..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Küle deðil, ateþe üflemelidir." -Divanü Lügat-it Türk, Savlar
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > Alp Þahin




5 Ocak 2024
Kýble  
Alp Þahin
Ýyice Charles Bukowski’ye baðladýðým þu saatlerde gönül rahatlýðý ile diyebilirim ki biz iyi bir toplum falan deðiliz… Bizim içimiz fesat… Beraberinde de korkaklýðýmýz ve bencilliðimiz kol kola yürüyor.


:AHA:
Ýyice Charles Bukowski’ye baðladýðým þu saatlerde gönül rahatlýðý ile diyebilirim ki biz iyi bir toplum falan deðiliz… Bizim içimiz fesat… Beraberinde de korkaklýðýmýz ve bencilliðimiz kol kola yürüyor.

Tabi ki siyaset kanalýndan gireceðim her zamanki gibi, çünkü ülkeyi yönetenler nasýl davranýrsa, halk da öyle davranýyor özellikle Orta Doðu ve geliþmemiþ diðer topraklarda…

Bu yüzdendir ki bizlerde yasa, anayasa ya da toplumsal kurallar hakkýnda pekala yorumlar yapýlabildiði gibi sözde ana muhalefet olacak iktidarýn paf takýmý da her gün senelerden beri olduðu gibi çözüm üretmek yerine, saçma sapan bomboþ açýklamalar yapýyor. Haliyle bunu gören ahali de kendi hayatlarýnda benzer davranýþlarda bulunuyor. Kah sessizce ekmeðine bakýyor, kah 74 yaþýndaki dedekuþun çare olacaðýný sandýðýný yediremeyip susuyor, kah ise gaddarýn ta kendisi oluyor.

Þu örneklerin bile kafalarda inceden kývýlcým çaktýrdýðýný varsayarak ve fazla da açmayarak demek isterim ki; ben toplumsal anlamda artýk bir þeylerin deðiþmeyeceðini anladým. Neden biliyor musunuz? Bugün muhalif geçinen kanallar; hala iktidar partisine baþvurup red yedikten sonra ana muhalefete katýlan bazý Ýmamýnoðlunun kazanacaðýný ve iktidarýn hala aday bulamadýðýný söylüyor. Þaka gibi.

Gerçekleri kabullenip, þu bu sebeplerle SWOT analizi yapýp güçlenmek yerine, hala sýrf parti adýna sýðýnýp bir yerlerde olanlarýn kazanacaðýna inanmak, kazanmasýna inandýrmak ve ‘’positive vibe’’ lar vermek tamamen…. Neyse… Tabi ki hepiniz deðerlisiniz. Tabi ki iyi hissetmeyi hak ediyorsunuz. Tabi ki özelsiniz. Tabi ki kararlarýnýz doðru. Caným…

Toparlayayým haydi… Ne mutlu ki kýþ saati elektrik tasarrufu için olduðundan ve birkaç saat sonra karanlýkta metro ya da metrobüslerde Yaratan’ýn yansýmalarý þu fani hayatlarýnda pýrýltýlarýný da kaybedip geçim kaygýsý için bazý þeylere bu yeni günde de biat edecekler. Halbuki kendilerini güçlendirip, güce az biraz tehdit olsalardý, kendilerini tanýsalardý, birlik olsalardý, iþler çok daha farklý olabilirdi… Amma velakin tarih göstermiþtir ki; güce salt sýðýnmak, biat etmek, olduðun yeri korumak uzun vadede risktir. Öyle olmasa insanlarýn güvendiði daðlara kar yaðmazdý… Yine ayný þekilde Kutsal kitaplarda dahi belirtildiði gibi kendini herkesten üst sananlar sevgiye dahi layýk görülmeyip, lanetlenmezdi…

Her þeyin var sebebi þüphesiz, bizler de susup gözlemliyoruz sessiz sessiz, gün sonunda ise Kýblemiz her zamanki gibi net, acýmasýz ve keskin.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Son Ýsyan
Azmi Karamahmutoðlu
Kadersel Realite
Ýyilerin Gaddarlýðý
Ne Yapacaðýz Bu Ýnsanlýkla?
Hayýrlý Ramazanlar
Bir Jandarma Sosyal Tesisleri Hatýrasý
Ne Zaman Doðruyu Buluruz?
Bana Göre
Guvende Degiliz

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gece Gündüz
Uðruna Nefes Alýp Verdiðim
Tanrýça Hera
Evlilik Kurumu
Amin Diyelim
Zebur
Bir Avuç Ýyi Ýnsan
Hakk ve Hak
Çekilememek
Ýyi Biri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ofis Hayvaný [Þiir]
Hava, Kova [Þiir]
Öngörü [Þiir]
Vatan [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Seçim [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.