü]
Ýftira [Öykü]
Nereden Tanýþýyoruz [Öykü]
Ýndirim [Öykü]
Ebemizi Arayýnýz [Öykü]
Bizim Mahalle [Öykü]
Ben Kendimi Bizzat Vurdum [Öykü]
Kendini Arayan Kadýn 1 [Roman]


serdar adem iþler kimdir?

SADECE TEFEKKÜR EDÝYORUM. AYRICA DÜÞÜNCEYÝ YASAKLAYAN BÜTÜN ÝDEOLOJÝLERE HAYRET EDÝYORUM. ÖZGÜRLÜKTEN BAÞKA BÝR BEKLENTÝM VE AMACIM YOK.

Etkilendiði Yazarlar:
AZÝZ NESÝN TARIK BUÐRA YAÞAR NURÝ ÖZTÜRK TURAN DURSUN


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © serdar adem iþler, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.