..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir kimse, neden oltasýný, içinde tek bir balýk olmadýðýný bildiði bir göle sarkýtýr? -Adalet Aðaoðlu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Polisiye > MUSTAFA ESER




31 Temmuz 2023
Bereli 25  
MUSTAFA ESER
17/25 ARALIK


:CAC:
Ayný saatlerde Helin ticari bir taksiyle kafeye geldi. Üst kata çýktý. Selenay kendisini bekliyordu. Helin’i görünce ayaða kalktý, Helin böyle bir hareket beklemediði içir þaþýrsa da tepki vermedi. Tokalaþýp karþýlýklý oturdular. Garsonlar aceleyle masaya servis açtý.
-Buranýn dondurmasý güzeldir. Yer misin?
Helin baþýný salladý. Selenay garsona iþaret etti.
-Ýki karýþýk dondurma istiyorum. Yanýnda taze sýkým portakal suyu ve limon. Merhaba Helin davetimi kýrmayýp geldiðin için teþekkür ederim.
-Teþekküre gerek yok Selenay. Buraya merakýmdan geldiðimi bilmeni isterim. Açýkçasý benimle görüþmek istemene þaþýrdým. Beklemiyordum. Burak…
-Niye þaþýrdýn Helin? Buraðýn öldürülmesinden seni sorumlu falan tuttuðum yok. Burak yaptýðý hatalarýn cezasýný çekti. Üzüldüm o kadar.
-Burak senin için deðerlidir diye düþünmüþtüm. Deðil miydi?
-Burak’la güzel bir iliþki yaþadýðým doðrudur Helin. Her bakýmdan güzel bir iliþkiydi. Burak’la iliþkim olduðu için mi bana tavýrlýsýn?
-Sana tavýrlý falan deðilim Selenay. Yaþam tarzýn hoþuma gitmiyor. Marjinal partilerin ve geniþliðin. Benim bildiðim iki yýldýr Burak’la çarpýk bir iliþkin var. Baþkalarýnýn yataðýndan çýkan Buraðý düþünmeden yataðýna alýyorsun. Beni rahatsýz eden þeyler bunlar.
-Sen iliþkine sonuna kadar sadýktýn Helin. Alber sana tam sadýk mýydý? Bunu hiç düþündün mü?
Helin sinirlendi yüzü asýldý.
-Bizi mi takip ediyorsun?
-Takip demeyelim Helin. Bilgi geliyordu diyelim istersen.
-Alber’le iliþkin olduðunu mu iddia edeceksin þimdi de?
-Alber görev adamýydý Helin. Kimseyle duygusal bað kurmazdý ama pek çok kiþiyle fiziki iliþkiye girdi. Neyse konumuz bu deðil zaten.
-Evet konumuz bu deðil Selenay, konuya bir an önce gelsen iyi olur.
Selenay ciddileþti birden bire.
-Konu þu Helin. Dün gece Lord Williams’ýn ofisinden aradýlar.
-Lord Williams? Tanýdýðýmý sanmýyorum. Kim?
-Yapma Helin. 4 yýl önce sevgilin Alber’le ofisine gittiniz. Ortaklýk için konuþtunuz. Sana ne vaat ettiler bilmiyorum ama sen Ali aðabeyini Londra’ya çaðýrdýn. Ortaklýk pazarlýðýný yaptýnýz. Anlaþtýnýz. Önce Alber ardýndan sen buraya döndünüz. Bunlarý unutmuþ olamazsýn öyle deðil mi leydi Helin?
Helin þaþýrdý.
-Ne dedin sen?
-Leydi Helin. Ýrtibat adýn bu deðil mi, Konsolos Muavini böyle dedi.
Helin cevap veremedi.
-Lord Williams’ýn danýþmaný bana yeni baðlantýmýn sen olduðunu bir an önce temasa geçmemi söyledi. Bu gün ve ya yarýn Konsolos Muavini teyit edecektir.
-Anlaþmamýz ortaklýk ile sýnýrlýydý Selenay. Ortaklýk kuruldu. Benim için anlaþma bitti.
-O öyle olmuyor Helin. Lord Williams’la anlaþma bir kere yapýlýr, ölünceye kadar devam eder. Aksi halde…
-Aksi halde ne Selenay? Beni mi öldürürler?
-Her zaman farklý alternatifler bulunur Helin. Senin ölümün en sonraki iþ bana göre. Ýlk hedef ailen olacaktýr. Alber raporlarýnda senin için aile baðlarýndan dolayý kontrol sýkýntýsý olabilir diye yazmýþ. Bu sana zarar vermek için aileni öncelikli hedef haline getirir. Sabah olanlardan haberin yok galiba?
Þaþkýnlýðý Helin’in yüzüne yansýdý.
-Sabah ne olmuþ haberim yok.
-Sabah 8,50 civarýnda Ali aðabeyin hedefteydi. Koruman Ali fark etmiþ aðabeyini kurtarmýþ. Danýþman telefonda Leydi Helin’e söyle isteseydik Abdullah’ý öldürürdük. Bu ilk uyarý dedi. Devam edeyim mi?
Helin þaþkýn ve üzgün baþýný salladý.
-Öncesinde veya sonrasýnda itibar suikastý gelir. Bütün görüþme kayýtlarýnýz medyaya servis edilir. Senin yatak odasý kayýtlarý, Ýlhan’ýn uyuþturucu partileri. Bir sabah iþe gider bakarsýn ki klasörler dolusu sözleþme iptal. Çok deðil üç ay içinde bütün mal varlýðýnýza haciz gelir. Devletle yaþayacaðýnýz husumetten bahsetmiyorum bile. Devamýnda sen ve ailen hain ilan edilirsiniz. Tüm bunlarý hatta daha fazlasýný kaldýrabilir misin Helin? Örnek veriyorum aðabeylerin Alber’den bir çocuðun olduðunu bilseler ne yaparlar sence?
Helin cevap veremedi.
-Anladýðýn gibi Helin. Bu iþlere hiç girmeyeceksin, bir kere bulaþtýn mý çýkamazsýn.
-Burak’la iliþkinin sebebi bu mu?
-Tam olarak deðil Helin. Çaylý Holding konsorsiyumun alternatiflerden birisiydi. Çaylý’larýn veliahtý olarak Buraða yaklaþtým. Alber ve sen ortaya çýkýnca Çaylý’lar devre dýþý kaldý. Burak ilgiye muhtaç köpek yavrusu gibiydi. Yataktan yataða gezer hevesini alýnca geri dönerdi. Genç, enerjik ve kontrol edilebilir. Fiziki ihtiyaçlar için ideal partner. O kadar.
-Duygusal olmadýðýný anladým Selenay. Benden ne istiyorsun?
-Ben istemiyorum Helin. Lord Williams istiyor. Ayrýntýsý için Konsolos Muavini seninle temasa geçecektir. Lord için safkan olmayanlar önemsizdir. Alber’de önemsiz biriydi. Ama itibar için Alber’in katillerinin cezalandýrýlmasýný istiyor. Ýkinci isteði Karaþahin Holding’in istenilen kiþilerle ortaklýða razý edilmesi. Yani camiayla daha sýký iliþki.
-Ali aðabeyim buna asla razý olmaz.
-Farklý yollarla ikna etmek sana kalmýþ Helin. Ben aileni bilmem.
-Senin pozisyonun?
-Sana baðlýyým. Ama peþin peþin söyleyeyim öyle emir verme, yok ast üst falan öyle þeylere gelemem. Konuþuruz ikna olursam yardýmcý olurum. Bir planýn var mý?
Helin birkaç saniye düþündü.
-Baþlangýç olarak haftaya bir barýþma yemeðinde buluþacaðýz. Burak’tan dolayý aramýzda oluþan buzlarý eritmeye karar verdik. Ajans olarak sen ve ailenle iþ yapmak istiyoruz. Davetiye, katalog, sanatçýlarýnýn kanala röportaj vermesi gibi. Buluþmalarýmýz kabul edilebilir olmalý. Bu gün ön görüþme yaptýk. Ekonomik zorunluluklar insanlarý ve aileleri yakýnlaþtýrýr öyle deðil mi?
Selenay baþýný sallayarak onayladý.
-Alber’in katilini biliyor musun?
-Bunu sormaný bekliyordum. Bilmiyorum. Gerçekten. Aslýný sorarsan kimse bilmiyor. Alber sýradan bir bürokratlýktan birden bire yükselince güç zehirlenmesi yaþadý. Çok zýpladý. Çok karýþýk iliþkiler içine girdi. 2 yýldýr takip altýndaydý. Orhan Metin, istihbarat, camia takip ediyordu. Ölüm emrini verecek o kadar çok kiþi var ki? Tetikçinin profesyonelliði tartýþýlmaz. Hiç iz býrakmamýþ. Ali, koruman olandan bahsediyorum. Hoþ çocuk. Ondan þüphelenenler var.
-Uzman çavuþ eskisinin yapacaðý iþler deðil bunlar Selenay. Yanýlýyor muyum?
-Uzman çavuþ eskisi ise yanýlmýyorsun Helin. Ya deðil se? Öyle bakma, en fazla iki aydýr hayatýnýzda neler yaþadýnýz. Diyarbakýr’da olanlarý unutma.
-Aslýna bakarsan haklýsýn. Gereðinden çok suskun, gereðinden çok kontrollü, gereðinden çok becerikli. Dün Hatice Çaylý’yla niþanlanmýþ. Benden uzak durur bundan sonra.
-Sonrasý senin bileceðin iþ Helin.
Çantasýndan çýkardýðý kartý uzattý.
-Bu numaraya çaðrý at. Ben sana ulaþýrým. Görüþürüz ortak.
Dondurmasýndan üst üste iki kaþýk aldý. Portakal suyunun yarýsýný içti. Gülerek masadan kalkýp Kafeden ayrýldý. Helin garsona iþaret etti.
-Dondurmayý alýn sonra yiyeceðim. Kahvaltý tabaðýnýz var mý?

Bu sýrada Ali ve Küçük Aða buluþtuklarý evde kritik yapýyorlardý.
-Helin ve Selenay’ýn ne konuþtuklarý hakkýnda bir tahminin var mý Küçük Aða?
-Neler konuþtuklarýný bilemeyiz ama birkaç gün içinde tahmin yürütebiliriz.
-Tahmin ve bilgilerini bana da gönderirsin. Hulki ne iþ?
-Hulki?
-Saddam’ýn adresini gönderen itirafçý. Bilmiyorum deme.
-Hulki benim adamým deðil Ali. Altay’ýn adamý. Karabulut için çalýþýyor. Adamý öldürmedin deðil mi?
-Senin soyadýný ve lakabýný bilmeseydi öldürecektim Küçük Aða. Aklýnda olsun, soyadýný ve lakabýný bilenler benimle temasa geçsin. Fuzuli yere adam telef ettirme. Hulki bana niye geldi, merak ettiðim o?
-Korumak ve bilgi paylaþýmý için Ali. Altay’ýn adamý olduðuna göre güvenebilirsin.
-Recep?
-Ben kendi adýma Receb’e fazla güvenmem. Verdiði bilgiler doðru ama karanlýk noktalar var. Ýtalya’da cezaevinden çok kolay çýkmýþ gibi geldi bana. Camianýn adamýysa tehlikeli olabilir. Sen bilirsin. Nasýlsa her dediðimi yapmýyorsun. Kendini öldürtme yeter.


Helin telaþla arabasýndan inip koþarak kameriyeye geldi. Ali Abdullah ve Orhan Metin kameriyede çay içiyorlardý. Recep kameriyenin etrafýnda geziniyordu. Helin aðabeyleriyle kucaklaþýp öpüþtü.
-Aðabey, neler oldu? Duyduklarým doðru mu?
-Sakin o Helin. Duyduklarýn doðru.
Eliyle karþýdaki apartmanlarý iþaret etti.
-Ali’nin iddiasýna göre karþý binalarda bir keskin niþancý varmýþ. Ben ikna olmadým ama. Orhan ýsrar edince odamý deðiþtirmeye karar verdik. Önemli deðil kafaný takma. Ali abarttý bana göre.
-O niye burada deðil? Bu durumda koþtur koþtur niþanlýsýnýn yanýna mý gitti?
-Koþtur koþtur gitmedi Helin, ben gönderdim. Hayatýmýzýn tam ortasýnda bulunmasýna gerek yok. Deðil mi?
Bu sýrada telefonu çalan Ali Abdullah binanýn yan tarafýna doðru konuþarak yürüyünce Helin Orhan Metin’e döndü.
-Ali nasýl anlamýþ?
-Buraya her geliþinde alýþkanlýk eseri karþý binalarý kontrol ediyormuþ. Receb’in
-Bu Ali’den ne zaman kurtulacaksýn aðabey?
-Ne kurtulmasý Helin? Adam iþini yapýyor. Bana göre gayet te güzel yapýyor. Senin, aðabeyimin hayatýný kurtardý diye teþekkür olarak iþten mi atayým? Ha.
-Ali hayatýmýza girdiðinden beri olanlar sana da garip gelmiyor mu aðabey?
Konuþmasýný bitiren Ali Abdullah yaklaþtý.
-Ali’nin çalýþmasýndan memnunum Helin. Bilirsiniz çalýþtýrdýðým kiþilerde bazý özellikler ararým. Suskunluk, sadakat ve uzmanlýk. Ali bu özelliklere sahip. Seni takip etti diye Burak denen zibidiye silah çekmiþ, yaralanmýþ, araban soyuldu diye iþ yeri basmýþ. Diyarbakýr yolcuðunda ve orada olanlardan anlatmasa haberimiz olmayacaktý. Bunlarýn karþýlýðýnda imalý bile konuþup bir þey istemedi. Doðru mu?
-Doðru aðabey.
-Senin sýkýntýn eskisi gibi rahat hareket edememek. Memnun muyum? Gayet memnunum. En azýndan nerede olduðunu biliyorum, kafam rahat. Ali’yle ilgili bilmediðim baþka bir sorun yok deðil mi?
-Yok aðabey.
Morali bozulan Helin binaya doðru yürüdü.
-Aðabey Helin’in yanýnda bir þey söylemedim ama biliyorsun. Ali’den yana içim hiç rahat deðil.
-Benim içim gayet rahat Orhan. Sen de rahat ol. Dediðin gibiyse Ali’yi yanýmýza gönderenler düþmanýmýz deðil. O zaman ne diyoruz: Düþmanýmýn düþmaný dostumdur. Altýn iþinde bir sýkýntýmýz yok deðil mi?
-Altýn iþinden büyük para kazanýyorum aðabey. Bildiðin gibi deðil. Fevzi benim müdür. Ne nane molla olduðunu bilmezsin sen. Adam her gün tansiyonunu þekerini ölçer. Hasta falan deðil halbuki. Geçen sene 10 gün tatile gönderdim. Güvenlik diye iki uçak deðiþtirdi.7 gün zor sabretti. Düþünsene Pazar günü bile takým elbise ve kravatla geziyor. Yanýma ilk geldiðinde altýn aksesuar iþine girelim diye ýsrar etti. Ýlk baþta gönlüm olmadý ama bana müthiþ para kazandýrdý. Þimdi her türlü aksesuar yapýyoruz. Kalem, kalemlik, anahtarlýk, kolye, bileklik, maket tabanca bile yaptýk. Çok ta güzel satýlýyor. Niþantaþý ve istiklal de çok talep var. 20 yýl içinde kalitemizi herkese kabul ettirdik. Her þeyimiz sertifikalý, garantili.
Ali Abdullah ters ters baktý.
-Ben sana onu mu soruyorum Orhan? Rýza’yla girdiðiniz iþi soruyorum.
-Hiçbir sýkýntý yok aðabey. Yaptýðýmýz tamamen yasal. Payýmýzý aldýk ortaklýktan çekildik. Gerisini Rýza düþünsün. Olay þu aðabey: Rýza’yý eskiden tanýrým. Gazinoculuk zamanýmdan. 3 sene önce Rýza bana bir teklifle geldi. Ýran’a yaptýrýmlarý delmenin bir yolunu bulduðunu bunun için sermayeye ihtiyacý olduðunu söyledi. Ýþin ayrýntýsýný bilmiyorum. Biz, ben ve bir kaç arkadaþ ortak olduk. Yurt dýþýndan getirdiðimiz altýnlarý ücreti karþýlýðý Rýza’ya devrettik. Sonrasý bizimle ilgisi yok. Paramý aldým, ortaklýktan çekildim. Seni bildiðim için devam etmedim. Eskiden olsaydý iþin peþini býrakmazdým. Güzel iþti yalnýz. Nerden bakarsan bak 200 milyon kazandým. Rýza baþka iþlere de girmiþ. Ben yasal ortak deðildim zaten. Ýþ bitince paramý aldým. Tokalaþtýk ayrýldýk. Duyduðum iþin suyu çýktý. Amerikalýlar baþlarýna bela olacak. Ýþin güzel zamanýnda para mý kazandým. Allah bereket versin.
-Biliyorsun Orhan sinekten yaðý incitmeden çýkaracaksýn. Recep! Git bak þunlara daha kaç saat bekleyeceðiz burada! Karným acýktý, yemeðe kalsana Orhan. Sana bol soðanlý dürüm söylerim istersen.
-Olur aðabey. Kibar yengeyi de kendine benzettin sonunda. Soðan, sarýmsak kokusundan senin eve girilmez artýk.
Gülüþtüler. Birlikte engelli rampasýndan binaya girdiler.




19 Ekim 2013

Ali Abdullah apartmandan çýkarken kýz kardeþi Hýzma’nýn kocasý Tamer’le çýktýðýný görünce bekledi. Kendisini fark eden Hýzma ve Tamer yaklaþýp selam verdiler.
-Günaydýn aðabey nasýlsýn?
-Günaydýn Hýzma, hasta mýsýn?
-Akþam eve gelirken Helin’i aradým. Migren krizim tuttu. Ýðne, hap biraz daha iyiyim. Baþka bir problem yok aðabey. Günaydýn demek istedim sadece. Þirkete mi?
-Harun’la randevulaþtýk Hýzma Kahvaltý yapacaðýz. O yüzden oyalanýyorum.
-Dün neler oldu aðabey? Dün tam gün dýþardaydým. Müþavirlerle toplantýya bir girdik, bir daha çýkamadýk. Helin aramýþ bakamadým. Akþam gelecektim. Migren krizim tuttu. Duyduklarým doðru mu? Orhan aðabeyim sýkýntý yok merak etme dedi ama.
-Ali abartýyor Hýzma. Orhan ýsrar edince benim odayý deðiþtirdik. Önemli bir þey yok merak etme.
-Ayrýntýlarý öðrenmek için yanýna geleceðim bu gün.
Hýzma Ali Abdullah’la kucaklaþýp arabasýna doðru yürüdü.
-Sorun yok deðil mi Tamer?
-Yok aðabey. Akaryakýt’a bina yapýlacakmýþ. Yakýn zamanda aldýðýmýz bir arsa var, biraz uzak ama istediðiniz gibi.
-Tapuyu Oylum’a gönder baksýn. Çamaþýr makinesi nasýl?
-Gayet iyi aðabey. Emlak alýmlarýmýz son sürat devam ediyor. Bir þey sorabilir miyim?
-Tabi sorabilirsin Tamer.
-Çamaþýr makinesinden ben de para kazanýyorum ama niye bu kadar zahmete giriyoruz? Komisyon karþýlýðý sýkýntýsýz bu iþi yapan adamlar var. Az zaman içinde para yurt dýþýndan hesabýnýza geçer.
-En önemli sebebi Tamer… Kayýt dýþý dövizimizden herkesin haberi zaten var. Miktarýný bilmeseler de olduðunu biliyorlar. Ben bu adamlara bulaþmak istemiyorum. Emlak güvenli limandýr her zaman iþimize yarar. Çok para kazanma derdinde deðilim saðlam para kazanma derdindeyim. Baþkasýnýn çamaþýr makinesinde temizlik yaparsan dikkat çekersin. Sýrtlanlar yemeye adam arýyorlar. Çamaþýr makinemiz yavaþ, yavaþ çalýþsýn. Bu sayede herkes para kazansýn. Devlet te kazansýn. Oda seçimlerine niyetleniyordun ne oldu?
-Bir iki nabýz yokladým ama sýkýntýlý ve zor iþ. Yönetime girebilsem her yönden rahatlarýz. Maliyeyi bile uzak tutabiliriz.
-Bizim Maliye’yle bir sorunumuz yok Tamer. Dert etme. Rüþvet hariç yardýmým olursa hatýrlat mutlaka. Gerçi þu anda ortak tanýdýk kimse kaldý mý orasý meçhul ama. Yine de hatýr koyabileceðimiz birileri olur belki. Aklýnda olsun. Üç sene önceki anlaþmamýzý sakýn unutma. Paraný kazan, ama kýz kardeþimle evli olduðunu unutma.
-Unutmam aðabey. Görüþürüz.
Tamer tokalaþýp uzaklaþtý. Ali Abdullah arabaya bindi. Emektar þoförü Hasan Kara arabayý çalýþtýrdý. Murat apartmandan çýkmýþ arabaya yaklaþýyordu.
-Hasan Harun Saraylý’nýn oteline gidiyoruz Kahvaltý yaptýn mý?
-Yaptým Abdullah Bey. Niye sordunuz?
-Otelde kahvaltý yapacaðýz Hasan. Akþam aramak aklýma gelmedi. Otel kahvaltýsý doyurmaz zaten. Bir kahvaltý daha yaparsýnýz. Murat’a seslen oda gelsin.
Ali Abdullah ve kayýnbiraderi Harun Saraylý Elit Otel’in yemek salonunda kahvaltýda buluþmuþlardý. Hasan Kara ve Murat uzak bir masada kahvaltý yapýyorlardý.
-Biraz önce tanýdýðým biri bir þey sordu Harun. Ben de sana sorayým.
-Buyur eniþte.
-Piyasada bu iþi yapan adamlar varken transferi niye siz yapýyorsunuz? Araç ayarlama, adam ayarlama bunlar gereðinden çok sýkýntýlý iþler. Ýnternet üzerinden daha güvenli yapýlabilir.
-Birkaç sebebi var eniþte. Birincisi arkadaþlar Temizlikçileri devreden çýkarmak istiyorlar. Temizlikçiler sýkýþýrlarsa düþünmeden bizi satarlar. Bu tam bir skandal olur. Ýkincisi miktar büyük olunca komisyon da haliyle büyük. Komisyon vermektense transferi biz yapalým. Komisyon cebimize kalsýn denildi. Transfer için küçük yatýrýmcýdan meblaðlar toplandý. Ýki bin dolar veren de var 20 bin veren de. Adamlara % 10 komisyon dersek olmaz dediler. Paralar Londra’daki bankada bir yýlda belki bu komisyonu karþýlamaz. Birde buraya gelirken masrafý olacak.
-Baþka sebebi yok mu Harun. Siyasi mesela?
-Ben siyasi sebeplerle ilgilenmiyorum ama iþin o tarafý da var eniþte. Biliyorsun bir yýldýr hükümetle camianýn arasý açýk, gerginlik gittikçe artýyor. Önce Müsteþarýn tutuklanmak için ifadeye çaðýrýlmasý, ardýndan özel okul ve dershanelerin kapatýlma kararý ve hükümetin ýsrarý. Ýpler iyice gerildi anlayacaðýn. Bu transfer sorunsuz halledilirse ki halledilecek, hükümetin imajý ciddi bir darbe alacak. Aklýma baþka bir þey gelmiyor.
-Sen bu iyin neresindesin Harun? Bildiðim kadarýyla camiayla hiçbir ortak noktan yok. Býrak camiayý saðcý bilinen partilere oy verdiðini bile zannetmiyorum. Yanýlýyor muyum?
-Haklýsýn eniþte. Camiayla tek ortak noktam para. Yasallaþmasýný istediðim kayýt dýþý parayý aklamak istiyorum. Emlak veya þirket kurtarma gibi iþlerle uðraþamam. Ama camia pek öyle senin zannettiðin gibi deðil. Tamamen dini bir gurup deðil anlayacaðýn. Amerikalýlarla, Ýngilizlerle ortaklýklarý var. Normal de transferlerimi garantili yapmayý tercih ederim. Camianýn gücünü bildiðim için transfer teklifini kabul ettim. Sana da bu yüzden ilettim.
-Ben de bu yüzden kabul ettim Harun. Deðil se dernek yönetimindekilerin hiç birini tanýmam. 2001 krizinden hatýrladýðým bir cümle var: Devlet bir fil biz yýllardýr bu filden beslendik büyüdük. Benim tedirginliðim fil dönerse altýnda kalýrýz.
-Orasýný merak etme. Camianýn devletteki gücünü biliyorum. Transferde hiçbir sorun çýkmayacak. Paralarýmýz Londra’da hem yasallaþacak, hem büyüyecek.
-Sen camianýn gücünü biliyorsun. Ben de devletin gücünü biliyorum Harun. Camia karþýtý klikten emin miyiz?
-Eminiz eniþte. Camia karþýtý devletçi-milliyetçi klik pasifize oldu. Transferi kimse engelleyemez.
-Umarým dediðin gibi olur Harun. 100 milyon hazýr. En baþýnda dediðim gibi seni bilir seni tanýrým. Muhatabým sensin. Paramýn baþýna bir iþ gelirse Orhan’ý yönetimdekilerin üstüne salarým bilmiþ ol. Parayý kaybetmek bir tarafa devlet düþmaný pozisyonuna düþmeyi kabullenemem.
-Bir duyum falan mý aldýn eniþte?
-Duyum falan almadým Harun. Sermayemi korumak için teklifini kabul ettim. Ailemden kimsenin haberi yok. Devletten bahsediyoruz. Devletin içinde milliyetçi bir klik her zaman vardýr. Anlaþýlýrsak hain ilan ediliriz. Farkýndaysan hükümet savaþ baltasýný çýkardý. Her an camia ve yandaþlarý hain ilan edilebilirler. Gümbürtüye gideriz. Devlet yanlýsý olduðum için benimle iþ yapan insanlara bunu izah edemem. Kimse edemez. Nasýl olacak?
-Bir iki gün içinde haber bekliyorum eniþte. Haber gelince parayý verilen adrese teslim edip makbuzu ve hesap cüzdanýný teslim alacaðýz. Sanýyorum bir ay sonra Londra’dan asýl hesap cüzdanlarý gelir. Sonrasýnda Franklin kraliçenin kucaðýnda büyüsün. Sen kamyonlarý ayarla. Haber gelince plakalarý vereceðiz. Kamyonlar yolda durdurulmayacak. Benim parayý da senin arabayla gönderebilir miyiz?
-Olur. Parayý ben götüreceðim zaten. Haber gelince parayý bizim depoya gönder. Hallederiz.
-Sen niye götürüyorsun eniþte? Bir sürü þoförün var.
-Böyle bir yük için kendimden baþkasýna güvenmem Harun. Kendi ellerimle teslim eder cüzdanýmý teslim alýrým. Prensip meselesi. Kahvaltý için teþekkürler.
-Afiyet olsun eniþte. Her zaman beklerim. Bu genç kim? Yeni koruman mý?
-Yeðenim Murat iki yýldýr il dýþýndaydý. Orhan’ýn oðlu.
-Orhan’ýn yetiþkin oðlu olduðunu bilmiyordum.
-Orhan’da bilmiyordu. Senden haber bekliyorum. Görüþürüz.
   



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn polisiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bereli 30
Bereli 28
Bereli 33 Final
Bereli 32
Bereli 29
Bereli 31
Bereli 24
Bereli 26
Bereli 27
Bereli 20

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mankurt Ýsimli Romaným
Terk Edilmiþ Romanlar Bitenlerden Daha Vaatkâr.

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýslam Felsefesi - Ýslamýn Felsefesi - Müslümanýn Felsefesi [Deneme]
Selefiler - Reformcular [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Reform - Ýslamda Reform [Deneme]
Kelimeler - Kavramlar - Oryantalistler [Deneme]
Amatör Yazarýn Çilesi [Deneme]
Yaratýcý - Yaratma [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Kelam Ýlmi [Deneme]
Zafer Toprak Söyleþisi - Tarih [Deneme]
Elfaz - I Küfr [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Ýnsan Anlatan Bir Kelimedir [Deneme]


MUSTAFA ESER kimdir?

50 YAÞINDAYIM. MEMURUM. ÝKÝ ÇOCUÐUM VAR.

Etkilendiði Yazarlar:
HERKESTEN VE HÝÇ KÝMSEDEN


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © MUSTAFA ESER, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.