..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kötü insan korkuya itaat eder, iyi insan sevgiye. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > güliz dülgeroðlu




6 Ocak 2006
On Dokuz Dönüm Yalnýzlýk  
Sevgili G.A'ya

güliz dülgeroðlu


Her nefeste kaburgalarým kalbimi sýkýþtýrýp eziyor. Gerçekten unutmuþ olabilir misin beni? Yoksa bilerek mi hatýrlamýyorsun?


:BHHC:
Her nefeste kaburgalarým kalbimi sýkýþtýrýp eziyor. Gerçekten unutmuþ olabilir misin beni? Yoksa bilerek mi hatýrlamýyorsun?
On dokuz yýl boyunca güçlü duvarlarýn içinde bir yýkýntý taþýdým. Her gün en baþtan inþa ettim, toparladým. Geriye hýçkýrýklarýmýn yankýlandýðý boþ odalar kaldý. Boþ bir yatak ve evin pencerelerinden ana caddeye uzanan boþ yollar.

Bugün evliliðimizin on dokuzuncu yýldönümü, ayrýlýðýmýzýn ise ilk. Eski resimlere bakarak yapýþtýrdýðým kýrýklarým, anýlarýmýza tutunamadan parçalanýyor tekrar tekrar… Dudaðým titriyor. Evde birilerinin olup olmadýðýný kontrol edip yalnýz kaldýðýmdan emin olunca yüzümü boðuyorum yastýklara, kafamý bir kuyuya sarkýtmýþ gibi baðýrýyorum olanca uzaklýðýna zavallý tüylerin.

Artýk iki kiþilik geniþ bir yataðým var. Gece geç saatlerde gelen biri için endiþelenmiyorum. Kimse bana baðýrmýyor sarhoþ olduðunda. Hayatýmý riske atamayacak kadar durgun yaþýyorum bu aralar. Sinemaya tek baþýma gittiðimde de istediðim gibi gülüp, istediðim kadar aðlayabiliyorum. Çamaþýrlarla ütüler azaldý. Ev daha kolay temizlenir hale geldi. Mutfakta sadece kendim için aceleyle basit bir þeyler hazýrlayýp, televizyonun karþýsýna geçebiliyorum.

Geceleri tek baþýma kaldýðýmda, çýkarýp atýyorum kostümümü bir tarafa. Aynalardaki görüntüme aðlýyorum. Gece yarýsý çalýnmayan kapýma, aranmayan telefonuma aðlýyorum. Yalnýzlýðým köprüler kuruyor içimde, yayýlýyor sinsice bedenime. Elimi tutabilecek biri var biliyorum, ama gelmiyor iþte. Kendimi içkiye vurup rezil mi olayým komþularýn dilinde? Bu acýyý sindirmenin bir yolu olmalý!

Oturduðum koltuk beni içine çekiyor. ‘Nerde yanlýþ yaptýk’ sorusu durmadan tartaklýyor, çekiþtiriyor eteðimi. Göz yaþlarým artýk ‘bu akþamýn hatrýna bizi rahat býrak da doya doya akalým’ dermiþ gibi söz dinlemeden süzülüyor yanaklarýmdan.


Ve sen inatla dönmüyorsun geri,
19 seneyi yalnýz kutluyorum,
Çünkü bir el kumarda kaybettin kalbimi…

Güliz Dülgeroðlu , G.A’ya


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: basliklar etkileyici
Gönderen: arda cakil / new york/ABD
15 Haziran 2006
yazilarinizin isimleri bile etkileyici okumam icin cagiriyor, bu hikaye birine adanmis sanirim. on dokuzuncu yildonumunde yalniz kalan biri icin on dokuz donum yalnizlik demeyi basarmissiniz... benzetmeler ve kelimelerle oynamalariniz beni sasirtiyor tebrikler tekrar tekrar...

:: bu da benden
Gönderen: ceyda pýnar / brussel/Belçika
15 Haziran 2006
Çok beðendim bu yazýnýzý. Bence bütün yorumlarý haketmiþsiniz. Duygularý ve geride kalanýn acýsý okurken çok net hissediliyor. Tebrikler...

:: yolun açýk olsun...
Gönderen: Zehra S. Can / Ýstanbul/Türkiye
24 Mayýs 2006
Yazarýn tüm yazýlarýný büyük bir beðeniyle okuyor ve yeni yapýtlarýný sabýrsýzlýkla bekliyorum. Kendisinin beni çok derinden etkilediðini tüm samimiyetimle belirtmek isterim. Yazýlarýnda yer alan karakterlerin ruh hallerini okuyucularýna,kendine özgü betimlemeleriyle, büyük bir baþarýyla aktarýyor. Ve ben onlari okurken o karakterin duygularini iliklerime kadar hissedebiliyorum. Yolun açýk olsun Güliz Dülgeroðlu ve beni onunla tanýþtýrdýðý için izedebiyat'a da sonsuz teþekkürler

:: Duygularimin ikizi
Gönderen: gulay akkurt / /Fransa
24 Mayýs 2006
Dusunuyorum yazarla ayný seyleri mi yasadik!? Benim hissettiklerimi boylesine anlatabilmek icin ancak benim yasamis olmam gerekiyor bunlari, gerci ben bile hislerimi bu kadar guzel ifade edemem. Yazarý gercekten kutluyorum, o kadar duygulandim ki soyleyecek daha baska birsey bulamiyorum.Ýstikbalin açýk olsun,zaten olacak!

:: bu kadar çok aktarým gerçekten etkiliyor...
Gönderen: gökhan gür / Ýstanbul/Türkiye
24 Mayýs 2006
Farklý bir konsepti vardý sanýrým bu yazýnýn; ancak her seferinde aktarmak istediðinizi baþaýyla aktarabiliyorsunuz bence... Ve aralara serpiþtirilen "Eski resimlere bakarak yapýþtýrdýðým kýrýklarým, anýlarýmýza tutunamadan parçalanýyor tekrar tekrar…" böylesi cümleler oldukça etkileyici oluyor. Saygýlar ve iyi çalýþmalar

:: Türk edebiyatý üstün bir bayan öykücü kazanmýþtýr
Gönderen: Onur Zafer Ceylan / Ankara/Türkiye
24 Mayýs 2006
Bu öykü gösteriyor ki Türk edebiyatý yeni bir öykücü kazanmýþtýr. Üstelik de baþarýsýna çok alýþýk olmadýðý bir cinsten. Bir bayan. Benim görebildiðim kadarýyla, Poe ve Borges'i güzel harmanlamýþ Güliz, dili ustaca kullanýyor, yazarken kendini sýnýrlamýyor ancak bu edebi ölçütleri göz ardý ettiði anlamýný taþýmýyor,nereye akacaðýný bilen bir ýrmak gibi ilerliyor cümleleleri, bu yüzden güvenle yol alýyorsunuz öyküsünde. Yas Yaðmuru ve Þemsiye öyküsü de baþarýlý, diðer öykülerindeki kimi ifadeler de. Ancak eksikleri de yok deðil, örneðin anlatýmda aðdalý imgeler kullanýyor, -de ekinin nerede ayrý yazýlacaðýný bilmiyor ve dört öyküsünde de birinci tekil þahýs anlatýmýyla kendisini anlatýyor. Ancak bunlar onun üstesinden gelebileceði þeyler. Yalnýzca zamana ve sabýra gereksinimi var.

:: üstün öykücü
Gönderen: cem kilic / Ýstanbul/
17 Mart 2006
bir arkadaþ yorumunda türk edebiyatý üstün bir öykücü kazanmýþtýr demiþ ya, bende kesinlikle katýlýyorum. Yerin herkesten farklý. Bu kadar az kelimeyle bu kadar çok duygu ifade etmen þaþýrtýcý.. Tebrikler Sevgili Güliz.

:: ????????*
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
13 Ocak 2006
Tanýtým sayfanýzdaki suuskunluðunuz(!) dikkatimi çekti.Bir okur olarak; okuduðum yazar- þair hk. az- çok bilgim olsun isterim.Çünkü; bir lise öðrencisine yazacaðým görüþ ile, yetiþkin birine yazacaðým görüþ farklý olmalý.Bilmem anlatabildim mi........Ýçtenlikle düþüncemi yazdým.Umarým hoþgörüyle karþýlarsýnýz....Sevgiyle kalýn...Kâmuran Esen ................................... Sevgili Kâmuran, kiþisel bilgilerimi belirttiðiniz görüþ üzerine yeniledim umarým yeterli olmuþtur.. yorumlarýnýz ve düþünceleriniz için de ayrýca teþekkür ederim.. sevgiler. Güliz.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
N. K (60) Eski Eþini ve Bir Araba Satýcýsýný Bir Kutu Viagra Ýçirerek Hunharca Katletmekten Aranýyor!
Kim - Sessizlik

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Düþündüm Bulamadým
Kartonpiyerli Dusler
Baþlýðý Siz Koyun
Kýþamrak Rib Kþa
Okuyuculara Duyurulur!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Keþke [Þiir]
Cennet'ten Düþüþ [Öykü]
Yazar ve Hayal Gücü [Öykü]
Bir Kaþýn Yarýlmasý [Öykü]
Törensiz Gömülmüþ Bir Aþk [Öykü]
Madame Butterfly [Öykü]
Kuyunun Ýçinde [Öykü]
Perilerim Sende Kalsýn [Öykü]
Ýliþkiler ve Kýrýklarý [Öykü]
Yas Yaðmuru ve Þemsiye [Öykü]


güliz dülgeroðlu kimdir?

Yazar Tanýtýmý öykülerinde ve denemelerinde bulunmaktadýr.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © güliz dülgeroðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.