..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþmekten yükselme doðar. -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Unutulamayan Dönemler > Gültekin BAYIR




23 Nisan 2005
Repertuar Çalýþmasý... Devam...  
Repertuar Çalýþmasý...DEVAM...

Gültekin BAYIR


Onun senin kucaðýna, seninde onun yanaðýna yabancý olduðun; kötü tasarlanmýþ bir parkta bir kereliðine ve sadece on beþ dakikalýðýna iki buçuk yaþýnda bir kýz çocuðunu öpüp koklamaktýr aþk. Bir on beþ dakika daha kokusunu alabilmek için kalan ömrünü verme


:DEGB:
Kimler geldi kimler geçti.

     Tiz bir kadýn sesinin ve pikap cýzýrtýlarýnýn özlenildiði compact disk günlerinde aþk artýk daha latextir. Sevdiðin kadýnýn bedeni ve kalçalarý hayalinden çok ellerinde ve görsel hafýzandadýr artýk. Senden deðil hamile kalmaktan korkup korunmaktadýr. Sen bastýrýlmýþ erkekliðini köreltemediðin zevk gecelerinin aþk süsü verilmiþ zifiri karanlýk tonundan sýyrýlýp gün ýþýrken bir cinayet sanýðý gibi kendini ihbar edecek bir makam arar durursun. Aþk artýk elastiki bir anlam karmaþasý içinde kalbinle testislerin arasýnda bir yerlere sana haber vermeden seyahat etmektedir sürekli. Duyman gereken rahatsýzlýðý bastýran ve adý modern çað olan bir suç ortaðýn vardýr nasýlsa. Kýrkýna doðru kalitesi ve lezzeti olacaktýr kriterin ama sen sayýyla uðraþýr durusun otuzlu yaþlarýnýn baþlarýna dek. Sonra yeniden düzenlenmiþ eski ve çok bilinildik bir þarký gibidir aþk senin için. Emirgan’da bir çay bahçesinde onu tanýdýktan yedi saat otuz dört dakika sonra âþýk oluverirsin. Ve hiç bilmiyormuþ gibi davranýrsýn o þarkýyý sanki. Kimler geldi kimler geçti.

Kýzýmýz olacaktý
     
     Onun senin kucaðýna, seninde onun yanaðýna yabancý olduðun; kötü tasarlanmýþ bir parkta bir kereliðine ve sadece on beþ dakikalýðýna iki buçuk yaþýnda bir kýz çocuðunu öpüp koklamaktýr aþk. Bir on beþ dakika daha kokusunu alabilmek için kalan ömrünü verme kararýný bir saniyede alabilmektir. Sözünden döndüðü için bir kadýný bütün olarak ýzgara yapýp erik rakýsýyla ve büyük bir zevkle yiyebilmeyi düþünebilecek kadar yamyamlaþmaktýr. Sevmediðin bir þarkýcýnýn þarkýsýnda için için aðlamak ve ta ki þu paragrafýn ardýna sýðýnýncaya kadar kimselere bir þey söyleyememektir aþk. Herkesin kendine acýmayý býrak dediði her seferde onlara hak vererek kendine acýmaktýr aþk. Ve sen gözaltlarý bir böbrek hastasýndan daha mor, beyaz tenli çocukluk günlerinden bir asýr uzak, yarým aklý uçkuruyla ruhu arasýnda yorulmuþ bir gezgin kadar bitkin, derin ve çok çeþitli ve tamamýyla içyapým düþüncelerinde boðulmaya namzet bir adamcýksýndýr. Ve aþk seninle arasýndaki mesafeyi korumaya kararlýdýr. Ve sen bu þarký çýkmasýn istersin ne radyoda nede top bilmem kaç listesinde. Zira göz kapaklarýn artýk tutamaktadýr içindeki baraj sularýný eskisi gibi.

You Sang To me

     Kendisi çirkin sesi ve þarkýsý güzel bir video klipteki adamý izlediðin büyük ekran televizyonun karþýsýnda konuþlandýrýlmýþ iki kat sert süngerden imal örtüsünü sen seçtiðin arada bir övgü aldýðýn divanýmsý bir ev eþyasýdýr aþk. Eski aþklar unutulmuþ küllenmiþtir. Bir daha akla gelmesi ise adeta “deðilinin deðili kendisi bile etmeyen bir önermedir” senin için. Üstelik matematik bilginin kýtlýðýna ek olarak boðazýna kadar batmýþsýndýr aþkýn en derin çukuruna. Zaten seviyorsundur ama yetmiyormuþ gibi sýrýlsýklam hayransýndýr. Artýk aþk þarkýlarýn hepsi olmasa da en güzelleri senin aþkýný anlatmaktadýr. Anlamadýðýn hatta pek sevmediðin bir dille söylenmiþ olsa bile. Senden bir yaþ büyüktür kadýnýn, senin onu sevmen ince bir mecburiyet; onun seni sevmesi ise zevkli bir onurdur senin için. Bir gün biteceðini bilmek keyfini kaçýrmasýn diye keyif almadan yaþarsýn günlerin çoðunu. Keyifle yaþadýklarýný ise torunlarýna miras olarak býrakabilecek kadar iyi hatýrlarsýn neredeyse.

Alev Alev.

     Tanrý insanlara verdiklerinin karþýlýðýnda þükretmesini ister kendisi için. Ama diðer kullarý için ise varlýklý kullarýnýn bunlarý diðer yoksul kullarý ile paylaþmasýný ister sadece. Acaba duygularýnda zekâtýný vermek gerekiyor mudur?

Göz yaþartýcý bir sürü mýsra kursaðýndayken insanýn. Elinden tutup þöyle bir alacakaranlýk akþamüstünde nargile kahvesi dönüþü en güzel sahillerinden birinde Þehr-i Saadet-in. Gözlerinde kaybolup kendini unutacak kadar aþk yüreðinde fakat meçhul sevgili zarif ve nazlý bedenine kavuþmamýþken henüz. Hayalinde âþýk fakat yatakta ve sahilde yapayalnýzken þair. Küfrün bini bir parayken kendisine. Öfkesi yaþadýklarýna tavan yapýp kendini yok etme derecesine varmak üzereyken neredeyse? Her mevsim neredeyse sonbaharken? Alev alev yandýðým doðru...

Benim hala ümidim var.

Tanýmadýðým bir kadýn dua edecek benim için bu sabah. Ve ben yeni bir aþktan henüz vazgeçmiþ, bedbaht ve kederliyim. Kendime deðilse de tam olarak yapabileceklerime olan inancým beni daha güçlü kýlýyor zayýf anlarýmda. Gerçi insanlarýn beni sürekli eleþtirdiði en zayýf yaným çýkýyor yine ortaya bu gibi durumlarda. Çok düþününce yaþayamýyorsun. Çok düþünüp, detaylý anlatýp basit sonuçlara varýyorsun. Onlarýn nezaketinden söyleyemediði ama benim bal gibi bildiðim bir þey var ki oda þudur: Üstelik ben bu basit sonuçlara razý olmak gibi bir hatayý da sýk sýk yapýyorum. Ama olsun varsýn? Benim hala ümidim var.


23 Nisan 2005 Cumartesi

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Güzel
Gönderen: Öznur Çetin / Muðla/Türkiye
13 Temmuz 2005
Bu sayfaya yeni üye olmama raðmen, rasgele seçtim ve okudum güzeldi...

:: iyiiii....
Gönderen: güneþ evren / ist/Türkiye
26 Haziran 2005
seni okumak herzamanki gibi , ya nebilim ya adýný koyamadýðým bi his uyandýrýyo içimde :))

:: :) Süpermiþ
Gönderen: Esra Baykal / Ýstanbul/Türkiye
6 Mayýs 2005
Gönlüne saðlýk abicim :)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn unutulamayan dönemler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Repertuar Çalýþmasý...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sahiden Var mýyým? Yoksa Bu Bir Ýhtiyaçtan Yanýlsama mý?
Öylesine
Karanlýðýn Küçük Kahverengi Lekeleri.
Siz Hiç Bir Kat Yukarýda Öldünüz Mü?
Yapabileceðinin En Ýyisini Yapmamak...
Yaþam Denilen Ve Kaç Bilinmeyeni Olduðu Bilinmeyen Denklem.
Sanýrým birden fazla ben varým !!!
Bu aralar ne mi yapýyorum ?
Bilinç, Sanat, Mizah, Eleþtiri, Genel Kültür ve Vidanjörler
Bir ocak gecesinin kederinden arta kalanlar.

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýki Hece [Þiir]
Þiirimsi. [Þiir]
Soru [Öykü]
Deðiþmeli [Öykü]
Koþma Süreyya ! [Eleþtiri]
Komplo Teorilerinin En Teorik Olaný. [Ýnceleme]
“Tanrý’nýn Eli” ve panik halinde üç beþ surat. [Ýnceleme]
Bir Garip Aþkýn Mektubu [Bilimsel]


Gültekin BAYIR kimdir?

Zaman daralýyordu, adeta demir sertliðindeki grimsi akþam karartýlarý etrafýmýzdaki yerlerini alýrken eksik olan metal seslerini bilinçaltýmýz tedarik etmekteydi. Aman tanrým buda mý olacaktý dedi Elophis. . .

Etkilendiði Yazarlar:
T-H-O-S-H-U-N


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gültekin BAYIR, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.