..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dengeli bir rejimde yemeðin yeri çok önemli. -Fran Lebowitz
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Toplumcu > Kerem Yüce




20 Þubat 2008
Acýyý Kaldýramayan Yüreklerin Evi  
Kerem Yüce
Etrafýma tüm dikkatimle bakýyordum ve o anda yanýma orta yaþlarda,kýr saçlý,mavi gözlü bir abi gelip oturdu.Elini omuzuma attý hiç konuþmadan,peþine yüzümü ve saçlarýmý okþadý gülerek.O gözlerini ayýrmadan beni süzdükçe suç iþlemiþ ama saklamýþ ufak bir çocuðun utangaçlýðý dolmuþtu içime.Ruhlarýn ve boþ bakan gözlerin arasýnda salýnýmlardaydý yüreðim.Elimdeki su þiþesine takýlýp kalan ve gitme kal der gibi bakan o kýz yanýma gelerek suyu verip veremeyeceðimi sordu,hafif bir tebessümle þiþeyi kendisine uzattým.Teþekkür ederek ayrýlýrken yanýmdan cebinden kurumuþ bir çiçek çýkardý,önce okþadý sonra öptü.Þiþenin kapaðýný açarak avucuna yatýrdýðý çiçeðin üzerine döktü,yüzüne öyle bir mutluluk bulaþmýþtý ki bir kaç metre gidiyor ve tekrar dönüp teþekkür ediyordu.


:ADFH:
Uzaklardan,çok uzaklardan çýðlýk sesleri geliyordu kulaðýma ve zamanla artýyordu çýðlýðýn yüksekliði.Bir sabah dayanamayýp kalkýyordum yataktan sabahýn beþinde.Kahvaltý faslýný sevmediðimden üstümü giyer giymez atýyordum kendimi yollara ve koþuyordum çýðlýðýn dayanýlmaz sesine nefes almaksýzýn.Ben yaklaþtýkça depremler diziliyordu sýraya ufaktan büyüðe doðru,yollar kayarken ayaklarýmýn altýndan bir yerde kesiliyordu nefesim.Ellerim dizlerimin üstünde bir süre bekliyordum ama susmak bilmiyordu o serseri yürek daðlayan feryat.Anlýyordumki koþarak yetiþemeyecektim bu isyana,ilk gördüðüm taksiyi çevirip biniyordum ve iniyordum o sese yaklaþtýðýmý hissettiðim ilk durakta.Rampalý yayvan bir sokak,onu geçtiðimde bir baþka yokuþ ve yüksek betonlarýn çevrelediði binanýn önünde yetiþiyordum çýðlýða.Elimi duvara yasladýðýmda azalýyor,kapýdan içeri girdiðimde sükunete düþmüþ bir bahçe dikiliyordu önüme.Sabahýn sekizinde bir heykelin selamýyla karþýlýyordum günü.Adým adým ilerlerken bahçedeki banklarýn üstünde oturan herkesin baþý bana dönüyordu.Takýlýyordu gözlerim;önce sarý saçlarý belini okþayan teyzeye sonra gökyüzünü izleyen yaþlý amcaya.Yirmili yaþlarda bir genç kýz gitme kal der gibi bakýyordu yüzüme ve kulaklarýmý saðýr eden çýðlýðýn sustuðu yerde öylece oturuyordum çimenlerin üstüne.Peki beni buralara kadar sürükleyen çýðlýk kimin çýðlýðýydý?
Etrafýma tüm dikkatimle bakýyordum ve o anda yanýma orta yaþlarda,kýr saçlý,mavi gözlü bir abi gelip oturdu.Elini omuzuma attý hiç konuþmadan,peþine yüzümü ve saçlarýmý okþadý gülerek.O gözlerini ayýrmadan beni süzdükçe suç iþlemiþ ama saklamýþ ufak bir çocuðun utangaçlýðý dolmuþtu içime.Ruhlarýn ve boþ bakan gözlerin arasýnda salýnýmlardaydý yüreðim.Elimdeki su þiþesine takýlýp kalan ve gitme kal der gibi bakan o kýz yanýma gelerek suyu verip veremeyeceðimi sordu,hafif bir tebessümle þiþeyi kendisine uzattým.Teþekkür ederek ayrýlýrken yanýmdan cebinden kurumuþ bir çiçek çýkardý,önce okþadý sonra öptü.Þiþenin kapaðýný açarak avucuna yatýrdýðý çiçeðin üzerine döktü,yüzüne öyle bir mutluluk bulaþmýþtý ki bir kaç metre gidiyor ve tekrar dönüp teþekkür ediyordu.
Elini baþýnýn altýna yaslamýþ o heykel acýyla yüzüme bakarken,ben acýnýn kalemiyle çizilen resimdeki yüzleri izliyordum ve heykele her baktýðýmda kesiliyordu çýðlýk.Bir anne taþý emziriyor bir baba mektuplar yazýyordu duvarlara.Sessiz bir çýðlýðýn peþinden koþarken þehrin içine gizlenmiþ kayýp bir ülkeye misafir oluyordum.Kayýp ülkenin gerçek yüzlerinde kulaç atarken hayatýn gizli kalmýþ derinlerine dalýyordum.Yüzeye her ulaþtýðýmdaysa o sessiz çýðlýk.Þehrin içinde kayýp bir ülkenin simgesi düþünen adam heykelinin,kuru bir çiçeðe hayat verme çabasýndaki genç kýzýn,taþý emziren anneyle duvarlara mektuplar yazan o babanýn çýðlýðýný duyuyordum aslýnda.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplumcu kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Salýncakta Sallanan Üç Çocuk
Töreydi

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýstasyon Hikayeleri
Yaralandýðýný Zanneden Avcý
Ölümün Getirdiði Mektup
Çok Erken Gittin Yüreðimden
Adýný Firar Koydum,istanbul Ýse Senin Yanýnda...
Bir Hayallik Boþluk Yok
Avuntudur Bu Yazý Tüm Sevenlere
Aslýnda Hep Ayrýydýk
Seni Sevdiðime de Piþman Olmak Ýstiyorum Sevgili
Yeni Bir Dille Merhaba

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Saðýr Duvarlarýmsýn [Þiir]
Dört Harften Bakardým Sana [Þiir]
Deniz Olsun Tüm Sevdiklerimin Adý [Þiir]
Gölgen Gezinmekte Hala Ýçimde [Þiir]
Kendi Celladým Oluyorum Seni Düþündükçe [Þiir]
Ayrýlýk Tüm Ýstasyonlarý Tek Tek Dolaþmýþ [Þiir]
Güneþ Olup Dokunma Perdelerime [Þiir]
Bir Güneþ Yürümekte [Þiir]
Saf Tutuyordu Oda [Þiir]
Fýrýncý Çocuk [Þiir]


Kerem Yüce kimdir?

Yazmak,düþünmek gibidir;kaðýdý kaleme deðdirmen yeterlidir bazen ve akýp gider harfler bir gölün üstünde giden sýralý kuðular gibi. Gözünü açtýðýnda okyanuslara açýlmýþ,türlü balýklarýn bahçesine misafir olmuþtur o kuðular. . . Ama öyle bir an gelir ki;kýpýrdamaz kalem,bileðini sýkýca tutar sanki bir el. . . Bir yazarýn týkanmasý hiçbir þeye benzemez. Týkanan lavaboyu açarsýn,logarýn altýna yetiþir vidanjörler,trafikte yardýma koþar emniyet þeridi,fakat yazarla kelimelerin arasýndaki o duvar kalkmadýkça bitmez týkanýklar. Bir çocuðun topunun dikenli tellerle çevrili bahçeye kaçmasý gibi. Tek sorun zamanýn akýþýný beklerken fýrtýnanýn dalgalarý harekete geçirebilme ihtimalidir. Ýnatla beklenir o tellerin etrafýnda,aþýlmaya çalýþýlmaz duvarlar. Bilmektedir yazar uygun bir zamanýn olduðunu ve o zamanda bahçenin sahibinin çýkýp geleceðini. Çünkü kendi özgürlüðüne kavuþurken baþka özgürlükleri yok etmek üzerine kurulu deðildir yazarýn felsefesi. . . Ve doðru zamaný yakaladýðýnda baþlar fýrtýna,sörf tahtasýnýn üstündeymiþ gibi dans edilir dalgalarla,çözülür beyindeki zincirler,kanat çýrpar en beyaz kuþlar saçlarýnýn üstünde. Böyledir yazmak bir yazar için;ekmek gibi,su gibi vazgeçilmez, havadaki gizli kelimeleri nefesle çekmek gibi ciðerlerine. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Cezmi ERSÖZ,Nazým Hikmet RAN,Can YÜCEL,Ümit Yaþar OÐUZCAN,Edip CANSEVER,Özdemir ASAF,Ahmed ARÝF,Cemal SÜREYYA


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kerem Yüce, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.