..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Edebiyat yaþamýn öncüsüdür, onu öykünmez, ona istediði biçimi verir. -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > mahmut dað




4 Aðustos 2011
Ýki Kiþilik Gerçek Bir Düþ  
mahmut dað
korkularýný ve kaygýlarýný anlatan bri arkadaþým bana demiþti ki, bu anlattýklarýmý sana bir mektup olarak yazsaydým karþýlýðýdna nasýl bir mektup yazardýn.? mektubu yazmýþtým. ama göndermek nasip olmadý. umarým bu sayfaya ulaþýyordur ve umarým mektubunu alýr. ve iþte o mektup:


:BAFD:
Nefes al nefes ver. Nefes al nefes ver. Nefes al.... yalnýzca bu mudur yaþam dediðimiz? Ýki oluþ arasýnda geçen kýsa sürelerin toplamý mýdýr yalnýzca? Bir doðum, bir ölüm müdür yaþam? Yoksa her ölüme inat doðan bir sürü bebek midir? Binlerce soru sorsam bu konuda binlerce yanýt alýrým. Ve aldýðým her yanýt binlerce yeni soru verir de, yinedde anlatamaz nedir yaþam. Belki oluþlarýn toplamýdýr, belki de hiç bir þey olmamasýdýr; bilinmez, bilemem. Ancak bildiðim þey, yaratýlaný yaratan yapan þeyin ne olduðudur. “insan yaratýldý” der bir sürü kalýn kitap cilt cilt dizili raflarýnda yaratýlanlarýn. “insan yaratýyor” der baþka kalýn kitaplar. Peki nedir farký yaratýlan ve yaratanýn? Bu da yanýtý oldukça fazla bir soru. Peki nedir gerçek? Nedir insan özünde? Yaratýlan mýdýr yaratan mý? “Býrak bunlarla devrin filozoflarý uðraþsýn.” Dediðini duyar gibi oluyorum. Eðer haklýysam, yani böyle diyorsan, yaratýlan olmayý kabul etmiþsin demektir. Yanýlýyorsam eðer, yaratmaya yaratýlmaya itiraz ederek baþlamýþsýn demektir.

Dönüp baktýðýmda yaþadýðým bir sürü yýlda saklý binlerce güne ve her günün getirdiði her anýya, gördüðüm tek þey belki her þey, belkide hiç bir þey. Ancak çýkardýðým sonuç, hayat dediðim yalnýzca toplamý iyi ve kötü anlarýn, anýlarýn. Peki neresindeyim düþlediðim hayatýn, düþlediðin hayatýn? Peki sen neresindesin Düþlediðin hayatýn, düþlediðim hayatýn? Belki her yerinde belki hiç bir yerinde. Hayat dediðin düþ kurmak ve gerçekleþtirmek midir kurduðun düþleri? Peki düþlerin ne? Peki nedir benim düþlerim? Baþlayýnca sormaya býrakamýyorum. Bir soru bir yanýt veriyor ve gelen her yanýt bin soruya gebe býrakýyor hayatý. Peki kafa karýþýklýðý mýdýr bunlarýn tümü? Hayýr. Kafa karýþýklýðý deðil. Sadece bilinmezliðe duyulan kaygý. Hani korkar ya insan bilemediði þeyden. Ve sürer ya korkularý öðreninceye kadar bilemediðini... iþte belkide tüm bunlar kaygýnýn getirdiði soru çýðlýklarý. Duyulur mu bu çýðlýklar kulaklarýnda bilemem. Peki sen neler anlatýyorsun çýðlýklarýnda? Ancak bildiðim üzerinde sere serpe uzanmýþým sarp kayalarýn. Sorduklarým bildiklerimden, ve bildiklerim yanýtlarýmdandýr. Öðrenmek ister misin bilemem. Belki vardýr öðrenme isteðin, belki de yok. Belki vardýr da güçlü deðilsindir yeterince. Belki güçlüsündür, benim anlatmaya gücüm yetmiyordur. Ýstersen gel! Deneyeyim bildiklerimi anlatmayý. Öðreneyim gücüm varmý anlatmaya. Ve öðreneyim yeterince güçlümüsün verileni almaya ve yeterince hazýrmýsýn vermeye bildiklerini. sarp kayalarýn üzerine yani tam yanýma denize uzanýr gibi uzanabiliyorsan, o zaman gel.. sana anlatacaklarým var. Anlatacaklarým var sana, sana, bana ve hayata dair. Anlatacaklarým var gerçekleþmeye gebe düþlere dair.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevinilmez Hiç Bir Ölüme.
Hayat ve Yaðmur
Hep Yalnýzlýk! Hep Yalnýzlýk!
Çölde Ýsyankar Bir Kum Tanesi
Denizin Sevda Þarkýsý.
Kemanýn Çýðlýðýnýn Öyküsü
Yalnýzlýða Dair
Þeytanla Empati
Sen Ýnsansýn
Beklemeyi Býrak

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bize Özgü Bir Hayat
Samed Behrengiye Mektup
Seyir Defterinin Altýn Sayfasý
Tek Çözüm, Hepiniz Ölün
Omelasta Devrim
Dünden Bu Güne Faþizm
Gökkuþaðýnýn Mektubu
Ateþbaz
Aþkýn Her Hali
Karanfil Kokusu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yalnýz Yolcu [Þiir]
Hayat ve Hayat2 [Þiir]
Adem ve Havva Masalý [Þiir]
Bir Kucak Aþk [Þiir]
Savaþ Korkularýnla [Þiir]
Aþk ve Huzur [Þiir]
Zýtlýkta Birlik [Þiir]
Her Hangi Bir Masal [Þiir]
Yalnýzlýða Sürgün [Þiir]
Sýcak Gülüþler [Þiir]


mahmut dað kimdir?

týpký erasmusun dediði gibi; delilik mutluluktur. bu düsturdan yola çýkýp beni delirten yazma tutkusunu özgür ve çýlgýn düþlerin, ve hayal gücümün en çýlgýn halinin emrine verdim. yazmak, yaratma tutkusunun insan zihnindeki tüm açmazlardan kurtulup, sözün ak ve kara büyüsüyle biçimlenmiþ en gerçek halidir. çünkü söz büyüdür, gerçek söz deliliktir.

Etkilendiði Yazarlar:
J. R. R. Tolkien, Samed Behrengi, Stephan King, R. A. Salvatore, Tess Geritson... ve daha nice güzel kalemler


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mahmut dað, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.