..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Konuþ ki seni göreyim. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Hüseyin Ýbiþ




24 Haziran 2024
Haklý Mücadelemizde Kayýplarýmýz Olmasýn  
Hüseyin Ýbiþ
ben bu yazýyý kaleme alýrken her daim insan yaþamýnda hiçbir þekilde mücadelelerinde büyük kayýplar yaþanmamasý gerektiðini göz önünde bulundurdum özellikle cehaletin insanoðlunu uðratmýþ olduðu zararý ziyaný satýrlarýma döktüm ve bir ömür haklý mücadelemizin kayýplarla sonuçlanmasýna þahit olmak istemedim ve deðerli okurlarým için bu yazýyý yazmak ihtiyacý hissettim.


:BD:

Mücadele, insanoðlunun yaþamý süresince maðlup olmamak pahasýna girmiþ olduðu savaþlar bütününe verilen addýr.
Hayatýmýzý belli bir düzene oturtabilmemiz için geçirdiðimiz süre içerisinde kazançlarýmýz olduðu kadar kayýplarýmýzýn olacaðý inancýnda olunmalýdýr.
Bahsi geçen inancý taþýmamamýz halinde ayaklarýmýz üzerinde duramayacaðýmýz, karþýmýzda yer alanlar için gözden kaçmayan bir avantaja dönüþecektir.
Onun için diyorum ki kazanmak uðruna girdiðimiz hangi savaþ olursa olsun; zaaflarýmýz bir kenara býrakýlmalý, kendimiz olmaktan ödün verilmemelidir.
Yalnýz bilincinde olmamýzý gerektiren en önemli gerçek, bu büyük mücadelede zafer elde etmemizi gerektiren cehalete karþý açmýþ olduðumuz savaþ olacaktýr.
Girdiðimiz savaþta kayba uðramamak için elimizden gelenin fazlasýný yapmakla yükümlü olduðumuz düþüncesi, hiçbir þekilde geri plana atýlmamalýdýr.
Ýnsanoðlu, en büyük kötülüðü beyinleri bir kurt misali kemirmekten vazgeçmeyen ilmin, bilimin düþmaný bildiðimiz cehalete esir olarak kendisine yapar.
Demem o ki; elimizdeki vazgeçilmeyeceðinden emin olduðumuz deðerleri doldurmamýz icap eden boþluðu okuma alýþkanlýðýný kazanarak korumalýyýz.
Üzerinde yaþadýðýmýz, bizlere lütfedilen bu hayatýn da iyisi ile kötüsü ile baþlý baþýna bir mücadeleden ibaret olduðu zihinlerin bir köþesinde bulundurulmalýdýr.
Olur da unutmamamýz lazým gelen þeyleri unutur, elimizde bulunan en büyük hazine olan vaktimizi boþ iþlerle uðraþarak israf edersek girdiðimiz mücadeleyi baþtan kaybetmiþ olduðumuz fikri kafalarda yer etmelidir.
Yukarýda sözünü etmiþ olduðum inancýmýzý sahiplenmez, yoldan çýkmýþ bir araba halini alýr, içimizde taþýdýðýmýz yolcunun iþlevini kaybetmesinde en büyük rolü sahiplenmiþ oluruz.
Aksine bizim sorumluluðunu aldýðýmýz yolcunun daha ileriye taþýnmasýnda önemli bir göreve sahip olduðumuz göz ardý edilmemelidir.
Bizler dünyamýza ýþýk yaktýðýna inanýlan ilmin sonlanmasýna müsaade edersek bitip tükenmeyen bir karanlýða gömüleceðimiz aþikar.
Yazýk ki karþýlýklý giriþilen savaþlardan bir taraf galibiyetle diðer taraf ise maðlubiyetle ayrýlmak zorunda kalmýþtýr.
Bilinmelidir ki insan her daim daha fazlasýnýn kendisinde kalmasýný istemekte, güç kaybýna tahammül göstermemektedir.
Kulak arkasý edilmemesi icap eden önemli bir gerçek var ki; zamaný gelir, kazandýðýmýz her ne varsa sabun köpüðü misali kayýp gittiðini görürüz, bu da elimize geçen fýrsatlarý deðerlendirmediðimizin kanýtýdýr.
Hayatta baþarýlý olmak istiyorsak baþta mantýksýzlýðý bir kenara býrakacak, bizi aydýnlýða çýkaracaðýna inandýðýmýz ilmi pusula edinerek yolumuza devam edeceðiz.
Rehber olarak önümüze aldýðýmýz ilme sahip çýkmadýðýmýz halde, cehalet adý verilen fýrtýna insanoðlunu denizde rotasýný kaybeden bir gemiye çevirecektir.
Siz deðerli okurlarým için kaleme almakta olduðum her yazýmda býkmadan, usanmadan okumanýn önemini anlatýyorum, anlatmaktan da vazgeçmeyi düþünmüyorum.
Çünkü okumaz ilim yolunda yürümezsek girdiðimiz hiçbir mücadeleden baþarýlý çýkamaz, ömrümüz yitip gider, bir arpa boyu yol alamayýz.
Yürümekte olduðumuz yolun sonunda kazançlý çýkmayý düþünüyorsak ilk önce güç gösterisi yapmayý marifet sanan budalalardan olmaktan vazgeçmek önceliðimiz olmalýdýr.
Çýkmýþ olduðumuz yolu zaferle sonlandýrmak istiyorsak içine düþtüðümüz boþluklardan kurtulma inancýna kalplerimizde yer verilmelidir.
Zihinlerimize ekilmekte olan hasadýný almamýzýn mümkün görünmediði tohumlarýn bitmesini bekleyerek ömür tüketmek de hayatýmýz açýsýndan büyük bir engel teþkil etmektedir.
Ýnsan zihninin karanlýk dipsiz bir kuyu halini almasýnda en büyük paya sahip olan cehaletten kurtulmak amacý güdülerek ilim yolunda yürümekten vazgeçilmemelidir.
Mücadelemizi maðlup bitirmek istemiyorsak kayýplara uðramamýza sebep olduðunu bildiðimiz manasýz fikirlerden kurtulmak için gayret gösterilmelidir.
Haklý olduðuna inandýðýnýz mücadelenin bizim üzerimize düþen büyük bir sorumluluk olduðunu bir an olsun unutmamamýz gerekmektedir.
Olur da yersiz bir gaflete düþersek kazanmak uðruna girdiðimiz savaþlar bütününü baþtan kaybettiðimiz anlamý taþýmaktadýr.
Bu da bindiðimiz gemide dinmesi mümkün görünmeyen fýrtýnaya karþý hiç durmaksýzýn boþa kürek çektiðimizin en büyük göstergesidir.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kararsýzlýklarýnýzla Korkularýnýzý Ayný Kefeye Koymayýn
Kafamýzda Mantýksýzlýk Yer Etmesin
Ön Yargý Bizim Yolumuz Olmasýn
Engelli Çivtlere Olan Ön Yargý
Ýnsanlarý Yersizliklerle Meþgul Etmeyin
Sorumluluklarýmýzýn Bilincinde Olalým
Iþýðýnýz Hiçbir Zaman Kaybolmasýn
Maneviyatýmýzdan Ödün Vermeyelim
Hayatýmýzda Piþmanlýðýn Yeri Olmasýn
Daha Güzel Bir Dünya Ýçin Yaþayalým

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Emanete Hýyanet Etmeyin
Rotanýzý Öfkeniz Çizmesin
Kalplerinizi Nefret Rüzgarýna Býrakmayýn
Sadakatiniz Daim Olsun
Maneviyattan Yoksun Kalmayýn
Kalplerimiz Ýsyana Kapýlmasýn
Hatalar Yürüdüðünüz Yol Olmasýn
Yanlýþlarýmýz Yürüdüðümüz Yolda Rehberimiz Olmasýn
Güvenilirlik Vazgeçilmez Gerçeðiniz Olsun
Kendinizle Yüzleþmekten Kaçmayýn

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaþamýmda Haklý Mücadelem [Þiir]
Vataným Uðrunda Ölmek Ýçin Hazýrlandýðým [Þiir]
Meydan Verme [Þiir]
Yaþanan Her Þeyin Ýçindeyim [Þiir]
Zaman Ömürden Alýp Gidiyor [Þiir]
Dillerden Düþmeyen Bir Aþk Þarkýsýyýz [Þiir]
Gönüller Bir Olsun [Þiir]
Bir Þiir Yazdým [Þiir]
Ömür Dediðin Kelimelere Sýðmaz [Þiir]
Engel Tanýmýyoruz [Þiir]


Hüseyin Ýbiþ kimdir?

Kalp gözü açýk bir þairim

Etkilendiði Yazarlar:
Yavuz Bahadýroðlu,Ahmet Günbay Yýldýz,Cengiz Aytmatov,Mehmet Rauf...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hüseyin Ýbiþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.