..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dengeli bir rejimde yemeðin yeri çok önemli. -Fran Lebowitz
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > ismail sarýgene




31 Temmuz 2006
Yaralarýma Tuz Bas Dua Çiceðim  
ismail sarýgene
" Dokuz aylýk acýnýn, son doðum sancýlarýydý yüzümde gizlediðim. Kangren olmuþ yanlýzlýðýn, son satýrlarýydý alnýma çizdiðim. Artýk toprak olmuþtur sevdan. Bir sayfa deðildi üzerine kapanan; v efasýz sevdanýn ölüm fermanýydý tozlu raflara kalkan.."


:BJAG:
-- Gidiþinden aylar sonra cevap hakkýmý kullanýyorum dua çiceðim..---

Gidiþin bir Kasým günüydü. Beyaz karlarýn þehrimi istilasýnda öðrendim gidiþini..Gittin, sevginde bir bahar göremeden çekip gittin..Ben bu satýrlarý yazarken kim bilir sen gerçeðin aynasýnda yarýnlara dair düþler kurmaktasýn..Ben ise yalnýzlýða inat kýrdýðýn yüreðimden kalan son parçalarýyla birþeyler karalýyorum iþte.Sakýn üzerine alýnma bu satýrlarý. Topraða gömülmüþ bu ayrýlýðý kaldýrýp yeniden filizlendirmek deðil niyetim. Bu satýrlarý sen okuyasýn diye deðil , gidiþinden sonra içimde biriken bir avuç fýrtýnayý fakir satýrlarýmda yakmak istediðimdendir sevgili. Gidiþin hala gözlerimin önünde. Son oynunu oynamak üzere sahneye cýkmýþ figüran gibi yalnýzlýðýn suflelerini okuyup gittin...

Gittin. Yüreðinde baharlarý beklerken rüzgarý koynuna alarak gittin..Sessizce gittin, kör uçurumlara saldým düþlerimin kýrýk kovalari. Hani bir zamanlar yüreðine umut taþýyan kýrýk kovalarým var ya.. Ýþte o kýrýk kovalarla sensizliðin kör saatlerinde hep gidiþinin öfkeleri taþýdým yüreðime. Her kovada sensizlik yaðdý üzerime. Her kovada cayýr cayýr yandý düþlerim..Ama hep sustum.. Sahipsiz çýðlýklarý yükledim yamalý heybeme..Azýk diye bildiðim gülüþleri aradým durdum yalnýzlýðýn güneþ görmeyen köþelerinde..Yollara koyuldum, pusulasýz halimle. Seni aradým, tek bir kelime etmeni bekledim.." Hoþcakal " kelimesinin dudaklarýndan yüreðime hançer gibi inmesi bekledim..

Gittin, tek bir kelime etmeden. Anýlarýmýzý kibritsiz yakarak gitmiþtin. Gittin oysa ben yüreðime nice yalanlar söyledim bir gün dönecek diye..Pembe yalanlarla avuttum kendimi. Yalanlarla avutmasam kendimi; ayrýlýðýn soðuk teriyle korkusuzca yüreðime dayacaktim kör kurþunlarý..Oysa ben ölmeyi deðil; senin uzaklarda ama bana bir nefes kadar yakýn olan varlýðýnda yaþlanmayý istiyordum.Pembe yalanlarýmdan düþler kurup gelmeni bekledim sevgili..Sakýn yanlýþ anlama sevgili ; benden önce kurduðun hayatý ellerinle yýkýp ikimizin mavi düþ tarlasýna geleceðine dair düþler deðil kurduklarým. Bir gün dönüp " Gidiyorum, Hoþcakal " kelimelerinden ibaret kuru cümleyi alnýmýn yazgýsýna yapýþtýrýp son kez ait olduðun yalnýzlýða dönmene dair yalanlar, düþler büyüttüm yüreðimin soðuk köþelerinde..

Gittin, "dua çiceðim" bildiðim yüreðinden " yüreðime" bir veda sözcüðünü esirgeyip gittin. Hani dönülmez sözler vermiþtik birbirimize. Þimdi yeminleri tutmayan tek benmiþim gibi tüm tövbelerin adaklarýný acýlarla ben ödüyorum; sen deðil !Hani ayný gözle aðlayýp ayný yürekle gülümseyecektik biz. Hani sarý denizlerin üzerinde " vuslata" kulaç atacaktýk seninle..Öðretmenliðe baþladýðýn okul yolunda ayaklarýn yorulmasýn diye sýrtýný sana seren bu yüreðe çok mu gördün bir veda kelimesini..Çok mu gördün bunu sevgili ? Nefesim diye övündüðün bu sevdayý bir ayrýlýk cümlesiyle bitirememek niye sevgili ? Suskunluðun elbisesini çýkar üzerinden..Susma sevgili.. Tek bir kelimenle ölmeye hazýr yüreðime tek bir söz söyle hadi..Kurþunlarý kelimelere ilmekleyip, son infazýný boynuma geçir sevgili....

Biliyor musun gidiþinden aylar sonra bile içimde kanýyor gidiþinin sessizliði..Gidiþinin tek kelimeye bile sýðdýrýlamayan ezikliði hala sýrtýmda kambur. Yüreðim hala kýrgýn, gözlerim hala ýslak. Hala böðrümde suskunluðun býçaksý diþleri. Üzerime giyindiðim elbiseden göremediðin irinleþmiþ yalnýzlýðýn duruyor göðsümde..Belki de senden kalan tek þey bu.. Ýrinleþmiþ yalnýzlýðýn.. !

Ayazlara gebe kalmýþ yüreðimle konuþacak o kadar cümlelerim var ki..Þimdiye kadar hep sen üzülmeyesin diye dudaðýmý büküp kelimelerimi ezdim dilimin ucunda. Ayrýlýk kelimelerini erteleyip bir gün tekrardan gelip gidiþinin son kelimesini edeceksin diye bekledim durdum. Beklerken seni, sabýr zýrhýný giyindim üzerime. Sustum, bir dað gibi. Kurudum bir yapraðýn sonbahardaki ölümü gibi. Yavaþ yavaþ ve içten içe...Ölmeyi bekleyen bir çýnar aðacýnýn solgun yapraklarýný görüp köklerini bedeninden koparmasý gibi bende yüreðimden düþlerimi kopardým. Acýta acýta ve yavaþ yavaþ...Oysa öfkelere bürünüp kilit vurduðum dudaklarýma gidiþin acýsýný anlatsam fýrtýnalar kopacaktý mavi denizlerimde. Belini kýrýp yalnýzlýðýn gölgesinde oturan yaralarýma bir dokunsam denize kavuþmaya hasret bir göl gibi avuç avuç kanayacaktý yüreðim. Damarlarýmdan taþacaktý ayrýlýðýn zehiri.. Biliyorum, beni ezip taþacaktý. Bentler kuracak olsam da yýkýlacaktý önündekiler teker teker. Keþke bendeki sessizliði , yüreðimdeki ezikliði görüp son kez gelsen.. Topraða gömülmüþ aþký tekrar filizlendirmek için deðil; köklerinde yanan öfkeleri susturmak icin gelsen..Son kez ölümü dudaklarýma deðdirip keþke kangren yaralarýma tuz diye gidiþinin közlerini bassan sevgili..

" Dokuz aylýk acýnýn,
Son doðum sancýlarýydý yüzümde gizlediðim.
Kangren olmuþ yanlýzlýðýn,
Son satýrlarýydý alnýma çizdiðim.
Artýk toprak olmuþtur sevdan,
Bir sayfa deðildi üzerine kapanan;
Vefasýz sevdanýn ölüm fermanýydý
Tozlu raflara kalkan......"

31 Temmuz 2006


Ýsmail Sarýgene

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: harikaaaaa
Gönderen: merve aydýn / Bursa/Türkiye
1 Aðustos 2006
yüregine saglýk aklýna saglýk kalemine saglýk inan mükemmel bir yazý olmuþ nediyeyim iyiki varsýn devamýný bekliyoruz yazýlarýnýn canýma can oldu acýmý anladým kendimi buldum sagol varol daim ol




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bedelini "" Yüreðimle "" Ödediðim En Masum Günahýndým
Gözümü Kapadým / Yakala Beni Ey Aþk!
Özlediðim Kadar Sensin / Sevdiðim Kadar Bensin
Ayyuka Çýkmýþken Kekemeliðim / Bir Býçak Yürür Sol Yanýma
Gözlerinin Kýyýlarýnda Büyümek Öylece
Her Gülüþün Dua Olur Yalnýzlýðýma
Bir Dua Asýlý Kaldý Dudaklarýmýn Ýki Yakasýnda
Sen Geldin / Bildiðim Herþeyi Unuttum
Ben Sana Mecburum Sen Ýmkansýzlýða!
Nüshasý Yok Hiçliðimin* / Aslým Sadece Sana Ait

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Demlenmiþ Yalnýzlýðýný Yudumluyorum
Kendime Virgülsüz Sitemler
Umudum Oldu Gözlerin
Hasretinle Öptüm Yokluðunu
Yokluðunun Yoksuluyum / Düþmesin Mavi Bilyelerim
Umut Ektim Karanlýklarýna
Küçüðüm
Gidiyorum
Ýmkansýzlýðýnýza Þerh Düþüyorum
Yaðmurlarý Giyindik Üzerimize

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðunu Öptüm [Þiir]
Hasretinle Yaþýyorum [Þiir]
Kýyamam Sana [Þiir]
Severken Unutmayý Öðrenemedim [Þiir]
Ýmkansýzlýðýný Sevdim [Þiir]
Nerden Bileceksin ki [Þiir]
Güllerim Yansýn Avuçlarýnda [Þiir]
Gözlerine Sakladým Cenneti [Þiir]
Hiç Yaðmur Üþür Mü Anne? [Þiir]
Unutmak Ölmekti [Þiir]


ismail sarýgene kimdir?

Bir anahtar deliðinin ardýna gizlenmiþ Cenneti, gözlerinin ovalarýna seren kelimelerimi arayacaksýn yorgun kaðýtlarýn suskun nefeslerinde. Bulutsuz düþlerin , yýldýzsýz gecelerin ardýnda takýlýp rüzgarlarý avuçlarýnda çýplak denizleri senin gözlerin için yaktýðým satýrlarýmý özleyeceksin. En çok yüreðine dokunduðum " yüreðimi " özleyeceksin. Yüreðini yýldýzlara yaslayýp özlemi demleyeceksin gecenin karanlýk çaydanlýklarýnda. . Hasretim büyüyecek damarlarýnda, duvarlar dilini yutmuþcasýna suskunluðun maskesini giyinecek. Beni arayacaksýn bensiz cümlelerin sen kokan satýrlarýnda. Bir sigara daha yakacaksýn dumanýný daðlarýn yüksek yamaçlarýna yolladýðýn. Kesmeyecek bir daha. Küllüklerde öldürdügün sigara izmaritlerinle sönmeyecek hasretim. . Seni þimdiden özlediðim gibi sende " beni " özleyeceksin. . Her dokunuþumda saçlarýna gelincikleri seren ellerimin kücüklügünü arayacaksýn avuç içlerinde. Temmuz gecesi sebebsizce üþtüðünde titreyen tenine gözlerimi sermemi dileyeceksin. Hasreti kanatýp özleyeceksin. . Belki de en çok parmak uçlarýnýn üþümüþlüðüne gözyaþlarýmý ateþlere rehin verdiðim gözbebeklerimi özleyeceksin.

Etkilendiði Yazarlar:
Acýlarýmýn arasýnda kalmýþ yetim düþlerim beni anlatmaya yetiyor


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ismail sarýgene, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.