..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öylesine ciddiye alacaksýn ki yaþamayý, yetmiþinde bile mesela zeytin dikeceksin. -Nâzým Hikmet
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Ýsmail Sarýgene




8 Mayýs 2009
Ölümün Öldüðü Bir Þehre Götür Beni  
Ýsmail Sarýgene
Bayat ekmeðin üzerine sürülmüþ acýlarla geçiþtirilmiþ öðle paydoslarýnda sevdim seni.Gazoz kapaklarýndan alýntý yaptýðým filintalý, þatafatlý sözlerle deðil Anadolu’nun küçük bir kasabasýnýn yarý bozuk yarý argo þivesi ile anlattým seni. Soðuk bir kýþýn izlerini barýndýran demir sefer taslarýna konmuþ yemeklerden önce aç karnýna içtim gözlerini. Gasp edilmiþ çocukluðumu ararken gözlerinde, koca bir özlem cümlesi oldu sustuklarým.Bilmediðim bir sokakta hayatýnýn bir harfine denk gelecek bir nefesi keþfetmiþken tenimde, bir nihavent þarký olur ömrüm dizlerinin dibinde.


:CAEG:
Bir gül idim ben,
Kökleri sende var olan.
Bir umud idim ben,
Mutluluklarý sadece senin yüreðinde yazýlan...

Bir rüzgar kýzýyým ben.
Ellerim senin memleketin gibi toz toprak..
Bir sonbahar hikayesiyim ben..
Saçlarým satýrlarýndan bir satýr, cümlerinden bir cümle..

ve ben...
hayatýn en koyu kahve tonundan
bir çift göz..
O göz ki; bozkýr teninden kopup
Senin gözlerinden denizi görebilmiþ bir masal..


Bilmiyorum bu mektubumu ne zaman görür ne zaman okursun. Belki de son mektubumdur kim bilir. Yolun sonundayým..Sendelenmekte gövdem. Senin mutluluklarýnýn gölgesine baðdaþ kuran yüreðim yavaþ yavaþ solmakta. Gözlerimin kahvesine "ölüm " çöreklenmiþ..Son konuþmamýzda " ölecek insanýn her isteði yerine gelirmiþ " sözüne þakayla karýþýk " Allah korusun " duasýný iliþtirmiþtin. Gözyaþlarýmý kirpiklerimden taþýp dudaklarýma kan diye düþürverdi. Diþlerimle dudaklarýmý kemirip susmayý bilerken býçaðýn gövdesinde gerçeði saklýyordum senden..Ölüyordum...Ölüme koþuyordu dizlerim..Keþke yalan olsaydý..Keþke...


Uzun zaman sonra bir dost vasýtasýyla sana ulaþýp beni aramaný saðladýðýmda çalýþtýðým kurumdaki tüm iþ arkadaþlarýma çikolata daðýttým. Ben senin gözlerinde hep çocuktum ya...Sesi duyan yüzümde baharlar açtý oysa. Ölüm kapý eþiðimde mezarýmý kazarken, ben senin gözlerindeki papatya bahçelerinde gezinmekteydim. Hatta sana ulaþtýðýmda " onca zaman suskun onca zaman konuþmamýþken bu arayýþ bu çaðrý neden " diye kendine sorarken ben ise susmayý tercih ediyordum. Azrail'i ahizeye dayayýp sevdiðin ölüyor diye seslenmeli miydim sana..Hayýr hayýr..Sen bir ikinci kaybediþe hazýr deðilsin sevgili..


Bu satýrlarý yazarken kulaklarýmda " gurbet kuþu " " gücümüz yetene kadar "þarkýlarý bana eþlik ediyordu. Ve sen benden uzak bir yerde hayatý solurken ben ölümün þerbetini içirmekteyim dudaklarýma. Oysa seni ne çok özlemiþtim ben.Daha ilkokula giderken çekilen resimlerimi, babam ölmeden kayýt altýna alýnmýþ aile albümlerimizi, iþyerimin, köyümün tüm fotoðraflarýný sana gösterecektim...Omuzlarýma yaslanýp beni huzur içinde dinleyecektin..Ama olmadý..Vakit doldu..Kum terazisi tersine döndü..

Ben " benden" düþüyorum...
Bende " ben " ölüyorum...
.....

Seni sevmeyi seviyorum ben..
Ve sevdiðimi özlüyorum...

Varlýðýmdan bir kýrýntý býrakýyorum þimdi..

Son konuþmamýzda ne güzel söylemiþtin " biz hiç kavga etmedik diye " Oysa bizi birbirimize kavuþmak için hayatla kavga etmiþtik biz.Daha fazla yazamadým ey sýðlýðýma dua geniþliði katan kadýn..

Gözlerim kýpkýrmýzý.
Yanaklarýmdan taþan bir ýslaklýk..
Ellerimde bitmeyen titreklik..

Yazacak o kadar þeyim var ki sana..Düþündüðün gibi deðil..Hep dediðin gibi Azime teyze bekliyor seni. Evde tek baþýna..Hadi git derdin ya..Þimdiki gidiþim daha yazmaya yeltensem sana bu mektubu yazdýðým internet cafenin içinde bir yetim cocuk gibi aðlayacaðým..

Bu bir veda deðil bilesin..
Sadece eskisi gibi yazacak gücüm yok ..
Yazacak ellerim titrek,
Yazdýracak yüreðim senin özleminde kor..

Bu seneki doðum gününe sonra da kendi doðum günüme yetiþemesem
Ne olur kusura bakma..
Sessizliðim; gövdemin topraða kefen olmasýndadýr..
Seni unuttuðumdan deðildir..

Ve ardýmda sana bir umut býrakýyorum..Ona iyi bak..
Bir de Elif'i..Elif'imizi. Ona göz kulak ol..
Sizi ahirette bekliyor olacaðým..
Bir de Can'a...Düþlerinde büyüt onu..

Bana hediye verdiðin deniz kabuklarýný ve mor tesbihi anneme emanet ettim. Arada sýrada annemi aramayý unutma. Onu aradýðýnda Meleði de soracaksýn biliyorum.

* Son olarak sana mesaj olarak attýklarýmý derli toplu bu mektubuma iliþtirdim..

Kabul eyle gözlerimin kahvesine sevda kadýným..

" Pastel boyalý düþlerim sorguda iken al götür beni buralardan. Ölümün öldüðü bir kentin geçmiþi yaralý sokaklarýna býrak beni. Çocukluðumda hile yaparak kazandýðým bilyeleri baðýþlamýþken sen bana kaðýttan gemiler yapmayý öðret bana. Sonra da gözlerimin kahve renginden binlerce uçurtma. Gözyaþýmdaki tuzla gusül ederken yaralarýmý, bir þarkýyý fýsýlda kulaklarýma. Eteklerine doldurduðun bayramlýk sevinçlerimi arife sabahý olmadan yetiþtir yetim yanýma ve güçsüz kollarýma yüreðini giydirip bir baharý çiz gözlerimin en beyaz bulutuna.

Bayat ekmeðin üzerine sürülmüþ acýlarla geçiþtirilmiþ öðle paydoslarýnda sevdim seni.Gazoz kapaklarýndan alýntý yaptýðým filintalý, þatafatlý sözlerle deðil Anadolu’nun küçük bir kasabasýnýn yarý bozuk yarý argo þivesi ile anlattým seni. Soðuk bir kýþýn izlerini barýndýran demir sefer taslarýna konmuþ yemeklerden önce aç karnýna içtim gözlerini. Gasp edilmiþ çocukluðumu ararken gözlerinde, koca bir özlem cümlesi oldu sustuklarým.Bilmediðim bir sokakta hayatýnýn bir harfine denk gelecek bir nefesi keþfetmiþken tenimde, bir nihavent þarký olur ömrüm dizlerinin dibinde.

Gecenin karanlýðýna bir býçak diye gözlerini sürerken bana iliþmiþ ölümün saçlarýna nefesini nakýþladim. Içimin aynalarýna çocukluðumu istiflerken, dudaklarýmda senle baþlayýp benle biten söz olur gözlerin. Ellerim bir duaya durmuþken, yüzünden geçerim Cennetin üzüm bahçelerine ve ucuz bir gazetenin üçüncü sayfasýndan kovulmuþ mutluluklarim sadece senin yüreðinde var olur."

Seni seviyorum sýðlýðýma dua geniþliði katan kadýným...

Kocaman eyvallah...


08 Mayýs 2009

Ýsmail Sarýgene




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bedelini "" Yüreðimle "" Ödediðim En Masum Günahýndým
Gözümü Kapadým / Yakala Beni Ey Aþk!
Özlediðim Kadar Sensin / Sevdiðim Kadar Bensin
Ayyuka Çýkmýþken Kekemeliðim / Bir Býçak Yürür Sol Yanýma
Gözlerinin Kýyýlarýnda Büyümek Öylece
Her Gülüþün Dua Olur Yalnýzlýðýma
Bir Dua Asýlý Kaldý Dudaklarýmýn Ýki Yakasýnda
Sen Geldin / Bildiðim Herþeyi Unuttum
Ben Sana Mecburum Sen Ýmkansýzlýða!
Nüshasý Yok Hiçliðimin* / Aslým Sadece Sana Ait

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Demlenmiþ Yalnýzlýðýný Yudumluyorum
Kendime Virgülsüz Sitemler
Umudum Oldu Gözlerin
Hasretinle Öptüm Yokluðunu
Yokluðunun Yoksuluyum / Düþmesin Mavi Bilyelerim
Umut Ektim Karanlýklarýna
Küçüðüm
Gidiyorum
Ýmkansýzlýðýnýza Þerh Düþüyorum
Yaðmurlarý Giyindik Üzerimize

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðunu Öptüm [Þiir]
Hasretinle Yaþýyorum [Þiir]
Kýyamam Sana [Þiir]
Severken Unutmayý Öðrenemedim [Þiir]
Ýmkansýzlýðýný Sevdim [Þiir]
Nerden Bileceksin ki [Þiir]
Güllerim Yansýn Avuçlarýnda [Þiir]
Gözlerine Sakladým Cenneti [Þiir]
Hiç Yaðmur Üþür Mü Anne? [Þiir]
Unutmak Ölmekti [Þiir]


Ýsmail Sarýgene kimdir?

Bir anahtar deliðinin ardýna gizlenmiþ Cenneti, gözlerinin ovalarýna seren kelimelerimi arayacaksýn yorgun kaðýtlarýn suskun nefeslerinde. Bulutsuz düþlerin , yýldýzsýz gecelerin ardýnda takýlýp rüzgarlarý avuçlarýnda çýplak denizleri senin gözlerin için yaktýðým satýrlarýmý özleyeceksin. En çok yüreðine dokunduðum " yüreðimi " özleyeceksin. Yüreðini yýldýzlara yaslayýp özlemi demleyeceksin gecenin karanlýk çaydanlýklarýnda. . Hasretim büyüyecek damarlarýnda, duvarlar dilini yutmuþcasýna suskunluðun maskesini giyinecek. Beni arayacaksýn bensiz cümlelerin sen kokan satýrlarýnda. Bir sigara daha yakacaksýn dumanýný daðlarýn yüksek yamaçlarýna yolladýðýn. Kesmeyecek bir daha. Küllüklerde öldürdügün sigara izmaritlerinle sönmeyecek hasretim. . Seni þimdiden özlediðim gibi sende " beni " özleyeceksin. . Her dokunuþumda saçlarýna gelincikleri seren ellerimin kücüklügünü arayacaksýn avuç içlerinde. Temmuz gecesi sebebsizce üþtüðünde titreyen tenine gözlerimi sermemi dileyeceksin. Hasreti kanatýp özleyeceksin. . Belki de en çok parmak uçlarýnýn üþümüþlüðüne gözyaþlarýmý ateþlere rehin verdiðim gözbebeklerimi özleyeceksin.

Etkilendiði Yazarlar:
Acýlarýmýn arasýnda kalmýþ yetim düþlerim beni anlatmaya yetiyor


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýsmail Sarýgene, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.