..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçeði arayan bir insan, öncelikle her þeyden gücü yettiðince kuþku duymalýdýr. -Descartes
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Polisiye > MUSTAFA ESER




19 Temmuz 2023
Bereli 20  
MUSTAFA ESER
17/25 ARALIK


:CJJ:
7 Ekim 2013 Karaþahin sitesi. Ali Abdullah Karaþahin’in evi. Sabah 08.00

     Orhan Metin ve Helin Ali Abdullah’ýn evinin kapýsýndaydýlar. Acele gelmiþlerdi.
-Günaydýn aðabey.
-Günaydýn Helin. Orhan. Gelin.
-Yengem yok mu?
-Yasemin’le çýktýlar Helin, iþleri varmýþ. Orhan sen çaydanlýðý ve tepsiyi al. Helin sende lambalarý al. Beni takip edin.
     Ali Abdullah kardeþlerinin þaþkýn bakýþlarýna aldýrmadan küçük mutfak tüpü elinde yatak odasýnýn yanýndaki kapýdan yukarýya çýktý. Karþýlarýna çýkan çelik kapýyý anahtarla açýp içeri girdi. Burasý yaklaþýk 25 m2 bir odaydý. Duvar kenarlarýnda sýralý çelik kasalarýn olduðu odada ortada iki çekyat ve bir sehpa vardý. Anlaþýldýðý kadarýyla odaya elektrik tesisatý kurulmamýþtý. Kurulduysa bile pasif durumdaydý.
-Aðabey bu ne?
     Ali Abdullah tüpü yakýp çaydanlýðý üstüne koydu. Kanepeye oturdu.
-Burasý benim saðýr odam Helin. Dinlenemez, çok özel toplantýlar için.
     Orhan Metin kasalara bakýyordu.
-Paralarý burada mý saklýyorsun aðabey?
-Kasalarda para yok Orhan. Hatýralar var.
-Hayýrdýr aðabey sabah sabah bu gizem?
-Dikkatli olmak her zaman iyidir Helin. Dün gece Konsolosluða çaðýrdýlar.
-Ben konsolosla görüþmüþtüm.
-Dün Holdinge gelen resmi bir görevli davet etti. Gittim. Konsolos yardýmcýlarýndan biriyle görüþtüm. Alber’in ölümü baþýmýza iþ açacak demiþtim size. 7 gün içinde Diyarbakýr’da bir toplantý yapýlacakmýþ. Helin’in katýlmasýný istiyorlar.
-Niye ben aðabey?
-Ortaklýðýn Ýngiltere ayaðýný Alber ve sen organize ettiniz ya Helin. Verdikleri paralarý AB fonlarýndan verilmiþ gibi gösterdiler ya güya gönderdikleri paralarla ilgili rapor hazýrlanmasý gerekiyormuþ. Aðalar da toplantýya katýlacaklarmýþ.
-Tamam aðabey uçakla gidip gelirim.
-Güvenlik için kara yoluyla gideceksin Helin. Öyle istiyorlar.
-Beni öldürecekler!
     Ali Abdullah sinirlendi.
-Saçmalýyorsun Helin. Böyle bir þeye izin verir miyim? Dünyayý baþlarýna yýkarým. Olumsuz hiç bir þey olmayacak. Gidip toplantýya katýlýp geleceksin. Ýnfazlar hakkýnda bilgi alýþveriþi olacak. Merak etme.
-Öyle diyorsan tamam aðabey. Burayý yaptýrmak nereden aklýna geldi?
-Apartmaný yaptýrýrken aklýmdaydý Helin. Çok bunalýrsam çýkýp kafa dinliyorum. Buranýn elektrik ve su tesisatý yok. Yangýna karþý. Böyle özel toplantýlar için kullanýlabilir.
-Özel toplantýlarýn çok oluyor mu aðabey?
-Çok deðil Orhan. Diyorum ya. Aklýma geldi yaptýrdým. Arada bir kullanýyorum iþte. Sen hazýrlýðýný yap Helin. Toplantýlarýný falan ayarla. Her hangi bir sorun olacaðýný sanmýyorum ama dikkatli olmak lazým.
-Konsolos, baþka bir þey söylemedi mi aðabey?
-Onun da tam bilgisi yok Helin. Parayý az geliþmiþ bölgelere sosyal yardým gibi dandik bir fon üzerinden göndermiþlerdi. Bir-bir buçuk yýldýr infazlar yapýlýnca ortaklarýmýz paniklediler. En son Yeþiltepeli’nin ardýndan korkularý zirve yaptý. Alber ve Haþim’in ölümü uykularýný kaçýrmýþtýr. Uykularý kaçýnca da aðababalarýna aðlamýþlardýr. Bu bakýmdan aðalarý sakinleþtirmek gerek. Alber’in ölümüyle ilgili bir geliþme var mý?
-Yok aðabey. Olay yeri inceleme raporu tahmin ettiðimiz gibi. Cinayet profesyonellerin iþi gibi gözüküyor. Delil ve þahit býrakmamýþlar.
-Sen hazýrlýklý ol Helin. Güvenlik için acil çýkmak zorunda kalabilirsin. Sen çýk istersen.
-Tamam aðabey görüþürüz.
     Helin küçük bardaktaki çayý hýzlýca yudumladý, çýktý. Orhan Metin aðabeyinin tedirginliðinin farkýndaydý.
-Helin’i sakinleþtirmek için konuþtuðunun farkýndayým aðabey. Durum bahsettiðinden çok ciddi. Deðil mi?
-Korktuklarým baþýma geliyor Orhan, fark ettiðin gibi durum çok ciddi. Bize ceza vermek için Helin’e zarar verecekler. En azýndan teþebbüs edecekler. Aðalarla görüþtün mü?
-Feyzullah aradý aðabey. Kirvem. Anladýðýma göre aðalarýn niyeti bozuk. Ýnfazlarýn faturasýný bize kestirmek istiyorlar. Seninle ayný fikirdeyim: Helin’e zarar verecekler. Buna izin veremeyiz.
-Elbette vermeyeceðiz Orhan. Adamlar her ayrýntýyý düþünmüþler. Kalabalýk olursa dikkat çeker yalnýz bir koruma olsun ve kara yoluyla gitsin diye ýsrar ettiler. Helin’in yanýna kimi verelim?
-Aklýnda biri var gibi aðabey.
-Ali gitsin.
-Ali tehlikeli olmaz mý?
-Ali þüphelendiðin gibiyse Helin’i sað salim geri getirir. Getirmezse öleceðini bilir, her halde çok dikkatli olacaðýna þüphe yok. Helin’i biraz yola getirdi sanki. Ne dersin?
-Haklýsýn aðabey. Helin’in yanýndan hiç ayrýlmýyor. Helin’le sen konuþ, seni dinler. Durum kural dýþýlýðý kaldýracak bir durum deðil.
-Aðalarýn yanýna gönderdiðin adamlarýnla temasa geç Orhan. Her duruma hazýrlýklý olsunlar. Gerekirse tüm aðalarý ortadan kaldýrmamýz gerekebilir. Bu sayede Ali’nin arkasýnda devlet desteði var mý, yok mu öðrenmiþ oluruz. Ali’nin genel müdürlük iþini de hallettin mi? Tuðrul’un yerine.
-Talimat verdim aðabey. Halledeceðiz.
-Tuðrul’a niye kýzdýn Orhan?
-Alber’le çok sýký fýký olmuþlar aðabey. Para için her þeyi yapacak týynetteydi.
-Neyse önceliðimiz Helin’in güvenliði. Aðalardan konuþtuðun var mý?
-Feyzullah Kirve var aðabey. Dün konuþtum. Bahsedecektim. Dediðine göre Ýdris ve Burhan diðerlerinin kafalarýný bulandýrýyorlarmýþ. Ýngilizlerden gelen paralarý iç etmek için infazlarý bizim organize ettiðimizi söylüyorlarmýþ.
-Ýdris ve Burhan’ýn Ýngilizlerle arasý iyi, bildiðim kadarýyla. Yanlarýndaki adamlarýn saðlam mý Orhan? Gerektiðinde düþünmeden sýkmalýlar.
-Tamam aðabey hallederim. Ali ile de konuþurum.














7 Ekim 2013 Karaþahin Sarrafiye

Orhan Metin Karaþahin çözemediði ve öldüremediði insanlardan tedirgin olurdu her zaman. Karþýsýnda vurdumduymaz sakinlikle oturan Ali Yýldýrým’ý, ihtiyacý olduðu için öldüremiyordu. Bu Orhan Metin için stres katsayýsýný artýran bir durumdu.
-Beni çaðýrmýþsýnýz Orhan Bey. Buyurun.
-Karaþahin Güvenlik Genel Müdürü Tuðrul Ercan’ýn ortadan kaybolduðunu biliyorsun. Yerine seni genel müdür yaptým. Sana bir söz vermiþtim hatýrlarsan. Ama genel müdürlük koltuðundan önce birkaç gün içinde Helin’i arabayla Diyarbakýr’a götüreceksin. Diyarbakýr dönüþü genel müdür koltuðu senin.
-Niçin arabayla gittiðimizi öðrenebilir miyim Orhan Bey? Uçak daha kýsa ve güvenli olmaz mý?
-Orasý seni ilgilendirmez Ali. Kara yolunun daha güvenli olacaðýný deðerlendirdik. Yolda veya Diyarbakýr’da Helin’in saçýnýn teline zarar gelirse, geri gelme.
     Ali kýsa bir an düþündü.
-O zaman kendi þartlarýmla giderim Orhan Bey. Yolda aranmamak için kimlik isterim. Arabayý ben seçerim. Yolda kart ve akýllý telefon kullanmam. Güvenlik için farklý güzergah kullanýrým. Ayrýca,
     Orhan Metin kendisiyle pazarlýk edilmesine alýþkýn deðildi. Gözlerini belertti.
-Ayrýca derken?
-Toplantýya kimler katýlacak?
-Üç yýl önce Ýngiltere’den hibe kredi aldýk Ali. Az geliþmiþ bölgelerde saðlýklý ev ve alt yapý yapýyoruz. Bu iþ için bölgedeki aðalarla ortaklýk yaptýk. Gelen kredinin paylarýna düþen kýsmýnýn tamamýný aðalara vermedik. Emlak iþlerimizi yapan Yeþiltepeli Selahattin Aðustosta Haþim Aða Alber yakýn zamanda öldürüldü. Toplantýya sekiz aða katýlacak. Konsolos Muavini ve Helin. Niye sordun?
-Diyarbakýr’da organize bir saldýrý olabilir mi?
-Her ihtimal düþünülmeli. Aðalar paralarýna çöktüðümüzü düþünürlerse ki düþünüyorlar sanýrým, organize olabilirler.
-Bu durumda birinin emir vermesi gerekir?
-Böyle bir emir ancak Konsolos Muavini tarafýndan verilebilir.
-Konsolosun gözünde deðerli aða var mý?
-Nasýl?
-Diyelim ki Helin Haným’a eylem emri verildi. Hangi aðanýn kafasýna silah dayasak emir geri çekilir.
     Orhan Metin fazla düþünmedi.
-Dediðin gibi iki aða var. Burhan ve Ýdris. Ýngilizler için deðerlidir ikisi de. Diðerlerini örgütleyen de Burhan ve Ýdris.
-Sizi asla satmayacak aða var mý?
-Kirvem var. Feyzullah.
-Aðalarýn yanýndaki adamlarýnýz saðlam mý?
-Ne demek saðlam mý Ali?
-Gerektiðinde aðanýn kafasýna silah dayayýp tetiði çekmek için tereddüt etmeyecek adamlarý kastediyorum Orhan Bey.
-Adamlarým saðlamdýr Ali.
-Aðalarýn hepsi bizimle ayný otelde mi kalacaklar? Mesela kirveniz Feyzullah.
-Kirvem sizinle ayný otelde kalacak. Diðer aðalardan üçü veya dördü ayný otelde kalýr. Ýdris ve Burhan’ýn kendi otelleri var. Amma soru sordun Ali. Gitmek istemiyorsan açýkça söyle baþkasýný bulayým.
-Bana verilen görevi asla reddetmem Orhan Bey. Sözlerinizden anladýðým yüksek riskli bir görev olacak. Hazýrlýklý olmak için soruyorum. Þüphelenirsem güvenlik için Helin Hanýmý kirvenizin odasýna yerleþtiririm. Helin Haným güvende olursa oteldeki korumalarý hallederim. Adamlarýnýz da emrimle aðalara sýkmaya hazýr olurlarsa sýkýntý çýkacaðýný sanmýyorum. Emir iptal edilir. Olasý bir durumda Konsolos’u öldürebilir miyim?
     Orhan Metin Ali’nin soðukkanlýlýðýndan bir an ürperdi.
-Sakýn ha, Konsolos muavini ve yanýndakilere bulaþma. Diðerlerine ne yaparsan yap. Planýn nedir?
-Herhangi bir planým yok Orhan Bey. Dediðim gibi aracý ve mühimmatý ben hallederim. Sizden istediðim kimlik, nakit para ve Helin Haným’ýn kurallarýma uymasý. Tesislerinizden sizi ararým. Kimliði hallederseniz hemen yola çýkarým. Adamlarýnýz otel giriþinde benimle temasa geçsinler. Binanýn arkasýnda personelin sigara içtiði bir yer mutlaka vardýr. Olasý her þeyi halledebilirim ama Helin Haným’ýn güvenliði için emirlerime uymasý zorunludur. Helin Haným’ýn kurallara uyma konusundaki sýkýntýsýný biliyorsunuz.
     Konuþma sona ermiþti.
-Ýstediklerini bir iki gün içinde ayarlarým. Helin’le konuþurum. Hazýrlýðýný yap bekle.
-Peki Orhan Bey.
     Ali sakinliðini bozmadan odadan çýktý.
     

7 Ekim 2013

Aytekin Tuncay Adliye’den çýktýðýnda Komiser Abdullah Karasakal’ýn arabanýn yanýnda kendisini beklediðini fark etti.
-Komiser, Ayhan Bey ile tanýþýklýðýnýz nereden? Daha önce Ýstihbarat’ta mý çalýþtýn?
-Kurum olarak çalýþmadým savcý bey, sadece bir süre emniyet istihbaratta çalýþtým. Duyduðum kadarýyla, Ayhan Bey Müsteþarýn emriyle yaklaþýk iki yýldýr bir araþtýrma yapýyor. Camia’nýn sýkýntýsýný biliyorsunuz. Hükümetin dershane ve okullarý kapatma kararýndaki ýsrarý camiaya taraf deðiþtirtti. Ayhan Bey’in dediðine göre camia kuruluþundan itibaren Amerikalýlarýn safýnda.
-Ayhan Bey bana verdiði dosyada camianýn bilhassa emniyette çok güçlü olduðunu yazmýþ. Sen nasýl okuyup komiser oldun?
-Akademi’yi susarak bitirdim Savcý Bey. Sahada marifetinize göre yükselebiliyorsunuz. Anladýðým kadarýyla Ayhan Bey ve ekibi camia muhalifleriyle araþtýrma için temasa geçiyorlar ve koruyorlar. Ayhan Bey benimle iki sene önce temasa geçti. Camianýn usulsüz uygulamalarýný bildiðim için kabul ettim. Camia yanlýlarýnýn haksýz yere okuldan attýðý yakýnlarým var. Camianýn nüfuzuyla iþe giren polislerden aylýk baðýþ topladýklarýný gazete ve dergi aboneliði için personele baský yaptýklarýný biliyorum. Ayhan Bey’in verdiði dosya içeriðini bilmiyorum.
-Ayhan Bey’e uygun bir zamanda görüþmek istediðimi iletir misin?
-Ýletirim Savcý Bey.












9 Ekim 2013

Helin valiziyle apartmanýn önüne inerken sýkýntýlýydý. Yýllardýr, baþkalarýnýn koyduðu kurallardan nefret etmek ve karþý çýkmak hayat felsefesi olmuþtu. Þimdi kurallara uygun bir yolculuk yapmasý isteniyordu. Ýki aðabeyi de net konuþmuþlardý. Diyarbakýr yolculuðunda Ali’nin kurallarýna uymak zorundaydý. Can güvenliði için.
Ali gri renkli yeni olmayan bir arabayla kapýnýn önünde bekliyordu. Ali valizini bagaja koyarken araca tiksinerek baktý.
-Bu arabayla mý gideceðiz Ali?
-Evet Helin Haným.
-Daha konforlu bur araba bulamadýn mý?
-Uzun bir yol gideceðiz. Dikkat çekmemek lazým. Güvenlik için.
-Güvenlik için? Güvenlik için! Sen baþka bir þey bilmez misin Ali?
     Þoför koltuðunda emniyet kemerini baðlayan Ali Helin’e baktý.
-Telefonunuzu alabilir miyim Helin Haným?
-Telefonumu vermem Ali!
     Ali kontaðý kapattý.
-Helin Haným! Kurallarýma uymayacaksanýz baþkasýyla gidebilirsiniz. Orhan Bey’le konuþmadýnýz mý?
     Konuþmuþtu. Telefonunu uzattý.
-Öff ya. Al. Gece boyu beni sýkýntýdan öldürmek mi istiyorsun? Amacýn ne?
-Görevim sizi sað salim Diyarbakýr’a götürüp getirmek Helin Haným.
     Ali hem kendi hem Helin’in telefonunu hýzlýca açtý. Telefonlarý ve bataryalarýný torpido gözüne koydu. Hareket etti. Helin ilgisizdi ama sürekli ayný yerde döndüklerini fark etti.
-Niye dolanýp duruyoruz Ali?
-Bir sorun yok Helin Haným. Takip edilip edilmediðimizi anlamam lazým. Yiyecek, içecek bir þey almamý ister misiniz?
-Fark etmez Ali. Ne alýrsan al. Yemek için mola vermeyecek miyiz?
-Uzun bir yolculuk olacak Helin Haným. 15 saat kadar. Normal güzergahý takip etmeyeceðim. Bursa-Eskiþehir üzerinden Ankara Adana yoluna çýkacaðým. Sonrasýna bakacaðýz. Duruma göre Adana üzerinden mi Kayseri üzerinden mi gideceðiz, kararý yolda vereceðiz artýk.
-Güvenlik deðil mi?
     Ali dikiz aynasýna gülümseyerek baktý.
-Evet Helin Haným, güvenlik. Seyahat için kara yolunu tercih ettiyseniz daha dikkatli olmak zorundayýz. Ýstatistikleri göre uçak, tüm seyahat araçlarýndan daha güvenli.
-Toplantýya çaðýranlar güvenlik için kara yolunu tercih etmiþler.
-Mantýk olarak kara yolu hem güvenli hem de aþýrý risklidir Helin Haným. Araç takip edilirse ki bu mümkün, holding araçlarýnýn tamamýnda takip sistemi var. Telefonlarda takip programý var. Güzergah bilinirse suikast yapmak çok kolay olur. Orhan Bey yolculuk sýrasýnda Helin’in saçýnýn teline zarar gelirse geriye gelme dedi. Hayatta kalmak için sizi sað salim Diyarbakýr’a götürüp geri getirmem gerekiyor.
-Ne olabilir ki Ali? Sýradan bir toplantý. Toplantýya katýlacaklarýn hepsini tanýyorum.
-Orasýný bilmem Helin Haným. Güvenliðiniz için olasý en kötü durumlara hazýrlýklý olmak zorundayým. Birkaç bilezik için insanlarýn öldürüldüðü bir ülkede yaþýyoruz. Tedbirli olmak her zaman iyidir. Orhan Bey toplantýya katýlacak herkese güvenmiyor.
-Orhan aðabeyim de sen de abartýyorsunuz Ali. Ýkiniz de göreceksiniz hiç bir þey olmadan gidip geleceðiz.
-Buna en çok ben sevinirim Helin Haným. Leblebi ister misiniz?
-Yok belki daha sonra. Baþka kuru yemiþ bulamadýn mý?
-Leblebi mide ekþimesine iyi gelir, tokluk verir. O yüzden.
     Nihayet yola çýkmýþlardý.
-Bizimle çalýþmak için özel bir sebebin var mý?
-Ýþe ihtiyacým vardý Helin Haným. Yapabileceðim en uygun iþ.
-Karaþahinler hakkýnda ön bilgin olsaydý yine baþvurur muydun?
-Elbette baþvururdum. Maaþ ve sosyal haklar gayet iyi. Niçin sordunuz?
-Biz renkli bir aileyiz Ali. Babam Abdülkadir Aða 5 kadýndan 10 çocuk yapmýþ. Ali aðabeyim, Ýbrahim Hakký ve Süleyman Yasin Diyarbakýrlý. Orhan aðabeyim Mardin, Hýzma ve Nuri Urfa’lý. Ýlhan ve ben Antep’liyiz. Çok geniþ ve gökkuþaðý gibi renkli bir aileyiz. Anladýn mý?
-Anladým Helin Haným.
-Babam emekli kaçakçý ve kamyoncu, Ali aðabeyim holding sahibi, nakliyeci, Orhan aðabeyim sarraf, Ýbrahim Hakký mimar, Süleyman Yasin avukat, Hýzma Mali Müþavir, Ýlhan otomotivci, ben ve Nuri reklamcý. Bu kadar renkli bir aileyi nereden bulabilirsin? Bulamazsýn Ali. Bizim gibilerini bulamazsýn.
     Yýllardýr ailesinin kurallarýna göre yaþamaktan nefret eden Helin içini dökme ihtiyacýndaydý. Ýçinde bulunduðu durumda konuþmaktan baþka yapacak bir þey yoktu zaten.
-...
-Cevap vermiyorsun.
-Çalýþanýnýz olarak aileniz hakkýnda yorum yapmam uygun olmaz. Ancak...
-Ancak?
-Abdullah ve Orhan Bey güvenliðinize çok önem veriyor.
-Verirler, verirler. Özgürlüðümü kýsýtlamak pahasýna bana önem verirler. Ben önemli olmak istemiyorum Ali. Özgür olmak istiyorum anladýn mý?
-Anladým Helin Haným.
-Off ya. Sinirlerim bozuldu. Telefonumu ne zaman vereceksin?
-Özür dilerim ama Diyarbakýr’dan önce veremem Helin Haným.
Ali, Ýstanbul çýkýþýndaki Karaþahin Petrol’de mola verdi. Helin petrol istasyonunun içinde sýkýntýyla beklerken Ali arabayý yýkadý. Depoyu doldurdu. Arabayý çalýþtýrýp Helin’i çaðýrdý. Hareket ettiler.
-Ailem hakkýnda ne biliyorsun Ali?
-Bilmem gerekenleri Helin Haným. Abdullah Bey holding yönetim kurulu baþkaný CEO. Nakliye ve akaryakýt Abdullah Bey’in sorumluluðunda. Orhan Bey sarraf, güvenlik sorumlusu. Ýlhan Bey otomotiv ve sigorta iþiyle ilgileniyor. Hýzma Haným holding mali müþaviri. Ýbrahim Hakký Bey mimar. Ýnþaat sorumlusu. Siz ve Nuri Bey reklam, pazarlama ve halkla Ýliþkiler. Baþ þoför Hasan Bey’in anlattýklarý bu kadar.
-Bunlar herkesin bildiði þeyler Ali. Bilmediklerini de ben anlatayým. Baþka türlü vakit geçirmem mümkün deðil.
     Ali’nin marketten aldýðý karýþýk çerez poþetini açtý.
-Hepimiz babamdan korkuyla karýþýk çekiniriz. Ali aðabeyimi severiz. Orhan aðabeyimden korkarýz. Ýbrahim Hakký þantiyeleri gezmekten fýrsat bulursa bizimle olur. Zevkine düþkün, neþeli kapitalist. Hýzma müþavirlik dýþýnda profesyonel anne ve ev hanýmý. Ýlhan playboy. Ama iþinin ehlidir. Kendi test sürüþü yapmadan araba satmaz. Ot içmekten kafasýný toplayabilirse araba tasarlar. Nuri koltuðuna oturmadan akþamý eder. Sen engellemeden önce ben açýlýþ, davet gezerdim. Bunlarý biliyor muydun?
-Anlattýklarýnýz özel þeyler Helin Haným. Bilmeme gerek yok.
-Konuþmamakta ýsrarcýsýn Ali ha! Ýstediðin zaman bilmediðin yok. Geçen gün lafý Neco’nun aðzýna týktýn ama.
-Kusura bakmayýn Helin Haným. Adamýn tavrý yüzünden.
-Neco’nun tavrýný bende sevmem. Konuya müdahil olman iyi oldu. Bizim de iþimize geldi.
   



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn polisiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bereli 25
Bereli 30
Bereli 28
Bereli 33 Final
Bereli 32
Bereli 29
Bereli 31
Bereli 24
Bereli 26
Bereli 27

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mankurt Ýsimli Romaným
Terk Edilmiþ Romanlar Bitenlerden Daha Vaatkâr.

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýslam Felsefesi - Ýslamýn Felsefesi - Müslümanýn Felsefesi [Deneme]
Selefiler - Reformcular [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Reform - Ýslamda Reform [Deneme]
Kelimeler - Kavramlar - Oryantalistler [Deneme]
Amatör Yazarýn Çilesi [Deneme]
Yaratýcý - Yaratma [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Kelam Ýlmi [Deneme]
Zafer Toprak Söyleþisi - Tarih [Deneme]
Elfaz - I Küfr [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Ýnsan Anlatan Bir Kelimedir [Deneme]


MUSTAFA ESER kimdir?

50 YAÞINDAYIM. MEMURUM. ÝKÝ ÇOCUÐUM VAR.

Etkilendiði Yazarlar:
HERKESTEN VE HÝÇ KÝMSEDEN


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © MUSTAFA ESER, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.