..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilim þaþkýnlýkla baþlar. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Fantastik Roman > Erdem Ýlker




26 Aralýk 2023
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Finali  
20. BÖLÜM: ÝNTÝHAR

Erdem Ýlker


20. BÖLÜM: ÝNTÝHAR


:AHB:
Kimsesizler Mezarlýðýna kimse hoþ gelmez…
Kimse öldüðünde bir mezarý olmaksýzýn gömülmeyi istemez. Hatýrlanmamak üzere gitmeyi, tüm insanlarýn hatýrasýnda kötü bir aðýz tadý býrakmayý istemez. Gömülmeyi tercih etmeyip yakýlmak istenenlerden küllerini tuvalete boca edilmesini vasiyet eden de pek kimse olmamýþtýr.
Velhasýl, buraya kimse öyle hevesle gelmez.

Burayý mesken tutmuþ hayaletin kendisi bile. Zira tam þu esnada ayaklarý geri geri gidiyordu bir yandan ilerlerken. Ýçerisinin durumunu görmek, havayý koklamak, neler olabileceði hakkýnda bir yandan da düþünmek için direk mezarlýðýn içine projekte olmamýþtý hayalet. Sesler…

Devamlý bir sesler duyduðunu sanýp sonra ya rüzgârýn yapraklarý hýþýrdatmasý, ya hayalet zihninin münasebetsiz oyunlarý çýkýyordu bu sesler.
Ta ki net bir þekilde baþka hiçbir þey olma ihtimali olmayan o sesi duyana kadar. ‘’ Gitmeyin… ‘’

Güçlü bir ses baðýrmýþtý. Bu kimsesizler mezarlýðýnda serbest kalan hayaletlerin bir tanesinin diðerlerine sesleniþinden baþka bir þey olamazdý.
‘’ Nereye gitmeyin? ‘’

Düpedüz cani bir katilin hayaleti ‘’ yarým kalmýþ iþlerim var ama tamamlamam lazým ‘’ dedi çirkin çirkin sýrýtarak. Babasý tarafýndan katledilip tanýnmaz hale getirilen kýz ise ‘’ benim de, benim de ‘’ diye kikirdedi. Suratý çürük çarýk gözleri kurtlu bir köpeðin hayaleti hýrsla uludu ve hýrladý sonra da gitmeyin diyen hayalete.
‘’ Gitmeyin çünkü beraber gidicez. ‘’

Sinsi sinsi konuþmayý dinleyen kimsesizler mezarlýðýnýn metruk hayaleti konuþanýn kim olduðunu anlamaya çalýþýyordu. Biraz daha görüntü alabileceði bir köþeye doðru ilerledi.
Bu Oydu.
Katili…
‘’ Ama hani ruhu yoktu? ‘’

Kadýnýn saçlarý tenine yapýþmýþ, sanki kafasýndan aþaðý bir kova kanlý çamur boca edilmiþ gibi görünüyordu. Çýplak vücudu siyah tüllerle belli belirsiz kapatýlmýþ, gözleri ise konuþurken bukalemun gibi biri diðerinden baðýmsýz saðý solu yukarýyý aþaðýyý her yönü kolaçan ediyordu.
Uzaktan, yolun baþýndan ise bir gölge aðýr adýmlarla onlara doðru yaklaþýyordu.

Hayalet onun kim olduðunu anlamak için anlýk olarak bir yanýnda belirdi, hissetti ve kayboldu. Üstü baþý partal periþan bir adam aðýr adýmlarla kimsesizler mezarlýðýnda ilerliyor ve biraz önce birkaç metre önünde, þimdi ise etrafýnda dönüp duran hayaletlerin hiç birisinin varlýðýný hissetmiyordu.

‘’ Ölüm bir lütuftur, bunu anladýnýz mý artýk? ‘’ dedi katil. Ellerine bakýyor, kendini inceliyordu konuþurken. ‘’ Hem huzur, hem özgürlük, hem de düzen…’’

Hayatýný þeytan gibi geçirmiþ, þeytanca cinayetler iþlemiþ birisinin öldüðünde huzura ermesinden bahsediyor olmasý hayaleti sarsýyordu. Dünyevi telaþlarýn bitmesi, belirsizliklerin sona ermesi tamam ama ya yapýlanlarýn cezasý? Her þey yanýna kâr mý kalýyor bunlarýn?
‘’ Bunun sevgi neresinde? ‘’ dedi hayalet. Baþýný ellerinin arasýna sýkýþtýrdý. ‘’ Sevmek adil olmaktýr, sevgiyi hak edene fazlasýný vermek, hak etmeyene daha azýný vermek. Böylece hak edeni etmeyene ezdirmemek, maðdur etmemektir. ‘’

Katilin yalan söylüyor olabileceðini hesaba katmýyor, ihtimal de vermiyordu. Beyni duraklamýþtý.
‘’ Ben farkýnda olmadan yaþarken bile insanlara huzuru, özgürlüðü ve düzene kavuþmayý bahþetmiþim yaptýklarýmla. ‘’

Söyledikleri ile diðer hayaletler pek de ilgilenmiyordu. Huzurlarýndan azade kýlýnmalarýna sinirli olanlar, katillerinden intikam almak için hýrslananlar, yaþarken sadece ölümü düþünenler, masumlarý öldürenler, kendini patlatanlar, azýlý teröristler, garipler…

Hepsinin bir arada yarattýðý öfke dalgasýnýn elektriklenmesi neredeyse cismani dünyada bile görülebilecek kýrýlmalar yaratýyordu. Öyle dahi olsa mezarlýða gelen adam bunu fark etmedi. Sadece yapmaya geldiði þeyle meþguldü. Aðýr aksak adýmlarla bir mezarlýðýn baþýna gelmiþ, tabelayý gözyaþlarý ile tutup dua ediyordu.

Hayalet o mezarýn hikâyesini biliyordu. Mezarda erkek olarak doðduðu halde kadýn olarak yaþamayý tercih ettiði için ailesinden aforoz edilmiþ, sonra da sokaklarda sürülen bir yaþamýn ardýndan bulduðu bir bela ile ölüme kavuþmuþ birisi yatýyordu.Adam etrafýnda dönüp giden hiçbir þeyin farkýnda olmaksýzýn aðlýyordu. Bir erkek çocuðu sahibi olacaðýný haber aldýðýndaki mutluluk, sünnet törenindeki gurur, onun istikbali ile ilgili kurduðu hayaller, oðlunun dükkânýn baþýna geçmesi ve babasýný emekli etmesi ile son bulacaðýný hayal ettiði çalýþma hayatý geçti aklýndan. Bol torun sevmeli emeklilik hayatý, eþi ölürse yanýnda yaþayacaðý kabul göreceði bir yuvanýn olacaðý düþüncesi, yok kendi önce ölürse gözünün arkada kalmayacaðýna dair inancý ve bunun gibi onlarcasý…

Hepsi tek bir yumruk olmuþ boðazýna oturmuþtu. Aðlarken aðzý burnu týkanýyor zor nefes alýyordu. Oðlunun tercihleri, ameliyat geçirmesi, aileye getirdiði sözde ‘’ utanç ‘’ ve karýsýnýn ölümü, hayata tutunduðu tüm o aktörlerin hayatýndan silinip gitmesi…

Hayatýnda ilk defa bu kadar aðlamýþtý.

Mezarýn rakamdan ibaret tabelasýný ileri geri oynata oynata yerinden çýkardý ve dizinde ikiye kýrdý. Paslanmýþ çubuk iki keskin ucu olan bir silaha dönüþtü. O silahý da adam hiç durup düþünmeksizin kendi üstünde kullandý.
Tüm mezarlýktaki hayaletler artýk dikkat kesilmiþ adamý izliyordu.

Metruk dahil…

Adam oðlunun aslýnda bir nevi mezar taþý olan tabelayla bileklerini ve boðazýný kesti, topraðýnýn üstüne öylece uzandý, oðlunun topraðýný kanýna boyadý ve orada öylece gözlerini yumup çektiði acýyla ölmeyi bekledi…
Azrail’ in soðukluðu hissedildi mezarlýkta. Bir an için oradaki tüm hayaletler onunla karþýlaþtýklarý o ana dair dejavular ile sarsýldý, kimisi kaçmaya bile meyletti ama Azrail’ in iþinin oradaki müstakbel mevtanýn canýný almaktan ibaret olduðunu fark ettiðinde gerek görmediler.
Uzaktan gizlice olan biteni izleyen Hayalet manzara karþýsýnda bir eliyle gözlerini kapatýp þakaklarýný ovdu. Eliyle kapattýðý hale sýmsýký yumdu gözlerini.
Yumdu…
Yumdu…
Ama hayalet olduðu için transparan eli ve göz kapaklarý görüntüyü kapatmýyor, görmeye devam ediyordu…

Lanet etti yüzlerce binlerce kez…

Çünkü adamýn yanýna gidip onu hissettiðinde, hissettiði þey sadece öfkeydi. Gidecek, yaþadýðý tüm mutsuzluklarýn müsebbibi olarak gördüðü oðluna lanetler edecek, küfredecek ve mezarýna tükürüp geldiði o bilinmezliðe geri dönecekti. Bu kimsesizler mezarlýðýnýn rutinlerinden biriydi. Ama o rutin bu sefer yaþanmadý. Yeni bir trajediye dönüþtü. Bunun sebebi de serbest kalmýþ, intikam hissiyle dolu, nefret dolu ruhlardý ve bunun farkýnda olan da sadece kimsesizler mezarlýðýnýn metruk hayaleti deðildi. Bunu fark ettiðini katilinin bakýþlarýnda da görebiliyordu. Kadýnýn nursuz hayaleti çamurlu diþlerinin arasýndan pislik püskürterek, haykýra haykýra gülüyordu bu elde ettiði güç ile neler yapabileceðini düþündükçe.

Haykýrdý…
‘’ Þu adamýn yüzündeki huzura bakýn, hadi bu huzuru yaymaya gidelim ‘’ diye baðýrdý.

Diðer hayaletlerde otuz iki kýsým, tekmili birden bu coþkuya katýldý ve bir coþku kimsesizler mezarlýðýný terk ettiler…

Dünyaya benzersiz bir bela tebelleþ oldu.
Kimsesizler mezarlýðýnda kimsesiz bir tek hayalet kaldý. Herkes gidince sigarasýný yakýp diðer elini yumruk gibi sýkan, sinirli ve yenik bir hayalet…
‘’ Beni buna siz mecbur ettiniz ‘’ dedi ve kayboldu.

Böylece geride yerinden kalkmaya niyeti olmayan, artýk ruhaniyeti bile solup gitmekte olan birkaç silik ruh hariç mezarlýðýn kendisi de kimsesiz kaldý.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik roman kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kimsesizler Mezarlýðý Bölüm 1
Kimsesizler Mezarlýðý 3. Sezon Bölüm 22
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Bölüm 18
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Bölüm 21
Kimsesizler Mezarlýðý Bölüm 7
Kimsesizler Mezarlýðý Bölüm 10
Kimsesizler Mezarlýðý Bölüm 2
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Bölüm 19
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Bölüm 17
Kimsesizler Mezarlýðý 3. Sezon Bölüm 26

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kimsesizler Mezarlýðý 3. Sezon Bölüm 25

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Zaman Yolcusu [Öykü]
Gerçek [Öykü]
Ýbret [Öykü]
Yoksun [Öykü]
Selen [Öykü]
Coðrafya - Aþk - Kader [Eleþtiri]
Mutluluk ve Huzur [Eleþtiri]
Muasýr Medeniyete Erme [Eleþtiri]
Ölüm ve Ýhtimaller Üzerine [Eleþtiri]
Gerçek [Eleþtiri]


Erdem Ýlker kimdir?

Hakkýmda bilmek istediðiniz her þey, duymak dahi istemediðiniz her þeyle birlikte bu hikayelerin, kitaplarýn içine daðýlmýþ durumda. Buraya onlarla alakalý damýtýlmýþ bir özet çýkartýp yazmak sizi kolaycýlýða yönlendirmek olur. Buraya gelenlerin tek bilmesini istediðim sizler için aldýðým riskler. Karanlýk hikâyeler anlatmak, garip öyküler yazmak, fantastik, gerilim ve korku dünyasýnda olmak zihni türlü düþünce yapýlarýna girmeye, olgularý sorgulamaya, dünyayý ve hayatý baþka bir gözle bakmaya itiyor insaný. Hem de metrobüse canhýraþ bir þekilde binmeye çalýþan magandanýn arkadan çýlgýnca içeriye doðru itmesi gibi. Bunun sonucu olarak da ortaya hikâyelerle birlikte bazen monolog beyin fýrtýnalarý da çýkýyor. Ýþte bu noktada ben, bizzat kendim, þahsým ve ötekilerim ile fikir birliðine vardýðýmýz þu oldu. Bazý karalamalarý, bazý hikâye ve kitaplarý paylaþalým ve ben olmayanlar da okusun. Okusun ve her kitap ya da hikâye ya da makale ile bir yolculuða çýksýn. Karanlýk, kasvetli, içinde yabancý hissedip keþfetmeye bazen korkacaðýnýz, bazen sabýrsýzlanacaðýnýz dünyalara yolculuðunuzda kolay gelsin. Merakýna engel olamayanlarý ve belasýný arayanlarý tüm yollarýn kesiþtiði o soðuk yerde bekliyor olacaðým.

Etkilendiði Yazarlar:
stephen king, j.r.r tolkien, isaac asimov


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Erdem Ýlker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.