..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Baþka dillerle ilgili hiçbir þey bilmeyenler, kendi dilleriyle ilgili de hiçbir þey bilmiyorlar. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > Hüseyin Ýbiþ




3 Haziran 2024
Kalplerinizi Nefret Rüzgarýna Býrakmayýn  
Hüseyin Ýbiþ
kalplerinizi nefret rüzgarýna býrakmayýn


:BH:
Ýnsanlar, hayatlarýna yön veren kalplerinin nefret rüzgarýnda savrulup parçalanmasýna neden müsaade ediyorlar?
Hayata birçok pencereden bakmaya çalýþtým; içimden her daim olumlu yönlerini görmek geldi içerisinde nefes aldýðýmýz hayatýn, yazýk ki olumlu görmeme izin vermedi, yüzümüzden gülümsememizi çalan olumsuzluklar.
Deðerli okurlarým, sizler için yine bir yazý kaleme alýyorum; bu yazýmý da üstadýn bir kitabýndan esinlenerek satýrlara dökmek geldi içimden.
Umut çiçeklerinin tomurcuklanmasýný beklediðimiz dünya denen bu alemde, yüreklere bir daha sökülmemecesine ekildiðini fark etmekte olduðumuz nefret dikenlerinin gözlerimizi kanattýðýna þahit olduðumuz göz önünde bir gerçektir.
Gönül ister ki gözlerden hiçbir zaman hiçbir þekilde yaþlar akmasýn, sevgi dolu bakýþlar býraksýn etrafa ;fakat buna karanlýk fikirler müsaade etmemektedir.
Ýnsanlýðýn boþluða sürüklenmesine sebep olacaðý düþünülen cehalet yanlýlarýn manasýz savunmalarýna teslim olunmamalýdýr.
Görüyorum ki insanoðlu, içerisinde baþta sevgi olmak üzere bir sürü güzelliði barýndýrmakta olan yüreðinin nefret rüzgarýnda savrulup parçalanmasý için uðraþlar vermekten vazgeçmiyor.
Düþünüyorlar ki kalp sadece kan pompalayarak bizlerin ayakta durmasýný saðlayan, bunun dýþýnda hiçbir iþe yaramayan bir organdan ibarettir.
Fakat bu düþüncenin yaþamakta olduklarý hayatlarýna doðan güneþi elinden almak üzere olduðunun farkýnda olmamakta ýsrarcýlýða devam ediyorlar.
Bir bilseler, bu kalbin insanlar için ne kadar büyük bir öneme sahip olduðunu yýllarýmýzý insafsýz bir selin içerisinde boðmuþuz diyerek kafalarýný taþlara vururlar.
Ben de hem insanlarýn bilgilendirilmesi amacý ile hem de yapmakta olduklarý gereksiz iþler yüzünden geriye dönülmesi imkansýz piþmanlýklar yaþamamalarý için bu yazýyý sizlerle buluþturmak istedim.
Umarým kaleme almakta olduðum satýrlarýmla sizleri bilgilendirmekte, karanlýk dünyanýza bir ýþýk yakmakta kafalarýnýzý gömmüþ olduðunuz kumdan çýkarmanýzda baþarýlý olurum.
Yaratan rabbimizden biz insanlara büyük bir lütuf olan, üzerinde nefes almakta olduðumuz þu güzelim dünyaya gereken deðeri vermediðimiz görüþünde olduðumu siz deðerli okurlarýma belirtmek isterim.
Eðer bize lütfedilen güzelliklerin yer bulduðu bu dünyaya yeterince deðer vermiþ olsa idik, insanlarýn kafalarýnda mantýksýzlýklar yer etmezdi.
Görüyorum ki benlik duygusundan kurtulma baþarýsýna ulaþamayan bazý kimseler kafasýnýn sýðmadýðý yere gövdesini sokmaktan bir türlü vazgeçmek istemiyor.
Ýnsanoðlu, her zaman kafasýnda belli düþünceleri kalýplaþtýrmýþ; iþe yaramadýðýna inandýðýmýz bu düþünceleri ile hayata ýþýk veren ilim güneþinin parlamasýnýn önünde aþýlmayacaðýna inandýðý bir engel meydana getirmek istemektedir.
Belli kalýplara giren manasýz fikirlerle kendileri gibi düþünmeyenleri de ayný kalýba sokarak idareleri altýnda bulundurmak istemektedirler.
Bu kanýya nereden vardýðým sorulacak olursa cevabým þu þekilde olacaktýr:
Belli toplumlar bu dünya bizim burada bizim kanunlarýmýz, kurallarýmýz geçerlidir fikrini sürdürmeye devam etmektedirler.
Fikirlerini önemsemeyen kimseleri de suçlu ilan ederek cezalandýrmak için büyük bir çaba içerisine girmektedirler
Kendi halinde yaþamak için gayret gösteren insanlarýn hayat telaþýný göz ardý etmekte, ýsrarcý olmaktan vazgeçmiyorlar.
Bilinmelidir ki bu dünya insanlar dýþýnda hayvanlara yemyeþil ormanlara da ev sahipliði yapmaktadýr.
Kafalarýnda yersiz fikirlerle yol yürümek amacý güdenlerin hayatlarý karanlýk dipsiz bir kuyu haline getirmelerine izin verilmemelidir.
Üzerinde hayat bulduðumuz kainatýn cehaletin esareti altýnda yok olmamasý için ilim güneþinin parlayarak beyinleri aydýnlatmasý icap etmektedir.
Görüldüðü üzere insanlar hem kendi içlerinde hem de dünya üzerinde yer bulan diðer canlýlar içerisinde yaþanmakta olan bir kýyýmda baþroldedir.
Bizler bu kýyýmýn ne kadar yersiz olduðunu anlatmak istesek de gücünü gösterme budalalýðýna sahip kimselere içerisine düþtüðümüz zararýn insanlýk açýsýndan ne kadar önemli bir kayýp olduðunu anlatmak mümkün görünmüyor.
Ama ne yapýp edip güç budalalýðýnýn hiçbir yerde iþe yaramayacaðý, hayatlarýn kararmasýnda etkili olan bu cahil kimselerin kafalarýna vurula vurula anlatýlacaktýr.
Eðer bizler çýktýðýmýz bu yolda baþarýsýzlýða uðrarsak, hüsrana uðrayacaðýmýzýn bilinmesi gerekmektedir.
Cehaletin boþ fikirlerle yol yürümek isteyenlerin üstün olmadýðý bir dünya haline gelmesi için elimizden gelenin fazlasýný yapmak boynumuzun borcudur.
Ben, hayatým boyunca insan yaþamýnda olumsuz etkiler yer eden cehaletin karþýsýnda ilimin gücü ile durulmasý gerektiði inancýný taþýdým.
Ýnandýðým fikirlerimle yol yürümekten etrafýmda yer alan topluluklarý bilgilendirmeyi kendime bir borç bilerek bu yolda yürümeye devam ettim, ediyorum.
Demem o ki;inandýðýmýz yolda yürümeyip beyinleri kemiren kurtlara müsaade ettiðimiz müddetçe kaybedenlerden olacaðýmýz aþikar.
Üzerimize düþen vazifeyi yapmaz, yarý yolda býrakýrsak bizim de yukarýda bahsi geçen boþ fikirlerle hareket eden cahillerden bir farkýmýz kalmayacaktýr.
Onun için vakit kaybetmeksizin yolumuzun sonunu önümüze çýkan dikenli tellere sabahýmýzý akþam etmek isteyen yersiz düþünce sahiplerine raðmen getirmemiz icap etmektedir.
Ýçerisinde nefes aldýðýmýz güzellikleri ile bize emanet edilen dünyada, kalplerde nifak tohumlarýnýn yerinde sevgiyi barýndýran, kökü gönül bahçelerine hayat veren çiçekler bulundurulmalýdýr.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kalplerimiz Ýsyana Kapýlmasýn
Etrafýnýza Küçümseyen Gözlerle Bakmayýn
Tesadüf Yoktur Tevafuk Vardýr
Önünüze Ýndirilen Perdeleri Kaldýrýn
Hayatýnýzda Vefasýzlýða Yer Olmasýn
Paylaþmak
Yaþamla Bütünleþin
Þiddet Kadýnlarýmýzýn Kaderi Olmasýn

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Emanete Hýyanet Etmeyin
Rotanýzý Öfkeniz Çizmesin
Sadakatiniz Daim Olsun
Maneviyattan Yoksun Kalmayýn
Kararsýzlýklarýnýzla Korkularýnýzý Ayný Kefeye Koymayýn
Hatalar Yürüdüðünüz Yol Olmasýn
Kafamýzda Mantýksýzlýk Yer Etmesin
Yanlýþlarýmýz Yürüdüðümüz Yolda Rehberimiz Olmasýn
Güvenilirlik Vazgeçilmez Gerçeðiniz Olsun
Kendinizle Yüzleþmekten Kaçmayýn

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaþamýmda Haklý Mücadelem [Þiir]
Ömür Dediðin Kelimelere Sýðmaz [Þiir]
Vataným Uðrunda Ölmek Ýçin Hazýrlandýðým [Þiir]
Meydan Verme [Þiir]
Yaþanan Her Þeyin Ýçindeyim [Þiir]
Zaman Ömürden Alýp Gidiyor [Þiir]
Dillerden Düþmeyen Bir Aþk Þarkýsýyýz [Þiir]
Bir Þiir Yazdým [Þiir]
Gönüller Bir Olsun [Þiir]
Engel Tanýmýyoruz [Þiir]


Hüseyin Ýbiþ kimdir?

Kalp gözü açýk bir þairim

Etkilendiði Yazarlar:
Yavuz Bahadýroðlu,Ahmet Günbay Yýldýz,Cengiz Aytmatov,Mehmet Rauf...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hüseyin Ýbiþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.