..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir þey yaþam kadar tatlý deðildir. -Euripides
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Polisiye > MUSTAFA ESER




14 Aðustos 2023
Bereli 30  
MUSTAFA ESER
17/25 ARALIK


:BIC:
15 Kasým 2013 Cuma

     Emniyet Müdürlüðü Ýstihbarat Þube Müdürü Engin Altay ve Halkla Ýliþkiler Þube Müdürü Timurhan Yürekli arabalarýyla Arnavutköy yakýnlarýndaki köye dönen yola yaklaþýrken tedirginlikleri had safhadaydý. Sabah saat 07 olmadan aðabeyin yardýmcýsý Aydýn Timurhan Yürekli’yi aramýþtý. Sesi titriyordu. Aðlamak üzereydi.
-Aðabey hemen gelin diye yalvarmýþtý adeta. Çok kötü þeyler oldu. Felaket.
-Ne oldu Aydýn kardeþ. Ne felaketinden bahsediyorsun sen?
-Aðabey lütfen gelin. Týrlara el koymuþlar.
-Ne týrý Aydýn?
     Aydýn sakinleþmeye çalýþtý.
-Dün gece yurt dýþýna transfer yapýlacaktý aðabey. Her þey ayarlanmýþtý.
-Biliyoruz Aydýn. Bir sorun çýktý deme. Bu mümkün deðil.
-Çok büyük bir sorun çýktý aðabey. Gece bilmediðimiz bir gurup Sapanca’daki depoya operasyon yapmýþ. Depodaki görevli kardeþlerimizi þehit etmiþler. Týrlara el koyup Ankara’ya götürmüþler. Sabaha karþý Müsteþar tarafýndan Hazineye 10 milyar dolar teslim edilmiþ.
     Timurhan Yürekli’nin bir anda nefesi kesildi. Öksürmeye baþladý. Konuþamadý.
-Timurhan aðabey! Timurhan aðabey! Aðabey’in þekeri ve tansiyonu fýrladý. Gelseniz iyi olur.
-Tamam Aydýn. Kapat. Karabulut’un haberi var mý?
-Haber verdim aðabey yola çýktý.
-Tamam Aydýn biz de geliyoruz.
     Timurhan Yürekli apar topar kýyafetlerini deðiþtirdi. Bir taraftan da Engin Altay’ý aradý. Hemen apartmanýn önüne inmesini söyledi. Böyle bir þey nasýl olurdu? Camianýn týrlarýna kim, nasýl el koyabilirdi? Aklý almýyordu. Bu doðruysa ki doðruydu. Camianýn 40 yýllýk uðraþla oluþturduðu itibarý sýfýrýn altýna inmiþ demekti. Ýþte bu resmen kýyamet demekti. Timurhan Yürekli ceketi elinde apar topar evden çýkarken 25 yýllýk karýsýnýn sesleniþini bile duymadý. Apartmanýn önüne indiðinde Engin Altay arabasýnýn yanýnda bekliyordu. Yüzü allak bullaktý. Timurhan Yürekli biner binmez arabayý tekerlerini öttürerek hareket ettirdi. 10 dakikada kaç Ayet el Kürsi okuduðunu unutmuþtu. Çekinerek sordu.
-Hayýrdýr aðabey? Ne oldu?
     Timurhan Yürekli cevap vermeden torpido gözünü açtý. Engin Altay’ýn arada bir sigara içtiðini biliyordu. Paketten çýkardýðý sigarayý yaktý. Ýkinci sigarayý Engin Altay’a uzattý. Kendi tarafýndaki camý bir parmak kadar açtý.
-Dün gece bir felaket yaþanmýþ Engin. Tam bir felaket.
-Ne felaketi aðabey? Neden bahsettiðini anlamýyorum.
-Sapanca’daki depoya operasyon yapýlmýþ Engin. Depodaki arkadaþlarý öldürüp týrlara el koymuþlar.
     Engin Altay’ýn yüzü sapsarý oldu. Kýrk yýl düþünse aklýna gelmeyecek bir þeydi bu.
-Ne! Ne diyorsun aðabey? Ciddi misin?
-Yola bak Engin. Ciddiyim. Biraz önce Aydýn aradý, haber verdi. Aðabey sinir krizi geçiriyormuþ. Bizi çaðýrdý.
-Kim böyle bir þeye cüret edebilir aðabey? Aklým havsalam almýyor.
-Benim de senden kalýr yaným yok Engin. Kimlerin yaptýðýný bilen yok ancak sabah Müsteþar Hazine’ye on milyar teslim etmiþ.
-Sýçtýk desene aðabey.
-Sýçtýk ki ne sýçtýk Engin. Burnumuzun dibindeki parayý kaptýrdýðýmýza mý yanayým, gaflete mi? Camianýn itibarýnýn yerle bir olduðuna mý yanayým? Bilemedim Engin.
-Kardeþlerin parasýna yazýk oldu aðabey.
-Para yeniden kazanýlýr Engin. Ama itibar kazanýlmaz. En geç öðle vaktine herkesin aðzýna sakýz oluruz. En kötüsü de muhterem büyüðümüze karþý yaþayacaðýmýz mahcubiyet.
     Arnavutköy yakýnlarýndaki köy yoluna dönene kadar konuþmadýlar. Aðabey’in villasýnýn önünde arabayý park ettiklerinde Karabulut ve Aydýn bahçe kapýsýnýn önünde konuþuyorlardý. Ýlginç olansa bahçe kapýsýnýn önünde bir cam arabasý vardý. Arabadan inip yaklaþtýlar.
-Selamün Aleyküm Aydýn. Cam arabasý neyin nesi?
-Aleyküm Selam aðabey diye karþýlýk verdi Aydýn. Aðabey sinir krizi geçirdi camlar kýrýlýnca deðiþtirsinler diye çaðýrdým.
-Sen ne yaptýn Karabulut?
-Hala þoktan çýkamadým Timur aðabey. Berbat durumdayým. Buraya nasýl geldiðimi anlamadým.
     Timurhan Yürekli ceketinin cebinden çýkardýðý naneli þekeri aðzýna attý.
-Kimse kusura bakmasýn ama korktuðumuz baþýmýza geldi. Böyle olacaðý belliydi.
     Þaþkýnlýkla yüzüne bakanlara aldýrmadan devam etti.
-Ben, bu sevkiyatý biz ayarlarýz dedikçe herkes ýsrarla karþý çýktý. Arkadaþlarýmýzla yýllardýr sevkiyat yapýyoruz. Holding’dekileri, bankadakileri ikna edemedik. Bu saatten sonra dövünmenin kimseye faydasý yok. Ne yapacaðýz ona bakmak lazým.
     Villanýn ikinci katýndan gelen haykýrýþla devam edemedi. Aðzýnda döndürüp durduðu þekeri yuttu. Aðabey balkona çýkmýþ baðýrýyordu.
-Aydýn yanýndakilerle yukarýya, hemen!!!
     Aydýn, Karabulut, Engin Altay ve Timurhan Yürekli süklüm püklüm yukarýya çýktýlar. Aðabey pür hiddet, sýk sýk maklube yedikleri salonda volta atýyordu. Karþýsýnda el pençe bekleyen adamlara aþaðýlar gibi baktý. Sabah ki kaostan sonra kullandýðý ilaçlarla her ne kadar þekeri ve tansiyonu rahatlasa da öfkesi geçmemiþti.
-Bu rezaleti açýklamak isteyen var mý diye iðneleyici sordu bakýþlarý yerde bekleyenlere.
     Timurhan Yürekli’nin tamamen suçsuz olduðunu düþündüðü konularda savunma yapmak gibi bir huyu asla olmamýþtý.
-Rezaletten kastettiðiniz nedir aðabey?
     Bu cevabý ne aðabey ne de diðerleri bekliyordu. Þaþkýnlýkla Timurhan Yürekli’ye baktýlar.
-Bilmiyormuþ gibi soru soruyorsun Timurhan! Dün gece yaþananlarýn baþka bir izahý var mý?
-Bizim suçlu olduðumuzu düþünüyorsanýz yok aðabey. Hiçbir izahý yok. Þahsým adýna suçlu olduðumuzu düþünmüyorum. O yüzden bence her þeyin bir izahý olmasýndan ziyade bundan sonra ne yapacaðýmýz. Bize yapýlan bu operasyona nasýl cevap vereceðimiz daha çok önem arzediyor.
     Aðabey’in çatýk kaþlarý normale döndü. Yüzü az da olsa yumuþadý.
-Kimlere suçlayacaðýný ve planlarýný merak ettim Timurhan. Açýklamaný bekliyorum.
-Suizanda bulunmak istemiyorum aðabey. Kimseyi suçlamak niyetinde de deðilim. Ýþ yanlýþ kiþilere verildi. Herkesi memnun edeceðiz diye bu duruma düþtük. Naçizane düþüncem bu yönde.
     Aðabey duyduklarýndan tatmin olmuþa benzemiyor, cevap bekler gibi bakýyordu.
-Günlerdir ülkenin her yerinden týrlar, kamyonlar Sapanca’ya emanet getiriyor. Gerek Ýstanbul içinde gerekse taþrada hiçbir problem yaþanmadý. Bu bakýmdan buradaki üç kiþi adýna rahatlýkla vicdanýmýzýn rahat olduðunu söyleyebilirim. Buna benzer sevkiyatlarý yýllardýr yapýyoruz. Ki malumunuz bu en büyük sevkiyatýmýz olacaktý. Hükümete ve tüm muhaliflerimize hadlerini bildirecektik. Sevkiyat konusunda tecrübeli bir ekip varken tecrübesiz bir ekip görevlendirilmemeliydi. Ýtirazlarýmýz imamlar þurasýnda dikkate alýnmadý. Ýþ iþten geçti. Yenisine bakacaðýz.
-Saçma sapan konuþma Timurhan! Bize güvenip paralarýný emanet eden kardeþlerimize” Kusura bakmayýn paralarýnýzý çaldýrdýk” mý diyeceðiz? Tövbe, tövbe.
     Tanýyan herkes Timurhan Yürekli’nin asla saçma konuþmadýðýný bilirdi.
-O zaman bize operasyon çekenlere karþýlýk vereceðiz. Asla unutulmayacak bir karþýlýk olmalý.
-Mahremler bu konuda çalýþýyorlardýr. Biz ne yapacaðýz onu söyle Timurhan.
     Aðabey birden bire hatýrlamýþ gibi oturmalarý için koltuklarý iþaret etti. Aydýn’a seslendi.
-Aydýn çocuklara söyle, bize kahvaltýlýk bir þeyler hazýrlasýnlar.
     Koltuða oturup gözlerini Timurhan Yürekli’ye dikti.
-Aklýndan geçenleri bizimle paylaþ Timurhan.
     Timurhan Yürekli gelene kadar bir þeyler düþünmüþtü.
-Peþin peþin büyük bir darbe aldýðýmýzý kabul edelim aðabey. Bize operasyon çekenler tahminimizin üstünde güçlü ve organize. Unutmamamýz gereken ikinci önemli husus nerede hata yaptýðýmýz.
     Engin Altay mýzýrdandý.
-Biz hata yapmadýk aðabey.
-Bugün itibarýyla bu kuru bir iddiadan öteye geçmez Engin. Operasyon yedik. Kardeþlerimizden topladýðýmýz 10 milyar elimizden uçtu. Bu demektir ki bir: nefsimize duyduðumuz aþýrý özgüven küçük ayrýntýlarý görmemizi engelledi. Þu anda hatalarýmýzý düþünerek vakit kaybetmek fuzuli. Ýkincisi bu operasyon nasýl yapýldý diye düþünmenin de manasý kalmadý artýk. Devlette her zaman milliyetçi bir klik vardýr. Anlaþýlýyor ki bu kliði tam olarak tasfiye edememiþiz. Veya deþifre ederek pasife düþürememiþiz. Bana göre en önemli soru bizi kim deþifre etti?
     Timurhan Yürekli Karabulut ve Engin Altay’ý süzdü. Çalýþanlar kahvaltýlýklarý servis etmek için kapýyý çalarak içeri girince sessizlik oldu. Çalýþanlar iþlerini bitirip çýkana kadar konuþma olmadý. Kahvaltý tabaðýndaki küçük peynirli poðaçadan büyük bir ýsýrýk alan üstüne de çayýndan bir yudum için Timurhan Yürekli konuþmaya baþladý.
-Benim aklýma ilk gelen isim Caner Çaylý oldu. Hakkýmýzda çok fazla bilgisi var. Sapanca’ya para gönderdi, amasýný bilahare konuþalým. Oðlunun ölümünden bizi sorumlu tuttuðu aþikâr. Müþerref abla da böyle düþünüyor. Korumak için Ali Yýldýrým’ý sahte bir niþanla himayesine aldý. Bizimle olan tüm baðlarýný koparmak üzere sanki. Formalite damadý Ali Yýldýrým geçmiþi karartýlmýþ karanlýk biri. Müþahede ettiðimiz kadarýyla oldukça kalifiye ve maharetli biri. Ýstihbarat’taki bize karþý gurup için çalýþtýðýna þahsen eminim. Daha ilginci Ali Yýldýrým Caner’in parasýný Sapanca’ya götüren kiþi. Baðlantýlarýna ulaþamadýðýmýza göre tam bir profesyonel olarak deðerlendirmemiz gerekiyor. Karaþahinler ve Caner Çaylý ile aramýzdaki en büyük engel bana göre.
     Timurhan Yürekli susup muzaffer bir edayla muhataplarýna baktý. Sessizliði fýrsat bilen Karabulut söze baþladý.
-Benim aklýma ilk gelen kiþi Küçük Aða oldu aðabey. Camiamýza muhalif olduðunu hatta bu muhalifliðin düþmanlýk seviyesinde olduðunu inkar edemem. Baðlantýlarýný tam olarak çözemediðimiz için kesin kanaat belirtmem uygun olmaz ama böyle bir operasyonu ondan baþkasý organize edemez. En önemli soru ise bizi nasýl deþifre etti?
     Aðzýna attýðý zeytinli poðaçanýn üstüne bardaðýndaki son yudum çayý içen Engin Altay öksürerek konuþmak isteðini belirtince ona baktýlar.
-Ali Yýldýrým Karaþahin holdingde çalýþýyor. Küçük Aða dediðiniz Ayhan Taþtekin’in Abdülkadir Karaþahin’le uzun geçmiþi olan bir tanýþýklýðý var. Ali Caner Çaylý’nýn damadý ve güvenlik müdürü olduðuna göre mantýk basit deðil mi aðabey? Caner veya Ali Abdullah, Ali Yýldýrým üzerinden Küçük Aða’ya ulaþmýþ olabilirler. Ali Abdullah ve Ali Yýldýrým Sapanca’daki depoyu biliyorlar. Öyle deðil mi? Ali Yýldýrým Diyarbakýr’dayken bizden olmayan istihbaratçýlar oteldeydi.
     Üç farklý görüþ Aðabey’in düþüncelerini toplamasýný saðlamýþtý.
-Üçünüzde haklýsýnýz. O zaman ortak düþmanlarýmýz belli. Caner, Ali Yýldýrým, Küçük Aða ve Orhan Metin.
-Orhan Metin ne alaka aðabey anlamadým?
-Yanlýþ hatýrlamýyorsam daha önce söylemiþtim Engin. Karaþahinlerin itibarlarýný kullanmak istiyoruz. 4 yýl önce Karaþahin Holding’i bünyemize katmak için karar alýndý. Adamlarýn güvenilir bir nakliye aðlarý var. Ýþ dünyasýndaki isimleri çok itibarlý. 30 yýllýk þirketleþmeye göre küçük ama saðlam bir altyapýya sahipler. Mahremlerimizin aldýðý kararý uygulamak için öncelikle ortaklýk teklifinde bulunduk. Ali Abdullah karþý çýktýðý için aile kararsýz kaldý. Orhan Metin ailenin silahlý gücü, Orhan Metin pasifize edilirse Ali Abdullah ortaklýk tekliflerimizi kabul etmek zorunda kalacak. Ali anladýðým kadarýyla, profesyonel olsa da bir tetikçiden baþka bir þey deðil. Ama Caner ve Küçük Aða ortadan kaldýrýlmalý. En azýndan Caner’e ayaðýný denk al kabilinden büyük bir gözdaðý vermeliyiz.
     Karabulut, Timurhan Yürekli ve Engin Altay baþlarýný sallayarak duyduklarýný onayladýlar.
-O zaman Küçük Aða sende Karabulut.
-Emredersiniz aðabey.
-Caner ve Orhan Metin de sizde Timurhan. Ali küçük sinek, mide bulandýrana kadar yaþayabilir.
-Emredersiniz aðabey.
-Küçük Aða’nýn nerede olduðunu biliyor muyuz Karabulut?
-Küçük Aða istenildiði zaman bulunacak biri deðildir aðabey. Operasyonda parmaðý varsa bir süre ortalarda gözükmez. Araþtýrýr bulurum ama biraz zaman alacaktýr.
-Geç olsun da güç olmasýn Karabulut. Küçük Aða ve adamlarýnýn pasifize olmalarýný ve ortalýða dosya saçýlmasýný istiyorum. Küçük Aða’yý ortaya çýkarmak için medya gücünü aktif kullanalým. Hakkýndaki bilgiler yayýn kuruluþundaki kardeþlerimize ve finanse ettiðimiz yayýn kuruluþlarýna servis edin. Küçük Aða dedikodu olarak baþlayacak haberleri okuyup ortaya çýkmazsa her þeyin üstüne kalacaðýný anlasýn. Farkýndaysanýz savaþ halindeyiz, medyaya servis edeceðiniz her haber doðruluðu tartýþýlmadan kabul görecektir. Ve muhataplarýmýzýn hareket kabiliyetlerini sýnýrlayacaktýr. Her üçünüz de bu minvalde çalýþýn, göreyim sizi. Muhterem büyüðümüzün huzuruna mahcubiyet içinde gitmek istemiyorum.
-Emredersiniz aðabey. Ben müsaadenizi istiyorum.
-Müsaade Allahtan Karabulut kardeþim. Selametle. Hayýrlý haberlerini bekliyoruz.
     Karabulut odadakilerle tokalaþýp çýkýnca aðabey bakýþlarýný Timurhan Yürekli ’ye çevirdi.
-Caner’e ulu orta bir saldýrý istiyorum Timurhan. Otelinin önünde olsun. Caner mesajý alacaktýr. Piþmanlýk içinde tekrar yanýmýza gelmeli. Yok inat ederse hakkýnda hazýrladýðýnýz dosyalarý önce Caner’e ardýndan gazete ve televizyondaki kardeþlere ulaþtýrýn. Ki yuvaya dönmezse itibarýnýn sýfýrlanacaðýný iyice anlasýn.
     Timurhan Yürekli gülümsedi.
-Emredersiniz aðabey.
-Orhan Metin’e gelince; Tuðrul Ercan’ý öldürtmeye azmettirmek, kara para aklamak, altýn kaçakçýlýðý yapmaktan dosya hazýrlayýp içeri alýn. Uzun süre cezaevinde kalmasýný temin edin. Ben Adliye’deki kardeþlerle görüþeceðim. Temas halinde kotarýrsýnýz. Mardinli Beþir þu tefeci. Orhan Metin’i içeri alýnca dükkanlarýna çöksün. Suphi de hazýr olsun.
-Emredersiniz aðabey.
-Camiaya kafa tutmak neymiþ herkes öðrenmeli Timurhan ve herkes camiamýza biat etmeli. Hayýrlý haberlerinizi bekliyorum. Haydi selametle.
     Timurhan Yürekli ve Engin Altay aðabeyle kucaklaþýp arabalarýna binerek emniyet binasýna doðru yola çýktýlar.


Orhan Metin iþe gitmek için hazýrlanýrken aðabeyi aramýþ hemen gelmesini istemiþti. Karaþahin sitesinin önüne geldiðinde saat 08 i gösteriyordu. Ali Abdullah apartmanýnýn önüne onu bekliyordu.
-Hayýrdýr aðabey sabah sabah? Bir sorun mu var?
     Ali Abdullah düþünceliydi.
-Büyük bir sorun var Orhan. Çok büyük bir sorun hem de. Gece Sapanca’daki depoya birileri operasyon yapýp paralara el koymuþlar.
     Orhan Metin beklemediði bu haber karþýsýnda bir anda þaþýrdý. Yüzü karýþtý. Cebinden çýkardýðý puroyu yaktý.
-Kimin yaptýðýný biliyor muyuz aðabey?
-Kimse bilmiyor Orhan. Sabah Ankara’dan telefon geldi. Müsteþar Hazine’ye on milyar dolar teslim etmiþ.
-Haber medyaya düþseydi haberim olurdu aðabey.
-Camianýn gücü Orhan. Ýstemedikleri haber yayýnlanmýyor. Devlet el koyduysa camiaya savaþ açmýþ demektir. Öyleyse ortalýk çok karýþýr. Bu operasyon devletin pasifize olduðu zannedilen milliyetçi kanadýnýn uyandýðýný gösterir Orhan. Müsteþarýn haberi varsa Baþbakanýn da haberi vardýr. Bu ayný zamanda hükümetin savaþ ilaný demek. Camia üzerimize gelebilir, dikkatli olmak lazým.
-Kayýp yüz milyonu unuttun camianýn derdine mi düþtün aðabey? Ne yapacaðýz?
-Þu anda yapacak bir þey yok Orhan. Parayý teslim ettik. Cüzdanýmýzý aldýk. Ya camiadan veya Harun’un ekibinden paramýzý bilahare isteyeceðiz. Ýstihbarat, emniyet can sýkýcý þeyler olabilir diyorum. Yakýnda kokusu çýkar, bekleyip göreceðiz. Ben holdinge gidiyorum. Gelecek misin?
-Gelirim aðabey. Dükkana oradan geçerim.


     Ali Abdullah ve Orhan Metin holdingin önünde konuþurlarken Ali arabadan inip yanlarýna yaklaþtý.
-Günaydýn Abdullah Bey. Orhan Bey.
-Günaydýn Ali.
     Orhan Metin lafý dolaþtýrmadan doðrudan sordu.
-Dün gece neredeydin Ali?
-Hatice’yle, niþanlýmla yemeðe gittik. Saat dokuz gibi Soner’le spor salonuna takýldýk. 11-01 arasýnda Bekir’in çay bahçesindeydik.
-Bakýyorum da bu aralar Soner’le pek sýký fýkýsýnýz.
-Ýþ arkadaþý olarak birlikte takýlýyoruz Orhan Bey. Bu sorgulamanýn sebebini öðrenmem mümkün mü?
-Sorgu deðil Ali sadece merak. Uygunsuz yerlerde baþýný belaya sokma diye.
-Dün gece olanlardan haberin yok o zaman Ali diye konuþmaya karýþtý Ali Abdullah.
-Dün gece ne oldu ki Abdullah Bey? Haberim yok. Televizyona bakmam.
-Dün gece hiçbir televizyonda yayýnlanamayacak þeyler olmuþ Ali.
     Ali cevap bekler gibi sessizce bakýyordu.
-Devlet dün gece Sapanca’daki bir depoya operasyon yapmýþ Ali. Camianýn 10 milyar dolarýna el koymuþ. Sabaha karþý para hazinenin kasasýna girmiþ. Senin bu operasyonla bir alakanýn olmadýðýný varsayýyorum.
     Ali gönül rahatlýðýyla cevap verdi.
-Ben sizin için çalýþýyorum Abdullah. Devlet memuru deðilim ki operasyonla alakam olsun.
-Bende öyle düþünmüþtüm Ali. Geçmiþindeki karanlýk noktalardan dolayý zaman zaman içime þüphe düþüyor.
     Konuþma bitmiþti ama Ali uzaklaþmadý.
-Bu durumda güvenlik zafiyeti yaþamamak lazým Abdullah Bey. Bilhassa Orhan Bey’in güvenliðini artýrmak gerekir.
-Yok artýk Ali. Abartma. Camiayla devlet arasýndaki savaþ. Ve benim güvenliðim. Ne alaka?
-Camianýn yýllardýr devlete sýzdýðýný herkes biliyor Orhan Bey. Karaþahin Holding’e ortaklýk teklif etikleri doðru mu?
-Doðru Ali. Doðrudan ve dolaylý olarak yapýlan teklifleri reddediyorum.
-Camianýn, iþ dünyasýndaki itibarýnýzdan faydalanmak gibi planý varsa holdinge çökmenin en kolay yolu Orhan Beyin pasifize edilmesidir diye düþünüyorum Abdullah Bey. Yanýlýyor muyum?
     Ali Abdullah kýsa bir an düþündü. Duyduklarý mantýklýydý.
-Haklýsýn Ali. Orhan’ýn ismi ve varlýðý yýllardýr bize dokunulmazlýk saðladý. Böyle bir plan varsa söylediklerin mantýklý.
     Ali birkaç adým geriye çekilip müdür Serhat’ý aradý. Talimatlarýný verdi.
-Evinizin önündeki güvenliði yenileyeceðiz Orhan Bey. Her ikinize de rutinlerinizi deðiþtirmenizi tavsiye ediyorum. Ýn azýndan görüþümüz netleþene kadar.
     Orhan Metin de Ali’ye hak vermeye baþlamýþtý.
-Hallederiz Ali. Kayýnbabanla konuþmadýn mý? Bizden önce hedefte o var.
-Birazdan konuþacaðým Orhan Bey. Sapanca’daki depoya sizde para götürdünüz mü?
     Orhan Metin dik dik cevap verdi.
-Götürdük ne olmuþ?
-Anladýðýnýz manada sormadým Orhan Bey. Para sizin istediðinizi yaparsýnýz. Devletin her kademesindeki gücü bilinen camia öncelikli olarak sizin devlete muhbirlik yaptýðýnýzý düþünecektir. Bu durumda Karaþahin ailesinin tamamý hedefte demektir.
     Ali Abdullah’ýn öðrendiklerini kritik etmeye ihtiyacý vardý. Bunun için yalnýz kalmalýydý.
-Tamam Ali. Bu konuyu ayrýntýlý olarak düþünüp deðerlendirelim. Gerekirse seni…
-Güvenlik iþinde zafiyet olmaz Abdullah Bey. Ben Serhat’a gerekli talimatlarý verdim. Sivil plakalý iki araç sürekle olarak takipte olacak. Ýsterseniz farklý alternatifleri de düþünebiliriz. Zýrhlý araba ve çelik yelek gibi.
-Þimdilik onlara gerek yok Ali. Önerilerini dikkate alacaðýz, deðil mi Orhan?
-Evet aðabey. Güvenlik müdürümüzün önerilerini göz ardý edemeyiz. Rutinlerimizi gözden geçirmek önemli. Her zamanki gibi çok dikkatli ve mantýklýsýn Ali.
     Ali cevap vermedi.
-Tamam Ali. Sen iþine bak.
     Ali karþýlýk vermeden arabaya binip hareket etti. Orhan Metin bakýþlarýyla Ali’yi takip ediyordu.
-Ne yapacaðýz aðabey?
-Bekleyeceðiz Orhan, þimdilik. Ali’nin öngörüleri haklý. Sende dikkatli ol.



     Karaþahin Holdingden ayrýlan Ali çok mutluydu. “ Helal olsun sana Küçük Aða. Camianýn bunu hazmetmesi zor olacak ama kendini riske attýn” Bu düþüncelerle Çaylý Otel’in yemek salonuna girdiðinde Caner Çaylý ve Hatice kahvaltý masasýnda bekliyorlardý. Sandalyeye otururken beklediði soru Caner Çaylý’dan geldi.
-Dün gece neredeydin Ali?
     Ali formalite kayýn pederine gülümseyerek baktý.
-Ýkinci defadýr bu soruya muhatap oluyorum Caner Bey. Yanlýþ anlamayýn. Dün gece Hatice’yle yemek yedikten sonra spor salonuna ardýndan bir arkadaþýmýn çay bahçesine gittim. Gece birde evime gidip yattým.
-Dün gece olanlardan haberin var o zaman.
-Biraz önce Abdullah Bey’den duydum. Gece bir operasyon olmuþ galiba. Birileri camianýn kayýt dýþý dövizine el koyup sabah Hazine’ye teslim etmiþler diye duydum. Bu devletin camiaya savaþ ilan etmesi demek.
-Doðru duymuþsun Ali. Devlet hiç kimsenin beklemediði bir hamle yaptý. Bu saatten sonra camia beklenmedik þeyler yapabilir.      
     Caner Çaylý garsona çay getirmeni iþaret etti.
-Evet Ali. Seni dinliyorum.
-Tahminime göre hedefte siz varsýnýz Caner Bey. Öldürmek için saldýrabilirler. Benim için yaptýklarýnýz ve benim yaptýklarým. Bunlarý bir arada düþününce camianýn depoyu devlete ihbar ettiðiniz düþüncesine kapýlmasý mantýklý geliyor. Size saldýrmak için çok fazla sebepleri var. Yanýlýyor muyum?
-Yanýlmýyorsun Ali. Yýllardýr camianýn içindeyim. En büyük finansörlerinden birisiyim. Birisiydim demeliyim. Camianýn tüm günahlarýna bir þekilde ortak oldum. Camia tam olarak beni zengin etmedi ama ben onlarý ihya ettim. Bedel ödemeye hazýrým. Benden sonra olacaklarý düþünmüyorum. Takdiri ilahi. Herkes kaderini yaþar. Kýzýma sahip çýkmaný istiyorum, canýn pahasýna.
-Bunlarý düþünmek için erken Caner Bey. Biz tedbirimizi alalým. Gerisi takdir. Güvenlik müdürünüz olarak an itibarýyla evinizin ve iþ yerlerinizin güvenliðini artýrmak istiyorum. Onay verirseniz hemen baþlayalým. Size yeni bir þoför ayarlayacaðým. Olabildiðince dikkatli olmanýzý, þoför ve korumasýz hareket etmemenizi rica ediyorum. Ýsterseniz çelik yelek ayarlayabilirim. Personeliniz dahil kapalý mekanlarda bulunmamanýz lazým. Çalýþma odanýzý deðiþtirmenizi öneriyorum.
-Çelik yelek hariç tamam Ali. Sen hallet. Çýkmadan seninle konuþalým.
Caner Çaylý masadan kalkýp uzaklaþtý. Hatice onayladý Ali’yi.
-Söylediklerini ben hallederim Ali. Babam hedefteyse sende hedeftesin. Ne yapacaksýn?
-Benim iþim bu Hatice. Kendime dikkat ederim. Sizin güvenliðiniz daha önemli.
-Ekstra korumaya ihtiyacýmýz olduðunu düþünüyorsan, devlete mi baþvursak?
-Sen bilirsin Hatice. Camianýn gücünü düþününce… Güvenilir baðlantýlarýnýz varsa açýða çýkmadan bir þeyler yapabilirseniz bilemem. Benim her hangi bir baðlantým yok. Ýzninle bir telefon görüþmesi yapmam lazým.
Ali masadan kalkýp birkaç adým uzaklaþtý. Serhat’ý aradý. Caner Çaylý’nýn ev güvenliði ve koruma için talimat verdi. Görüþmesi bitince masaya geri geldi. Hatice’nin üzerine krem peynir ve bal sürdüðü ekmeði aldý.
-Ne düþünüyorsun Ali?
-Adým adým ateþe doðru gittiðinizi Hatice. Sadece hayatýnýzla sýnýrlý deðil. Kýsa bir süre sonra tüm servetinizi kaybedebilirsiniz.
     Hatice gülümsedi.
-Takdir Ali. Hepimiz kaderimizi yaþayacaðýz. Bilmediðimiz þeyler için üzülmeye gerek yok, öyle deðil mi?
     Ali cevap vermedi. Kafasýnda düþünceler cirit atýyordu. Bu günlük rahattý. Böyle bir durumda kendisi olsa beklenmedik anda saldýracaðý için bu gün saldýrý beklemiyordu. Ama akþam ve yarýndan sonrasý her þeye hazýrlýklý olmak lazýmdý. Kahvaltý bitince Hatice odasýna çýktý. Ali Caner Çaylý’nýn yanýna, lobiye geçti. Caner Çaylý her günkü rutini gereði tüm gazeteleri sehpanýn üstüne yýðmýþ inceliyordu. Ali’ye oturmasý için iþaret etti.
-Ne düþünüyorsun Ali?
-Hayatýnýz yüksek risk altýnda Caner Bey. Hayatýnýz, servetiniz, aileniz ve itibarýnýz.
     Caner Çaylý kahvesinden bir yudum içti. Tabaðýn kenarýndaki lokumu aðzýna atýp çiðnedi.
Gözlerini Ali’ye dikti.
-Tavsiyen var mý?
-Savaþýn seyrine baðlý olarak deðiþir Caner Bey. Camianýn hükümete dolayýsýyla devlete kafa tuttuðunu biliyorsunuz. Camia hükümetin desteðiyle elde ettiði gücü koruyabilir mi? Bana sorarsanýz koruyamaz. Camia yýllardýr doðrudan veya dolaylý olarak insanlarýn canýný yaktý, yakmaya devam ediyor. Dindarlara, milliyetçilere, solculara, ülkede ki tüm toplumsal sýnýflara zarar verdiler. Devlet için hayatýný feda edecek milyonlarca insan var. Karar sizin. Tecrübeleriniz ve öngörülerinize göre karar vermelisiniz. Bu saatten sonra camiaya geri dönebilirsiniz veya devletin tarafýna geçersiniz. Bu kadar yýllýk iþ yaþamýnýzdan sonra devlete ulaþmak sizin için zor olmaz diye düþünüyorum. Devlette her hangi bir baðlantým olmadýðý için size yardýmcý olamam.
-Meslek ahlakýna uygun deðil ama sana bir sorum var Ali? Karaþahinler?
-Dün geceki operasyonu biraz önce Abdullah Bey haber verdi Caner Bey. Tahminim onlarýnda Sapanca’da parasý vardý. Size yaptýðým önerilerin tamamýný onlara da yaptým. Nasýl bir pozisyon alacaklarý hakkýnda bir bilgim yok.
-Karaþahinler yýllardýr devlet yanlýsý bir gurup olarak bilinirler Ali. Pozisyonlarý az çok tahmin edilebilir. Camiaya hep soðuk yaklaþtýlar, ortaklýk tekliflerini reddettiler.
-Yorum yapmam dediðiniz gibi meslek ahlakýna uygun olmaz Caner Bey.
-Tamam Ali. Sen iþine bak. Görüþürüz.
     Ali baþýyla selam verip çýktý. Gezdiði iþ yerlerindeki güvenlikçileri sýký sýkýya tembihledi. Küçük Aða’yý arama ihtiyacý hissetmedi. Küçük Aða gibi deneyimli bir istihbaratçýnýn en azýndan birkaç gün ortalarda gözükmeyeceðini biliyordu. Arayana kadar Küçük Aða’yý aramamak en doðrusuydu.
Onun yerine Hulki’ye cevapsýz bir çaðrý attý. Saat 11’de Soner aradý.
-Efendim Soner.
-Müsait misin?
-Müsaitim Soner Hayýr mý?
-Hayýr Ali. Hayýr. Kibar yengenin yerinde yemek yiyelim seninle.
-Konum at, orada buluþalým.
     Saat 11,30 da Ali lokantanýn karþýsýna arabasýný park etti. Soner bekliyordu. Arabadan inip yaklaþtý. Lokanta dolmaya baþlamýþtý.
-Sorun mu var Soner?
-Hafta baþýnda birileri gelip haraç istemiþler Ali. Murat haber verdi. Gelsinler, bakalým kimlermiþ?
     Yarým saate yakýn beklediler. Beyaz kaþkollu tespihli adamlar lokantaya yaklaþýnca Soner ve Ali adamlara doðru yürüdüler.
-Hayýrdýr birader? Yemek yemeye geldiyseniz biraz bekleyin lokanta dolu.
     Otuzüçlük tespihi sallayýp duran kaþkollu baþýný çevirdi.
-Size ne birader? Lokantanýn sahibiyle iþimiz var.
-Ne iþiniz var?
     Kaþkollu adam elini beline atmaya fýrsat bulamadý. Soner’den kafayý yer yemez yere yýðýldý. Ali’de Soner’le eþ zamanlý olarak diðer adamý vurduðu kafayla yere yýkmýþtý. Diðer iki adama fýrsat vermeden silahlarýný çekip adamlara doðrulttular.
-Bana bakýn gençler, gidin Rýfký aðabeyinize söyleyin. Bu lokanta Orhan Metin Karaþahin’in korumasýnda.
     Aðzý burnu kan içinde yerde yatan adam burnunu tutarak ayaða kalktý.
-Orhan Metin Karaþahin? Psikopat Orhan Metin mi?
     Soner diþlerini göstererek güldü.
-Aynen koçum, psikopat Orhan Metin. Þimdi toz olun buradan. Haydi. Haydi.
     Adamlar koþar adým uzaklaþtýlar.
-Karnýn aç mý Ali?
-Pek deðil Soner. Lokanta boþalsýn bir þeyler atýþtýrýrýz. Bekleyelim.
     Lokantanýn içinde herkes can havliyle çalýþýyordu. Kibar Karaþahin ve genç aþçýlar servise zor yetiþiyorlardý. Murat boþalan tabldotlarý toplarken bir taraftan da çay servisi yapýyor, bulaþýkçý kadýn gelen tabldotlarý yýkayýp tezgahýn kenarýna istif ediyordu. Yasemin kasanýn baþýndaydý. Lokanta beþ gündür 11,50-13,00 arasý full çekiyordu.
-Duyduklarým doðru mu Ali?
-Duyduðun þeye baðlý Soner. Ne duydun?
-Devlet dün gece camianýn deposunu patlatmýþ. On milyar dolara el koymuþ.
-Öyle olmuþ bende duydum.
-Senin bu konuda bilgin yok, deðil mi?
-Bilgim yok Soner. Ama ortalýk ýsýnýyor. Devlet savaþ baltasýný çýkardýðýna göre yakýnda ortalýk toz duman demektir. Dikkatli olmak lazým. Ekibini saðlam tut bana sorarsan.
-O konuda saðlamýz Ali. Orhan Bey hakkýnda söylediklerin aklýma yattý. Merak etme.
     Kibar Karaþahin lokantanýn önüne geldiklerinde Soner’i fark etmiþti. Saat 13 te servis rahatlayýp lokanta boþalýnca kapýnýn önüne çýkýp Soner’e seslendi.
-Soner Bey!
-Efendim yenge.
-Biraz önce kavgamý ediyordunuz siz?
-Yok yenge.
-Ýçeri gelin. Karnýnýnýz aç mý?
     Soner ve Ali’yi içeride Murat karþýladý.
-Murat Soner ve Ali’ye servis açar mýsýn?
     Murat hemen pencere kenarýndaki masaya servis açtý. Birkaç dakika içinde tabaklarda kuru fasulye, pilav, salata, yanýnda kadayýf geldi. Kibar Karaþahin gelip masaya oturdu.
-Neler oluyor Soner Bey?
-Önemli deðil yenge. Birilerinin rahatsýz ettiðini duyduk ta. Arkadaþlara rica ettik gittiler. Tekrar gelirlerse haberimiz olsun.
Kibar Karaþahin Murat’a baktý.
-Murat mý haber verdi?
     Soner baþýný sallayýp yemeðe devam etti.
   



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn polisiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bereli 25
Bereli 28
Bereli 33 Final
Bereli 32
Bereli 29
Bereli 31
Bereli 24
Bereli 26
Bereli 27
Bereli 20

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mankurt Ýsimli Romaným
Terk Edilmiþ Romanlar Bitenlerden Daha Vaatkâr.

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýslam Felsefesi - Ýslamýn Felsefesi - Müslümanýn Felsefesi [Deneme]
Selefiler - Reformcular [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Reform - Ýslamda Reform [Deneme]
Kelimeler - Kavramlar - Oryantalistler [Deneme]
Amatör Yazarýn Çilesi [Deneme]
Yaratýcý - Yaratma [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Kelam Ýlmi [Deneme]
Zafer Toprak Söyleþisi - Tarih [Deneme]
Elfaz - I Küfr [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Ýnsan Anlatan Bir Kelimedir [Deneme]


MUSTAFA ESER kimdir?

50 YAÞINDAYIM. MEMURUM. ÝKÝ ÇOCUÐUM VAR.

Etkilendiði Yazarlar:
HERKESTEN VE HÝÇ KÝMSEDEN


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © MUSTAFA ESER, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.