..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanatçýnýn iþlevsel tanýmý bilinci neþelendirmektir. -Max Eastman
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > eylül




29 Aralýk 2012
Ýnsan Halleri  
eylül
illa ki herkesçe yaþanýlacaklar da var...


:IDG:

Okul çýkýþý; fizik dersinde sürpriz sýnavýn nahoþ etkisi hala üstümde, günlerden berbat olaný. Üstelik yaðmur ayakkabý tabanlarýný delip geçmiþ sanki, sýrýlsýklamým ve üþüyorum, midemde huzursuz bir gurultu.
Eve giden bir sonraki otobüsün geliþine yarým saat var, cebimdeki bozukluklar aklýma düþtüðü an "amaan" diye hatýrlýyorum aldýðým dergiyi ve oflaya puflaya yola koyuluyorum.
Ev þimdi sýcacýktýr, annem hazýrlamýþtýr giyecek ve pofuduklarýmý. Emaye ýhlamur çaydanlýðý ocakta fokurduyordur , "belki kek ya da börek yapmýþtýr" diþincesiyle birden hýzlanýyor adýmlarým.
Sonra, evden uzakta olduðumu, yurt odasýnýn soðuk yalnýzlýðýna döndüðümü kabulleniyorum. Ýçime iþleyen kýþ yaðmurunda eriyor gözyaþlarým, farklý, gerçeküstü terk edilmiþliði sürüklüyorum ardýmda. Böyle büyümenin canýna okumak için kaçýþ planlarý kuruyorum, senaryolar bir an için canlanýyor aklýmda...

Tatil hiç gelmeyecekmiþ gibi, okuldan ayrýlmak ise çeliþkiye düþüren durum. Bir yanýn sevinçten hoplayýp zýplarken, diðer yanýn ise korkudan bayýlacak. Aslýnda hep istediðin bu deðil miydi? Bir an evvel büyüyüp kendi evine, kendi hayatýna geçmek. Kimsenin sana karýþmadýðý, emirler vermediði, sorumluluk yüklemediði, her istediðini yapacaðýn, keyfine göre yaþayacaðýn bir hayat. Ýster erken kalkarsýn, ister geç; diþlerini ister fýrçalarsýn, istersen onu da geçersin. Öyle sebze yemekleriymiþ, hatta yemek piþirmene de gerek yok, atýþtýrýrsýn bir þeyler, restorana, cafeye gider sandviç yersin, belki bir kadeh þarap bile içersin.
O çok beðendiðin ayakkabýyý alabilirsin artýk, hatta vitrinde gördüðün elbiseyi bile. Bu dünyanýn canýna okursun sen be!..

Okul bitti ya, büyüksün, kimseyi tanýmazsýn artýk ya da ufaktan kör olursun, ýþýldayan egon var, ne de olsa. Senden önce hiç kimse bir þeyleri baþarmamýþ sanki, bu hayat senden önce hiç yaþanmamýþ sanki, alemin akýllýsý sensin ya, ne de olsa... ahh. Küçülüp görünmez olur çocukluðun, kibrinden tepeler, daðlar yükselir sen ile onun arasýnda. Beðenmezsin; ne canýndan can vereni, ne de kendi miladýndan önceki seni.

Ýþ görüþmesi; kalbin deli gibi atýyor, öðrendiðin her þey pýrr diye uçup gitti sanki. Formu dordurmak ne kadar zormuþ meðer, parmaklarýn senin deðilmiþ gibi, ellerin tir tir titremekte.
"Hele bir onaylansýn bu baþvuru, kurdu olurum bu iþin" diye bilenirsin içinde. Olmazsa da bir müddet küçük görürsün bu yeri, senin gibi bir deðeri bilemediler diye...

Evin var, kiralýk ama olsun, hiç olmazsa sana yakýþan, seçkin bir semtte. Ne o, kenar mahallede oturmak yakýþýr mý insana, herkes ne der, ne düþünür hakkýnda?.. Henüz iþ bulamasan da ordan burdan, o beðenmediðin ailenden bile üç-beþ ile idare etmektesin, uzun sürmez, nasýlsa Tek'sin... Yine acýkýrsýn, simit peynir yersin, devleþen hýrsýn ile aç bile yatarsýn, olsun, bunun günleri sayýlýdýr. Ýnþallah, öyledir...
Olmuyor; kira bu ay da gecikti ve ev sahibi her sabah çýkýþýný gözlüyor. Bu hafta mutlaka iþ bulmalý, mutlaka!..
Belki de bir kaç gün arkadaþýnda kalsan iyidir.


Bu böyle uzar...

Aylar, yýllar, insanlar, hayatlar, hayat. Ýnsaný öyle hallere sokar ki yaþamak, anlatýlsa da bir, anlatýlmasa da.
Deðiþen bir þey olmaz; herkes için farklý olur diye düþünülse de hayat, illa ki herkesçe yaþanýlacaklar da var.


eylül












Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sonu Gelmeden Ýnsanlýðýn
Ýnsaným Ben
Ruh Hali
Otobüs
Ýyilik Daima Kazanýr
Kimi Suçlayacaksýn?
Ruhun Yarasý
Nefes
Her Þey Bildiðin Gibi
Hayat Bir Þaka ve Hepimiz Gülmüyoruz

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hikayeler
Hayat/zaman
Sayfa Boþ
Yol Bitene Kadar
Eksik Olan
Eksik Olan
Prologue
Kendini Nasýl Öldürürsün
Bir Masal Sözüm Var
Telafisiz

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Eylül [Þiir]
Þimdi Aþk [Þiir]
Bir Þey Daha... [Þiir]
Teselli [Þiir]
Derin Hikayeler, Kýsa Karþýlaþmalar [Öykü]
Yusuf'un Þarkýlarý [Öykü]
Gülümseme Çiçeði [Öykü]
Vurgun [Öykü]
Gecenin Ýçinden Gelen Sesler [Öykü]
Salkým Söðüt Hayat [Öykü]


eylül kimdir?

yolcu

Etkilendiði Yazarlar:
insan, hayat


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © eylül, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.