..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Anka kuþu gibi yalnýzlýðý adet edin! Öyle hareket et ki, adýn daima dillerde dolaþsýn ama seni görmek olanaksýz olsun." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > serdar adem iþler




11 Nisan 2019
Benim Beka Sorunum Pahallýlýk!  
serdar adem iþler
Boþ iþlerle uðraþmayalým. Vatandaþ için en büyük beka sorunu hayat pahallýlýðý. Gerisi teferruat...


:IBE:



     Ben onu bunu bilmem, benim iki beka sorunum var. Biri pahalýlýk, öbürü mülakat sýnavlarý... Hiçbir þey cebimdeki yangýndan ve isteyip de elde edemediklerimin yarattýðý hayal kýrýklýklarýndan daha önemli görünmüyor bana.
     Mesele kýþ mevsiminde domatesin fiyatýnýn kýzýla çalmasý, biberinse fiyatýnýn isottan acý olmasý meselesi deðil. Doðrudur neyimize bizim kýþ mevsiminde yaz sebzelerini almak. Öyle ya zemheride ne yapacaðýz domatesi biberi? Hele patlýcaný, kabaðý… Töööbee… Ýnsanýn aklýna kötü kötü þeyler geliyor ya.
     Hem sonra Tanrý bilmez miydi kýþýn da güneþi domatesin, biberin, kabaðýn ve kemer patlýcanýn emrine vermeyi? Tanrý bilmez miydi kýþýn da ürün alýnabilecek mevsim þartlarýný yaratmayý? Bir bildiði var ki sebzeleri yazlýk kýþlýk diye iki sýnýfa ayýrmýþ. Biz ne demeye zorlarýz küçük aklýmýzla þansýmýzý anlamýyorum. Zorlamaya kalkarsa fiyatlar böyle fýrlar iþte…
     Nisan ayýna geldik soðana domatese gene yaklaþýlmýyor. Buna ne diyeceksiniz? Taneyle alýr olduk sebze meyveyi. Dünya üzerinde tarýmsal üretimde kendi kendine yeten yedi ülkeden biriydi. Sayenizde elin sebze meyvesine muhtaç olmak yetmezmiþ gibi, hasret kaldýk tarýmsal ürünlere. Bundan büyük ve önemli beka sorunu mu olur?
     Þakasý bir yana da neye el atsak el yakýyor. Fiyatlar cebimizi çöle, hayatýmýzý küle çevirmek üzere. Bu fiyat anarþisi ve ekonomik belirsizlik yüzünden hayallerimiz suya düþmekte, ümitlerimiz kýrýlmakta. Geleceðe dair inanç ve güvencimizi kaybetme tehlikesiyle karþý karþýyayýz. Bundan büyük beka sorunu mu olur?
     Adýna ekonomik kriz yerine manipülasyon deyince bir þey deðiþmiyor. Mazotun, doðal gazýn, elektriðin ya da ekmeðin suyun fiyatý düþmüyor. Bilmem anlatabiliyor muyum? Gýda ve enerji fiyatlarýndaki hýzlý ve kontrolsüz artýþ yüzünden hayat standartlarýmý düþürmek zorunda kalýyorum. Bundan baþka beka sorunu mu olur?
Ayrýca Mülakat Sýnavlarý yüzünden þanla þerefle vatani borcumu eda ettiðim ve yýllarca sektirmeden vergi borcumu ödediðim öz yurdumun hiçbir nimetinden yararlanamýyorum. Hem de on yýllardan beri Kim gelirse gelsin bu kader deðiþmiyor bir türlü. Hiçbir tarafa eðilmedim, yamulmadýðým için... Bu þartlarda mülakat sýnavlarýnýn yarattýðý ruhsal çöküntüden baþka beka sorunu mu olur?
Ne dersiniz?

     
     
     






Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Reza Aþký Sarraf Sevgisi
Ýsrail Tekke ve Zaviyelere Güveniyor
Ýsteyen Cehenneme Girmeyebilir
Öðretmen Performans Deðerlendirme Sistemi
Kuzey Irak'ta Referandum Senaryosu

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zamlardan Hoþlanýyorum
Sel Zararý Devletin Sorunu Deðil
Düðün Konvoylarýna Düzenleme
Düðün Konvoylarýna Düzenleme
Mülakat Sýnavlarýnýn Yarattýðý Çöküntü
Sandýklar Neden Geç Açýlýyor?
Þeytan Olmasa Ne Yapardýk
Hazreti Ömer Aday Olsa
Poþet Tepkileri Çok Komik
Göreceli Doðru ve Yanlýþlar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Düðün Konvoylarýna Düzenleme [Þiir]
Üniversite Ýstiyoruz [Öykü]
Bizim Mahalle [Öykü]
Ýftira [Öykü]
Nereden Tanýþýyoruz [Öykü]
Ýndirim [Öykü]
Ebemizi Arayýnýz [Öykü]
Bizim Mahalle [Öykü]
Ben Kendimi Bizzat Vurdum [Öykü]
Kendini Arayan Kadýn 1 [Roman]


serdar adem iþler kimdir?

SADECE TEFEKKÜR EDÝYORUM. AYRICA DÜÞÜNCEYÝ YASAKLAYAN BÜTÜN ÝDEOLOJÝLERE HAYRET EDÝYORUM. ÖZGÜRLÜKTEN BAÞKA BÝR BEKLENTÝM VE AMACIM YOK.

Etkilendiði Yazarlar:
AZÝZ NESÝN TARIK BUÐRA YAÞAR NURÝ ÖZTÜRK TURAN DURSUN


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © serdar adem iþler, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.