..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir zaman karakterlerimin hüzünlü olduklarýný düþünmedim. Tersine yaþam dolular. Trajediyi seçmediler, trajedi onlarý seçti. -Juliette Binoche
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye > Osman AKTAÞ




11 Þubat 2018
Ey Türk Milleti!  
Osman AKTAÞ
Ne kadar çok baþýmýz sað oluyor. Ne kadar çok vatan sað oluyor. Ben kendimi bildim bileli baþýmýz ve vatan sað oluyor.


:AGDE:
Ne kadar çok baþýmýz sað oluyor. Ne kadar çok vatan sað oluyor. Ben kendimi bildim bileli baþýmýz ve vatan sað oluyor.


1970'li yýllar... Sokakta insanlar birbirini öldürüyor. Herkes vatan için ölüyor ve ailelerin baþý sað oluyor. Asala denen musibet var ediliyor, yýðýnla yetiþmiþ diplomat öldürülüyor. Ailelerin baþý sað oluyor. Seksende 50 idam ve sayýsýz, güya hastalýk sonucu ölümle ailelerin baþý sað oluyor. Arkasýndan PKK denen soysuz çýkýyor, kadýn, erkek, çoluk, çocuk demeden öldürüyor, ailelerin baþý sað oluyor. Bu alçaklarla verilen mücadelede yýðýnla gariban ailelerin çocuklarý askerde ölüyor, ailelerin baþý sað oluyor. Faili meçhulleri hiç saymýyorum, ailelerin baþý sað oluyor. Çözüm süreci adý altýnda bu soysuzlarý davul zurna eþliðinde karþýlayýp, her tür ihtiyaçlarýný karþýlayýp, sokaklarda kimlik kontrolü yaptýracak özgüvene sahip duruma getirerek yeniden öldürme içgüdülerini tetikliyoruz ve onlar da öldürmeye baþlýyorlar, ölenlerin ailelerinin baþý sað oluyor. Diyarbakýr, Mardin, Urfa, Þýrnak, Batman gibi illerde gerek sivil, gerekse asker ve polis bu saçma süreç yüzünden peyda olan alçaklar tarafýndan öldürülüyor, ailelerin baþý sað oluyor. Kuzey Irak'tan getirilip Suriye topraklarýna Türk ordusunun korumasýnda geçirilen Peþmerge denilen PYD ya da YPG denilen varlýklar, gerek Fýrat-Kalkaný operasyonunda, gerekse þimdi Afrin operasyonunda karþýmýza çýkýyor, kendi elimizle, kendi korumamýzda getirdiklerimizi yok etmek için uðraþ ve þehit veriyoruz ve hâlâ ailelerin baþý sað oluyor.


Ben bu durumdan bir bok anlamýþ deðilim. Anlasaydým zaten politikacý olurdum ve bugün bir yýðýn kiþi benim peþimde dolaþýr, anlamlý anlamsýz her sözümü alkýþlardý, deðil mi?


Ben artýk kýrk yýldýr "vatan sað olsun" ve "Baþýmýz Sað olsun" demekten yoruldum. Ne olur, bu son olsun. "Vatan Sað olsun", Hiç bir þehit ailesinin baþlarýnýn sað olmayacaðýný biliyorum. Bundan öncekilerin de baþlarý sað olmadý; ya eriyip topraða girdiler, ya gözyaþlarýyla çocuklarýnýn mezarlarýný sulayarak çiçeklendirdiler. Bu yüzden "þehit ailelerine Allah sabýr versin" diyorum.


Sürç-i lisan eyledikse affola.

11 Þubat 18
Göcük



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Ülkeyi Diri Diri Yakmak
Bu Ülke

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sosyal Medyada ve Tanýtým Panolarýnda Dilencilik
Fistan Aldým Endazesi On Yediye
Vicdansýz Medya Cahil Toplum
Eðitim Bakanýyla Sanal Bakýþma
Fýsýltý Ormanýnda Kýble Tespiti
Sosyal Medyada Uzay Sempozyumu
Politik Arenada Kör Dövüþü
Yusuf Tekin Tekke ve Zaviye Bakaný mý
Bu Vatan
Eðitim Aracýna Beþ Yýl Bakýmý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Veda Partisinde Veda Hutbesi [Þiir]
Düþ Geçiti [Þiir]
Saat Gökyüzüne Yaklaþýyor [Öykü]
Efsun [Öykü]
Sevgi Ya da Aþk Algýsý [Deneme]
Doðanýn Çýlgýn Yaratýðý ve Aþk [Deneme]
Aþkýn Tarifi [Deneme]
"Korkma Sönmez... "" Þairi [Deneme]
Bugün 23 Nisan [Deneme]
Eros'a Rekabet [Deneme]


Osman AKTAÞ kimdir?

1965 Erzurum doðdu. Gazi üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, TDE bölümünden mezun oldu. Sýrasýyla Van, Bartýn, Antalya,Bursa, Ankara, Bodrum'da öðretmen olarak görev yaptý. Halen Kocaeli'bde görev yapmakta. yaklaþýk 40 yýldýr þiir,öykü ve eleþtiri yazýlarý yazmakta. Eserleri: 1. ayArsýz; Uludað Yayýnlarý 2007 (Þiirler) 2. bermudayý tek geçmek; Cinius Yayýnlarý 2016 (Þiirler) 3. AsiMilat(ör); Cinius Yayýnlarý 2017 (Politik Denemeler) 4. (D)OKU(N)MUÞTUK; Cinius Yayýnlarý (Kitap Eleþtirileri) 5. cennet cazgýrlarý; Cinius Yayýnlarý 2017(Þiirler) 6. çorak düþler ülkesi; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 7. Yaðmur Yankýlarý; Artus Yayýnlarý 2018 (Öyküler) 8. Sessiz Çýðlýk; Cinius Yayýnlarý 2018(Kitap Eleþtirileri) 9. dar vakitte aþk; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 10. Âþýk Hüseyin Fizâhî; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 11. Þuaraya Elhan Olmak; Cinius Yayýnlarý 2019 (Þairler Üzerine Denemeler) 12. ναυάγιο αγάπης (enkaz-ý aþk): Cinius Yayýnlarý 2019 (Þiirler)


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Osman AKTAÞ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.