..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öylesine ciddiye alacaksýn ki yaþamayý, yetmiþinde bile mesela zeytin dikeceksin. -Nâzým Hikmet
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Müþerref ÖZDAÞ
Müþerref ÖZDAÞ - MÜÞERREF ÖZDAÞ *** YAÞAM YOLCUSU '' BÝR ÝSTÝRÝDYEYÝM BELKÝ DE ÝNCÝSÝNÝ SAKLAYAN__Msrf ''*** ***ZAMAN YOLCUSU*** www.msrfzds.tr.gg
Site Ýçi Arama:


Deneme
  Yaþamýn Ortasýnda Bir Yalnýz Adam (Müþerref özdaþ) 10 Ocak 2010 Ýliþkiler 

Hani sevmek yetiyordu gülüþleri büyütmeye? Ama onun gülüþlerini büyütmeye yetmemiþti. Sadece acý bir gülümseme takýlýp kalmýþtý yüzüne. Ve gülüþlerinde saklanmýþtý hüzün. Aradýðý sevgiydi, sevgili bahaneydi.

  Küçük Kelebek (Müþerref özdaþ) 11 Kasým 2009 Günlük Olaylar 

Bazen saðanaklar yaðar içimizde, bazen de en baklemediðimiz zamanlarda güneþ açar. Bu yazýnýn küçük beyaz bir kamelya ile ilgisi var. Bu küçük ve sanal kamelya nasýl bir hüzün perdesini aralayabildi ?...

  Kalanlar ve Gidenler (Müþerref özdaþ) 9 Aralýk 2009 Ýliþkiler 

Kimi zaman zor gelir gitmek.Kimi zaman da zor gelen kalmaktýr.Yaþamýmýz tercihlerimizin toplamýdýr.Ve bazen yaþamýmýz ayrýlýklar toplamýdýr.Yarým kalan þiirleri,yarým kalan öyküleri barýndýrýr.

  Aþk Gülümsetebilmeli (Müþerref özdaþ) 22 Aralýk 2009 Sevgi ve Aþk 

Kimi sevda zordur, aðýrdýr. Sarp yolardan geçilir. Kimi zaman hýzlý koþulur kimi zaman ýlýk yaz yaðmurlarýnda ýslanýlýr. Kýþ ortasýnda rengârenk çiçekler açtýrýr. Kimi zaman yaz güneþi gibi ýsýtýr içinizi kimi zaman ýþýklarý solar. Kanadýndan berelenmiþ bir kuþ gibi uçarken acý çeker.

  Korkularým (Müþerref özdaþ) 26 Aralýk 2009 Ýliþkiler 

Gülüþlerime hüzün saklý.Onu görmenden korkuyorum. Mutlu iken zaman çabuk geçermiþ. Zamanýn geçmesinden korkuyorum. Girdiðim zaman tünelinin ucundaki ýþýktan korkuyorum. Kalbimi sana emanet etmekten korkuyorum. En kötüsü de bir ömür sana sevdalý kalmaktan korkuyorum.

  Öylesine Bir Gündü... (Müþerref özdaþ) 28 Aralýk 2009 Toplum 

Öylesine bir gündü. Öylesine yürüdüm sokaklarda. Gülen yüzler de gördüm, caný sýkýlanlar da. Yaþamýn aðýr yükü altýnda eðilmiþ olanlarý da, lüks aracýnda caka satanlarý da.

  Bir Kedi ve Bir Adam (Müþerref özdaþ) 28 Aralýk 2009 Yaþam 

Sevginin tek dili yoktu. Ýþte anlaþýyorlardý. Sevildiðini ve kabul edildiðini biliyordu sanki. Sevgi evrenseldi. Sevgi þiir gibiydi. Sevgi ilham gibiydi. Aniden gelivermiþti.

  Gideceði Yeri Bilen Mektup: E - Mektup (1 ) (Müþerref özdaþ) 10 Ocak 2010 Yaþam 

Yakýn olmasam da bilirsin duygulara sýnýr yoktur. Ulaþamayacaklarý yer yoktur. Yeter ki çaldýðýnda kapýyý bir açan bulunsun. Uzak olan nedir? Yaný baþýnda oturan, uzatsan eline dokunabildiklerin, nefesini duyabildiklerin sana ne kadar yakýndýr? Ya ben? Ben ne kadar uzaktayým sence ? Sadece bir kelime kadar, bir cümle kadar, bir merhaba kadar uzak… Ve bir o kadar yakýn.

  Aþk mý? Alýþkanlýk mý? (Müþerref ÖZDAÞ) 13 Ocak 2010 Ýliþkiler 

Yarýn, seviyor iseniz ve sevginizi tüketmemiþ iseniz “ Seni Seviyorum.” der misiniz? Zorlanmadan ve içinizden gelerek… Yürekten söylenmiþ bir sevgi sözü olduðunu hissettirerek. Ben bugünden söyleyeyim: “ Sevdiceðim, seni seviyorum.” Yaþamýma anlam kataným. Yüreðinden öpüyorum seni.

  Dökülen Ýncilerim (Müþerref ÖZDAÞ) 19 Ocak 2010 Ýtiraflar 

Ýnci kolyem koptu bugün. Yerlere saçýldý tüm incilerim. Toplayýp dizsem yeniden, bir teki eksik kaldý. Boynumda 15 incinin izi kaldý.

  Ýzler, Yaslar ve Yaþlar (Müþerref ÖZDAÞ) 6 Þubat 2010 Ýliþkiler 

Kendine idi en büyük yalanlarýn. Veda vakti geldiðinde “ Gitme!” dedin. Yine en büyük yalaný kendine söyledin. Çaresizlik ve imkânsýzlýktý seni besleyen. Yaþananlarý býrak artýk geride. Acýlar yaþamýþ olsan da yaþadýðýn güzel anlar hatýrýna hakkýný helal et geçmiþe. Ve sar artýk yaralarýný.

  Aldanmalar,aldatmalar ve Yalanlar Üzerine Düþüncelerim (Müþerref ÖZDAÞ) 11 Þubat 2010 Ýliþkiler 

Rengi ne olursa olsun, masum veya deðil. Ortada bir aldatma ve aldatýlma durumu mevcuttur. Bana kalýrsa yalan söyleyen kiþinin, karþýlaþabileceði olumsuz durumlarý da en baþtan kabullenmesi gerekir.

  Öfkeyle Korku Kol Kola Gezer (Müþerref ÖZDAÞ) 9 Mart 2010 Yaþam 

Sevginin gücüne inanmalýyýz. Ki o güç,nefreti de, kuþkuyu da, öfkeyi de, yok edebilecek güçtedir. Bu bizim gerçeðimizdir.Sevgimizin gerçeðidir.Gerçeklerimize þaþýrabilir, beklentilerimizle yanýlabiliriz.

  Sevgisiz Kavrulan ve Savrulanlar (Müþerref ÖZDAÞ) 15 Mart 2010 Sevgi ve Aþk 

Yaþamýnýzda temel taþý olan sevginin eþliðinde yaslar, yaþlar, izler, yaralar, çizikler de olacaktýr. O zaman dolu dolu yaþadým diyebilirsiniz.

  Daðýlan Bulutlarým (Müþerref ÖZDAÞ) 23 Mart 2010 Toplum 

Bir insandým, farkýndaydý birileri. Ayný malzemeden oluþmuþtuk. O an için ne yaptýðýmýz iþler, ne yaþlar, ne görünüþümüz… hiçbir þeyin önemi yoktu. Sadece insan olmak vardý. Gönülleri hoþ tutmak vardý, insana verilen deðer vardý. Ben deðerliydim, onlar deðerliydi. Yaþam ve insan deðerliydi…

  Umutlar Tükenirse (Müþerref ÖZDAÞ) 7 Nisan 2010 Ýliþkiler 

Ne zaman tükenir umutlar? Umutlarýn tükendiði yerde vedalar baþlamaz mý? Ve sevgiye açýlan her yeni parantezde yeni bir umut taþýnmýþ, en baþa yerleþtirilmiþtir dünden. Richard Bach, der ki: “Vedalar canýný sýkmasýn. Yine buluþabilmek için bir ‘hoþçakal’ gereklidir.”

  Beyaz Atlý Hayaller (Müþerref ÖZDAÞ) 27 Nisan 2010 Ýliþkiler 

Her þeye raðmen güzel bir geleceði umut etmek, beklemek; gerçeðin kýyýlarýndan çok açýklara yüzmemek koþuluyla, en doðal hakkýmýzdýr. Yoksa kendi yarattýðýmýz hayallerin içinde boðulma tehlikesi de vardýr.

  Küçük Bir Koli ve Yaþlý Bir Kadýn (Müþerref ÖZDAÞ) 30 Nisan 2010 Toplum 

Ah, hayat… Bazýlarý için sen ne çok aðýrsýn. Ne kolay alýrsýn umutlarý, ne kolay harcarsýn… Þýmartýyorsun birilerini hesapsýzca, peki ya azarladýklarýn! Küçük bir koli için gözyaþlarýný çaldýðýn bu yaþlý kadýna bir borcun var.

  Tanrýya Mektup (Müþerref ÖZDAÞ) 23 Mayýs 2010 Yüzleþme 

Bulutlarýn üstünden bakýyorum þimdi sizlere. Sahte gözyaþlarýnýz gökkuþaðý oluþturmuyor iþte. Oysa benim acýlarým kýrýlýp kýrýlýp hiç keþfedilmemiþ renklere ayrýlýyor o gözyaþlarýnýn içinden geçerken.

  Kapalý Kapýlar ve Ziyaretçiler (Müþerref ÖZDAÞ) 2 Haziran 2010 Yüzleþme 

Ne çok þey gizleriz içimizde ve bunca gizlenmiþ sýrlarla birlikte yaþamak aðýr gelivermiþtir günün birinde. Sýmsýký kapattýðýnýz kapýlarýnýz sert bir rüzgârla ardýna kadar açýlýverir. Nasýl açýlmýþ olursa olsun, bir süre açýk kalmalýdýr. Ve ýþýk dolmalýdýr ruhumuza. Bahar havasýný çekmeliyiz içimize, aðýrlýklardan kurtulmalýyýz.

  Sevgi Bekler mi? (Müþerref ÖZDAÞ) 7 Temmuz 2010 Ýliþkiler 

Yönümüzü nasýl belirleyeceðiz yarýnlara yürürken? Pusulamýz þaþarsa, yabancý kýyýlara savurursa bir dev dalga bizi?...

  Günümüzün Dürüstlük Anlayýþý Sorunsalý (Müþerref ÖZDAÞ) 8 Aðustos 2010 Ýliþkiler 

Geçmiþten uzaklaþýrsak kendimizden de uzaklaþacaðýz korkusunu taþýrýyoruz belki. Ancak kýyýdan uzaklaþmayý göze alabilirsek yeni kýtalara varabiliriz ve yeni keþiflerde bulunabiliriz. Kendimizi bulmaktýr aslýnda bu yolculuk.

  Özlediðim Çocukluk (Müþerref ÖZDAÞ) 3 Eylül 2010 Unutulamayan Dönemler 

. Kimse sokaða çýktýðýnsa ‘’ Sabah þerifleriniz hayýr olsun efendim.’’ demiyor artýk. Deli özlemler yaþanýyor, deli özlemler sadece…

  Üstünde Evet Yazan Kýrmýzý Karton Kutular (Müþerref ÖZDAÞ) 3 Eylül 2010 Türkiye 

Yemeklerin kurulan sofralara getirildiði kutulara bakýnýz lütfen. Evet yazýlý ve slogan içeren kutular. Kýrmýzýnýn da ne kadar dikkat çekici ve akýlda kalýcý bir renk olduðunu unutmayýn lütfen ! Bu bir hipnozdur. Bilinçaltýna iþleme metodlarýndan biridir.

  Affediyorum (Müþerref ÖZDAÞ) 20 Eylül 2010 Ýtiraflar 

Seversin, neden sevilmediðini sorma hakkýn yoktur, sadece sevdiðinden eminsindir ve kendinden sorumlusundur. Ýncinirsen incitirsin. Acýtýrlarsa sen de acýtýrsýn. Baðýþlarsan sen de baðýþlanýrsýn.

  Tozlu Bir Rafta ve Anýlarda Kalmak (Müþerref ÖZDAÞ) 19 Ekim 2010 Ýliþkiler 

Gün gelir eskir her þey, eskitilir. Bir köþede unutulur gider, tozlar içinde yeniden hatýrlanacaðý günü bekler.

  Geceler Günahý Saklar (Müþerref ÖZDAÞ) 29 Ocak 2011 Günlük Olaylar 

‘’Yarýnlarda umut var mý? Bilemezdiler bir güvercin kanadýna takýlýp Gideceklerini son yolculuða… Koþtular peþinden, Yakalandýlar kalleþ ölüme Köhne bir evde. Yarýnlarda umut var mý hâlâ?’’

  Sevgi Þehri Þehir Rehberi (Müþerref ÖZDAÞ) 13 Þubat 2011 Sevgi ve Aþk 

Uzun süren gönül kýrgýnlýðýnýz veya durup durup aðlamalarýnýz varsa tebdili mekânda ferahlýk vardýr. Þehrimizi ziyaretiniz menfaatiniz icabýdýr. Hava deðiþimi size iyi gelecektir. Bir kere gelin burayý öyle seveceksiniz ki ayrýlmak istemeyeceksiniz… Animatörler eþliðinde geçireceðiniz güzel günlerin tadýna doyamayacaksýnýz. Tatili uzatmak isteyeceksiniz.

  Muhteþem 8 Yýl (Müþerref ÖZDAÞ) 10 Mart 2011 Toplum 

Ýktidar kayýðýnda iken saltanat kayýðýnýn hayalleri kurulur belki ama en son binilecek kayýk ‘’ Ýmam’ýn Kayýðý’’ dýr.

  Gelecek Daha Kaç Tecavüze Gebe? (Müþerref ÖZDAÞ) 17 Mart 2011 Toplum 

Peki siz sevgili bayanlar yarýn dýþarý çýkarken, iþinize, alýþveriþinize, çocuðunuzu okula býrakmaya giderken veya bir arkadaþýnýzla kahve içmek için bir yerlerde buluþmak için dýþarý çýkarken ne giyeceksiniz?

  Hayvan Olmanýn Dayanýlmaz Aðýrlýðý (Müþerref ÖZDAÞ) 7 Mayýs 2011 Toplum 

Biz hayvanýz, anlarýz. Sevginizi, nefretinizi daha pek çok þeyi. Depremleri önceden sezeriz ama nedensiz ve zevk alýrcasýna atýlan bir tekmenin nereden ne zaman geleceðini sezemeyiz. Lütfen bizi koruyun, incitmeyin, bize zarar gelmesine engel olun. Hepinizi çok seviyoruz biz

  Çiçekleri Döken Bahar (Müþerref ÖZDAÞ) 19 Eylül 2011 Toplum 

Gerçekten baþlayan bu deðiþimlerin sonu bahar, güllük gülistanlýk olabilecek mi? Ya bizim memleketimizin daðlarýna, bahçelerine bahar ne zaman gelecek? Sonbahar mevsimine yeni girdiðimiz ama hala yazdan kalma sýcaklarý yaþadýðýmýz þu günlerde Türkiye kara kýþa mý hazýrlansýn yoksa Arap baharýný inþa etmek için giriþimlerine devam mý etsin? Ne kadar baþarýlý olabilecek bu giriþimlerde?

  Sevgi Sihirdir (Müþerref ÖZDAÞ) 5 Aralýk 2011 Toplum 

Sevgi evrenseldir. Sevgi akar, yerini bulur... Sevgi yeniler.. Sevgi iyileþtirir. Ýlaçlardan, psikologlardan çok daha önemli bir güçtür... Sevgi ilaçtýr... Sevgi sihirdir.

  4g : Gittim - Gördüm - Gezdim - Geldim (Eskiþehir’in Yeni Yüzü) (Müþerref ÖZDAÞ) 16 Haziran 2012 Yaþam 

*Gittim, gördüm, gezdim geldim… 4G li 3 gün geçirdim. Bu þehir için Sevgi ve Barýþ kenti denilmesi tesadüf deðilmiþ, bunu öðrendim. Tarihmiþ, turizmmiþ, deðiþimmiþ, beyaz altýnmýþ, sanatmýþ. Evet, gittim, gördüm gezdim ve mutlu geldim… Yaslý gittim þen geldim derler ya… Öyle oldu… Mutlu geldim…

  Aný Düne, Ümit Yarýna Aittir (Müþerref ÖZDAÞ) 12 Aralýk 2013 Yaþam 

Bugün geçti, yarýn gelmekte. Ya dün, düne ne kaldý bugününüzden?

 

 






Html KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml Kodlar


Html KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml Kodlar



SAYFAMA HOÞ GELDÝNÝZ

MÜÞERREF ÖZDAÞ






ZAMAN YOLCUSU
Geçmiþten uzaklaþýrsak kendimizden de uzaklaþacaðýz korkusunu taþýrýz belki. Ancak kýyýdan uzaklaþmayý göze alabilirsek yeni kýtalara varabiliriz ve yeni keþiflerde bulunabiliriz. Kendimizi bulmaktýr aslýnda bu yolculuk. Zaman yolcusu deðil miyiz hepimiz? Yoldaþýmýz da düþlerimiz�
Müþerref ÖZDAÞ

AH BABAM
( YAZAN VE SUNUMA HAZIRLAYAN: MÜÞERREF ÖZDAÞ )

AH BABAM...! Yazan ve sunuma hazırlayan: MüÅ�erref ÖZDAÅ�
Yükleyen Msrfzds. - DiÄ�er yaÅ�am ve stil videolarına göz atın.



ARALIK 2009 ÝKÝNCÝ PAZARTESÝ
( HOÞ GELDÝN ESPERANZAM )
YAZAN VE SUNUMA HAZIRLAYAN: MÜÞERREF ÖZDAÞ

ARALIK 2009 Ä°KÄ°NCÄ° PAZARTESÄ° Yazan : MüÅ�erref ÖZDAÅ�
Yükleyen Msrfzds. - BaÄ�ımsız web videoları.

YAÞAM EN GÜZEL AKÞAMÜSTLERÝ GÜLÜMSER BANA
( KENDÝ SESÝMDEN )
YAZAN VE SUNUMA HAZIRLAYAN: MÜÞERREF ÖZDAÞ

Film...YaÅ�am en güzel akÅ�amüstleri gülümser bana.
Yükleyen Msrfzds. - Özgün ve yaratıcı web videolarını izle.


GÖLGELER
( DÜET ÞÝÝR YAZANLAR: MÜÞERREF ÖZDAÞ-
EMRE EVREN YALÇIN )
SUNUMA HAZIRLAYAN: MÜÞERREF ÖZDAÞ

ALB_M_1 (2) GÖLGELER Å�Ä°Ä°R DÜETÄ°
Yükleyen Msrfzds. - Yeni sanat videolarını keÅ�fet.




KORKUYORUM
YAZAN VE SUNUMA HAZIRLAYAN: MÜÞERREF ÖZDAÞ

KORKULARIM
Yükleyen Msrfzds. - Sanat ve animasyon videoları.


SEVDAYA DURMAK ( HABÝB BEKTAÞ ' TAN )
SUNUMAHAZIRLAYAN: MÜÞERREF ÖZDAÞ

SEVDAYA DURMAK..Habib BEKTA�
Yükleyen Msrfzds. - Sanat ve animasyon videoları.






Get this widget | Track details | eSnips Social DNA


Get this widget | Track details | eSnips Social DNA


Get this widget | Track details | eSnips Social DNA


Get this widget | Track details | eSnips Social DNA



YOLCU
Yaþamýn bir yolcusuyum.Bu yol nereye götürür, götürürken neleri de beraberinde götürür bilemem.Veya bana neler katacaðýný,neler eksilteceðini�Ben bir öðretmenim..Ancak biliyorum ki en iyi öðretmen yaþamýn ta kendisi�Ve en zorlu sýnavlarýný da en hazýrlýksýz anlarda yapýverdiðini de biliyorum.Dedim ya þaþkýn ve yýlgýn bir yolcuyum.Elimdeki bavulumda neler yok ki�Ama içine koyduðum en hafif yük SEVGÝ.Seke seke giderim çýktýðým yolda.Ýçimdeki çocuk hiç susmaz.En iyi yol arkadaþým odur�
Müþerref ÖZDAÞ



  16.02.2012 16:55:12 Aynadan yansýyanlar 

Hayat hangi uzunlukta bir cümleye sýðar ve kaç heceye bölünür?

  08.12.2011 15:31:46 DÖKÜLEN ÝNCÝLER 

Tam da vazgeçmiþken, olmaz artýk derken,  
bulutlar kaplamýþken  yüzünüzü
yaðmur sonrasý güneþin ortaya çýkýþý gibi
pýrýldar gözleriniz duyduðunuz o sesle...

  08.12.2011 15:27:24 Aynadan yansýyanlar 

Köþeyi dönsem ÖLÜM , düz gitsem HAYAT ... der bir þarkýda, HAYAL ise dikey çýkýþ, hayallerin suya düþmesi denilen þey de tepeden yere çakýlma
anlarýdýr.__Mþrf*


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Müþerref ÖZDAÞ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.04.2024 16:29:10