..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamýn tanýmý yoktur. -Halikarnas Balýkçýsý
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Ýyileþme > kemal düz




28 Mart 2019
Düþüyorum Tut Elimden - Selma Sayar  
öykülerin iyileþtirici, dönüþtürücü bir gücü

kemal düz


selma sayar, maden emekçilerinden, töre kültürünün esaretindeki kadýnlara, asi nehri kýyýsýnda lastik ayakkabýsýný arayan çocuktan, aþkýný hýrsa, hayallerini rüyalara kaptýran insana, insan hallerine mercek tutuyor öykülerinde.


:ADEB:
DÜÞÜYORUM TUT ELÝMDEN- SELMA SAYAR


Öykülerin iyileþtirici, dönüþtürücü bir gücü olduðuna inanan yazar, insaný anlatýrken, insaný ve yaþamý da sorgulamaya çalýþmýþ. Okuyucuya bilgi aktarmak deðil, onunla iletiþim kurabilmek ve yakalayýp öykünün içine alabilmektir amacý. Okurken düþündürmek, merak uyandýrmak, zaman zaman da þaþýrtarak, deyim yerindeyse okuyucuyu ters köþeye yatýrabilmeyi hedeflemiþ. Konularýný, karakterlerini, olay ve kurgularýný yaþamýn içinde hep var olan bu sahici yaþanmýþlýklarla örmüþ!

Öykülerindeki en büyük malzemesi, dilidir. Bu nedenle dilini, aþýrýya kaçmadan imgelerle zenginleþtirerek, arý, duru ve son derece sorumlu kullanmaya çalýþmýþ.

Elinizdeki, “dÜÞÜYORUM TUT ELÝMDEN” adlý yapýtta 10 öyküsüyle, duygularýnýza dokunarak akan hayatýn içinden sesleniyor sizlere.

Selma Sayar, maden emekçilerinden, töre kültürünün esaretindeki kadýnlara, Asi Nehri kýyýsýnda lastik ayakkabýsýný arayan çocuktan, aþkýný hýrsa, hayallerini rüyalara kaptýran insana, insan hallerine mercek tutuyor öykülerinde.

“Sözcükler yüreðin dile geliþidir. Ýçeride kývranadursun o ruh, söz onun tesellisi, sýrdaþý, sözcüsüdür.” cümlesiyle yeþerttiði aþk kadar tarih boyunca insana eþlik eden ayrýlýk ve ihaneti de duyumsatýyor okuruna.

Köprü altýnda uyandýrdýðý ve “onurlu, eþit yaþama” dair özlemini dile getirdiði Garib’in düþü gibi, zifiri karanlýkta ölüm acýsýyla yüzleþtirdiði öykü kahramanlarýna iliþkin kimi anlatýlarda, okuru beklemediði sonlar ile þaþýrtmayý da ihmal etmiyor, yazar.

“Kavaklýk yolunda suskunluðun rengi siyahtý. Ýki el birbirine baðlý, iki yürek bir sevda olmuþtu. Adýmlar, acýlardan ve kayýplardan habersiz, duygular kenetlenmiþti. Gözlerden uzaktýlar. Oturdular. Diz dize konuþtular. Ýki masum ve güzel yürek, dünyayý omuzlayacak kadar güçlü ve cesurdu.

Zifiri karanlýðý yýrtarak, kavaklýða yansýyan birkaç mermi ýþýðý, geceyi saðýr eden sesiyle Özgür’ü hedef almýþ ve hedefi bulmuþtu. Kör gecenin tanýklýk ettiði törenin hain eli, tetiði çekmiþ, kana boyamýþtý bu hikâyeyi. Çýrpýnýþlar, isyandý geceye ve kýrmýzý renkli töreye.

Þafaðýn habercisi horozlarýn öttüðü saatte, köy minaresinden sela sesi yankýlanýyordu…”

1974 Antakya/ Nahýrlý doðumlu. Ýlk, orta ve lise öðrenimini Antakya'da tamamladý. 1995 yýlýnda Ege Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümünü bitirdi.

Yýllardýr Türkçe öðretmeni olarak çalýþmaktadýr.


Lacivert ve Amanos dergilerinde öykü ve kitap tanýtým yazýlarý, Radikal 2’de deneme türünde pek çok yazýsý yayýmlandý.

Belçika’da iki dilde basýlan ve dört ülkede satýþta olan Akrostiþ adlý dergide yazýlarý yayýmlanmaktadýr.

Trt Çukurova radyosunda, özel radyolarda kitap tanýtým programlarýna konuk olarak katýlmakta, Kitapeki.com, Sevdalým Hayat, Yazýatölyesi.com ve Mektupedebiyat.com sitelerine de kitap tanýtým yazýlarý yazmaktadýr.

Evli, Anýl ve Onur Ilgaz adýnda iki oðlu var. Sýrça Sarayýn Serçeleri ve Düþüyorum Tut Elimden kitaplarýnýn yazarýdýr.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Öykücümüzden Bir Öykümüz Var

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Nevruz Uður [Þiir]
Aybastýlý Þair Ýzzet Haznedar [Þiir]
Münzevi Bir Osmanlý [Þiir]
Çukurova'nýn Ýki Yiðit Sesi: [Þiir]
[Þiir]
Þiirin Hatayý [Þiir]
Aybastýlý Bir Feylesof: Refik Güley [Roman]
Anýlarda Ýskenderun: Cem Erman ve Hikayet-i Zeki Müren [Deneme]
Genç Bir Yazar ile Söyleþi: Murat Kömür [Deneme]
Bir Dönem Soðukoluk ve Hatay [Deneme]


kemal düz kimdir?

edebiyat sanat, tarih, kültür ve folklora karþý ilgim var. yerel bir gazetede kültür sanat yazýlarý yazýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
engin geçtan, edip cansever, tevfik fikret v.b.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © kemal düz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.