..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ne elbiseler gördüm, içinde adam yok, ne adamlar gördüm sýrtýnda elbise yok." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Özcan Nevres




22 Nisan 2003
Olumluluklar ve Olumsuzluklar Üstüne  
Özcan Nevres
Silivri belediyesinin 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramý nedeniyle düzenlediði üçüncü uluslar arasý çocuk þenliðine sekiz devletten yüz otuz konuk katýlýyor.


:AIDJ:
Olumluluklar Ve Olumsuzluklar üstüne
Silivri’nin Hakkari- Yüksekova’dan otuz, Mardin’den de on dokuz konuðu var. Konuklarýn yüz yetmiþ dokuzu çocuk, elli dokuzu ise yetiþkinlerden oluþuyor. Konuklarýn tümünü konuksever aileler aðýrlamaktadýr. Her ne kadar gizemli Sars hastalýðý konut sayýsýný etkilediyse de bu gelenler dahi ülkemizin tanýtýmýnda büyük baþarý. Bu konuklarý aðýrlayan konuksever ailelerin tümüne sonsuz teþekkürler. Aylardýr hep olumsuzluklarla yoðrulduk. Bu olumlu güzellik baharýn müjdesi çiçekler gibi bahara hasret gönlümüzü sevgiyle doldurdu.
Flaþ TV de ki açýk oturuma telefonla katýlan emekli korgeneral Yavuz Ýlhan içimizi karartan gerçekleri adeta haykýrdý. Kelimelerin üstüne basa basa bizi AB ye almazlar, almayacaklar. Tam kýrk seneden beri bizi oyalamaktalar ve aldatmaktadýrlar. Yöneticilerimiz artýk halkýmýzý aldatmaktan vaz geçsinler. Gerçeði halkýmýza söylesinler diyor. Ayrýca Kýbrýs’ý bu hükümet altýn bir tepsi içinde Yunanistan’a sunuyor. Bununla bitmeyecek, yakýnda Ege denizi var diyerek içimizi iyice karartýyor. Oysa Kýbrýs’ý biz kanýmýzla aldýk anlaþmalarla deðil. Gerekirse yine kanýmýzý ve canýmýzý vermekten kaçýnmayýz. Adada bazý kansýzlar AB ye girme uðruna Yunan egemenliðine girmeyi arzuluyorlar diye Kýbrýs’ýn Yunana verilmesine yetmiþ milyon Türk tek bir yürek halinde mutlaka karþý çýkacaktýr.
Irak savaþý, Kýbrýs, Yunanistan’ýn sonunda enosisi baþardýk söyleminin yarattýðý huzursuzluklarýn üstüne Sars virüsünün hýzla yayýlmasý tuz biber oldu. Her gün bu virüsün neden olduðu ölüm olaylarý televizyonlarýn haber programlarýnda en önemli yeri alýyor. Ýlk Çin’de görülen bu öldürücü virüs dünya ülkelerine hýzla yayýlýyor. Korkuyla ürperiyorum. Ya bu öldürücü virüs ülkemize de sýçrarsa? Korkum zaten yetersiz olan hastanelerimiz yüzünden bu püsküllü belayla nasýl baþa çýkarýz. Hastanelerimizin çoðunda sýra numarasý yüzünden insanlarýmýz üst üste yýðýlmaktadýr. Böyle bir ortamda hastalýk çok büyük bir hýzla yayýlýr. Bu Sars virüsü EYTS ten de büyük bir bela. Zira EYTS yalnýzca cinsel iliþkilerle yayýlýyor. Çaðýn Vebasý denilen bu hastalýktan korunma olanaklarý var. Oysa solunum yollarýndan yayýlan Sarsýn yayýlma hýzý çok yüksek ve halen týp bilimi bu hastalýk karþýsýnda çaresiz.
Silivri Devlet Hastanesi de nüfusu hýzla artan ilçemizde oldukça yetersiz kalmaktadýr. Her sabah sýra numarasý alma sýrasýnda büyük kargaþa yaþanmaktadýr. Baþvuru formunu almak ayrý dert, sýra numarasýný almak da ayrý dert. Yýllar önce yeni bir devlet hastanesi için atýlan temel atýldýðýyla kalmýþ ve hiçbir ilerleme olmamýþtýr. Söylemlere göre temel atýlan yer doktorlarca beðenilmediðinden inþaatta hiçbir ilerleme olmamýþ. Ben bu söyleme katýlmýyorum. Hipokrat yeminine sadýk kalmýþ hiçbir doktorun gönlü hastalarýn çektiði bu çileye razý olmaz. Devletimiz Silivri’de yaþayan elli bin insana yakýþýr bir devlet hastanesi binasý yapma yükümlüðündedir. Elli bin kýþ aylarýnýn nüfusudur. Yaz aylarýnda ise bu nüfus en az dörde katlanmaktadýr.
Silivri’nin ikinci bir derdinden söz ederek yazýmý tamamlamak istiyorum. Silivri merkeziyle Kumluk mevkiini birbirine baðlayan tarihi Mimar Sinan köprüsü üzerinden geçen arabalarýn alt takým törpüsü. Oldukça bozulmuþ olan döþemesi yüzünden arabalarýn alt takýmlarý oldukça zarar görmektedir. Kumluk mevkiinde oturduðum için, her geçiþimde arabamýn hangi parçasý kýrýlacak veya kopacak diye korkuyorum. Köprü için araç trafiðine kapatýlma kararý, yan yolun bir türlü yapýlamamasý yüzünden bir türlü uygulanamýyor. Yan yol yapýldýðýnda hem araba sahipleri hem de yayalar oldukça rahatlayacaklar. Yayalar için köprüde yaya þeridi olmamasý yüzünden yayalar da büyük sýkýntý yaþamaktadýrlar. Yalnýzca sorunsuz bir Silivri deðil, sorunsuz ve dertsiz bir Türkiye dileðiyle.
                         Özcan Nevres ozcannevres@hotmail.com





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Baykuþ ve Serçeler
ADD nin Uyarýlarý
Bozuk Orman Arazisi Arýyorum
Bir Ýstek Üzerine
Uyan Ey Türkiye Uyan
Televizyonda Ýçine Eder Haným
Küçükçekmece Gölü
Yeni Yýla Bakarken
Dürüst Olabilmek
Ýþkence Suç Mu

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bilim Nereye Gidiyor?
Siyasetin Ýçinden
Pazar Günkü Gezimiz
Çok Sevmiþtim Bu Kenti

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Acýlarla Yaþamak [Þiir]
Özleyiþ [Þiir]
[Þiir]
Bir Dosta Mektuplar 1 - 12 [Þiir]
Sevgiliye [Þiir]
Seni Düþündüm Yine [Þiir]
Alýn Götürün Beni Dalgalar [Þiir]
Ah Bu Sensizlik Yok Mu [Þiir]
Bir Rüzgardýr Yaþamak [Þiir]
Uyan Be Memet [Þiir]


Özcan Nevres kimdir?

1958 de gazetecilige basladim. O zamandan beri yazmaktayim.

Etkilendiði Yazarlar:
Yaþar Kemal, Ümit Yaþar Oðuzcan Fazýl hüsnü Daðlarca


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Özcan Nevres, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.