..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir önyargýyý yok etmek, atomu parçalamaktan daha zordur. -Einstein
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > ismail sarýgene




9 Temmuz 2006
Tenini "" Terinden" Kýskandým  
ismail sarýgene
Bir anahtar deliðinin ardýna gizlenmiþ Cenneti, gözlerinin ovalarýna seren kelimelerimi arayacaksýn yorgun kaðýtlarýn suskun nefeslerinde. Bulutsuz düþlerin , yýldýzsýz gecelerin ardýnda takýlýp rüzgarlarý avuçlarýnda çýplak denizleri senin gözlerin için yaktýðým satýrlarýmý özleyeceksin. En çok yüreðine dokunduðum " yüreðimi " özleyeceksin.


:CIDD:
Kulaðýmda, hüzne akan þarký gülpembe,
Parmaklarýmda sana yazýlan her sözcük,
Gül kokulu yüreðine gebe..."


Gidiyorum, ýlýk nefesini yüreðime kuþanýp kýrýk hayallerin son kentine gidiyorum. Gidiyorum, karakýþlarý mevsimlerden eleyip dudaklarýna baharlarýný doldurmak için el çekiyorum divanlardan. Yetim düþlerimi buruþturup eteklerimi çekiyorum yetim kýyýlardan... Gidiyordum, bir gün sana " sen " diye gelmek için gidiyorum. Artýk saçlarýna aydýnlýðý giydirdiðim yýldýzlarý toplamadým bu gece gökyüzünden Ve bu sabah, bir yudum terin topraða düþmesin diye avuçlarýný açýp sana el pençe divan duran sevda bulutlarýný artýk kaldýrmadým tatlý düþlerinden...Çünkü, yüreðimi " yüreðine " emanet etmiþtim.

Gidiyorum, bir gün yüreðine " nefes " diye dönmek üzere gidiyorum. Gitmeden son kez dokunuyorum gözlerinin duruluðuna. Son kez yüreðimle baharlarýn ýslak öpücüklerini konduruyorum yüreðinin kuru dudaklarýna. Oysa ben kendimi pusulasýz yollara vurduðumda sen uyuyordun. Kirpiklerinde dinleniyordu hýrçýn dalgalar. Avuç içlerinde sýðýnmýþ rüzgarlar, mayasýz ateþleri içiyordu yanardaðýn küçük kurnalarýndan. Ben sana bakarken zaman durmuþtu sanki. Bakakalmýþtým sana. Yüreðinin nabzýný hissedebiliyordum yüreðimde. Her nefes alýþýnda saçlarýna doðru eðilip kulaðýna usulca " seni seviyorum " diye fýsýldamak isterdim. Off dokunmaktan öte, gözlerin duruluðunda baharlarý soludum sadece..Dilimde lal olan kelimeler içten icten sana yanýyordu. Sana bakarken sular durmuþ, hayýrsýz fýrtýnalar sevdamýza susmuþtu. Çünkü ben seni izliyordum.Nefes alýþýný, yeni bebegin ellerini oynatmasi gibi parmak uçlarýný oynatmaný izliyordum uzaklardan.. Ýþte o an herþeyi unutup ; tenini " terinden" , gözlerini " kirpiklerinden " kýskandým. Çünkü, gül yüreðini sadece ben öpmeliydim ve gözlerinde sadece ben görmeliydim Cennetin gül desenli kelebeklerini. Ben, seni " senden " kýskandým gülüm...

Sýcak yüreðimi, soðuk ellerine býrakýyorum olur da bensiz satýrlarda üþümeyesin diye.. Gayri sen varken alnýmýn yazgýsýnda, gözlerini giyiniyorum üzerime. Kýrlangýclarýn dualarýný alýp avuçlarýna umuda kanatlasam , orda sen olmalýydýn. Aldýðým nefeste, sen yaþamalýydýn. Gözlerimi, gözlerine yumup esen yele veriyorum sensizliði. Gidiyorum, yüreðimi yüreðine emanet edip gidiyorum. Artýk yalnýzlýgýn gölgelerinde yudum yudum özlemleri yakýp bir umut ateþinde ýsýnacaksýn.

Biliyorum, gidince en çok seni " sana " anlattýðým senli satýrlarýmý özleyeceksin. Bir anahtar deliðinin ardýna gizlenmiþ Cenneti, gözlerinin ovalarýna seren kelimelerimi arayacaksýn yorgun kaðýtlarýn suskun nefeslerinde. Bulutsuz düþlerin , yýldýzsýz gecelerin ardýnda takýlýp rüzgarlarý avuçlarýnda çýplak denizleri senin gözlerin için yaktýðým satýrlarýmý özleyeceksin. En çok yüreðine dokunduðum " yüreðimi " özleyeceksin.Yüreðini yýldýzlara yaslayýp özlemi demleyeceksin gecenin karanlýk çaydanlýklarýnda..Hasretim büyüyecek damarlarýnda, duvarlar dilini yutmuþcasýna suskunluðun maskesini giyinecek. Beni arayacaksýn bensiz cümlelerin sen kokan satýrlarýnda. Bir sigara daha yakacaksýn dumanýný daðlarýn yüksek yamaçlarýna yolladýðýn. Kesmeyecek bir daha. Küllüklerde öldürdügün sigara izmaritlerinle sönmeyecek hasretim..Seni þimdiden özlediðim gibi sende " beni " özleyeceksin..Her dokunuþumda saçlarýna gelincikleri seren ellerimin kücüklügünü arayacaksýn avuç içlerinde. Temmuz gecesi sebebsizce üþtüðünde titreyen tenine gözlerimi sermemi dileyeceksin. Hasreti kanatýp özleyeceksin..Belki de en çok parmak uçlarýnýn üþümüþlüðüne gözyaþlarýmý ateþlere rehin verdiðim gözbebeklerimi özleyeceksin. Merak etme, ne zaman yüreðin üþürse yanardaðlarý giyinip sana geleceðim. Kan ter içinde kalsam da üþümüþ yüreðine sýcak iklimlerin ýlýk meltemlerini giydireceðim. Ve bir damla hüznünde" ölümün üþüdüðü " yüreðine sürgünler revâ görülürse, canýmý kaybetme pahasýna sürgün mahkemelerini ateþe vereceðim.

Þimdi gidiyorum,
Yokluðumda gülümse ne olur. Her gülüþünde yýldýzlarý sereceðim karanlýklarýna. Yalnýzlýðýn kör duvarlarýnda yaslayýp beni düþün hayallerin ötesinde. Her hayalinde ben avuç avuç güneþi ekeceðim ýslak yaðmurlarýna...Ve bensizlikte sana yazdýklarýmý okuyup dualarýnda an ismimi. Andýkça ismini, yüreðimle düþeceðim yüreðinin düþ fakir ovalarýna..

Gidiyorum, biliyorum. Bulutlar bir baþka serilecek yaðmurlara. Yaðmurlar hep bensizliðin cýðlýklarýný taþýyan kulaklarýna. Ve gece katransý olup karanlýklarý býrakacak duvarlarýna. Ben, senin yüreðinden öteye hiç gitmediðimi düþün..

--- Yazýmý bitirmiþtim ancak yaðmurun ýslak taneleri bulunduðum internet cafenin soðuk camlarýnda can çekiþiyordu sanki.. Yaðmur saðnaðý altýnda klavyeye parmaklarýmý býrakýp yüreðimi yazdým satýrlara..

" Güneþle baþladýðým satýrlara,
Yaðmurun ýslak taneleri tanýklýk etti..
Sanki, beni uðurluyorlardý..
Belki de her yaðmur tanesinde senin ellerin vardý.
Kim bilir...

Seni düþündüm, satýrlarýmý býrakýp.
Gözlerinin, sesinin özleminde dýþarýya çýktým.
Yaðmurun her cama vuruþunu,senin yüreðin bilip
Ýplik iplik yaðmura aldýmadan
Delicesine ýslandým..
Gökten süzülen damlalarý sen bilip
Seninle dans eder gibi yaðmurlarla dans ettim....

Birazdan gökkuþaklarý açacak burada ..
Bilmiyorum sen ne yapýyorsun uzaklarda ?
Ben, gökkuþýðýnýn boynuna sarýlýp
Seni yüreðinden öper gibi
Usulca gökkuþaðýný gözlerinden öpeceðim....."

09.07.2006

Ýsmail Sarýgene

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Öykünün ötesi bence...
Gönderen: züleyha yumak / ingolsatadt/Almanya
25 Aralýk 2006
Dogrusu kimden etkilendiginiz yada yazilarinizin ne kadar edebi oldugu beni cok ilgilendirmiyor su anda.Okudukca defalarca okuyasim geliyor,aslinda okumuyor yasiyorum.Ben hala yazilarinizin bizzat yasadiklariniz oldugunu düsünüyorum bu yüzdendir sanirim bu kadar samimi, bu kadar icten ve gercek.Hatta sizi tebrik etmek bile gelmiyor icimden cünki tebrikleri okuyunca söyle bir off dediginizi düsünüyorum.Sadece tesekkür ediyorum bizimle paylastiginiz icin.

:: Yazýnýz özgün olmasa da etkileyici!..
Gönderen: Mehmet AKKUÞ / Ýstanbul/Türkiye
10 Temmuz 2006
Tenini 'Terinden' Kýskandým adlý denemeniz bu alanda yazýlmýþ birçok deneme ile ayný üslup özelliklerini taþýsa da þunu içtenlikle söylemek isterim ki kelimelerin anlamsal derinlik içinde harmanlanarak duygularýnýzýn tüm tazeliði ve canlýlýðý ile anlatýlmýþ olmasý eserinizin baþarýsýný gösterir. Özellikle kelimeleri imgesel perspektifte kullanmýþ olmanýz ben de Murathan Mungan ya da Küçük Ýskender'den etkilenmiþ olabileceðiniz izlenimini yarattý... Her ne olursa olsun bu güzel ve "duygu"sal denemeniz için sizi kutlarým. Edebî günler dilerim...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bedelini "" Yüreðimle "" Ödediðim En Masum Günahýndým
Gözümü Kapadým / Yakala Beni Ey Aþk!
Özlediðim Kadar Sensin / Sevdiðim Kadar Bensin
Ayyuka Çýkmýþken Kekemeliðim / Bir Býçak Yürür Sol Yanýma
Gözlerinin Kýyýlarýnda Büyümek Öylece
Her Gülüþün Dua Olur Yalnýzlýðýma
Bir Dua Asýlý Kaldý Dudaklarýmýn Ýki Yakasýnda
Sen Geldin / Bildiðim Herþeyi Unuttum
Ben Sana Mecburum Sen Ýmkansýzlýða!
Nüshasý Yok Hiçliðimin* / Aslým Sadece Sana Ait

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Demlenmiþ Yalnýzlýðýný Yudumluyorum
Kendime Virgülsüz Sitemler
Umudum Oldu Gözlerin
Hasretinle Öptüm Yokluðunu
Yokluðunun Yoksuluyum / Düþmesin Mavi Bilyelerim
Umut Ektim Karanlýklarýna
Küçüðüm
Gidiyorum
Ýmkansýzlýðýnýza Þerh Düþüyorum
Yaðmurlarý Giyindik Üzerimize

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðunu Öptüm [Þiir]
Hasretinle Yaþýyorum [Þiir]
Kýyamam Sana [Þiir]
Severken Unutmayý Öðrenemedim [Þiir]
Ýmkansýzlýðýný Sevdim [Þiir]
Nerden Bileceksin ki [Þiir]
Güllerim Yansýn Avuçlarýnda [Þiir]
Gözlerine Sakladým Cenneti [Þiir]
Hiç Yaðmur Üþür Mü Anne? [Þiir]
Unutmak Ölmekti [Þiir]


ismail sarýgene kimdir?

Bir anahtar deliðinin ardýna gizlenmiþ Cenneti, gözlerinin ovalarýna seren kelimelerimi arayacaksýn yorgun kaðýtlarýn suskun nefeslerinde. Bulutsuz düþlerin , yýldýzsýz gecelerin ardýnda takýlýp rüzgarlarý avuçlarýnda çýplak denizleri senin gözlerin için yaktýðým satýrlarýmý özleyeceksin. En çok yüreðine dokunduðum " yüreðimi " özleyeceksin. Yüreðini yýldýzlara yaslayýp özlemi demleyeceksin gecenin karanlýk çaydanlýklarýnda. . Hasretim büyüyecek damarlarýnda, duvarlar dilini yutmuþcasýna suskunluðun maskesini giyinecek. Beni arayacaksýn bensiz cümlelerin sen kokan satýrlarýnda. Bir sigara daha yakacaksýn dumanýný daðlarýn yüksek yamaçlarýna yolladýðýn. Kesmeyecek bir daha. Küllüklerde öldürdügün sigara izmaritlerinle sönmeyecek hasretim. . Seni þimdiden özlediðim gibi sende " beni " özleyeceksin. . Her dokunuþumda saçlarýna gelincikleri seren ellerimin kücüklügünü arayacaksýn avuç içlerinde. Temmuz gecesi sebebsizce üþtüðünde titreyen tenine gözlerimi sermemi dileyeceksin. Hasreti kanatýp özleyeceksin. . Belki de en çok parmak uçlarýnýn üþümüþlüðüne gözyaþlarýmý ateþlere rehin verdiðim gözbebeklerimi özleyeceksin.

Etkilendiði Yazarlar:
Acýlarýmýn arasýnda kalmýþ yetim düþlerim beni anlatmaya yetiyor


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ismail sarýgene, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.