..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Doðaüstü henüz anlayamadýðýmýz doðal þeylerin adý. -Elbert Hubbard
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Baþkaldýrý
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýblis
Mesut Kuntan
Þiir > Baþkaldýrý

"ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE" SAÇMA SAPAN BAKIÞLARLA ÝZLÝYORSA BEDENÝNÝ KARANLIÐIN TAM ORTASINDAN ÇEKÝYORSA ELLERÝNÝ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOÐUK GÜLÜÞLERÝYLE DANS EDÝYOR ÇILDIRMIÞ GÝBÝ ÇATLAK HANÇERÝYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GÝZLÝYORSA BENLÝÐÝNÝ DÖN LANETÝN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Baþkaldýrý
61 
  son Defa  (Fatma Kara)

... Aldý eline, evirip çevirip baktý, yazýlarýný okudu. “Zehir” dedi, “bildiðin zehir. Çok tehlikeli, deðil fareleri adamý bile öldürür bu!” Belirsiz bir aydýnlýk geçti yüzünden. Karmakarýþýk duygular kapladý içini. Karasýzlýkla elindeki paketi tezgâhýn üzerine koyup yemeði yapmaya devam etti. ...
62 
 Sende Gözlerime Bak Yeþil Yeþil  (selim çok)

Engin yine depoya geç kaldý.
63 
 Topuz  (Aydan Okurer)

Bir kadýnýn yýllar sonra, sona bir kala iki erkekle hesaplaþmasý.
64 
 Kelepir Fiyatýna Satýlýk Sanatçýlar  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Hooooop ne yapýyorsun kardeþim? Yaaa at mý onlar? Öyle diþlerine filan bakmalar. At, eþek pazarý ilerde bu tezgahta sadece “sanatçý satýlýyor”. Saðlýklý olduklarýný nasýl mý anlayacaksýn? Tövvvvbe Ya Rabbim. Katil eder insaný bunlar yaaaa. Seçip de mi yolluyorsun bunlarý buraya akþam akþam? Ýþin iyice suyunu çýkardýnýz ama. Bu adamlar o kadar konservatuar okudu, yüksek yüksek okullar bitirdi. Sen kalk adamýn aðzýný açýp diþlerini kontrol et. Eksik var mýymýþ, deðeri düþermiþ. Ayýp oluyor ama sanatçýya biraz saygýlý olun deðil mi? Boru deðil bu sanatçý. Sanata ve sanatçýya biraz saygý. Hadi kardeþim biz seni daha fazla tutmayalým et, eþek pazarý ilerde.
65 
 Sen ki...  (ÇÝÐDEM ÇELÝKER)

ARKANDAN YAZILANLARI HÝSSETMEN DÝLEÐÝYLE.......
66 
 Zeus'un Kýzý;per - Kür Per - Taj  (Aysun Güven)

“ Ýnsaný insan yapan tartýþma becerisidir. Doðrulama eðilimi (confirmation bias)(doðrulamada taraflýlýk),bilimsel ve somut verilere karþýn, beyninizin yalnýzca önyargýlarýnýzý destekleyen bilgileri ayýklayýp seçmesi anlamýna gelir. Yani Türkçe meali insanlarýn inandýklarý þeyleri (diðer bir deyiþle zihinsel þablonlarýný)taraflý bir þekilde doðrulama eðiliminde olmalarýna iþaret eder. Son 20-30 yýl içinde doðrulama eðiliminin düþünce sakatlýklarýndan yalnýzca biri olduðu psikologlar tarafýndan kabul görüyor.
67 
 Lama ve Puma  (Serdar Yýldýrým)

Güney Amerika Kýtasý'ndaki And Daðlarý'nda bir lama yaþýyormuþ. Bu lamanýn adý Heman'mýþ. Heman bazen sürüyle birlikte otlar, bazen yalnýz gezermiþ. Hayat güzelmiþ, yaþamak güzelmiþ, otlamak güzelmiþ. Nereden gelmiþ bilinmez bir puma ( Dað aslaný ) ortaya çýkmýþ. Puma avlanmaya baþlamýþ. Lamalar saða sola kaçýþmýþlar ama puma her defasýnda bir lamayý yakalamýþ.
68 
 Anne! Vurdular Beni  (serdar özdemir)

Ani bir inilti ile derin uykusundan kalký.Gözleri ve bedeni sersemleþmiþti.Hafif aralýklarla odanýn tavanýnda asýlý bulunan küçük ampülden süzülen sarý ýþýk süzmesi gözlerini kamaþtýrýp uyunmasýna engel oluyor herþeyi bulanýk gösteriyordu.
69 
 Sessizliðiyle Konuþan Yalnýz Kadýn  (Ezgi Yavuz)

Sessizce yudumladý þarabýný... Artýk yalnýzlýða baþkaldýrmaya hazýrdý...
70 
 Gökyüzü Kimin?  (ufuk ,ataman)

NE BIRAKTIK GERÝDE...
71 
 Alacakaranlýk ve Ötesi  (AYSUN)

Gözleri yerinden fýrlamýþ benim onu gördüðümü farketmiþ çýðlýk atmasýnýn iþe yarayýp yaramayacaðýný merak etmeye koyulmuþtu.Ben inanýlmaz bir gücü elinde bulunduran bir savaþçý,büyük bir af gücüyle donanmýþ bir peygamber gibi hissediyordum kendimi.Sonuç sadece bir halýflexin ucundan parmaðýmla bile oynatabileceðim bir aðýrlýkla fýndýk faresini özgürlüðüne kavuþturacaktým.Ya da onu orada ölüme terk edebilecektim
72 
 "Gitme"  (SERAY ANIL)

Sana gitme dediðime bakma, ben aþka gitme diyorum aslýnda... Senin ne önemin, ne yerin olabilir ki aþkýn karþýsýnda... Sen aþkýn bir yansýmasý, ne yansýmasý, bir yanýlsamasý olabilirsin olsa olsa...
73 
 Siyah  (lacivertiðnedenlik)

Arabayý kafeteryanýn tam karþýsýna park ettim. Ýnsanlar arabalar yanýmdan akýp gittiler. Juan birkaç kadýnla oturmuþ sohbet ediyordu.’ Zavallý yaratýklar ’ dedim.’ Galiba sizleri sevmeye baþladým’ Bakýþlarýmý daha çok Juan’a odakladým. Fýrsatýný bulduðum an onu arenaya çekip öldürecektim.
74 
 Deniz Gezmiþ  (Necmettin Yalcinkaya)

On altý Mart 1971 günlerden Salý… Lanet olsundu o güne! Gürçeþme Ortaokulu olaðan bir gün yaþýyordu, neredeyse tüm öðretmenler ve öðrenciler üzgündü.
75 
 Ademler ve Havvalar  (ayþe kýlýnç)

Kadýn neydi?Nedemekti?Erkek olmak ya...peki insan olmak?
76 
 Zeus'un Kýzý; Takvim Yapraklarý  (Aysun Güven)

Bir fincan kahve vardý önünde falý kapatýlmýþ. Açmayý unutmuþ olduðunu farketti iþe daldýðýndan .Kurumuþtu ama yine de açtý fal kapalý kalmazdý ne de olsa deðil mi? Yudum yudum içilmiþti. Hayat gibi. Kimisi öyle yaþamaz mý hayatý keyfekeder. Kimisi dertlenir kederlenir en olmadýk þeylere üzülerek .
77 
 Ölüm Döþeðinde Puslu Aþka Keþfi (2)  (Mikail Boz)

Ayný yatakta yatsalar da, sisler ardýnda kaybolan bedenlerini yeniden keþfetmeye çalýþan karý kocanýn ölüm döþeðinde "katlederek" aþký keþfediþi... Katli vacip bir aþk...
78 
 Fýstýk Var Komþunun Kedisi  (Baki Ün)

Tüm asiliðine raðmen hayattaki tek zaafý Fýstýk olan bir insan. Karamsarlýklarla dolu yaþamý, elinde kalan tek þey olan kaybetme duygusu ve zamanýn akýþýnda tükenen umutlarý.
79 
 Puzzle - U  (BuZ_LaLe)

Hayat ardýndan ne getireceði belli olmayan bir serüvendir ve biz asla yalnýz deðilizdir...
80 
 Baba - Oðul ve Kirli Savaþ  (asivemavi36)

tüm savaþlar...ne ve kim adýna olursa olsun asla ve asla kutsal deðildir,kutsal olan tek þey varsa oda yaþamdýr...

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Muamma
Þerafettin KARAL
Öykü > Aný
Okul Yolundaki Tank
Ömer Özyurt
Öykü > Baþkaldýrý
Esre Âný, Hâr Âný…
Yûþa Irmak
Öykü > Baþkaldýrý
Savaþ Trafiði 1
Tuna M. Yaþar
Öykü > Baþkaldýrý
Savaþ Trafiði 2
Tuna M. Yaþar
Öykü > Baþkaldýrý
Savaþ Trafiði 3
Tuna M. Yaþar
Öykü > Baþkaldýrý
Savaþ Trafiði 4
Tuna M. Yaþar
Öykü > Baþkaldýrý
Savaþ Trafiði 5
Tuna M. Yaþar
Öykü > Baþkaldýrý
Savaþ Trafiði 6
Tuna M. Yaþar
Öykü > Baþkaldýrý
Savaþ Trafiði 7
Tuna M. Yaþar
Öykü > Baþkaldýrý
Savaþ Traiði 8
Tuna M. Yaþar
Öykü > Yeraltý
Baba Kerim...
KERÝM ÖZBEKLER
Öykü > Baþkaldýrý
Abalý Zeybek...
KERÝM ÖZBEKLER
Öykü > Baþkaldýrý
Body Bizarre
Betty Blue
Öykü > Baþkaldýrý

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.