..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Doðaüstü henüz anlayamadýðýmýz doðal þeylerin adý. -Elbert Hubbard
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Fantastik Roman > Erdem Ýlker




26 Aralýk 2023
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Bölüm 17  
17. BÖLÜM: KAVGAYA ADAM ÇAÐIRMA 2

Erdem Ýlker


17. BÖLÜM: KAVGAYA ADAM ÇAÐIRMA 2


:AFC:
‘’ Kale kapanýyor, elini çeken oynamýyor… ’’

Kimsesizler mezarlýðý silkeleniyordu.

Olasý bir durumda Sur borusunun üflenmesi yaþayanlar için ne demek ise, küçük kýzýn þarkýsý da oradaki ölüler için o demekti. Toprak titreþiyor, sanki tüm o mezarlýk bir beden ise her tarafýnda aðýzlar oluþuyordu. Sivri diþleri ve zehirli dilleri olan aðýzlar ve bunlar da kusacak gibi öðürüyorlardý. Binlerce öðürtü, küçük kýzýn þarkýsý ve bu belayý da kendi baþýna açmayý baþaran hayalet. Gözleri kapalý olacaklarýn kaygýsý ile içi içini yiyordu.

Mezarlýkta mezarlarýn üstünde açýlan aðýzlar tüm o huzura yatmýþ ruhlarý midesini bozan yeþil safrayý kusarmýþ gibi püskürterek kusuyordu. Mezarýndan kurtulan hayaletler ise gökyüzünde kendilerini küçük kýzýn etrafýnda bir daire oluþturur þekilde sabit dururken bulmuþlardý.

‘’ Kale kapanýyor, elini çeken oynamýyor… ’’

Herhangi bir insan görse çýlgýnlýðýn da ötesine geçeceði ve bir daha geri gelemeyeceði bir manzara oluþtu. ‘’ Bedenleri yapabildiði gibi, ruhlarý da kendisine oyuncak yapýyor olabilir mi? ‘’ Hayalet çaresizce dizleri üstüne çöktü. ‘’ Ben ne yaptým ‘’ Mezarlýktaki neredeyse tüm kabirlerin hayaletleri serbest kalmýþtý. Kimisi azabýndan, kimisi uykusundan, kimisi huzurundan, kimisi hayallerinde kavuþtuðu cennetinden sökülüp getirildi küçük kýz tarafýndan. Hayalet olan þeyin ne gibi sonuçlar doðurabileceðini düþünemiyordu bile. Katiller, caniler, ayný küçük kýz gibi zulme uðramýþ intikam hissi ile dolu olmasý son derece muhtemel mazlumlar, huzuru elinden alýndýðý için kýzgýn olacak ruhlar ?

Küçük kýz elini kapattý…

Ne olduðunu anlamayan hayaletler öylece saða sola bakýnýyorlardý. Ölüm öncesi hatýralar ister istemez su yüzüne çýkýyor ve kabrin huzuru yerini huzursuzluða, sinire, öfkeye terk ediyordu. ‘’ Hiç biriniz oynamýyorsunuz ‘’ dedi küçük kýz ve aþaðý süzüldü kikirdeyerek. Hayaletin gözleri kocaman açýlmýþ mezarýndan firar etmiþ diðer metruk ruhlara bakýyordu. Hikâyesini anlattýðý ve anlatmadýðý ruhlar. Birkaç tanesini gözü aradý. Birkaçýný gördüðüne son derece üzüldü ve birkaç tanesinin de kýzýn çaðrýsýnýn gücüne bir þekilde direnip kalkmamýþ olduðuna son derece sevindi.

Hele bir tanesi, eðer kalksaydý…

Küçük kýzý mumla aratacak þeyler yapacaðýna hiçbir þüphesi yoktu.
Küçük kýz kimsesizler mezarlýðýnýn biçare hayaletine sarýldý, yanaðýndan öptü ve ‘’ artýk yalnýz deðilsin ‘’ dedi. Gözden kayboldu. Bir belayý savamadan bin belanýn arasýnda kalmýþtý.

Piþmiþ kelle gibi gülümsedi…

‘’ Kimsesizler mezarlýðýna hoþ geldiniz gençler… ‘’

Dedi, gülüþüne eþlik eden olmadý. Hayalet saða sola baktý, ardýna baktý…
Yok oldu ve kaçtý…

Bazen yapacak en iyi þey arkana bakmadan, yarýn yokmuþçasýna, ne olduðunu ve olacaðýný zerre kale almadan kaçmaktýr.
Kaçanýn anasý aðlamaz.

     ***

‘’ Ýþte böyle abi, en son baktým olacak gibi deðil, etrafým bana garezli ruhlarla doldu, topukladým son sürat. Sonra unuttum sigara yok tabi, ordan sana geldim. ‘’

Tekelin hayaleti bomboþ gözlerle son derece umarsýz bir þekilde yarým saat boyunca hayaletin anlattýklarýný dinledi. ‘’ Bana niye anlatýyorsun bunlarý þeker kardeþim? ‘’ dedi. Konuþan manda kývamýnda çýkmýþtý sesi.
‘’ abimizsin bir akýl verirsin belki dedim ‘’ tekelin hayaletinden aldýðý sigarayý yaktý, bir süredir sigara içmiyordu. Stres de delicesine tetiklemiþti, resmen olmayan ciðerleri aðlýyordu nikotin diye.

‘’ evladým sen gerizekâlý mýsýn, tipin mi öyle gösteriyor? ‘’
Hayalet bu sefer bozulmuþtu.

‘’ sana ne elin hayaletinden, sana ne hikâyesinden, kim dedi sana anlat diye, kim dedi git iblisin zillisini uyandýr diye, hadi uyandýrdýnýz kim dedi git geri yatýrmaya çalýþ diye ‘’ Kafasýný saða sola salladý ne salaklar var der gibi.
‘’ öyle de sonuçta þu anda her gün belki onlarca insaný öldürüyor ‘’ hayalet bir onay, bir haklýlýk bir þey bekliyordu.

‘’ olm sana ne lan, sen hayaletsin, sana mý kaldý tasasý? Tohumuna para mý verdin insanlarýn? ‘’Hayalet ama diye bir cümleye daha baþlayacaktý ki tekelin hayaleti aðzýna týktý lafý. ‘’ lan oðlum git baþýmý aðrýtma, sigaraný aldýn mý al, baþka istediðin varsa söyle yoksa sktrgit ‘’ ‘’ o derece diyorsun ‘’
‘’ aynen ‘’ dedi tekelin hayaleti sanki çok meþgulmüþ, baþka iþleri varmýþ, müþteri kapýda kuyrukmuþ gibi. ‘’ öyle olsun tekel abi ‘’ dedi hayalet refüze edilmiþ olmanýn ezikliðiyle. ‘’ öðle oldu, akþam oldu, hadi þeker kardeþim gece oldu hadi ‘’ diye homurdandý konuþan manda.

Hayalet sigarasýný içe içe, ardýndan dumanýný süzdüre, süzdüre ilerledi kafasýnda düþüncelerle. ‘’ Eskiye ait her þey sarpa sarmýþsa yapýlacak en iyi þey yeni bir þeydir ‘’ diye sayýkladý hayalet. Yaþarken de, öldüðünde de kimseye yaranmayý baþaramadýðýndan dolayý yediði bu son fýrça bir miktar üzmüþtü ama bir miktar, çok da fazla deðil. Yeni bir þeyler yapmalýydý. Ardýndan kovalayan yoktu, hayalet suçlarý departmanýndan suçlularýn serbest kalmasýna yardým yataklýk suçu sebebiyle onu tutuklayacak bir kimse de yoktu. Yaptýklarýný neden yaptýðý hakkýnda bir fikri olmadýðý gibi ne yaparsa eðer bu çilenin biteceði hakkýnda da bir fikri yoktu.
Tek düþüncesi yeni bir þeyler.

Telefonunu açtý, yeni bir instagram hesabý açtý. Yeni bir isimle. Aklýna gelen parlak bir fikri kovalayacaktý. Hiçbir paylaþým yapmadan direk eski tanýdýðý bazý takipçilerini ekledi, mesajlar attý.
Yeni bir þeyler.
***

Hayalet mezar taþlarýnýn arasýnda yürüyordu. Üstünde ismi yazan, ne zaman yaþamaya baþlayýp ne zaman yaþamýnýn sonlandýðýna dair bilgilerin bulunduðu, detaylý mezar taþlarý. Yolu son derece düzgün, çiçeklendirmesi aðaçlandýrmasý son derece özenli, ýþýklandýrmasý ise resmen ortamý bir sete çeviren fiyakalý bir yerdi.

Etrafýnda dolaþtýðý mezarlarý hayretler içerisinde inceliyordu.
‘’ Oha sen de mi buradasýn? ‘’ dedi birini gördüðünde, baþka birisinin mezarýna tükürdü ‘’ seni buraya gömeni …. ‘’ diye küfrederek.
Sonra bir mezar taþýnýn baþýnda durdu, gülümsedi. Aklýna gelen fikirde dolayý kendiyle gurur duydu. Yeni bir baþlangýç her zaman iyidir…
Yaktý sigarasýný bir artist haller, bir pozlar, bir þeyler bir þeyler…

Ve baþladý…

Zincirlikuyu Mezarlýðýna hoþ geldiniz gençler…







Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik roman kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kimsesizler Mezarlýðý Bölüm 1
Kimsesizler Mezarlýðý 3. Sezon Bölüm 22
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Bölüm 18
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Finali
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Bölüm 21
Kimsesizler Mezarlýðý Bölüm 7
Kimsesizler Mezarlýðý Bölüm 10
Kimsesizler Mezarlýðý Bölüm 2
Kimsesizler Mezarlýðý 2. Sezon Bölüm 19
Kimsesizler Mezarlýðý 3. Sezon Bölüm 26

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kimsesizler Mezarlýðý 3. Sezon Bölüm 25

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Zaman Yolcusu [Öykü]
Gerçek [Öykü]
Ýbret [Öykü]
Yoksun [Öykü]
Selen [Öykü]
Coðrafya - Aþk - Kader [Eleþtiri]
Mutluluk ve Huzur [Eleþtiri]
Muasýr Medeniyete Erme [Eleþtiri]
Ölüm ve Ýhtimaller Üzerine [Eleþtiri]
Gerçek [Eleþtiri]


Erdem Ýlker kimdir?

Hakkýmda bilmek istediðiniz her þey, duymak dahi istemediðiniz her þeyle birlikte bu hikayelerin, kitaplarýn içine daðýlmýþ durumda. Buraya onlarla alakalý damýtýlmýþ bir özet çýkartýp yazmak sizi kolaycýlýða yönlendirmek olur. Buraya gelenlerin tek bilmesini istediðim sizler için aldýðým riskler. Karanlýk hikâyeler anlatmak, garip öyküler yazmak, fantastik, gerilim ve korku dünyasýnda olmak zihni türlü düþünce yapýlarýna girmeye, olgularý sorgulamaya, dünyayý ve hayatý baþka bir gözle bakmaya itiyor insaný. Hem de metrobüse canhýraþ bir þekilde binmeye çalýþan magandanýn arkadan çýlgýnca içeriye doðru itmesi gibi. Bunun sonucu olarak da ortaya hikâyelerle birlikte bazen monolog beyin fýrtýnalarý da çýkýyor. Ýþte bu noktada ben, bizzat kendim, þahsým ve ötekilerim ile fikir birliðine vardýðýmýz þu oldu. Bazý karalamalarý, bazý hikâye ve kitaplarý paylaþalým ve ben olmayanlar da okusun. Okusun ve her kitap ya da hikâye ya da makale ile bir yolculuða çýksýn. Karanlýk, kasvetli, içinde yabancý hissedip keþfetmeye bazen korkacaðýnýz, bazen sabýrsýzlanacaðýnýz dünyalara yolculuðunuzda kolay gelsin. Merakýna engel olamayanlarý ve belasýný arayanlarý tüm yollarýn kesiþtiði o soðuk yerde bekliyor olacaðým.

Etkilendiði Yazarlar:
stephen king, j.r.r tolkien, isaac asimov


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Erdem Ýlker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.