..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hayaller olmasaydý, umutlar dünde kalýrdý. - Dolmuþ atasözü
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Kâmuran Esen




23 Mayýs 2009
Dün Gece Bir Rüya Gördüm – 6  
Saçma bir rüya iþte.

Kâmuran Esen


Bu rüyayý görmeye hakedecek ne yaptým acaba ?


:AIHH:
Dün gece bir rüya gördüm hayýrdýr inþallah. Bir saçmalýk bir saçmalýk, anlatýlýr gibi deðil. Adý üstünde, rüya iþte.

Rüyamda, bir’den fazla görevi – makamý olan biriymiþim. Hani, bir koltukta iki karpuz derler ya; ben bir koltukta üç beþ karpuz birden taþýyormuþum. Hem valiymiþim, hem milletvekiliymiþim, hem de bakanmýþým. Ayrýca, baþbakan yardýmcýsýymýþým. Sanki adam ( kadýn) kýtlýðý varmýþ gibi memlekette.

Ofisimde çalýþýyorum iþte öylesine. Birdenbire odamýn kapýsý açýlýyor, onlarca gazeteci dalýyor içeri. “ Sayýn Esen ! Lütfen bir fotoðraf ! ” diyen diyene. Flaþlar patlýyor þimþek gibi. Hiç haz etmezmiþim gazetecilerden. Baðýrýyorum korumalarýma:
-     Nerden çýktý bu zerzevatlar ? Oðlum! Neden aldýnýz bu adamlarý içeri?
Rüya bu ya, bir bakýyorum benim korumalar da gazeteci olmuþlar. Ellerinde birer fotoðraf makinesi, karýþmýþlar diðer gazetecilerin arasýna; onlar da þak þuk fotoðraf çekiyorlar. Allahallah!

Derken, gazeteciler bir aðýzdan baðýrýyorlar?
-     Sayýn Esen, neden katýlmadýnýz cenaze törenine?
Þaþýrýyorum:
-     Ay kim öldü gene ? Benim ölenden mölenden haberim yok.
Gözlerini yuvalarýndan çýkararak yanýtlýyor bir gazeteci:
- Türkân Saylan’ ýn cenaze törenine ?
Koltuðuma yaslanýp, bacak bacak üstüne atýyorum, kendimden emin olduðum mesajýný vermek için.
- Hangi kimliðimle yanýtlayayým ?
Bir kadýn gazeteci alaylý alaylý soruyor:
-     Vali olarak niye katýlmadýnýz Sayýn Esen ?
Ne desem ne desem diye düþünürken aklýma geliyor:
-     Ya çocuklar, ikide bir ekranda görünmek istemiyorum. Millet, “ Bu vali de cenaze törenlerine katýlmaktan iþini yapamýyor. Ömrü mezarlýklarda geçiyor bu kadýnýn.” demesinler diye katýlmadým.
Gülüþüyorlar býyýk altýndan. Hep böyle yaparlar zaten. Þöyle bir bakýyorum gazeteci grubuna, bizim cenahtan kimse yok. Ah ! Keþke olsalardý. Ne güzel çanak sorular sorarlardý , ben de þakýr þakýr yanýtlardým.
Sonra baþka gazeteci alýyor sýrayý:
-     Peki, bakan kimliðinizle neden katýlmadýnýz ?
Elimle þöyle bir saçlarýmý dalgalandýrýyorum ama kimse oralý olmuyor. Hemen yanýtlýyorum:
-     Baksanýza yüzümdeki sivilceye. Bu sivilceyle çok kötü görüntü veriyorum. Bu halimle törene katýlmam; milletin göz estetiðini bozmak olurdu, halkýma saygýsýzlýk olurdu. Üstelik, saçlarýmýn da boyasý gelmiþti. Saçlarýmýn yarýsý siyah, yarýsý beyaz. Eðer bu halimle törene katýlsaydým, bana ne derdiniz biliyor musunuz?
Gazeteciler koro halinde :
-     Ne derdik Sayýn Esen?
Þýp diye yanýtlýyorum: Bakan, siyah- beyaz saçlarýyla cenaze törenine katýlarak, ” Bu yýl Beþiktaþ’ý þampiyon yapacaðýz ! ” mesajýný verdi, derdiniz. Hem haksýzlýk olurdu Sivasspor’ a.

Sonra bakýyorum gazetecilere, yanýtým inandýrýcý oldu mu diye; ama hiç renk vermiyorlar hýnzýrlar….Derken baþka bir gazeteci soruyor:
-     Peki Sayýn Esen, milletvekili kimliðinizle neden katýlmadýnýz?
Ýþite burada ter basýyor beni. Acaba ne desem ne desem? Tam kem küm edecekken, Allah tarafýndan bir ses geliyor kulaðýma. O sesin dediðini söylüyorum:
-     Törende o kadar millet varken, vekile ne gerek var arkadaþlar ? Asil varken, vekil hükümsüzdür.

Ancak, sorular bitecek gibi deðil. Bir özel kanal muhabiri alýyor sýrayý:
-     Baþbakan yardýmcýsý kimliðinizle neden katýlmadýnýz?
Ýþte þimdi yandým diye düþünüyorum. Ateþ basýyor vücudumu. Nasýl kývýrsam nasýl kývýrsam diye kývranýrken, birden aklýma bir bahane geliyor:

-     Böyle þeyler kýsmet meselesi. Demek ki, kýsmetim yokmuþ orada. Zaten alerjim var papatyaya, kardelene. Ýyi ki gidememiþim, yoksa þimdi hastanede olurdum. Kim yapacaktý iþlerimi ? Görev kutsaldýr, görev ihmal edilemez. Hamdolsun ki, iþimin baþýndayým. Hatta az önce, bir simit evinin açýlýþýna katýldým. Yarýn da, belediye baþkanlarýmýzdan birinin dünürünün yeðeninin kýzýnýn düðün mevlidine katýlacaðým.

Her þey yolunda gidiyor derken, bir gazeteci haykýrýyor:
-     Sayýn Esen ! Vatandaþ kimliðinizle neden katýlmadýnýz?

Bir türlü bitmiyor sorular. Uzun zamandýr bu kadar kötü rüya görmemiþtim.O sýrada sanki küçüldüm küçüldüm, bir kibrit kutusuna sýkýþtým gibi hissettim.Sonra da büyüdüm büyüdüm, bulunduðum o koca ofis dar gelmeye baþladý. Sonunda bu soruya da yanýt verdim:
-     Arkadaþlar, öküz altýnda panda, ay pardon buzaðý aramayýn. Her gün onlarca, yüzlerce insan ölüyor memlekette. Hangi birinin cenazesine katýlayým ? Ben gitmedim diye, kadýnýn cenazesi ortada kalmadý ya. Ýçimden “ Bu kadýnýn ölümü, biraz þüpheli. Nasýl da Ergenekon soruþturmasýndan hemen sonra öldü.” diye geçiriyorum da söyleyemiyorum. Tam bu sýrada beni bir korku basýyor. Ya beynimi okurlarsa bu gazeteciler ? Ya vücut dilimi analiz ederlerse ?....Baþlýyorum zangýr zungur titremeye. Nefesim daralýyor, kalbim kuþ gibi çýrpýnýyor. Bilsem rüyada olduðumu, hiç oralý olmayacaðým.

Gazeteciler yavaþ yavaþ yaklaþýyorlar masama. Çakan flaþlar neredeyse gözlerimi kör edecek. Bir gazeteci belki ayakkabý falan fýrlatýr diye, çaktýrmadan gardýmý almaya çalýþýyorum. Derken, gazeteciler iyice yaklaþýyorlar, nefeslerini yüzümde hissediyorum…..” Yeteeeeeeeeeer ! “ diye baðýrmamla uyandým. Bir baktým, sýcak yataðýmdayým. Dünyaya yeniden gelmiþ gibi oldum.

Rahmetli Türkân Saylan’ a büyük bir saygý, minnet, þükran duyan biri olarak neden bu rüyayý gördüðüme bir türlü anlam veremedim.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Güzel Dilimiz Türkçe
Türkülerimiz
Baþlýk Yok!
Imf'ye Borç Veriyoruz Yalaný
Kadýn Ýkinci Sýnýf Vatandaþ mý?
Ne Yazsam Ne Yazsam!
Umutla Baþlayan Bir Günün Hikâyesi
Anneanneler Üzerine Bir Araþtýrma(!)
Bir Pazar Yerinde Yaþananlar
Bize Bi'þeycikler Olmaz!

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kýzým Sen Avukat Ol!
Atatürk'e Mektup
Ýstanbul Sizin Olsun
Ben Birazcýk Deli miyim?
Öðretmenler Günü
Mudurnu'da Bir Günlük Gezi
Yeðenime Yaptýðým Peynirli Börek Tarifi
Biþim Efde Heykes Bi Asayip...
Kaybedecek Hiçbirþeyi Olmayana / Ölüm...
Caný Sýkýlmak Nasýl Birþey?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.