..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Sevgi bilmekten doðar." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > serdar adem iþler




22 Aðustos 2017
Dualar Felaketimiz Olabilir mi?  
serdar adem iþler
Dualar Felaketimiz olabilir ama diðer dünyevi iþlerde yaptýðýmýz hileleri kendi çýkarlarýmýza uyduðu için görmezden geldiðimiz gibi dualar noktasýndaki sorunu da görmekte zorlanýyoruz...


:AADF:
Dualarýnýzýn kabul edilmesini istersiniz deðil mi? Kim istemez ki…
Ama ya dualarýn aslýnda insanlýðýn felaketine sebep olabileceðini hiç düþündünüz mü? O zaman olaya bir de bu açýdan bakmayý deneyin. Bakalým masumane ettiðiniz dualar ne kadar masummuþ…
Herkes en doðru duanýn kendisine ait olduðunu düþünür ve duasýnýn kabulü noktasýnda ivedilik hakkýnýn kendisine ait olduðunu sanýr. Týpký insanlarýn kendilerine has doðrularýný mutlak ve gerçek doðru sandýklarý gibi…
Bu saplantýnýzýn dünya ve üzerindeki sakinleri açýsýndan ne büyük bir açmaz hatta kaosa sebep olabileceðinin farkýnda mýsýnýz? Bugüne kadar fark edemediyseniz size yardýmcý olmaya çalýþayým.
Sanýrým dünya üzerinde dua etmeyen insan yoktur. Herkes karýnca kararýnca ama sadece ben merkezli ve kendi çýkarlarý doðrultusunda birtakým faydalar elde edebilmek amacýyla dua etmekte. Ve yine herkes öncelikle ve ivedilikle kendi duasýnýn kabul edilmesini istemekte. Bazýlarýmýzýn duasý kabul olsa ne olurdu dünyanýn hali hiç düþündünüz mü? Ýsterseniz dua âleminde biraz gezinelim.
      Muayenehane sahibi bir doktor ellerini gökyüzüne çevirip Tanrý’dan iþlerinin rast gitmesini istese ve bu dua kabul olsa baþýnýza gelecekleri düþünebiliyor musunuz? Doktorun rahat ve müreffeh bir hayata sahip olabilmesi için sizin hasta olmanýz gerekiyor. Öyle deðil mi? Düþünsenize koruyucu hekimlik dýþýnda kimsenin hasta olmadýðý bir beldede doktora gerek kalýr mý? Siz hasta olacaksýnýz ki masada binlerce dolar býçak parasý alabilsin kimi sayýn doktorlar.
      Ayný duayý avukatlarýn ettiðini düþünün. Bürosunda sinek avlayan bir avukatýn iþlerinin açýlmasýný isteyen duasý kabul olsa baþýmýza neler gelirdi? Bir avukatýn iþ yapabilmesi ve evine ekmek götürebilmesi için insan topluluklarýnýn suç ile içli dýþlý olmasý gerekir. Caniler, tecavüzcüler, katiller, hýrsýzlar ve dolandýrýcýlar olmasa onlarý aklamak için binlerce dolar vekalet ücreti alan kimi sayýn avukatlar aç kalabilirdi.
Üstelik dünya üzerindeki doktor ve avukat sayýsýný göz önünde getirdiðinizde, kümülatif olarak bu dualarýn insanlýðýn üzerine atom bombasýna benzer bir felaket þeklinde yaðýyor olduðu düþünülebilir. Yani bir suça ya da kazaya kurban gittiyseniz ya da bir sevdiðiniz böyle bir olaydan maðdur olduysa bunun sebebi sizin aleyhinize olmakla birlikte birilerinin lehine kabul görmüþ bir dua olabilir.
Bunun dýþýnda daha dar kapsamlý ama sonuç itibariyle kader kalemini suça teþvik ve ortak eden sözde masumane dualar da var. Suç iþleyen evlatlarý için genetik çýkarlarýn etkisiyle annelerin yaptýðý dualarýn kabul olmasý, baþka bir ifadeyle suçun aklanmasý demektir. Bu kadarla bitse verilmiþ sadakamýz var diyeceðim ama dahasý var. Dünya üzerindeki bütün cezaevlerinde yatan mahkum ve tutuklu yakýnlarý kendi þahsi menfaatlerine kapýlarak suçlu yakýnlarýnýn kurtulmasý için sürekli dua etmekteler. Bu da insanlýk adýna felaketten baþka nasýl tarif edilebilir?
Oto tekercilerinin, oto camcýlarýnýn ve frencilerinin dualarýný gerçekleþtiðini düþünsenize… Hiiii!!!!!!! Yaaa!!!!!!!! Ne anlatmaya çalýþýyorum deminden beri…
Bu dualarýn deðiþik bölgelerin inanç ritüelleriyle harmanlanarak Tanrý’ya sunulduðunu ve referanduma gerek kalmadan kabul edildiðini düþündüðünüzde her duanýn ayný zamanda ötekiler açýsýndan bir felaket manasýna geldiðini anlamak zor olmayacaktýr. Sizin doðrularýnýz nasýl ötekilerin yanlýþýysa ya da tam tersi sizin yanlýþ diye vasýflandýrdýklarýnýz diðerlerinin doðrusu hatta bazen kutsalý oluyorsa; sizin çýkarlarýnýzý besleyen dualarýnýz baþkalarý açýsýndan bedduadan farksýz olacaktýr. Siz de ayný genetik kökten gelmeyenlerle ayný inanç ve ideoloji etrafýnda birleþmeyenlere göre öteki ve baþkasý olarak konumlandýrýldýðýnýza göre baþýnýza gelen felaketlerin aslýnda çoðu zaman samimiyetle ve art niyetsiz yapýlan ve kabul edilmek zorunda kalýnan dualarýn kaçýnýlmaz sonu olmasý gerektiðini anlamak zor olmasa gerektir.
Yani aslýnda kullarýna zulmeden Tanrýlar deðil, her iþlerinde olduðu gibi en masumane eylemlerden biri olmasý gereken ve inanç alanýnda düþünülen dualarý bile kullarýn, yani insanlarýn kendi ihtiras ve menfaatlerine uydurmalarýndan kaynaklanmaktadýr. Ýmzasý mührüyle bütün kurallara uyan dualar karþýsýnda Tanrýlar ne yapsýn?
Eðri oturup doðru konuþalým, hatta doðru düþünelim. Sizin hiç gerçekleþmesi halinde baþkalarýnýn felaketi olabilecek dualarýnýz olmadý mý? Çevrenizdeki herkesin ayný mantýkla sizin felaketiniz olabilecek dualarý olamaz mý?
Mesele anlaþýldý o zaman…







Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sel Zararý Devletin Sorunu Deðil
Düðün Konvoylarýna Düzenleme
Düðün Konvoylarýna Düzenleme
Þeytan Olmasa Ne Yapardýk
Göreceli Doðru ve Yanlýþlar
Neden
Kahpelik Yarýþýnda Abd ve Pyd
Arap Yavþaklar

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Reza Aþký Sarraf Sevgisi
Zamlardan Hoþlanýyorum
Mülakat Sýnavlarýnýn Yarattýðý Çöküntü
Sandýklar Neden Geç Açýlýyor?
Ýsrail Tekke ve Zaviyelere Güveniyor
Hazreti Ömer Aday Olsa
Poþet Tepkileri Çok Komik
Benim Beka Sorunum Pahallýlýk!
Ýsteyen Cehenneme Girmeyebilir
Öðretmen Performans Deðerlendirme Sistemi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Düðün Konvoylarýna Düzenleme [Þiir]
Üniversite Ýstiyoruz [Öykü]
Bizim Mahalle [Öykü]
Ýftira [Öykü]
Nereden Tanýþýyoruz [Öykü]
Ýndirim [Öykü]
Ebemizi Arayýnýz [Öykü]
Bizim Mahalle [Öykü]
Ben Kendimi Bizzat Vurdum [Öykü]
Kendini Arayan Kadýn 1 [Roman]


serdar adem iþler kimdir?

SADECE TEFEKKÜR EDÝYORUM. AYRICA DÜÞÜNCEYÝ YASAKLAYAN BÜTÜN ÝDEOLOJÝLERE HAYRET EDÝYORUM. ÖZGÜRLÜKTEN BAÞKA BÝR BEKLENTÝM VE AMACIM YOK.

Etkilendiði Yazarlar:
AZÝZ NESÝN TARIK BUÐRA YAÞAR NURÝ ÖZTÜRK TURAN DURSUN


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © serdar adem iþler, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.