..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bu hafifçe kenara itilecek bir roman deðil. Daha büyük bir þiddetle uzaða fýrlatýlmalýdýr. -Dorothy Parker
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > Kâmuran Esen




30 Haziran 2002
Vitamin Haplarýmý Çiçeklerime Verdim  
Kâmuran Esen
Uyarý: Bu yazýyý okuyup da, vitamin haplarýný çiçeklerine verenlerin yaþayacaðý olasý saðlýk sorunlarýndan ben sorumlu deðilim. Ne demiþ atalarýmýz: “El aðzýna bakan, sel aðzýna yuva yapar. ” Ona göre. ”Demedi” demeyin.


:CHEB:
Soluk benizli biriyim ben. Sabahleyin yüzümü yýkarken aynaya baktýðýmda, görüntümü hiç beðenmem: Solgun, sapsarý bir yüz. Sanki limon.... Üstüne üstlük kýsa, seyrek kirpikler. Biri burda, diðeri ta bilmem nerde. Hani tarlaya tohum ekersiniz; bir müddet sonra seyrek seyrek çimlenir ya, iþte onun gibi...Kendimi çok saðlýklý hissetmemle beraber; soluk benzimden rahatsýz olurum. Zaman zaman ufak tefek rahatsýzlýklarýmdan dolayý doktora gittiðimde, sorarým doktorlara bunun nedenini. Onlar da hemen týrnaklarýma, göz kapaklarýmýn altýna bakarlar. Aradýklarýný bulmuþ olmalýlar ki; sözlerimi hiç ciddiye almadýlar , iki ay öncesine kadar. Kan sayýmý yaptýrmamý istemediler. Ben de bu soluk benizle yaþamýmý sürdürüyorum.

Son gittiðim doktor, kan sayýmý istedi. Yapýlan tahlil sonunda, kanýmýn bir deðer düþük olduðu ortaya çýktý. Doktor vitamin hapý verdi bana . ”Bunlarý kullanýn, bir ay sonra yeniden bakalým kanýnýza.” Dedi.

Doktorun verdiði haplarý kullandým. Hem de hiç aksatmadan. Soluk benzimin düzeleceðini bekledim boþuna. Sanki bir ayda elma yanaklý biri olacakmýþým gibi.....Bir ay sonra yapýlan kan sayýmýnda, kaným bir deðer daha düþük çýktý. Hap kullandýðým halde, kaným biraz daha eksilmiþti. Yeniden vitamin haplarý verildi.

Daha önce kullandýklarým bir iþe yaramadý diye düþünerek, kullanmadým en son verilen haplarý... ”Olur mu caným!” falan demeyin. Kullanmadým iþte......Unuttum gittim bir ara, soluk benzimi ve bundan duyduðum rahatsýzlýðý.

Bu arada, çiçekleri çok sevdiðimi söylemeliyim. Evimizin pencere önleri, bahçemiz rengârenk çiçeklerle dolu. Onlara gözüm gibi bakarým. Pireciklerle mücadele ederim. Zamanýnda sularým falan. Hatta çiçek vitamini bile veririm. Onlar da bir þýmarýrlar, görmelisiniz. Kol, bacak atarlar uzun uzun. Saksýlarýna sýðamaz olurlar.

Geçenlerde çiçeklerimin , eski saðlýklý görüntülerini kaybettiklerini farkettim. Vitaminleri de kalmamýþtý. Küçük kasabamýzda çiçek vitamini yok. Zaten olsaydý, “Kel baþa þimþir tarak” olurdu. Ben de kendi vitamin haplarýmý verdim çiçeklerime. Bari bir iþe yarasýnlar diye.

Birkaç gün içinde aydýnladý, canlandý yüzleri çiçeklerimin. Dirileþtiler, saðlýklý bir görünüm kazandýlar. Her birinin her dalýnda, çok sayýda çiçekler açtý.Vitamin haplarým iþe yaramýþtý kýsacasý.

Peki ya benim eksik kan durumu, soluk beniz falan ne mi oldu? Valla ben yine soluk benizle dolaþýyorum. Aynadaki görüntümden rahatsýz olduðumda da, makyaj malzemeleri koþuyor imdadýma. Allýklar saðolsun! Hiç bir saðlýk problemim olmadýðý için(Düþük kaný saymazsanýz.), vitamin haplarýmý çiçeklerime vermeye devam edeceðim. Çok iyi geliyor çünkü.

Sizin de çiçekleriniz varsa, tavsiye ederim.Vitamin haplarýnýzý çiçeklerinize verebilirsiniz. Bir deneyin.(Aman doktorlar duymasýn.)

Uyarý: Bu yazýyý okuyup da, vitamin haplarýný çiçeklerine verenlerin yaþayacaðý olasý saðlýk sorunlarýndan ben sorumlu deðilim. Ne demiþ atalarýmýz: “El aðzýna bakan, sel aðzýna yuva yapar. ” Ona göre. ”Demedi” demeyin.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: selam
Gönderen: Duygu Ergun / /
9 Aralýk 2004
Gerçekten çiçekleriniz size teþekkür etmekte haklýlar :)). Karakterinizle ilgili yaptýðým tahminlere yaklaþmýþ olduðumu görmek inanýn beni sevindirdi. Anlatýmýnýz çok hoþuma gidiyor. Okuyucuyla kurduðunuz baðlantý inanýlmaz. Belki bu sayede bu kadar seviliyorsunuzdur :)). Not: Ben en çok hüsnü yusuf çiçeklerini severim. Not: Biberlerinizle ilgili yazýlarýnýzý da bekliyorum :))




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýtiraflar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Birazcýk Deli miyim?
Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Pehlivan Tefrikasý Gibi Bir Ürya Gördüm
Elli Yaþýma Doðru Hayatýma Giren Erkek
Sen misin Vitamin Haplarýný Çiçeklerine Veren!
Öldüðümü Farzettim
Hayatýmý Yazacak Biri Çýksa
Sen Yanýmda Olmalýydýn
Ben Bir Yalancýyým!
Yýllardan Alamadýðým Ýntikamý, Bir Çarþaftan Nasýl Aldým!
Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Gençlik Kirez Mevsimi Gibi

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Güzel Dilimiz Türkçe
Kýzým Sen Avukat Ol!
Atatürk'e Mektup
Ýstanbul Sizin Olsun
Öðretmenler Günü
Mudurnu'da Bir Günlük Gezi
Yeðenime Yaptýðým Peynirli Börek Tarifi
Biþim Efde Heykes Bi Asayip...
Kaybedecek Hiçbirþeyi Olmayana / Ölüm...
Caný Sýkýlmak Nasýl Birþey?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.