..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez. -Joe Louis
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > 1. Bölüm > Ömer Faruk Hüsmüllü




23 Aðustos 2015
Demokratik Deliler Devleti - 28  
Ömer Faruk Hüsmüllü
Konuþ bakalým Dedikoducu! Bu adam kim ve serveti nerede saklýyor?” dedi. “-Þey efendim þey... Servet yok, ben sizinle konuþmak için bu yalaný uydurdum. Aslýnda þey, þey...” dedim. Birden kükredi, üzerime yürüdü. “-Sen benimle alay mý ediyorsun? Bu ne cür'et! Ben seni gebertmez miyim?” dedi. Kendimi topladým ve son bir hamle ile “-Efendim, asýl meseleyi söyleseydim herkes duyardý ve iþ bozulurdu. Ýþin aslý þu: Tek Kulak size karþý bir darbe hazýrlýðý içinde...” deyip bütün bildiklerimi bir solukta anlattým. Beni dinledi. Konuþmam bitince birkaç dakika hiç konuþmadý. Acaba inanmamýþ mýydý?


:AADA:


-Deli gibi sevdim, diyor.
-Yani!
-Bu sevme þekli nasýl bir þey?
-Açýklar mýsýn arkadaþ?
**
O da tebrik edip gitti. Dedikoducu tebrik edenleri kastederek konuþtu:
-Meþhur olmak baþa bela Kargacý. Gerçi sen de milli kahraman olarak aynýsýný yaþadýn, o nedenle bilirsin. Ne yapalým, katlanacaðýz.
-Kaç dakika geçti hala anlatmaya baþlamadýn. Beni oyalama!
-Dinle öyleyse: Ben daha önce birçok kere bu Tek Kulak'ý bazý güvenlikçilerle çok samimi bir þekilde konuþurken görmüþtüm. Konuþtuðu kiþiler hep aynýydý, yani dört tane güvenlik elemaný. Ne konuþtuklarýný çok merak ettiysem de bir türlü öðrenemiyordum. Dördünü de bir araya alýp konuþmuyordu. Tek tek... Bir gün gene bir güvenlikçi ile onu konuþurken yakalayýnca yanlarýna yaklaþtým. Sýrtlarý bana dönüktü, konuþmalarý fýsýltý þeklindeydi. Duyamadým. Önlerine geçip dudaklarýný okumayý denedim, Tek Kulak beni görünce bastý küfürü ve saldýrýya geçti. Zor kaçtým. Nihayet dün bir tesadüf eseri bulmacayý çözdüm ve bu hayýrlý sonucun ortaya çýkmasýný saðladým.
-Hayýrlý sonuç dediðin, Ýmparator'un hayatýný kurtarmak mý?
-Tabii öyle! Yoksa sen bu görüþe katýlmýyor musun?
-Yok caným, ben o anlamda sormadým.
-Kargacý milli kahraman olmasan bu sorudan sonra senden de þüphelenir ve gidip yönetime ihbar ederdim. Ama bir milli kahraman devletine karþý ihanet içinde bulunamaz diye düþünüyorum.
-Tabii ki öyle... Lütfen devam et.
-Þu karþýdaki çimenlerle karýþýk yabani otlarý görüyor musun. Boylarý ne kadar yüksek. Ýþte dün oraya uzandým, yatýyorum. Kimsenin beni orada görmesi mümkün deðil. Hava ne soðuk ne de sýcak. Orasý gölge deðil ama güneþ rahatsýz etmiyor. Bir ara iki kiþinin konuþmasýný duydum. Birini sesinden tanýdým. Tek Kulak'dý. Diyordu ki: “-Bu gece iþi bitiriyoruz. Arkadaþlarýn hepsine tek tek anlat hazýr olsunlar. Þu kâðýdý al, uygulama planýmýz orada yazýlý. Ne yapýlmasý gerektiði ayrýntýlý bir þekilde belirtildi. Anlaþýldý mý?” “-Tamam, anlaþýldý.” Baþýmý kaldýrýp da geçekten konuþan o mu diye bir türlü bakamýyorum. Konuþma da kesilmiþti, gitmiþ olmalýlar; ama gene de biraz bekleyeyim dedim. Sonra kalktým, çok ilerde farklý yönlerde yürüyen iki kiþi gördüm. Bunlardan biri daha önceleri Tek Kulak'la konuþan güvenlikçi, diðeri de Tek Kulak'tý.
-Þans zaten hep senden yanadýr.
-Hayýr hep deðil. O gün þans benden yanaydý. Bu konuþmalardan Baþkana karþý bir suikast giriþiminde bulunacaklarý sonucunu çýkardým. Üstelik o gece... Zaman fazla kalmamýþtý ve benim bunu kimseye duyurmadan Baþkana iletmem gerekiyordu. Ýþte iþin en zor tarafý burasýydý. Çünkü beni saraya sokmazlardý, diyelim ki bir þekilde girdim, o zaman da baþkan benimle görüþmezdi.
-Bakanlardan birine söyleseydin.
-Ya o söylediðim kiþi de Ýmparator'dan kurtulmak istiyorsa! Her þeye raðmen saraya gidecektim. Kararýmý vermiþtim. Sarayýn kapýsýna yaklaþtýðýmda kulübedeki nöbetçi hemen dýþarý fýrladý. “-Dedikoducu, fazla yaklaþma. Önündeki çizgiyi geçersen ateþ edeceðim. Ne istediðini oradan söyle!” Dedi. Önüme baktým, çizgiyi gördüm. Ayaðýmýn ucu azýcýk geçmiþti. Hemen geri çektim. “-Baþkanla görüþmek istiyorum.” dedim. “-Sen kimsin de Baþkan seninle görüþecek? Sana bir saniyesini bile ayýrmaz. Bas git buradan. Kendini de bizi de zora sokma.” dedi. “-Sadece Baþkana söyleyebileceðim çok önemli bir bilgi var.”dedim. “-Neymiþ o bilgi? Önce bana söyle!” dedi. Tabii Baþkana suikast yapýlacaðý bilgisini öðrendiðimi ona söyleyemezdim. Hemen bir yalan uydurdum. “-Bir yurttaþ yüklü miktarda bir servete sahip ve bunu gizlediði yeri ben biliyorum. Kim olduðunu ve nerede sakladýðýný sadece Baþkana söylerim” dedim. Ýnandý. Hemen Baþkanýn kapýsýnda bekleyen korumaya telefon edip durumu anlattý.
Dedikoducu o aný yaþar gibiydi, heyecandan aðzý kurumuþtu. Konuþurken zorlanýyordu.
-Ýstersen biraz dinlen! Daha sonra devam edersin.
-Hayýr, yorulmadým. Susadým. Þu çeþmeye kadar gidelim mi?
Gittik. Elini musluðun altýna koyup su içmeye baþladý. Ýçtikçe içti... Ben,
-Yeter artýk fazlasý dokunur, deyince su içmeyi býraktý.
-Baþkanýn karþýsýna çýkýnca apýþýp kaldým. Kötü kötü bakýyordu bana. Acaba kendi ellerimle sonumu mu hazýrlamýþtým? Sadece elim ayaðým deðil bütün vücudum titriyordu. Kafam hacýyatmaz kafasý gibi sallanýyordu. “-Konuþ bakalým Dedikoducu! Bu adam kim ve serveti nerede saklýyor?” dedi. “-Þey efendim þey... Servet yok, ben sizinle konuþmak için bu yalaný uydurdum. Aslýnda þey, þey...” dedim. Birden kükredi, üzerime yürüdü. “-Sen benimle alay mý ediyorsun? Bu ne cür'et! Ben seni gebertmez miyim?” dedi. Kendimi topladým ve son bir hamle ile “-Efendim, asýl meseleyi söyleseydim herkes duyardý ve iþ bozulurdu. Ýþin aslý þu: Tek Kulak size karþý bir darbe hazýrlýðý içinde...” deyip bütün bildiklerimi bir solukta anlattým. Beni dinledi. Konuþmam bitince birkaç dakika hiç konuþmadý. Acaba inanmamýþ mýydý?
-Cesur adammýþsýn Dedikoducu! Ýþin ucunda pisi pisine gitmek de varmýþ. Dedim.
-Haklýsýn Kargacý, þimdi düþünüyorum da nasýl cesaret edip de saraya gittiðime ben bile hayret ediyorum. Baþkan konuþmaya baþlayýnca yüzünün yumuþadýðýný gördüm. Ýnanmýþtý. Ama gene de dedi ki “-Dedikoducu, söylediklerin doðru çýkarsa dile benden ne dilersen... Ama yalan çýkarsa, o zaman da kendine ölümlerden ölüm beðen!” Ben iþ daha garantili olsun diye “-Efendim, benim sizden bir ricam var. Beni makamýnýzdan yalan söylemekle suçlayýp, kovar mýsýnýz? Böylece nöbetteki elemanlar da bir þeyden þüphelenmiþ olmazlar.” dedim. Dediðimi seve seve yaptý, dýþardaki güvenlik elemanýný çaðýrýp “-Bu yalancýyý derhal buradan atýn. Bir daha da böylelerini sakýn ola ki karþýma çýkarmayýn!” deyip bana bir tekme attý. Tekme o kadar kuvvetliydi ki üç metre ötedeki güvenlikçinin kucaðýna düþtüm. Adam beni bir eþya gibi sürükleyerek kapýdan çýkardý. Çýkarýr çýkarmaz da dövmeye baþladý. Bahçe kapýsýndaki güvenlik elemanýnýn yanýna götürünceye kadar dövmeye devam etti. Daha sonra da teslim ettiði bu bahçe kapýsýndaki güvenlik elemaný bir posta dövdü. Ýki büklüm çýktým sarayýn bahçesinden, aðrýmayan yerim yoktu. Tabii yüzümde morluklar, hatta kanamalar da vardý. Hiç kimseye görünmek istemiyordum. Çünkü gören ne olduðunu soracak ve ben de yeni yalanlar uydurmak zorunda kalacaktým.
Bu sefer duyduklarým karþýsýnda ben heyecanlanmýþtým ve aðzým kurumuþtu. Tam o sýrada bize doðru yaklaþan üç kiþi vardý. Dedikoducu'ya:
-Ben çeþmeden su içip geliyorum, dedim.
(Devam edecek...)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn 1. bölüm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 35 Son Bölüm
Memleketimin Delileri - 2
Memleketimin Delileri - 1
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 33
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 34
Köpeðin Adý Badi - 80 (Son Bölüm)
Demokratik Deliler Devleti - 37 (Son Bölüm)
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 32
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 26
Göçe Göçe - Köyümüz Yok Olmuþ - 48 (Son Bölüm)

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ücretsiz Kitap Daðýtabileceðim Ýstanbul’da Bir Mekan Arýyorum
Bir Edebiyatçý Gözüyle Maðaranýn Kamburu - Yorum: 4
Bir Felsefeci’nin Kaleminden Maðaranýn Kamburu – Yorum: 6
Maðaranýn Kamburu
Bir Romanýn Anatomisi: Maðaranýn Kamburu
Bir Aný Defteri Buldum - Roman
Ömer Seyfettin Eserlerini Nasýl Yazardý?
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri - 2
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri - 3

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.