..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Usun ve deneyimin aksaçlýlarýnki gibi, ama yüreðin masum çocuklarýnki gibi olsun." -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Soyut > güliz dülgeroðlu




9 Aralýk 2005
Perilerim Sende Kalsýn  
güliz dülgeroðlu
Bir kuzgun var, bahçemdeki yaþlý aðaçta tünüyor her gece. Annemin alýnganlýðýný, babamýn öfkesini taþýyor.


:CJJG:

Perilerim sende kalsýn. Zaten beni istemiyorlar artýk. Sakýn eðilme, kahpeliðin çürüttüðü cüzzamlý bedenimin, kalýntýlarýný toplama ardýmdan. Bak kimse deðmiyor bana. Sesim ulaþmýyor hiçbir kulaða. Toz bulutlarý bir lanet hortumuyla içine alýyor beni. Dönüyorum ..dönüyorum…gözlerimin önünden geçiyor beyazlamýþ suratýn… korku dolu bakýþlarýn ve ýlýk tebessümünle beslenmiþ dudaklarýn. Kokun geliyor deniz kenarýndan bu tarafa. Sokaklar, pis çarþaflar gibi ayaklarýma dolanýyor. Adýmlarým kasvetli bir yolculuktan haberdar memnunsuzlukla boyun eðiyor bana. Kesiklerim kolay iyileþmiyor son günlerde. Hep izleri kalýyor ve sen derin çizgiler býrakýyorsun yüzümde.
Bir kuzgun var, bahçemdeki yaþlý aðaçta tünüyor her gece. Annemin alýnganlýðýný, babamýn öfkesini taþýyor. Bazen aðlayýþlarýma eþlik ediyor o tuhaf eðrelti sesiyle. Evim hiç kurumayan boyalý kapýlarýyla karþýlýyor beni. Esirden farksýz þu zavallý duvarlar. Beni mi dýþarýdaki dünyadan koruyorlar yoksa dýþarýdakileri mi benden ? Bilmiyorum.
Eskimiþ dilenci kýyafetlerimin örttüðü þiþkinlikte sen varsýn. Sana benzeyen biri belki de.
Saçlarým dökülüyor, hastalýklý ellerim titriyor. Ardýndan yerine býraktýðýn da, aç bir kurt gibi tüketiyor beni, içimden kemiriyor yavaþ yavaþ. Sana benzeyeceðini anlatýyor sanki bana.
Ayaklarým bedenimin çamuruyla yerçekimini eziyor, asfaltlarý eritiyor týknazlýðýmýn ezici aðýrlýðýyla.
Sana lanet olsun! Lanet olsun sana!
Gittiðin günden beri her gün terk ediyorsun beni, yeniden ve yeniden. Her gün ayný acý, ayný dehþet, ayný açlýk. Gün, gözlerimi kapattýðýnda elinin karanlýk tersiyle, yaklaþýyorsun bana sinsice. Unutturuyorsun, uyutuyorsun, öpüyorsun þefkatli dudaklarýnla. Serinletiyorsun nefesinle, teninle rahatlatýyorsun beni. Koklayarak annesini tanýyan yavru köpekler gibi buluyorum seni. Bir müzik çalýyor, þu fi tarihinden kalan eski plaklardan biri. Ellerin belimde dans ediyor. Ritmin kanýmý kaynatýyor.
Aynalardan biri buluyor beni, eskisi kadar güzelim, görüyorum kendimi. Pembe yanaklarým, yumuþak tenim, canlý saçlarým, umutlu aþýk gözlerim. Yabancý biri gibi bakýyorum kendime. Biraz þaþkýným bu yaþayan ben’in karþýsýnda. Ellerimle uzanýyorum görüntüme dokunmak için. Ama suratým arkasýný dönüp gidiyor bana. Sesleniyorum kendime. Geri gelmiyor görüntüm. Yürüdükçe etekleri kanla kaplanýyor. Aþaðýdan yukarý doðru topraktan emilen bir karanlýkla dolmaya baþlýyor kumaþ. Korkuyla elimi geri çekiyorum . Gözlerimi yumuyorum. Çoktan gitmiþ oluyor, bomboþ kalýyor aynalar. Çentikler hatýrlatýyor tarihi bana. Ölüme uyandýðýmý anlýyorum, yine her sabah ki gibi sensizliðe uyanýyorum.
Karným büyüyor gün geçtikce. Bir erkek doðuracaðýmý biliyorum. Küçük ve zayýf bir bebek olacak. Büyüdükçe sana benzeyecek, senin adýný alacak, senin bakýþlarýn yerleþecek gözlerine. Her sabah onu yanýmda bulmak için uyanacaðým. Gün boyu ellerim saçlarýný sevecek, dudaklarým büyük bir sevgiyle öpecek oðlumuzu. Sýký sýký sarýlacak kollarým o her ne kadar þikayet etse de. Bir gün senin gibi gideceðini bildiðim için özlemle dolanýp daha fazla sindireceðim onu içime. Bu tutku, bu aþk tortusu birikecek kalbimde dolu dolu. Seni aramaya gittiði gün, oðlunun sana geldiði gün, aynalara sýrtýmý döneceðim. Eteklerimden aþaðýya kanlar akacak oluk oluk. Kimsesizliðin beslediði topraklarda çýplak ayaklarla yürüyeceðim. Pembelik çekilecek yavaþ yavaþ yanaklarýmdan. Saçlarým tutam tutam dökülecek ben yürürken ardýmdan. Kederimin çizgileri bulacak hemen alnýmdaki yerlerini. Nefesim tükendiðinde vücudum býrakacak kendini çoktan beri bekleyen yaðmur dolu ölüm çukuruna. Ýþte o zaman görüntüm silinecek sonsuza kadar.
Bunca ýstýraba katlanan yetim ruhuma açýlacak ardýna kadar kapýlar. Kýrmýzý aðacýn gölgesinde sizinle buluþacaðým.Verimli yeþil topraklarýnda cennetin yeniden doðacaðým hiçbir þeyi hatýrlamadan, yaþlanmadan, uyumadan, sonsuz bir huzurla.. size doyacaðým..

Ama þimdi biraz uyumalýyým…




.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Perilerim Sende Kalsýn
Gönderen: Taki Akkuþ / Ýstanbul/Türkiye
28 Aðustos 2006
Sevgili Güliz,Anlatýný beðeniyle okudum. Birinci ve ikinci benlerin kýyasýya mücadelesi ile birlikte hüzünlü bir aþkýn sonrasý; uzamýn dölevinde umutla beklediðin çiçeðin,kimi zaman sevincin,kimi zaman da hüznün,birleþmesiyle her þeye karþýn sevginin egemenliðini, aþkýn saygýnlýðýný an ve anýlarýn birlikteliði ile ayrýlýðý yerli yerinde. Kalemine yüreðine saðlýk. Taki Akkuþ

:: bir kuzgun var...
Gönderen: baris c. / Ýstanbul/Türkiye
24 Mayýs 2006
"Bir kuzgun var, bahçemdeki yaþlý aðaçta tünüyor her gece. Annemin alýnganlýðýný, babamýn öfkesini taþýyor." Bu betimlemeleri böyle cümleler kurmayý nasýl baþarýyorsun? Defalarca okumaktan kendimi alamýyorum. Eðer birgün bir kitap yayýnlatmayý düþünürsen ilk alan kiþi ben olucaðým haberin olsun. Sevgiler Barýþ.

:: tebrikler
Gönderen: gülru önder / Ýstanbul/Türkiye
13 Ocak 2006
çok güzel çok beðendim.hikayelerinizin hepsini severek okuyorum.ve her okuyuþumda daha güzel buluyorum.:)

:: katýlýyorum
Gönderen: cem kilic / Ýstanbul/
10 Ocak 2006
diger arkadaslarýn yorumlarýna katýlýyorum. oldukça duygu yüklü olmuþ. acýsýný okurken hissedebiliyorum. güzel olmuþ tabi ki..

:: Tebrikler.
Gönderen: gülderen akcan / Ýstanbul/Türkiye
18 Aralýk 2005
Birkaç kez okudum beni her defasýnda çok etkiledi ve duygulandýrdý.Bundan sonraki eserlerini merakla bekliyorum. Verimli çalýþmalar...

:: perilerim sende kalsýn
Gönderen: Deniz Altýparmak / Ýstanbul/Türkiye
16 Aralýk 2005
Çok güzel ve etkileyici tasvirleri olan akýcý bir hikaye. Yazarýn diðer hikaye ve þiirlerini siteden neden kaldýrdýðýný merak ediyorum..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn soyut kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yazar ve Hayal Gücü
Bir Kaþýn Yarýlmasý

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cennet'ten Düþüþ
Madame Butterfly
Törensiz Gömülmüþ Bir Aþk
Kuyunun Ýçinde
Ýliþkiler ve Kýrýklarý
Yas Yaðmuru ve Þemsiye
Yalnýzlýðýn Senfonisi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Keþke [Þiir]
Düþündüm Bulamadým [Deneme]
Kartonpiyerli Dusler [Deneme]
N. K (60) Eski Eþini ve Bir Araba Satýcýsýný Bir Kutu Viagra Ýçirerek Hunharca Katletmekten Aranýyor! [Deneme]
Kim - Sessizlik [Deneme]
Baþlýðý Siz Koyun [Deneme]
On Dokuz Dönüm Yalnýzlýk [Deneme]
Kýþamrak Rib Kþa [Deneme]
Okuyuculara Duyurulur! [Deneme]
Ýzedebiyat Kardeþini Seç ile Kardeþ Olsun Mu? [Ýnceleme]


güliz dülgeroðlu kimdir?

Yazar Tanýtýmý öykülerinde ve denemelerinde bulunmaktadýr.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © güliz dülgeroðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.