..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Moda denilen þey o kadar çirkindir ki onu her altý ayda bir deðiþtirirler." -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Polisiye > MUSTAFA ESER




15 Aðustos 2023
Bereli 31  
MUSTAFA ESER
17/25 ARALIK


:BGE:
16 Kasým 2013 Cumartesi

     Gece 23 gibi Hulki Ali’nin evine geldi. Lamba yakmadan mutfakta yere oturup konuþmaya baþladýlar.
-Dün gece olanlarý duydun mu Hulki?
-Duydum Ali Bey. Sapanca’da bir depoya baskýn yapýlmýþ. Kayýt dýþý dövizlere el konulmuþ. Paralarýn camiaya ait olduðu söyleniyor. Karabulut sabah aceleyle bir yere gitmiþ, öfkeli geri dönmüþ. Hem camia yanlýsý hem muhalifi iþ adamlarýna operasyon beklemek lazým.
-Mali operasyon mu diyorsun?
-Her türlü operasyona hazýrlýklý olmak lazým Ali Bey. Tahminim Karaþahinler ve Caner Çaylý öncelikli hedef.
-Bu kanýya nasýl vardýn?
-Para götürenler dýþýnda Sapanca’daki depoyu bilen yoktur diye düþünüyorum Ali Bey. Caner Çaylý bildiðim kadarýyla camiadan uzaklaþtý. Karaþahinler zaten her zaman soðuklardý. Camia yýllardýr yurt dýþýna döviz transfer ediyor. Ýlk defa parasýna el konuldu. Camia birilerine mesaj vermek zorunda.
-Suphi ve Bedrettin’i araþtýrýyor musun?
     Hulki sinir bozucu güldü.
-Suphi sabah sinir krizi geçirmiþ diye duydum Ali Bey. Sapanca’da parasýnýn olmadýðýný düþünmek mantýksýz olur. Bedrettin haraç iþlerine, hýz kesmeden devam ediyor. Sanýyorum bir süreliðine adamlarýný peþinizden çekti ama çok sürmez. Suphi’nin parasý Bedrettin’i harekete geçirir.
-Suphi’nin baþka hangi iþleri var Hulki?
-Suphi’nin asýl iþi oto hýrsýzlýðý ama sonunda para olan her türlü iþe gözü kapalý girer Ali Bey. Aklýnýza gelecek her türlü iþ.
-Tinerciler?
     Hulki biraz düþündü.
-Tam zamanýný hatýrlamýyorum ama öyle bir laf geçti. Tinercilere bir eylem yaptýrdýðý ve güzel para kazandýðýný duydum. Ýki askere saldýrmýþlar.
     Ali’nin benzi sapsarý oldu. Sesi titredi.
-Bu eylem hakkýnda ayrýntýlý bilgi istiyorum Hulki. Kime, neden saldýrmýþlar?
-Araþtýrýrým Ali Bey. Bu saldýrý hakkýndaki ayrýntýlý bilgi olsa olsa Piç Rýza’da vardýr.
-Her þeyi bilmek istiyorum. Piç Rýza hakkýnda neler biliyorsun?
-Piç Rýza Suphi’nin en eski adamý. Suphi’nin parasýný týrtýklar. Suphi’nin tüm baðlantýlarýný Rýza saðlar.
-Rýza’yý sorgulamam lazým Hulki. Gizlice.
-Ben çaðýrýrsam Rýza gelmez.
-Takýldýðý mekânlarý bul. Bana haber ver.
-Ayarlamaya çalýþýrým Ali Bey. Baþka bir emriniz?
-Yok Hulki. Kendini öldürtme. Harçlýðýn var mý?
-Hallederim Ali Bey. Ýyi geceler.




18 Kasým 2013 Pazartesi

     Ali’nin hayatý yaklaþýk 2,5 aydýr ayný rutinlik içinde geçiyordu. Cumartesi Pazar dâhil her sabah altý buçuk yedi arasý uyanýyor, duþun ardýndan saat sekize doðru Karaþahin sitesinin önünde, saat sekiz buçuktan sonra Karaþahin Holding önünde, bir süredir de saat dokuz gibi Çaylý Otelin kahvaltý salonunda oluyordu. Her gün güvenlik hizmeti verdikleri iþ yerlerini geziyor, Soner’le kuyumculara altýn daðýtýyor, gün aþýrý akþam Hatice’yle ayaküstü yemek yiyorlardý. Yemekten sonra poligona veya spor salonuna gitmezse Bekir’in yanýna takýlýyor, gece yarýsý geldiði evinde bir þeyler okuyup yatýyordu. Son beþ aydýr kitaplarý ve sakinleþtiricileri olmasa kontrolünü kaybederdi mutlaka.
     Temmuz ayýnda Ýstanbul’a geldiðinden bu yana planladýðý her þey ters yüz olmuþtu. Meslek hayatý boyunca plansýz, programsýz yaþamýþtý ama iki yýldýr tek amacý düþmanlarýný ortadan kaldýrmaktý. Beþ aydýr asla istemeyeceði bir ortamda yaþýyor, iki sene önce karþýlaþtýðý anda düþünmeden tetiði çekeceði insanlarý koruyordu. Kader onu tetikçilikten mafyacýlýða doðru götürmeye baþlamýþtý. Her gün kullandýðý sakinleþtiriciler olmasa sinir krizi geçirmesi iþten bile deðildi. 15 Kasýmdan sonrasý artýk savaþ haliydi.
     Küçük Aða hedefine bir adým daha yaklaþmýþ, yaptýðý operasyonla ciddi bir zafer kazanmýþ ve geçici bir süre ortadan kaybolmuþtu. Sýrada camianýn hamlesi vardý. Ali camiadan birden fazla, eþ zamanlý veya kýsa aralýklarla büyük hamleler bekliyordu. Camianýn hükümete operasyon çekmesi de beklentilerinin arasýndaydý. Kendi adýna bütün önlemleri almýþtý, bundan sonra herkes gibi kader ne gösterirse ona göre hareket edecekti. Ali evden çýkmadan kullandýðý sakinleþtiriciyi kýrdý, yarýsýný içti. Bu günlerde stresinin kontrol altýnda olmasý gerekmeyecek gibiydi.
     Saat sekiz buçukta Çaylý otelin önündeydi. Gözlemlediði kadarýyla Caner Çaylý’nýn da bazý tehlikeli rutinleri vardý. Mesela her sabah sekiz buçuk ile dokuz arasýnda otelin giriþ kapýsýnýn önünde ayaküstü kahve içmek gibi. Vardiya deðiþimi yapan personeliyle sohbet ediyordu. Caner Çaylý otel giriþinde kahvesini içip personeliyle sohbet ederken Ali geriden takip etti. Caner Çaylý’nýn daha önce Müþerref Hanýmýn akrabasý olduðunu söylediði müdür yardýmcýsýnýn tedirgin hali dikkatini çekti. Badem býyýklý müdür yardýmcýsýndan bir türlü elektrik alamamýþtý. Adam iki adým gerisinde patronunu dinlerken sýk sýk saatine bakýyordu. Ali iþkillendi. Sýrtýný otel giriþine dönüp yolu gözlemeye baþladý. Birden bire karþýdan gelen arabayý fark etti. Camdan sarkan adamlarýn yüzleri maskeliydi.
     Caner Çaylý’ya doðru koþarken silahýný çýkardý. Araba otelin önüne gelmeden yetiþip konuþtuðu adamlarý itekleyerek Caner Çaylý’nýn önüne geçti. Otomatik silahlarla ateþ eden adamlara karþýlýk verdi. Ali Caner Çaylý’nýn üstüne çullanýp yere yýktý, üstüne abandý. Hem göðsünde hem de sýrtýnda dayanýlmaz bir aðrýyla kendinden geçti. Sonrasýný hatýrlamýyordu.
     Kendine gelmesi kýsa sürdü. On dakika ya geçmiþ ya geçmemiþti. Otelin önünde büyük bir kaos yaþanýyordu. Siren seslerine bakýlýrsa ambulans gelmiþ olmalýydý. Sýrt üstü yuvarlandýðý yerden zorlukla doðrulup oturdu. Caner Çaylý biraz ilerisinde yatýyordu. Gömleði kan içindeydi. Ali her ne kadar önüne geçse de kurþun yemiþti. Ali sürünerek yaklaþmaya çalýþtý.
-Caner Bey! Caner Bey! Ýyi misiniz?
     Caner Çaylý cevap veremeden Hatice koþarak ilk yardým ekibiyle yanlarýna yaklaþtý. 112 ekibiyle önce babasýný sedyeye yerleþtiren Hatice Ali’nin yanýna koþtu.
-Ali! Sen yaralýsýn.
     Ali o zaman yaralý olduðunu fark etti. Kendini yokladý. Pantolonun sol bacaðý kan içindeydi. Sol kolundan kanlar akýyordu. Karnýnda ve göðsünde dayanýlmaz aðrýlar vardý. Gözlerini kapatýp geriye doðru uzandý. Sedyeye konulup hastaneye götürülürken kýsa bir baygýnlýk daha geçirdi. Ambulanslarýn ardýndan hastaneye giden Hatice ne yapacaðýný bir an bilemedi. Babasý ameliyata alýnmýþtý. Hayati tehlikesi yoktu. Doktorlar iki kurþun yediðini söylemiþlerdi. Ali’nin durumu daha ciddiydi. Sað bacaðýna her iki koluna ve karnýna kurþun isabet etmesine raðmen üstündeki çelik yelek korumuþtu. Doktorlar kollarý ve bacaklarýndaki yaralarýn tehlikeli olmadýðýný söylemiþlerdi.
     Hatice babasý ameliyattan çýkmadan Ali’nin yattýðý odaya uðradý. Kol ve bacaklarýndaki kurþunlar çýkartýlmýþ olan Ali yatakta yatýyordu.
-Ali iyi misin?
-Ýyiyim Hatice merak etme. Babanýn durumu nasýl?
-Ameliyatta Ali. Doktor hayati tehlikesi olmadýðýný söyledi.
-Bu iyi Hatice. Güvenlikten gelen oldu mu?
-Devamlý bizi takip eden adamýn dýþarýda. Recep.
-Sana zahmet çaðýrabilir misin Hatice?
     Hatice odadan çýktý. Bir dakika geçmeden Recep girdi.
-Geçmiþ olsun Ali Bey.
-Saðol Recep.
-Böyle bir saldýrý bekliyor muydunuz?
-Bekliyordum Recep. O yüzden hazýrlýklýydým. Çelik yelek vardý içimde. Serhat’ý ara hem hastane hem de otel güvenliðini artýralým. Soner’e de haber ver. Orhan Bey’in güvenliðini artýrsýn.
-Serhat hastanede Ali Bey. Soner Bey aradý. Gelmek üzeredir. Abdullah Bey ve Orhan Bey arayýp geçmiþ olsun dileklerini ilettiler.
-Teþekkür ederim Recep. Caner Bey ameliyattan çýkýnca bana haber ver.
     Ali ancak üç saat yatabildi. Daha fazla dayanamadý, hemþirenin itirazýna aldýrmadan salona çýktý. Soner kat asansöründen yeni iniyordu. Gülerek yaklaþtý.
-Selamün Aleyküm Ali. Kusura bakma halletmem gereken bazý iþler vardý. Recep iyi olduðunu söyleyince biraz aðýrdan aldým. Kusura bakma. Abdullah ve Orhan Bey’in selamlarý var. Geçmiþ olsun dileklerini ilettiler.
-Aleyküm Selam Soner. Yýllarca daðda gezdim. Ovada kurþun yedim, kýsmet.
-Hazýrlýklýymýþsýn Ali. Üstünde çelik yelek olmasaydý büyük ihtimal iþi biterdi. Çelik yelek taktýðýný bilmiyordum.
-Bu gün taktým Soner. Caner Çaylý’ya bir saldýrý bekliyordum. Sen Orhan Bey’in güvenliðini artýrdýn mý?
-Hallettim ben Ali. Merak etme. Sence Karaþahin’lere saldýrý olur mu?
-Pek tahmin etmiyorum Soner. Düþünceme göre camia Karaþahin’leri ortadan kaldýrmayý deðil ortaklýða zorlamayý düþünüyor. Orhan Bey’e fiili bir saldýrý olmaz belki ama cezaevine aldýrýrlarsa Karaþahin’lerin alternatiflerin sýfýrlanýr. Her ihtimale hazýrlýklý olmak lazým.
     Soner sandalyeden kalktý.
-Bana müsaade o zaman Ali. Caner Çaylý müsaitse patronlarýn selam ve geçmiþ olsun dileklerini ileteyim. Haberleþiriz.



Doktor laf anlatamayacaðýný anlayýnca Ali’nin taburcu evraklarý ve onam formunu imzalayýp taburcu etti. Hastaneden ayrýlmayan Ali bir süre Hatice’nin yanýnda bekledi. Bu sýrada dikkatini Caner Çaylý’nýn yalnýzlýðý çekti. Yýllarýn turizmcisi Caner Çaylý üyesi olduðu iþ adamlarý dernekleri tarafýndan bile ziyaret edilmemiþti. Camia finansörünü boykot ediyordu. Camia ve oðlu konusunda aþýrý kindar olan Müþerref Çaylý da hastaneye gelmemiþti. Hastanede Hatice ve Çaylý ailesinin uzak akrabalarý ve hemþerileri dýþýnda kimse yoktu. Caner Çaylý içinde bulunduðu durumdan þikayetçi gözükmüyordu. Sabah ki saldýrýnýn ardýndan Recep hastane güvenliðini teslim almýþtý, kuþ uçurtmuyordu. Caner Çaylý’nýn odasýna uðrayan Ali Hatice’nin ýsrarlarýna aldýrmadan ayrýldý. Bir an aklýna gelenleri Orhan Metin’le paylaþmayý düþündüyse de vazgeçti. Küçük Aða’nýn ihtiyaç halinde kullanýrsýn diye anahtarýný verdiði eve gitti. Önce sýcak ardýndan soðuk bir duþ aldý. Marketten aldýðý malzemelerle karnýný doyurdu. Ýki tane kas gevþetici içip yattý. Deliksiz bir uyku uyudu. 19 Kasým günü Ali için rutin geçti.


20 Kasým 2013
     
Saat 06 da kendiliðinden uyandýðýnda içinde bir huzur vardý. Ýki gündür huzur içinde uyuyor, dinlenmiþ kalkýyordu. Bu huzur bir buçuk yýldýr yaptýðý infazlarýn ardýndan duyduðu huzurdu. Ýlginçti, çünkü kimseyi infaz etmemiþti. Camianýn itibarýna vurulan darbe rahatlatmýþtý. Dikiþ atýlan yaralarýndaki ince sýzýyý umursamadý bile. Banyoya girip acele etmeden banyo yaptý. Hastaneden çýkmadan getirttiði kýyafetlerini giyinip çýktý. Kuytu bir sokaktaki küçük pastanede karnýný doyurdu. Ücreti ödeyip pastaneden çýktýðýnda saat 8 olmuþtu. Arabaya binip Karaþahin Sarrafiyeye doðru yola çýktý. Orhan Metin bu saatte dükkanýnda olurdu. Soner’den duyduðuna göre meslek hayatý boyunca en önemli prensibi müþteriye saygý göstermekti. Bu yüzden çok acil baþka bir iþi yoksa en geç saat 8 de dükkanýný açýyordu ve yýlýn her zamaný iþ yerlerinde takým elbiseyle bulunuyor, kiþisel bakýmýna itina gösteriyordu.
     Karaþahin Sarrafiye’nin önüne geldiðinde yanýlmadýðýný anladý. Müdür Fevzi kasalardan çýkardýðý altýnlarý yerleþtirirken Orhan Metin ve Soner dükkanýn önünde sigara içiyorlardý. Orhan Metin selamýný baþýný sallayarak alýrken Soner sesli aldý.
-Aleyküm Selam Ali. Acelen ne? Bir iki gün dinlenseydin.
-Dinlenecek zaman deðil Soner.
     Orhan Metin sesindeki ironiyi anlamýþtý. Alaycý bir tavýrla sordu.
-Yeni bir saldýrý haberi mi aldýn Ali? Sabahýn köründe damladýðýna göre.
     Ali Orhan Metin’i gerektiðinden çok irrite eden sakinliðindeydi yine.
-Saldýrý deðil Orhan Bey. Ama size bir operasyon yapýlacaðýný tahmin ediyorum.
-Bunu nereden çýkartýyorsun Ali?
-Caner Çaylý’ya yapýlan saldýrý gözdaðýydý Orhan Bey. Yuvana dön çaðrýsý yaptýlar, ikinci saldýrý ortadan kaldýrmak için olacak. Karaþahin Holdingin dokunulmazlýk zýrhýný çýkarmanýn tek yolu sizin pasifize olmanýz. Size yapýlacak her türlü operasyon Abdullah Bey’i zor duruma sokacak. Camianýn ortaklýk tekliflerini kabul etmek zorunda kalacak. Yanýlýyor muyum?
-Göreceðiz Ali. Yaþayýp göreceðiz.
     Orhan Metin elindeki izmariti çöp kovasýna atýp ofisine çýkmaya fýrsat bulamadý. Tepe lambalarý yanan dört polis arabasý dükkanýn önünde durdu. Elinde telsizle bir komiser yaklaþtý.
-Orhan Metin Karaþahin, Soner Çakal, Ali Yýldýrým bizimle Emniyet’e kadar geleceksiniz.
-Sebebini söyleyecek misiniz komiser?
     Komiser elindeki kaðýtlarý uzattý.
-Gidince öðrenirsiniz Orhan Bey. Bunlar savcýlýk emri. Buyurun gidelim.

Saat 14.15
     
Orhan Metin Karaþahin sýkýlmýþtý. Oturduðu kanepeden kalkarak küçük odanýn içinde turlamaya baþladý. Emniyet Müdürlüðüne geleli neredeyse 5 saat olmuþtu. Hala sorgulamaya kimse gelmemiþti. Bu iþte bir iþ vardý. Orhan Metin sayamayacaðý kadar çok Emniyet’e misafir olmuþtu. Her seferinde beklemeden sorgu odasýna alýnýr, sorgusu yapýldýktan sonra ya gözaltý raporu için hastaneye götürülür veya serbest býrakýlýrdý. Eskiden olsa mutlaka bir vukuatým olmuþtur gibisinden düþünür, tedirgin olurdu. Son dört yýldýr vergi sýralamasýna giren saygýn bir iþ adamý olarak yaþýyordu. Küçük mafya iþlerinden elini çekmiþti. Bu sýrada odanýn kapýsý açýldý. Orhan Metin konuþmadan polisi takip etti. Sorgu odasýna girdi. Odadakileri görür görmez þaþaladý. Odada tanýmadýðý sivil giyimli iki kiþi ve Süleyman Yasin vardý. 8 sene önce kavga ettiði ve bir daha görüþmediði hukukçu kardeþi Süleyman Yasin. Ýyi de Süleyman Yasin avukatý deðildi ki? En önemlisi de nasýl haberi olmuþtu?
-Oturun Orhan Bey. Gecikme için kusura bakmayýn. Avukatýnýz savcýlýða baþvurarak önemli bir davaya gireceðini bu yüzden sorgulamanýn ötelenmesini istediði için sizi sorguya alamadýk.
     Orhan Metin homurdandý.
-Süleyman Yasin benim avukatým deðil. Ýlla gerekiyorsa baþka avukat çaðýrýn.
     Komiser masanýn üstündeki dosyayý karýþtýrdý.
-Bize ibraz ettiði vekaletnameye göre Süleyman Yasin Karaþahin, Karaþahin þirketler grubunun genel vekaletnamesine sahip. Bu durumda sizin vekiliniz. Diðer holding avukatlarý dýþarýda. Süleyman Bey sorgulama sýrasýnda yanýnýzda bulunacak.
Komiser masaya oturdu.
-Buraya neden getirildiðinizi biliyor musunuz Orhan Bey?
-Sizin söylemenizi bekliyorum komiser.
-Savcýlýk tarafýndan hakkýnýzda bir soruþturma baþlatýldý Orhan Bey. Altýn kaçakçýlýðý, kara para aklama, Tuðrul Ercan’ýn ölüm emrini vermek, organize suç örgütü liderliði. Baþtan baþlayalým. 20 yýldýr kuyumculuk iþiyle uðraþýyorsunuz. Ýki sene önce kaçak yollardan Ýran’dan yüklü miktar altýn getirterek piyasaya sokmuþsunuz. Amerikan ambargosunu delerek ülkenin itibarýný zedelediniz.
     Süleyman Yasin müdahale etti.
-Komiserim eðer bu tarzda konuþacaksanýz müvekkilimin daha fazla sorgulanmadan hazýrladýðýnýz dosyayla adliyeye sevk edilmesini istiyorum. Lütfen.
     Komiser pek çok polis gibi avukatlarýn müdahalesinden hazzetmiyordu. Sesi sert çýktý.
-Tarzýmýn nesi hoþunuza gitmedi avukat bey?
-Birincisi müvekkilim, ayný zamanda aðabeyim Orhan Metin Karaþahin uluslararasý ticaret yapan bir iþ adamýdýr. Türk altýn piyasasýnda söz sahibidir. Mali ve hukuki olarak devletle hiçbir sorun yaþamamýþtýr. Siz sorgulamanýn baþýnda ön yargýlý þekilde müvekkilimi suçluyorsunuz ama elinizde somut hiçbir delil yok. Suçlamalarýnýzý ispat etmekle mükellef olduðunuzu unutmayýn. Avukat olarak gerek müvekkilim gerekse çalýþanlarýna yapýlan sorgulamalarýn kayýtlarýný istiyorum. Ýkincisi,
     Orhan Metin elini kardeþinin dizine koyarak konuþmasýný engelledi.
-Teþekkür ederim Süleyman müsaade et. Kendimi savunabilirim.
     Gözlerini Komiser ’in gözlerine diken Orhan Metin konuþmasýna devam etti.
-Kardeþimin söylemek istediklerini ben söyleyeyim, hayatým emniyet ve adliye de geçti diyebilirim. Elinizde beni suçlamak için hiçbir delil yok. Çünkü yasa dýþý hiçbir iþim yok. Yýllardýr gerek sigorta gerekse maliye müfettiþleri tarafýndan denetleniyorum. Artý, dünya da akredite bir altýn rafinerisi ve borsasýnýn ortaðýyým. Söylemek istediðim yaptýðým iþler birbirinden farklý pek çok kurum tarafýndan sürekli denetlenir. Ben altýn ticareti yapan bir iþ adamýyým. Kara para aklamaya, kaçakçýlýk yapmaya ihtiyacým yok. Çünkü yeterince param var. Ýki sene önce Ýran’dan kaçak yollarla altýn getirmedim. Tamamen yasal yollardan altýn ticareti yaptým. Beni Amerikan ambargosunu delmekle suçluyorsunuz. Anlamadýðýnýz, ben kazanacaðým paraya bakarým. Benim anlamadýðým sa Amerikan ambargosunu delmemden niçin rahatsýz olduðunuz.
-Her hangi bir konudan rahatsýz olduðum yok Orhan Bey. Bunu nereden çýkarýyorsunuz?
-Biraz önce beni bununla suçladýnýz komiser. Tuðrul Ercan þirketlerimin güvenlik müdürü. Öldürtmek için hiçbir sebebim yok. Bende arýyorum ama bulamýyorum.
-Dairesinde cesetleri bulunan adamlarýnýz?
-Ben adamlarýmý yanýmda taþýrým komiser. Dairede öldürülenler Tuðrul Ercan’ýn adamlarý. Farkýndaysanýz yaptýðýnýz suçlamalarla itibarýmla oynuyorsunuz. Bu kayýtlar medyaya sýzarsa hakkýnýzda dava açacaðým.
     Komiser kendinden emin geriye yaslandý.
-Öldürtmediðim dediðiniz Tuðrul Ercan’ýn cesedi bulundu Orhan Bey. Tuðrul Ercan sadece sizin þirketinizde çalýþan biriydi. Dolayýsýyla tek zanlý sizsiniz.
     Orhan Metin duyduklarýyla bir an þaþaladý.
-Tuðrul Ercan’a ait dediðiniz cesedin fotoðraf ve otopsi raporlarýný görmek istiyorum.
     Komiser önündeki dosyadan çýkardýðý raporu uzattý.
-Cesedin baþ kýsmý bozulduðu için fotoðraf yok ama otopsi raporu elimizde.
Orhan Metin raporu inceleyip geri uzattý.
-Bu rapor sahte.
     Þaþýrma sýrasý komisere gelmiþti.
-Rapor sahte deðil Orhan Bey.
-Rapor sahte komiser. Tuðrul Ercan’ýn kaybolduðu gece zil zurna sarhoþ olduðuna dair istemediðiniz kadar þahit bulurum size. Bu rapor sahte. Madem ceset bulundu, teþhis için bana niçin haber verilmediðini söyler misiniz?
     Komiser cevap vermedi.
-Cesetten ailesinin haberi var mý? Çünkü ayrýldýðý eþi ve çocuklarý beni aramadýlar.
     Üniversite de ders veren yardýmcý Doçent Süleyman Yasin Karaþahin þaþkýnlýk içinde aðabeyini seyrediyordu. Orhan Metin’den bu þekilde profesyonel bir konuþma beklemediði için þaþýrmýþtý. Yýllarýn kurt iþ adamý Orhan Metin Karaþahin kendinden son derece emin konuþuyordu.
-Bakýn komiser ben yýllarýmý sorgu odalarýnda harcadým desem yalan olmaz. Tekrar ediyorum bu rapor sahte. Ýddia ettiðiniz gibi Tuðrul Ercan’ýn ölüm emrini ben vermiþ olsaydým ki vermedim Tuðrul’un cesedini bulamazdýnýz. Ýkincisi Tuðrul fýrsat bulduðunda ve beleþ olduðunda sosyal içici biriydi. Zil zurna sarhoþ olurdu. Kaybolduðu gece ortak olduðum bir gece kulübünde yine zil zurna içmiþ. Adamlarýna baðýrmýþ çaðýrmýþ. Arabasýna binip kulüpten ayrýlmýþ. Adamlarý da peþinden gitmiþler. Sonrasý muamma. Eþiyle ayrý olduklarý için þirket olarak biz kayýp baþvurusunda bulunduk. Tuðrul’u holding olarak biz de arýyoruz. Bana ciddi borcu var. Diðer suçlamalarýnýza gelirsek; Daha fazla para kazanmak için ne altýn ne de baþka bir kaçakçýlýða ihtiyacým yok. Kazanacaðým parayý yasal yollardan zaten kazanýyorum.
     Oturduðu sandalye de dikeldi.
-Komiser karþýnýzda iþ dünyasýna Kazanacaksan Orhan Metin gibi Kazan özdeyiþini kazandýran biri var.
-Anladým Orhan Bey diye kibarca karþýlýk verdi komiser. Savcýlýkta hakkýnýzda gizli bir tanýk ve ayrýntýlý bir ihbar mektubu ve ifade var.
     Orhan Metin ikinci kez þaþaladý. Ancak hemen kendisini toparladý.
-Böyle bir þey mümkün deðil komiser. Uzun yýllardýr hem maliye hem de sigorta müfettiþlerinin takibi altýndayým zaten. Neyse uzatmaya gerek yok. Gerekli iþlemleri yapýn ve beni adliyeye sevk edin. Yanlýþ hesap Baðdat’tan dönecektir. Dönmezse cezaevinde yatmamýþ adam deðiliz.
     Ýlerleyen zamanda süreç iki kardeþin beklediði gibi geliþti. Davaya bakan savcý Ahmet Aydýnalp Orhan Metin’i tutuklanmasý talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Nöbetçi mahkemeden çýkan Tutuklu Yargýlama kararý sonrasý Orhan Metin cezaevine sevk edildi.
     Karaþahin ailesinden uzaklaþtýktan sonra akademik kariyer yapan Yardýmcý Doçent Süleyman Yasin Karaþahin, Karaþahin Sarrafiyenin önüne geldiðinde saat 16 yý geçmiþti. Ali Abdullah, Müdür Fevzi, Soner ve Ali dükkanýn önünde kendisini bekliyorlardý. Dükkanýn kepenkleri yarý inikti. Müdür Fevzi sabah olanlardan sonra çalýþanlara izin vermiþ, kepenkleri indirip içeride beklemiþti.
     Süleyman Yasin baþýyla selam verip yaklaþtý.
-Merhaba Süleyman. Neler oldu?
-Tahmin ettiðim gibi aðabey. Orhan aðabeyim hakkýnda tutuklu yargýlama kararý çýktý. Holding avukatlarý cezaevine gittiler. Aðabeyim Haydar aðanýn kaldýðý cezaevine gönderildi. Yarýn gidip görüþürüm. Suçlamalardan bir þey çýkmaz aðabey ama Tuðrul Ercan’ýn olduðu iddia edilen bir ceset, gizli tanýk ve ihbar mektubu varmýþ. Kaçakçýlýk, suç örgütü kurup yönetmek suçlamalarýndan bir þey çýkmaz. Orhan aðabeyin biraz yatarý var. Kýsa tutmak için uðraþacaðým.
     30 yýllýk kurt iþ adamý Ali Abdullah her zaman ki gibi sakindi.
-Bu operasyon beklediðimiz bir þeydi Süleyman. Öyle deðil mi Ali?
-Haklýsýnýz Abdullah Bey. Camia kartlarýný masaya sürmeye baþladý.
     Süleyman Yasin Ali’yi tanýmýyordu.
-Bu arkadaþ kim aðabey diye sordu.
-Ali Yýldýrým Süleyman. Güvenlik müdürümüz ayný zamanda Caner Çaylý’nýn damadý.
     Süleyman Yasin aðzýnýn içinden mýrýldandý.
-Silahlý saldýrýya uðrayan Caner Çaylý mý?
-Evet dedi Ali.
-Þimdi nerede?
-Ortadan kayboldu Süleyman Bey. Bilmiyorum.
-Ülkede camianýn ulaþamayacaðý gizlilikte bir yer var mý Ali Bey?
     Soruyu Ali Abdullah cevaplandýrdý.
-Caner Müsteþara sýðýndýysa camia ulaþamaz Süleyman.
-Bu konuda haklýsýn aðabey. Tanýdýðým herkes 15 Kasým’dan sonra Caner Çaylý’ya bir operasyon bekliyordu zaten. Kayýp on milyarýn acýsý.
     Gülüþtüler.
     Ali Abdullah arabasýna yürümeden talimatlarýný verdi.
-Ali, Fevzi, Soner Orhan’ýn dükkanlarý size emanet. Yarýn hiçbir þey olmamýþ gibi iþe devam. Orhan’ýn evinden Sevcan’ý alýp bize geçeceðiz. Biz babamýn yanýna taþýdýk Süleyman sen de gel. Konuþuruz. Akþam herkes gelir zaten.
-Tamam aðabey seni takip ediyorum.


     Müdür Fevzi’nin dükkaný kapatýp alarmý açmasýndan sonra herkes arabalarýna binip farklý yönlere doðru uzaklaþtýlar. Ali evine gitmeye niyetlenmiþti. Aklýna telefonunu açmak geldi. Emniyet’e götürüldükten sonra telefonunu açmaya fýrsat olmamýþtý. Açýlan telefondaki arama sayýsýný görünce gözleri irileþti. Hatice 45, Serhat 10 Recep 10 kere aramýþtý. Arayanlar arasýnda tanýmadýðý numaralar da vardý. Hatice’yi aradý.
-Alo Ali? Nerelerdesin? Sabahtan bu yana arýyorum telefonun kapalý.
     Anlaþýlan Hatice’nin olanlardan haberi yoktu.
-Fýrsatým olmadý Hatice. Sabah Emniyete götürdüler.
     Telefonun diðer tarafýndaki Hatice birden panikledi.
-Ne oldu Ali? Þu anda neredesin? Ýyi misin?
-Telaþlanma Hatice iyiyim. Acil bir þey mi var? 45 kere aramýþsýn.
-Vardý Ali. Çok acil bir þey vardý. Ama geç kaldýk. Yarýn öðleden sonra ortaklar kurulu toplantýsý var. Babamýn nerede olduðundan haberin var mý?
-….
-Ali beni duyuyor musun?
-Duyuyorum Hatice. Caner Bey’in nerede olduðundan haberim yok. Dün gece beni aradý. Telefon ve sim kart istedi. Ulaþamýyor musun?
-Telefonu kapalý Ali. Hastanedeki kamera kayýtlarýna göre gece saat 2,3 civarýnda siyah bir minibüsle hastaneden ayrýlmýþ. Haber alamýyoruz. Öncesinde hastaneye hukuk müþaviri ve noter çaðýrmýþ. Bazý vekaletnameler hazýrlatmýþ. Hukuk müþaviri toplantý istedi.
-Eve gidiyorum Hatice. Bugün haddinden fazla yoðunluk yaþadým. Dinlenmem lazým. Yarýn görüþsek olur mu?
-Peki Ali. Sabah erken holdinge gelirim. Görüþürüz.
-Görüþürüz. Ýyi geceler.
     Ali doktorun tüm ýsrarlarýna raðmen hastaneden çýktýktan sonra olanlarý bilmiyordu. Müþerref Çaylý ve camia yanlýlarý hastaneye gelirlerse sýkýntý olmasýný istemediði için uzak durmuþ, günlük rutinlerini halletmiþti. Küçük Aða’nýn telefonu halen kapalýydý. Yazýlý, görsel ve internet medyasý 15 Kasým’dan sonra tam olarak uykuya yatmýþtý. Sinekten çýkan yaðý haber yapan medya Sapanca’daki depoya yapýlan baskýný görmemiþti. Medyanýn görmediði sadece Sapanca baskýný deðildi. Ülkenin en büyük turizmcilerinden Caner Çaylý’ya iþyerinin önünde yapýlan saldýrýyý da medya görmemiþti. Bir iki muhalif sitede son dakika diye isim vermeden camia içinde hesaplaþma diye küçük haber çýkmýþtý o kadar. Demek ki basýnýn olan biten her þeyden haberi vardý. Daha önce defalarca olduðu gibi istenilmeyen haberler sümen altýna atýlmýþtý.
     Baþka bir zamanda ve baþka bir ülkede ilginç olsa da demek ki yeterince ilginç bulunmamýþ, yaþananlara haber deðeri verilmemiþti.
     Ýzlenmediðine emin olmak için bayaðý bir gezen Ali, emin olunca evinde sýcak bir duþ aldý, banyodan çýkmadan soðuk suyun altýnda 10 dakika kadar bekledi. Hazýrladýðý hazýr çorbayý içine ekmek doðrayýp yedi. Ýki aðrý kesici, iki tanede kas gevþetici içip yattý.
     
   



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn polisiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bereli 25
Bereli 30
Bereli 28
Bereli 33 Final
Bereli 32
Bereli 29
Bereli 24
Bereli 26
Bereli 27
Bereli 20

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mankurt Ýsimli Romaným
Terk Edilmiþ Romanlar Bitenlerden Daha Vaatkâr.

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýslam Felsefesi - Ýslamýn Felsefesi - Müslümanýn Felsefesi [Deneme]
Selefiler - Reformcular [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Reform - Ýslamda Reform [Deneme]
Kelimeler - Kavramlar - Oryantalistler [Deneme]
Amatör Yazarýn Çilesi [Deneme]
Yaratýcý - Yaratma [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Kelam Ýlmi [Deneme]
Zafer Toprak Söyleþisi - Tarih [Deneme]
Elfaz - I Küfr [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Ýnsan Anlatan Bir Kelimedir [Deneme]


MUSTAFA ESER kimdir?

50 YAÞINDAYIM. MEMURUM. ÝKÝ ÇOCUÐUM VAR.

Etkilendiði Yazarlar:
HERKESTEN VE HÝÇ KÝMSEDEN


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © MUSTAFA ESER, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.