..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Uygarlýk, gereksiz gereksinimlerin, sonsuz sayýda artmasýdýr -Mark Twain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > serdar adem iþler




11 Aralýk 2017
Ýsrail Tekke ve Zaviyelere Güveniyor  
serdar adem iþler
Kudüs'ü bahane ederek sokaða dökülenlerin ciddi olduklarýný sanmýyorum. Tekke ve zaviyelerin öðrenilmiþ çaresizlikle benliðinden uzaklaþtýrarak yetiþtirdiði bunalýmlý kiþilerin yaptýklarýný kendi kusurlarýný örtmek için kullanýlan bir çeþit günah çýkarma paranoyasý olarak görüyorum.


:ABBF:

Yani Ýsrail bölünmüþlüðe güveniyor.
Sizin þu an tahmin edebildiðim desibelde düþünmeden isyan etmenize ve belki bana kýzmanýza güveniyor.
Ýnanmýyorsanýz bir kere düþünün yeter.
Amerika’yý uzaktan kumanda eden Ýsrail son derece tehlikeli bir adým daha attý. Ama Ýsrail tarafýnda en ufak bir þüphe ve endiþe hatta korku olduðunu sanmýyor, böyle bir evhama inanmýyorum. Ýsrail ve hamisi Amerika attýklarý her adým ve yaptýklarý her eylem noktasýnda kendilerine son derece güvenmekteler. Bunda da kendileri açýsýndan haklý sayýlabilirler. Düþmanýmýz da olsalar, haklarýný teslim etmeliyiz.
     Peki Ýsrail ve Amerika’ya neye ve kime güvenmektedir? Bu sorunun cevabý oldukça þaþýrtýcý olmakla beraber son derece basittir.
     Ne yazýk ki son yýllarda Ýslam memleketlerini örümcek aðý gibi saran ve bilinçsiz ana babalar yüzünden tarantula gibi gençleri pençelerine alan ve Ýslam coðrafyasýnýn üzerine karadul gibi çöreklenen Ýsrail güdümlü Tekke ve Zaviyelere ve bunlarý besleyen cemaat ve tarikatlara güvenmektedir. Evet kadýnýn saç kýlý, eli ve apýþ arasýyla uðraþmayý, kutsal idrar, kýl, ve ayak izi pazarlamayý kendine meslek edinen fen bilimlerini Tanrý’nýn iþine karýþma olarak gören siyon kumandalý Tarikat ve Zaviyeler Ýsrail ve Amerika’nýn Ýslam dünyasýndaki gizli ama asýl müttefikleridir.
     Neden mi diyorsunuz? Sormanýz bile garip. Bilim üretmek yerine bütün enerjisini kadýn ile erkeði sosyal hayatta birbirinden tecrit etmeye adamýþ Tekke ve Zaviyeler yüzünden ruh saðlýðý yerinde, üretken bir toplum düzeni yaratmak mümkün mü?
     Küçük yaþta kýz çocuklarýyla evlenme fetvalarý vererek, çok eþliliði ve nikahsýz cariye sistemini rüþvet olarak masaya sürerek insanlarý kudurtarak aklýný baþýndan alan bu akýl ve mantýk düþmaný sistemi savunanlarýn Ýsrail’le mücadelesi mümkün deðil. Meseleye vicdan penceresinden bakarsanýz küçük kýzlarýn ve savaþ esiri kadýnlarýn yatak kölesi yapýlmasý için inanç maskesini kullanan Tekke ve Zaviyeleri de en azýndan Ýsrail kadar Tanrý katýnda sevilmeyeceðini görürsünüz. Onun için de aramýzdaki inanç simsarlarý yüzünden bu mücadeleyi kazanmamýz mümkün deðil.
     Her biri milyarlarca yýldýzdan oluþan milyarlarca galaksiyi yarataný, yaratýklar arasýnda varlýðý fark edilmeyecek kadar sýfýra yakýn insanýn kýlýyla saçýyla meþgul etmeyi matah sayan bu kokuþmuþ mantýk çöküntüsünün hakim olduðu bir coðrafya parçasýnýn bilim ve teknolojide Ýsrail’le yarýþmasý mümkün mü?
     Gene mümkün olmayacak göreceksiniz. Kadýnýn nasýl genç yaþta kart erkeklere servis edileceðinin yollarý üzerine fanteziler kuran Arap ülkeleri Altý Gün savaþýnda yenildikleri gibi bundan sonra da deðiþen bir þey olmayacak. Hatta yenilme ihtimalleri bugün eskisinden çok daha fazla.
     Ýsrail’le mücadele etmek istiyorsak güçlü olmak zorundayýz. Güçlü olmak için de aklýn yolundan gitmek zorunda… Bilmem anlatabiliyor muyum? Gerçekten samimiysek bütün Tekke ve Zaviyelerin kapýlarýna kilit vurmak zorundayýz. Benden söylemesi. Bütün coðrafyalara girmiþ ve son hamlede devleti ele geçirmeye çalýþan bu þer odaklarýna yardým etmek günahlarýn en büyüðüdür.
     Ticaret ve eðitim bahanesiyle Ýslam ülkelerinin kýlcallarýna kadar nüfus eden tarikat, cemaat ve hurafe kanallarý faaliyette bulunduðu her an, sayenizde Kudüs ve Filistin biraz daha Ýsrail olacaktýr.
     Yirmi gram beyin bunu anlamaya yeter. Ýsrail’in kurulduðu 1948’de Tekke ve Zaviyelerin hayatýmýzdaki oraný neydi, bugün ne? Ne yazýk ki rüyalarýmýz bile Tekke ve Zaviyelerin güdümüne girdi. Peki Ýsrail ne durumda? Tank ve uçaklarýmýzý modernize eden, domates tohumunu bile almak zorunda kaldýðýmýz, nükleer güce sahip bir ülke…
     Artýk karar verin Kudüs Ýsrail’in olsun mu olmasýn mý?
     



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Reza Aþký Sarraf Sevgisi
Benim Beka Sorunum Pahallýlýk!
Ýsteyen Cehenneme Girmeyebilir
Öðretmen Performans Deðerlendirme Sistemi
Kuzey Irak'ta Referandum Senaryosu

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zamlardan Hoþlanýyorum
Sel Zararý Devletin Sorunu Deðil
Düðün Konvoylarýna Düzenleme
Düðün Konvoylarýna Düzenleme
Mülakat Sýnavlarýnýn Yarattýðý Çöküntü
Sandýklar Neden Geç Açýlýyor?
Þeytan Olmasa Ne Yapardýk
Hazreti Ömer Aday Olsa
Poþet Tepkileri Çok Komik
Göreceli Doðru ve Yanlýþlar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Düðün Konvoylarýna Düzenleme [Þiir]
Üniversite Ýstiyoruz [Öykü]
Bizim Mahalle [Öykü]
Ýftira [Öykü]
Nereden Tanýþýyoruz [Öykü]
Ýndirim [Öykü]
Ebemizi Arayýnýz [Öykü]
Bizim Mahalle [Öykü]
Ben Kendimi Bizzat Vurdum [Öykü]
Kendini Arayan Kadýn 1 [Roman]


serdar adem iþler kimdir?

SADECE TEFEKKÜR EDÝYORUM. AYRICA DÜÞÜNCEYÝ YASAKLAYAN BÜTÜN ÝDEOLOJÝLERE HAYRET EDÝYORUM. ÖZGÜRLÜKTEN BAÞKA BÝR BEKLENTÝM VE AMACIM YOK.

Etkilendiði Yazarlar:
AZÝZ NESÝN TARIK BUÐRA YAÞAR NURÝ ÖZTÜRK TURAN DURSUN


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © serdar adem iþler, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.