..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yedi iklim dört köþeyi dolandým / Meðer dünya her tarafta bir imiþ. -Dadaloðlu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Ýsmail Sarýgene




13 Aðustos 2007
Çözül Baðlarýndan / Doð Zamansýzlýðýma  
Ýsmail Sarýgene
Bana vaat edilmiþ mucizenin baþ kahramanýsýn sen. Sen bozkýr sabahý düþlerimin son duraðýsýn. Ellerini uzat bana. Ya dol avuçlarýma ya da vur beni karanlýðýma. Methiyeler düzeyim yüzündeki beyaz duvaða..Gülüþlerimi süreyim avuçlarýnda belirginleþen aydýnlýða..Eþkalini çizemediðim kadere boyun eðmeden vurulayým saçlarýna.. Ezberimi yitirmeden hak ettiðim tüm zamaný sana devredeyim. Kimliðim elimden alýnmadan düþ artýk hüviyetimin boþluðuna. Gömleðimin yýrtýk yanýna dolsun dilsiz varlýðýn. Rüyalardan ibaret olan düþ’üm artýk zamanýn karnýndan avuçlarýma doðsun..


:BDCG:
Kurtul zamansýz karanlýklardan. Düþ artýk susuzluðun can damarlarýna. Sýðýndýðýn yetmedi mi annenin masalsý eteklerine..Durma öyle yabancý gibi. Vaktim dar, gelmediðin her an aleyhime. Suçüstü yakalanmadan ölümün kalemine, sen doð içimin musalla sessizliðine. Göbek baðýný kes masal yüzlü hüzünlerden. Yalpalasa da yüzünü rüzgarlar, pes etme sakýn þehrime gelmekten..Yüzüme kapanan ayazlarýn ardýndan süzül kapýlarýma. Küf koksa da kapýlarým, kerpiçle boyansa da avuçlarým sen rengarenk balonlarýnla gel bana..Ýlmeðini kendi ellerimle düðümlediðim uykusuz yüzümü duvaðýnla kapat. Kapat ki sancýlar vurmasýn saðýr yarýnlarýmý. Sadece gel...Gelirken karanlýðý devir üzerime. Geleceðime mühürledim mi seni soyunurum basiretsiz geçmiþimi. Yarýnlarýmý kuþanýr, yüreðime kundaklarým seni..Kambur olsa da sýrtým, yarýnlarýma doðrulur gövdem. Köklerim nadasa býrakýlmýþ olsa da büyütürüm seni umudun varolduðu sabahlarda.. Vakitsiz olsa da geliþin adýn baharlarla anýlsýn …

Çözül baðlarýndan. Düþ artýk düþsüzlüðümün dipsiz yataðýna.Üç vakte kadar süzül avuçlarýma. Zamansýzlýðýn suskularýna vursun çýðlýklarýn. Gözlerimin suçsuzluðuna inat dilimde intiharlar bileyen cümlelerime düþ. Mavi bilyelerini saklayan adamýn topraða bakan yüzünü gökyüzüne çevir. Rengarenk balonlarýn ardýna takýlayým. Hadi doð dualarý kabul olan yüreðimin sessiz kýyýlarýna. Ömür vadem dolmadan sen bayram günlerinden ibaret sevinçlerime ortak ol. Bulutsuzluðuma daðýt gözlerinin ýslak nemini..Avuçlarýmdan köklerini sökmeye hazýrlandýðým mavi kubbenin gölgelerine süzül gözlerinde saklý aydýnlýðýnla. Kelepir bir düþ’ün sýð sevinçlerinde büyütürüm seni. Yeter ki bir an evvel gel göðüs kafesimin bir “ dua “ ýslaklýðýndaki gözyaþýma. Kaderimin enkazýna istiflediðim düðümlerimden kurtar beni . Sokul þah damarý sýcaklýðýma. Sonra da kývrýl hüviyetimin kurak coðrafyalarýna. Acýya tok bedenime doður yüreðini. Kanamalý olsa öznelerin düþür cümlelerini öksüzlüðüme. Aðlamaklý sesinle kaybolsun karanlýklarým. Seni büyütürken sol yanýmda, uykusuzluðum kanasýn. Topraða dönmüþ ellerim seninle yeniden rengarenk balonlarýn peþinden koþuþtursun. Tökezleyen gölgelerim varlýðýnla güneþe vurulsun..Üç vakte kadar düþ avuçlarýma..

Önce umut ol umutsuzluðuma…
Sonra da gül ol kuru dallarýma..
En son Elif ol yüreðimin kepenk vurulmuþ yalnýzlýðýna..

Adresini yitirmiþ gençliðime sunulmuþ bir hediyenin mucizevi sevinci ol. Gün doðumu sancýlarýna tanýklýk eden çocuksu yanýmýn gülümseyen yaný ol sen. Her bayram arifesinde babama giden yollarda yanýmda ol. Yüreðimi büktüðüm mezarý baþýnda beni topraktan kaldýran ol. Kemikleri sýzlamasýn diye avuçlarýma damýttýðým gözyaþlarýmý sil yüreðinle. Ketum halimle susarken sen babamýn ellerinden tut. Gözlerini ser soðuk gölgelerine.Çýnar aðacýna diz çökmüþ bulutsuzluðun güneþe bakan yüzü ol sen. Kaldýr beni dünyaya getiren adamýn topraða kök salmýþ halinden. Ya da býrak beni bana.. Ama hayýr hayýr.Tut ellerimden. Çevir yüzümü aydýnlýða. Yüzünden yüzümü koparamam. Senin için seccademi gözyaþlarýyla yýkamadan kapatamam ömür sahifemi.

Bana vaat edilmiþ mucizenin baþ kahramanýsýn sen. Sen bozkýr sabahý düþlerimin son duraðýsýn. Ellerini uzat bana. Ya dol avuçlarýma ya da vur beni karanlýðýma. Methiyeler düzeyim yüzündeki beyaz duvaða..Gülüþlerimi süreyim avuçlarýnda belirginleþen aydýnlýða..Eþkalini çizemediðim kadere boyun eðmeden vurulayým saçlarýna.. Ezberimi yitirmeden hak ettiðim tüm zamaný sana devredeyim. Kimliðim elimden alýnmadan düþ artýk hüviyetimin boþluðuna. Gömleðimin yýrtýk yanýna dolsun dilsiz varlýðýn. Rüyalardan ibaret olan düþ’üm artýk zamanýn karnýndan avuçlarýma doðsun..

Sen doð yeter. Sen varol yeter. Nadasa býrakýlmýþ coðrafyalarýma bakýp korkma avuçlarýma süzülmekten. Sen gülümse gözlerimin badiresi bir türlü bitmez yarýnlarýna..Yüzüm Yusuf’un gözlerinde yitip giderken sen Nuh’un gemileriyle dön kýyýlarýma. Gelmen için ölmemi bekleme..Erken ya da geç düþ kollarýma. Zaman testisinin dudaklarý susuzluktan çatlarken sen bakir topraklarýmda filizlenen tomurcuðum ol. Hadi durma sancýlarýmda. Kýrýk aynalarýmda tara saçlarýný. Dualarýmýn kýblesine döndür avuçlarýný. Kabulü dudaklarýnda saklý amin’lerin sesi ol.. Mavi kubbenin altýnda susmayacak ezanýn dinginliðinde vereyim adýný. Sussun efil deyen rüzgar..Dönsün býçaðýn yüzü topraða. Lâl olan dilim yansýn senin adýný sayýklarken. Gülüþlerin düþerken güllerin dallarýna rukü’ya yönelmiþ dizlerim doðrulsun Kudüs’e..Ayak uçlarýma savrulsun âmâ gençliðim. Doðumunla kurtulsun kelepçelerden ketum dilim. Baharlarla müjdelensin geliþin. Filistin’ e revâ görülen sancýlarda büyümek vaat edilse de sana gözlerin hep Yusuf gözlü aydýnlýklarda anýlacaktýr. Hadi gel..Bekletme seni bekleyenleri..Yankýlansýn odalarým sesinin dilsizliðinde. Bu bedenin aslý suretine yenik düþmeden sen vurul geleceðime. Tevekkül daðlarýna býraktýðým dualarýn kabulüne iþtirak et þimdi. Vakit; sessiz harflerimden düþüp seninle yeniden kurmak alfabeyi umut sadeliðinde..Bir gül büyütmek kökleri bakir topraklarda Elif tazeliðinde…

Gözlerindeki aydýnlýða vurulduðumdan beri
Karanlýklara dargýným ben..
Sana susadýðýmdan beri
Seccademdeki gözyaþlarýmla kavgalýyým ben..
Çözül baðlarýndan..
Kurtar kendini karanlýklarýndan..
Gökyüzüm hazýr,
Sal gökyüzüne renkli balonlarýný..

Sen düþsüzlüðümü yaðmaladýðýndan beri
Ezberimi yitirdim..
Düþtüm sesli harflerimden…
Hadi doðrul rüku’lardan..
Dualarýmýn kýblesine döndür yüzünü…
Kurtul Yusuf’un düþtüðü zindanlardan..
Gök kubbe hazýr…
Mavi bilyelerini saklayan bu adam hazýr..
Her þey tamam
Çözül baðlarýndan..
Doð karanlýklarýma..
Vakit tamam.
Yüreðime uzat dua kokan avuçlarýný…

13 Aðustos 2007 14. 10

Ýsmail Sarýgene



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bedelini "" Yüreðimle "" Ödediðim En Masum Günahýndým
Gözümü Kapadým / Yakala Beni Ey Aþk!
Özlediðim Kadar Sensin / Sevdiðim Kadar Bensin
Ayyuka Çýkmýþken Kekemeliðim / Bir Býçak Yürür Sol Yanýma
Gözlerinin Kýyýlarýnda Büyümek Öylece
Her Gülüþün Dua Olur Yalnýzlýðýma
Bir Dua Asýlý Kaldý Dudaklarýmýn Ýki Yakasýnda
Sen Geldin / Bildiðim Herþeyi Unuttum
Ben Sana Mecburum Sen Ýmkansýzlýða!
Nüshasý Yok Hiçliðimin* / Aslým Sadece Sana Ait

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Demlenmiþ Yalnýzlýðýný Yudumluyorum
Kendime Virgülsüz Sitemler
Umudum Oldu Gözlerin
Hasretinle Öptüm Yokluðunu
Yokluðunun Yoksuluyum / Düþmesin Mavi Bilyelerim
Umut Ektim Karanlýklarýna
Küçüðüm
Gidiyorum
Ýmkansýzlýðýnýza Þerh Düþüyorum
Yaðmurlarý Giyindik Üzerimize

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðunu Öptüm [Þiir]
Hasretinle Yaþýyorum [Þiir]
Kýyamam Sana [Þiir]
Severken Unutmayý Öðrenemedim [Þiir]
Ýmkansýzlýðýný Sevdim [Þiir]
Nerden Bileceksin ki [Þiir]
Güllerim Yansýn Avuçlarýnda [Þiir]
Gözlerine Sakladým Cenneti [Þiir]
Hiç Yaðmur Üþür Mü Anne? [Þiir]
Unutmak Ölmekti [Þiir]


Ýsmail Sarýgene kimdir?

Bir anahtar deliðinin ardýna gizlenmiþ Cenneti, gözlerinin ovalarýna seren kelimelerimi arayacaksýn yorgun kaðýtlarýn suskun nefeslerinde. Bulutsuz düþlerin , yýldýzsýz gecelerin ardýnda takýlýp rüzgarlarý avuçlarýnda çýplak denizleri senin gözlerin için yaktýðým satýrlarýmý özleyeceksin. En çok yüreðine dokunduðum " yüreðimi " özleyeceksin. Yüreðini yýldýzlara yaslayýp özlemi demleyeceksin gecenin karanlýk çaydanlýklarýnda. . Hasretim büyüyecek damarlarýnda, duvarlar dilini yutmuþcasýna suskunluðun maskesini giyinecek. Beni arayacaksýn bensiz cümlelerin sen kokan satýrlarýnda. Bir sigara daha yakacaksýn dumanýný daðlarýn yüksek yamaçlarýna yolladýðýn. Kesmeyecek bir daha. Küllüklerde öldürdügün sigara izmaritlerinle sönmeyecek hasretim. . Seni þimdiden özlediðim gibi sende " beni " özleyeceksin. . Her dokunuþumda saçlarýna gelincikleri seren ellerimin kücüklügünü arayacaksýn avuç içlerinde. Temmuz gecesi sebebsizce üþtüðünde titreyen tenine gözlerimi sermemi dileyeceksin. Hasreti kanatýp özleyeceksin. . Belki de en çok parmak uçlarýnýn üþümüþlüðüne gözyaþlarýmý ateþlere rehin verdiðim gözbebeklerimi özleyeceksin.

Etkilendiði Yazarlar:
Acýlarýmýn arasýnda kalmýþ yetim düþlerim beni anlatmaya yetiyor


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýsmail Sarýgene, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.