..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bazen bir mýsra yaþamý deðiþtirir." -Kafka
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Ýsmail Sarýgene




27 Aralýk 2007
Ey Kalbim!  
Ýsmail Sarýgene
Ey dudaklarýmdan dökülen en büyük dua.. Kuyularda Yusuf’a mý özendin yoksa ? Kahraman mý olmak istersin baþ yapýtlara ? Yoksa ardýndan sayfa sayfa “ yazarýmýzý kaybettik“ yorumlarý mý ? Susmasana ey dudaklarýmdan dökülen en büyük dua. Yetmiyor mu yüreðimdeki yerin ?. Yetmiyor mu sana biçtiðim onca sýfat ? Sen ki hayatsýn bende..Sen ki yüreðimin birinci sayfasýndasýn.. Eþlik ettiðimiz þarkýlar yarým kalmasýn. Beraberce el açtýðýmýz dualar boþ dönmesin. Dön diyorum gittiðin yerden. Çentik atacaðýn baþka duvar kalmadý odanda. Hem bilmez misin benim ellerim umut kokar, gözlerim ise hayat. Morg sessizliðini yaþatma bana. Ýmlasýz býrakma hayatýn bir ucunda. Seninle yeþerttiðim sabýr filizimi neþtere vurdurtma. Dön ey kalbim…Gittiðin yol, uzandýðýn el bana deðil bilesin. Dizme boðazýma gözyaþlarýmýn sessizliðini. Baþ aþaðýya eðdirme ellerinle doðrultuðun bu yüreði. Giydirme beni annenin kendi için aldýðý beyaz kefenlerin içine. Gitme ey kalbim gitme. Uzat ellerini bana. Verme yüreðini ey hayat..Sýðýn gögüs kafesi sýcaklýðýma..Gitme diyorum sana. Gitme…Amin diye biten dualarýmý, tüm haklarým“ helal olsun “ matemine çevirme..


:CGBI:
“ Ölüm tek bir hece; senli bir hayat kaç cümle eder peki “


Bu gece bir baþka üþümekte gözlerim...Ellerim Ankara kadar soðuk nedense..Gözlerimde sonbahar telaþý. Sanki yoksun..Sanki seni ölüme gelin etmiþim gibi suskun duvarlar. Mýh gibi çakýlý gözlerim boþluða. Sanki yüreðim yok yerinde..Sanki damarlarýmdan çekilmiþ tüm hayat emarelerim. Neden bu kadar üþümekteyim ey kalbim neden ? Oysa seni tanýyalý, oysa seni yaþayalý birkaç seneyi geçmedi ki. Nasýl bu kadar içimdesin, nasýl bu kadar ben kadar yakýn olabilirsin bana ? Ey kalbim, cevap versene. Sen ki her satýrý kitap olan adamsýn. Sana el gibi duran Ankara gibi sus emi. Gerçi susma sýrasý bu sefer sende. Konuþan, seni sana anlatan ben olacaðým. Bak soyundum hüzünlerimi. Dudaklarýn kadar çýplak yüreðim. Kapamaya çalýþma cümlelerimi. Susturmaya yeltenme. Bu gece kusacaðým içimdeki tüm hasretlikleri. Bu gece senin omuzlarýnda uyumak yok ya kalbim, tüm suskunluklarý sökeceðim köklerinde. Harf harf kanayacaðým gözyaþlarýmýn ayak ucunda. Utanmayacaðým ýslaklýðýmdan. Asacaðým yalnýzlýðýmý, bu gece sana koþacaðým..Sakýn beni durdurmaya kalkma. Bir kere yakmýþken tüm gemileri, seni koca baþkente yar etmem. Anlýyor musun beni ey kalbim ? Seni sisli ve bir o kadar soðuk Ankara’ ya emanet edemem.

Ey kalbim,

Ben ki yýllarca hüzne yataklýk ettim yüreðimin iç kesitlerinde. Yüzümde bir hayat gülümserken, içimdeki fýrtýnalarla savaþtým. Tetiðin soðukluðuna inat dayadým dudaklarýmý hayata. Tekil bir yalnýzlýðýn içinde çoðunluðumu kaybettim. Kendi içimde azýnlýk kaldým ama asla yüreðimin en dibindeki umuda hançer çekmedim. Kendimi öldürmekte itham edildim imaný sadece iki dudak arasýnda sanan sofralarda. Yüreðimin vurduðu gölgelere bakýlýp kaç kez yalnýzlýk hükmü giydirildi bu yüreðe. Kaç kez soyadýmýn gölgesine vuruldu çýplaklýðým..Ýzole edildim tüm sýfatlarýmdan. Hani ilk zamanlarda sýrtýn okþanýr, ilgi alaka eksik olmaz ya hani..Ben ki bindiðim banliyönün son vagonunda kendime içime terk edildim. Ýç çekiþmelerimin nüksettiði kaslarýmýn güçsüzlüðüne inat biletsiz býrakýldým iki kiþilik zannettiðim hayat safýnda. oysa hayata saf tutan da bendim, hayata umudu giydiren de..Tek kiþilikken bile tüm role koþan bendim.Ama pes etmedim. Hiçbir zaman sýrtýmý dönmedim kendime. Gün geldi gölgemi bile aydýnlatmaktan yoksun ýþýkta büyüttüm filizlerimi. Gün geldi muktedir olamadýðým fýrtýnalarda yürüdüm aðlaya aðlaya. Ama asla yüzümü ölüme geçirmedim. Hani hep kendine “ yarým cümlelik adam “ derdin ya..Býrak bu süslü sýfatlarý. Kalk uzandýðýn ölüm yataðýndan..Kalk diyorum sana. Ankara’nýn soðuðunda buz keser ellerini. Doðrul yerinden.Sadece dualarýmla uðurlayabildiðim seni sað- salim istiyorum. Neden bu kadar ölmeye heveslisin sen ey kalbim ? Niyetin Cennette kavuþmaksa, nerde kaldý “ gözlerinde Cenneti taþýyan kadýn “ sözlerin ? Hani nerde ey kalbim…

Ey hayat,

Çýkar üzerindeki ölümün ziynet eþyalarýný. Boz tövbelerini. Biliyorum kýzýmýz seni çaðýrmakta. Gitme ne olur. Beni hayatsýz býrakma çatýsýz duraklarda. Ýzmarit kokusu bilmez ellerime diktirme kefenlerini. Kurak bir þehre býrakma beni. Susuzluðumu al , tüm denizlerimi iç, bitir ama gitme. Senin yüreðin varken hiç kurak olur mu gözlerim. Sen mevcutken hiç yoklama yapar mý ölüm ?. Gitme, kulak verme Azrail’e. Seninle konuþabilmek için uzattýðým mesafelerin hatrýna öpme vuslat çeþmesini. Gidersen, teðet geçerim tüm yollarý. Dudaklarýmý mezarýna dayar, pusarým gölge boyuna. Bir imla bozukluðu mesafesinde bir yer edinirim ayak ucunda. Büzülürüm kemiklerine, susarým musalla çýðlýðýnda. Ama gitme ey hayat, gitme..Uzat ellerini bana. Hayat olsun ellerin..

Ey dudaklarýmdan dökülen en büyük dua..

Kuyularda Yusuf’a mý özendin yoksa ? Kahraman mý olmak istersin baþ yapýtlara ? Yoksa ardýndan sayfa sayfa “ yazarýmýzý kaybettik“ yorumlarý mý ? Susmasana ey dudaklarýmdan dökülen en büyük dua. Yetmiyor mu yüreðimdeki yerin ?. Yetmiyor mu sana biçtiðim onca sýfat ? Sen ki hayatsýn bende..Sen ki yüreðimin birinci sayfasýndasýn.. Eþlik ettiðimiz þarkýlar yarým kalmasýn. Beraberce el açtýðýmýz dualar boþ dönmesin. Dön diyorum gittiðin yerden. Çentik atacaðýn baþka duvar kalmadý odanda. Hem bilmez misin benim ellerim umut kokar, gözlerim ise hayat. Morg sessizliðini yaþatma bana. Ýmlasýz býrakma hayatýn bir ucunda. Seninle yeþerttiðim sabýr filizimi neþtere vurdurtma. Dön ey kalbim…Gittiðin yol, uzandýðýn el bana deðil bilesin. Dizme boðazýma gözyaþlarýmýn sessizliðini. Baþ aþaðýya eðdirme ellerinle doðrultuðun bu yüreði. Giydirme beni annenin kendi için aldýðý beyaz kefenlerin içine. Gitme ey kalbim gitme. Uzat ellerini bana. Verme yüreðini ey hayat..Sýðýn gögüs kafesi sýcaklýðýma..Gitme diyorum sana. Gitme…Amin diye biten dualarýmý, tüm haklarým“ helal olsun “ matemine çevirme..

Ey kalbim…
Ey hayat…
Ey dudaklarýmdan dökülen en büyük dua / Sana söyleyeceklerimi söyledim..
Gitme diyorum sadece..

Dinle beni ey koca baþkent..
Ey dizlerimi üþüten kent..
Özür dilerim ama sevdiðimi sana yar etmeyeceðim..
Sana yarimi býrakmayacaðým.
Ölüm olup çiðsen de,
Yarimi tek bir gece bile soðuk morglarýnda uyutmayacaðým..
Söz verdim bir kere..
Sevdiðimi sana gelin etmeyeceðim…

Özür dilerim Ankara. Dualarým kabul oldu…
Sevdiðimin elleri hayat kokuyor, morg deðil….

“ Ölüm / Tek bir hece sadece..
Oysa senli bir hayat cümle eder sevgili..
Saymayý denedim ama sayamadým…
Sen yaþa yeter ki..
Ben sana hep hayat derim sevgili…


“ Ey kalbim “ seni çok özledim..

27 Aralýk 2007 / Ankara

Ýsmail Sarýgene

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: benim yine....
Gönderen: nuray su / vilnus/Litvanya
12 Mart 2008
ya ama gercekten guzel yazilariniz ben yazi konusunda cok titizimdir ve her yaziyi okumam elestiri yapamktan da kacinmam ama imla olsun yazinin icerigi olsun cok baska gercekten kutlarim




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bedelini "" Yüreðimle "" Ödediðim En Masum Günahýndým
Gözümü Kapadým / Yakala Beni Ey Aþk!
Özlediðim Kadar Sensin / Sevdiðim Kadar Bensin
Ayyuka Çýkmýþken Kekemeliðim / Bir Býçak Yürür Sol Yanýma
Gözlerinin Kýyýlarýnda Büyümek Öylece
Her Gülüþün Dua Olur Yalnýzlýðýma
Bir Dua Asýlý Kaldý Dudaklarýmýn Ýki Yakasýnda
Sen Geldin / Bildiðim Herþeyi Unuttum
Ben Sana Mecburum Sen Ýmkansýzlýða!
Nüshasý Yok Hiçliðimin* / Aslým Sadece Sana Ait

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Demlenmiþ Yalnýzlýðýný Yudumluyorum
Kendime Virgülsüz Sitemler
Umudum Oldu Gözlerin
Hasretinle Öptüm Yokluðunu
Yokluðunun Yoksuluyum / Düþmesin Mavi Bilyelerim
Umut Ektim Karanlýklarýna
Küçüðüm
Gidiyorum
Ýmkansýzlýðýnýza Þerh Düþüyorum
Yaðmurlarý Giyindik Üzerimize

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðunu Öptüm [Þiir]
Hasretinle Yaþýyorum [Þiir]
Kýyamam Sana [Þiir]
Severken Unutmayý Öðrenemedim [Þiir]
Ýmkansýzlýðýný Sevdim [Þiir]
Nerden Bileceksin ki [Þiir]
Güllerim Yansýn Avuçlarýnda [Þiir]
Gözlerine Sakladým Cenneti [Þiir]
Hiç Yaðmur Üþür Mü Anne? [Þiir]
Unutmak Ölmekti [Þiir]


Ýsmail Sarýgene kimdir?

Bir anahtar deliðinin ardýna gizlenmiþ Cenneti, gözlerinin ovalarýna seren kelimelerimi arayacaksýn yorgun kaðýtlarýn suskun nefeslerinde. Bulutsuz düþlerin , yýldýzsýz gecelerin ardýnda takýlýp rüzgarlarý avuçlarýnda çýplak denizleri senin gözlerin için yaktýðým satýrlarýmý özleyeceksin. En çok yüreðine dokunduðum " yüreðimi " özleyeceksin. Yüreðini yýldýzlara yaslayýp özlemi demleyeceksin gecenin karanlýk çaydanlýklarýnda. . Hasretim büyüyecek damarlarýnda, duvarlar dilini yutmuþcasýna suskunluðun maskesini giyinecek. Beni arayacaksýn bensiz cümlelerin sen kokan satýrlarýnda. Bir sigara daha yakacaksýn dumanýný daðlarýn yüksek yamaçlarýna yolladýðýn. Kesmeyecek bir daha. Küllüklerde öldürdügün sigara izmaritlerinle sönmeyecek hasretim. . Seni þimdiden özlediðim gibi sende " beni " özleyeceksin. . Her dokunuþumda saçlarýna gelincikleri seren ellerimin kücüklügünü arayacaksýn avuç içlerinde. Temmuz gecesi sebebsizce üþtüðünde titreyen tenine gözlerimi sermemi dileyeceksin. Hasreti kanatýp özleyeceksin. . Belki de en çok parmak uçlarýnýn üþümüþlüðüne gözyaþlarýmý ateþlere rehin verdiðim gözbebeklerimi özleyeceksin.

Etkilendiði Yazarlar:
Acýlarýmýn arasýnda kalmýþ yetim düþlerim beni anlatmaya yetiyor


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýsmail Sarýgene, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.