..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Eðer bir kelebeði sevebiliyorsak, týrtýllara da deðer vermemiz gerekir. -Antonie de Saint-Exupery
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Unutulamayan Dönemler > Tayyibe Atay




8 Aralýk 2002
Zor Yýllar -19-  
Tayyibe Atay
Benim babam bana benzerdi çünkü.Yufka yüreklinin,aðlancýnýn biriydi iþte!..


:BCAG:
Onu, ruhumda aziz yapan olay þöyle geliþti:

Okulumuzda geçirdiði bir günlük teftiþ sonucu beni öyle beðenmiþti ki; ayný köyden komþumuz olan okul müdürümüze okuyup okumayacaðýmý sormuþ. Müdürümüz ise “çocuk okumak istiyor ama, babasýný razý edemedim” cevabý olmuþtu. .”Bir de ben konuþsam, razý edebilir miyim acaba babasýný” diyerek birlikte çözüm aramýþlar ve o gece öðretmenimde kalmaya karar vermiþti müfettiþ bey!..Özellikle yatsý namazýna gidip, babamý cami çýkýþýnda yakalamýþlardý. Aralarýnda geçen konuþmalarý duymadým ama, hem öðretmenim, hem babam anlattý bana daha sonra. Söze müfettiþ baþlamýþtý: ”Merhaba Hüseyin Bey!..Nasýlsýnýz? Tayyibe sizin kýzýnýz mý?” diye sormuþ, ”Evet efendim, benim kýzým!” yanýtýný almýþtý babamdan. ”Çok akýllý bir çocuk!. Ne yapmayý düþünüyorsunuz okutup okutmama konusunda” deyince de, babam önüne bakýp susmuþtu sadece..Belli ki eksik etekli olduðumu düþünüyordu babam. Kýz çocuklarýnýn boþuna okuyacaðýný, günün birinde el oðluna çekip gideceðini geçiriyordu aklýndan. Belki de böyle düþünmeyip, yeni masraflarýn çýkacaðýndan korkuyordu kim bilir!..Ýþe bu yönden bakýnca haklý olabilirdi babam, ama öteki türlü düþünmesi bir gaftý doðrusu!..Zaten ben onun o þekilde düþündüðüne hiçbir zaman ihtimal vermedim.

Onu düþüncelerinden çekip alan þey ise; müfettiþin söylediði, acý veren sözleri olmuþtu. ”Bak,Hüseyin bey!..Eðer okutamam diyorsanýz, üç çocuðum var, dört tane olurlar.Evlatlýk istiyorum kýzýný!.” demiþti. Babamý en ince yerinden vurmuþtu bu sözler. Dalan gözlerle öðretmenimin ve müfettiþin yüzüne bakmýþ “peki..okusun o halde..” deyip, aðlamaya baþlamýþtý. Benim babam bana benzerdi çünkü. Yufka yüreklinin, aðlancýnýn birisiydi iþte!..

Babamýn yufka yüreðine dokunmasýný iyi bilen, o bilgili, o dost, o sevecen, o gönlü geniþ, o kocaman yürekli insan AZÝZ yapýlmaz da ne yapýlabilirdi acaba? Ýkinci bir AZÝZ de okul müdürü olan öðretmenimizdi. Ýki Aziz, aydýnlýk bakýþlarla karanlýðýma dalmýþ, çekip çýkarmýþlardý beni oradan. SÝZÝ SEVÝYORUM! HEM DE ÇOK!...

Fýrsat çýkmýþtý iþte! Büyük okullarda okuyup þehirde yaþayacaktým artýk!Yatýlý okul sýnavlarýna katýlmama karar verildi hemen. Gerekli evraklarým hazýrlandý. Bana düþen görev; önce yazýlý, sonra sözlü sýnavlarý kazanmaktý.

(devam edecek



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn unutulamayan dönemler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zor Yýllar -1-
Zor Yýllar -2-
Zor Yýllar -4-
Zor Yýllar -8-
Zor Yýllar -14-
Zor Yýllar -20-
Zor Yýllar -24-
Zor Yýllar -17-
Zor Yýllar -13-
Zor Yýlar -16-

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýmam Olacaðým
Hýyar
Havama Bak Hele
Maldivler
Türlü Yaptým Türlü
Selam Efendim
Emekli Meselesi
Portakal
Çocuk ve Et
Nüfus Artýþý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yatýrým [Þiir]
Semazen [Þiir]
Damlacýklar 3 [Þiir]
Çulluk [Þiir]
Damlacýklar 1 [Þiir]
Çek As [Þiir]
Makas [Þiir]
Týrnak Ýçi Söylence [Þiir]
Adsýz Alfabe [Þiir]
Masaüstü [Þiir]


Tayyibe Atay kimdir?

Yeni þiirin,uzun yýllar yazmama raðmen yeni þairiyim. Ýnternet ortamý sayesinde okuyucu önüne çýktým henüz. Ne kadar þair olduðumun yanýtýný ise okuyucuya býrakýyorum. Bayan yazarlarýn çok az olduðu bir ülkede,duygu ve düþüncelerimi,þiirin ruhu okþayan ,elleyen tarafýyla anlatmaya çalýþýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Arif,Behçet Necatigil,Nihat Behram...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.