..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyayý isteyen bilime sarýlsýn, ahireti isteyen bilime sarýlsýn; hem dünyayý hem ahireti isteyen yine bilime sarýlsýn" -Hz. Muhammed
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Halk Öyküleri
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Saplantýlý Aþk ve Yapayalnýz Günler
Ýsa Kantarcý
Öykü > Yeraltý

Saplantýlý Aþk ve Yapayalnýz Günler “Aman kýzým üþütme… aman kýzým geç gitme eve diye senin için endiþelenen tek bacaklý anneni hatýrla. Bir de otomobil tamirhanesinde arkadaþlarýna senden övünerek bahseden abini hatýrla. ‘Kýz kardeþim çok zeki, okuyor, doktor çýkacak.” Akþam oluyordu ve Ayla’nýn sýkýntýlý saatleri baþladý. O yoðun aþktan sonra onun yokluðuna dayanmak insan iþi gibi gözükmüyordu. Bunu kabullenemiyordu, Ayla. Eski sevg

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Halk Öyküleri
81 
 Köy - Askerden Köye Dönüþ  (saffet)

önümde uzanýp giden sonsuz maviliðin üstünde kocaman ve karmaþýk yapýyla bakýþýyoruz.o ne kadar ilgimi çektiyse , ben de o kadar onun ilgisini çekiyorum sanki.dikkatli bakýnca her tarafýnda farklý farklý gözler ,dudaklar,burunlar beliriyor.demek bizi çanakkale"den istanbula götürecek gemi bu.kocaman denizin üstünde bu kocaman gemiyi görmek ne hoþ ne tuhaf bir his.
82 
 Altýn Aþk  (Sýraç Ar)

Bir varmýþ bir yokmuþ , zamanýn birinde bir kral varmýþ.Kral çevresi çok güzel meyve bahçeleriyle çevrili bir sarayda yaþýyormuþ.Bu bahçedeki aðaçlardan birinin elmalarý altýndan imiþ.Altýn elmalar olgunlaþtýðý zaman kral bunlarý toplayýp sayýyormuþ.Fakat her sayýmýnýn ertesi günü elmalardan biri kayboluyormuþ.Kral buna bir çare düþünmüþ ve sonunda üç oðlunun bu aðaca nöbet tutmalarý gerektiðini düþünmüþ.Ortalýk kararýr kararmaz en büyük oðlunu nöbet tutmasý için aðacýn altýna göndermiþ.Gece yarýsýna doðru çocuðun uykusu gelmiþ ve yatmaya baþlamýþ.Sabah elamalarý almaya gelen kral bir bakmýþki gene elmalardan biri eksik.Ýkinci günde kralýn ortanca oðlu nöbet tutmak için silahlarýný kuþandý hava kararýr kararmaz aðacýn altýna gitmiþ.Her yer sessizlik içinde sadece aðustos böceðinin sesi geliyormuþ.Çocuk gece yarýsýna doðru daha fazla dayanamayarak uyumaya baþlamýþ ve gene bir elma eksik çýkmýþ sabahleyin.Nöbeti tutma sýrasý en küçük cocuða gelince kral ondan bir þey beklemiyormuþ.O da aðabeyleri gibi silahlarýný kuþanýp nöbet yerine gitmiþ.Yavaþ yavaþ bütün kainat derin uykuya dalmýþ çocuk babasýna kendini kanýtlamak için bütün gece uyumamaya ant içmiþ.Saatler on ikiye geldiðinde ise gökyüzünde sapsarý tüyleriyle bir kuþ belirmiþ.Kuþ bütün bahçeyi bir baþtan bir baþa geçtikten sonra gelip o elma aðacýnýn üstüne konmuþ.Biraz sonra aðacýn en bübük ve en parlak elmasýný koparýp havalanmaya baþlamýþ.Çocuk hemen kuþa bir ok fýrlatmýþ.Atýlan ok kuþun aðzýndaki elmayý düþürdüðü gibi kuþun kanadýndan da bir tüy koparmýþ.Çocuk hemen bu tüyü alýp babasýna koþmuþ.Baþýndan geçenleri bir bir anlatmaya baþlamýþ. Babasý o kuþun tüyüne bakýp o kuþu istemiþ.Kralýn en büyük oðlu bu iþ için gönüllü olmuþ.Atýný hazýrlamýþlar, ülkedeki en iyi silahlarý toplayýp ona vermiþler.Çocuk gittikten sonra ondan haber alýnamamýþ.Bunun üzerine ortanca kardeþ hem abisini hem de kuþu bulup getireceðini söyleyerek onlarý aramaya koyulmuþ.Onun da akýbeti aðabeyinki gibi olmuþ.Kralýn küçük oðlu babasýndan izin isteyip onlarý bulmak için izin istemiþ.Kral gönülsüz bir þekilde izin vermiþ.Çünkü pek ümidi yokmuþ bundan.Çocuk aðabeyleri gibi silahlarýný kuþanmýþ , atýna atlamýþ ve ormanýn yolunu tutmuþ.Ormana girdikten kýsa bir süre sonra karþýna bir tilki çýkmýþ.Çocuk hemen okuna davranmýþ.
83 
 Uyanýk Dilenci  (Þefika Ünal)

Bir varmýþ bir yokmuþ, evvel zaman içinde bir dilenci varmýþ. Dilenci köy köy dilenir gezermiþ. Yine bir gün bir köye gelmiþ. Köyde bir kalabalýk görmüþ. “Ney ki bu kalabalýk” diye düþünmüþ. Köyün giriþinde çocuklar oynuyormuþ. Dilenci çocuklara yaklaþmýþ, “Bu köyün adý ne?” diye sormuþ. Çocuklar “Sarýyer köyü” diye yanýt vermiþler. Daha sonra “Peki bu kalabalýk ne?” diye sormuþ. Çocuklar “Köye bir çift geyik geldi, köylüler de kesti etini paylaþýyorlar, ondan kalabalýk “ demiþler.
84 
 Karar Vermenin Bilgeliði  (Miha Kuþu)

sadece olmuþ biliriz olacaðý deðil
85 
 '' Iþýk ''  (adnan karakuþ)

Uzaklarda küçük bir kasabada genç bir adam kendi iþini kurdu bu, iki caddenin köþesinde bir perakendeciydi Adam dürüst ve dost...
86 
 Çobanýn Kýzý  (mehmet guli aslan)

Çok deðil daha yakýn bir zaman’a kadar,
87 
 Köy - Yangýn  (saffet)

Yataðýmda yatan diðer bedenin uyarýsýyla uyandým uykumdan; sabah olmadýðýný üstelik olaðanüstü bir þeyler olduðunu da uyanýr uyanmaz fark ettim. Dýþardan, içerden, yanýmdaki bedenden gelen sesler, hepsi anlatmakta farklý ve kötü þeylerin olduðunu ve duman tabi ki en baþta anlatmakta, tüm boðuculuyla hissettirmekte olanlarý: YANGIN!
88 
 Günlük:  (Mudi Beya)

Anne, duyma yetisini biraz kaybettiðinden anlaþma zar-zor olmaktadýr… “ Eyiyim yavrýýým, eyiyim. Heç bir sorunum neyin yok. Sen nahalsýn? Gelinim torunum nahal? “ Adam hal, hatýr sorma iþinden sonra havadan sudan konuþarak bedava hakkýný kullanmaya kararlýdýr. Derken aile içi sorunlarý konuþmaya gelir sýra: “ Anne! Sana iyi bir haberim var; torunun Finat’ týn bir taliplisi daha çýktý.
89 
 Hayat Mücadelesi  (yoldaþ)

Ayþe Teyze artýk yaþlanmýþtý ama hala güçlü görünüyordu.Yaþam þartlarý onu böyle güçlü kalmaya zorluyordu.Çocuklarý ve torunlarý vardý.Ama eskiden ne hayaller kurmuþtu.Öðretmen olmak istiyordu hep.Fakat okuyamamýþtý iþte.Zaten oradaki kýz çocuklarýnýn kad
90 
 Cesaret  (mehmet AYTAN)

Bir olayýn trajik öyküsü
91 
 Fatmagül"ün Rüstem"e Ettikleri…  (Aydýn Akdeniz)

Bir sýçrayýþta üç adam boyunda ki buðday yýðýnýn tepesindeydi. Býldýr vakti þu Kara Memetlerin Rüstem’iyle sýrf bu yüzden dalaþmýþlardý. Rüstem, topal ayaðýyla koþup sýçrayacaðým derken tökezlemiþ sonrada kaþlarý çatýk aðlamaklý sesiyle, “ Ölçtün de mi biliyorsun sanki Süleyman!” diye baðýrmýþtý. “ Ölçtüm, ölçtüm. Hem de þu gördüðün sýrýkla,” “Haydi, oradan be! Ýyice odun belledin sende galiba adamý,” diyerek ayrýlmýþtý yanýndan.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 




son eklenenler
Güle Güle Omarým
Hakan Yozcu
Öykü > Halk Öyküleri
Ferhat Gibi
Hakan Yozcu
Öykü > Halk Öyküleri
Talihim
Þefika Ünal
Öykü > Halk Öyküleri
Eren Ýki Kardeþ
Þefika Ünal
Öykü > Halk Öyküleri
Kaymakamýn Köy Ziyareti
Þefika Ünal
Öykü > Halk Öyküleri
Hýrsýzýn Son Dileði
Þefika Ünal
Öykü > Halk Öyküleri
Benim Kedim Asildir.
Þefika Ünal
Öykü > Halk Öyküleri
Bedduacý Teyze
Þefika Ünal
Öykü > Halk Öyküleri
Son Av
Þefika Ünal
Öykü > Halk Öyküleri
Kara Masal
Seyda Kesikoðlu
Öykü > Halk Öyküleri
Günlük:
Mudi Beya
Öykü > Halk Öyküleri
Günlük:
Mudi Beya
Öykü > Halk Öyküleri
Sermayeyi Kediye Yüklemek
Þefika Ünal
Öykü > Halk Öyküleri

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.