..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Özgürlük sevdasý insanýn baþkalarýna duyduðu sevgidir; güç sevdasý insanýn kendine duyduðu sevgidir. -Hazlitt
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > Kâmuran Esen




28 Haziran 2009
Dün Gece Bir Rüya Gördüm – 7  
Gerçek mi , yalan mý?

Kâmuran Esen


Toplumun kafasýný karýþtýrmayý ne yazýk ki baþardýlar.


:AHBA:

Dün gece bir rüya gördüm hayýrdýr inþallah. Allah, düþmanýma bile göstermesin böyle rüya. Rüya deðil kâbus diyeceðim ama ; gördüðüm bu rüyanýn korkunçluðunu, saçmalýðýný kâbus sözcüðü bile anlatamaz. Neyse, geçeyim rüyaya:

Ben, evde kalmýþ bir kýzmýþým rüyamda. Bütün yaþýtlarým çoktan evlenmiþ, çoluk çocuða karýþmýþ, ben hâlâ koca bekliyormuþum af edersiniz. Her gün aynaya bakýyormuþum bakýyormuþum ; “ Çok da güzelim ama neden bana hayýrlý bir kýsmet çýkmýyor ? ” diye þaþýrýyormuþum. Birkaç çirkin, hatta gudubet gibi arkadaþým bile evlenmiþmiþ; ben kadersiz habire çeyiz hazýrlýyormuþum, elbet bir gün beni de bir isteyen olur umuduyla. Þarkýlardan fal tutuyormuþum, yatýrlara çaput baðlýyormuþum tez zamanda evlenmek için. Çeyizlerim, sandýklara sýðmaz olmuþ. Babam küçük bir ev kiralamýþ. Her odasý çeyizle dolmuþ evin , bana hâlâ kýsmet yokmuþ. Babam yakýnda daha büyük bir ev kiralayacakmýþ, iþlediðim çeyizlerimi koymak için. Siz hiç böyle saçma rüya gördünüz mü ? Cýk cýk cýk !

Derken bir gün, beklediðim haber geliyor. Bana talip çýkýyor. Sevinçten deli oluyorum söylemesi ayýp. Yüreðimde güvercinler uçuþuyor. Bir Cuma gecesi beni istemeye geliyorlar. Gelenlerin arasýnda damat olacak genç de var tabi. Damat bir yakýþýklý bir yakýþýklý ; boy pos o biçim. Hüseyin Barak Obama bile, onun yanýnda bostan korkuluðu gibi kalýr inanmazsýnýz. Tesadüf bu ya, damadýn göbek adý da Hüseyin. Obama’ yla adaþ yani. Hüseyin Burak… Ne büyük onur( ! ). Önce seviniyorum, sonra kara kara düþünmeye baþlýyorum ve diyorum ki kendi kendime: “ Bu iþin içine Amerika karýþtý bir kez, Allah sonumuzu hayýr eyleye.”…Hele bir bakýn þu saçmalýða. Amerika’nýn suçu ne, Obama’ nýn suçu ne ? Deli saçmasý bir rüya.

Uzatmayayým, beni veriyorlar o yakýþýklýya, yani Burak’ a. Bende bir sevinç bir sevinç ! Durdum durdum, turnayý gözünden vurdum diyorum . Hemen düðün hazýrlýklarý baþlýyor…Derken, rüya bu ya, üç gün üç gece düðün yapýlýyor çalgýlý - çengili. Kolbastý bile oynuyoruz damatla. Düðünün sonunda, baþ baþa kalýyoruz Burak’ la. Bir ara odadan dýþarý çýkýyor Burak. Ýki dakika sonra, dað yarmasý gibi irikýyým, çirkin mi çirkin bir adam giriyor içeri. … Basýyorum yaygarayý : Buraaaak ! Ýmdaaat !

O çirkin adam; býyýklarýný bura bura ve kazma diþlerini göstererek “ Gerçek Burak ben’im yavrum, göbek adým da Abuzittin.” diyor. Saçmalýða bir bakýn hele. Meðer, dünürlüðe gelen yakýþýklý genç sahteymiþ. Konu mankeni olarak kullanýlmýþ. Yakýþýklý sahte damat adayýný bana gösterip, bu çirkin adama vermiþler beni. Bak þu Amerika’ nýn uðursuzluðuna diyorum. Midem bulanýyor bu sahtelikten.

Nasýl baþardýðýmý anýmsamýyorum ama, odadan dýþarý atýyorum kendimi. Daha önce hiç görmediðim bir kadýnla bir erkek kesiyorlar önümü. Neden oðlumuzun yanýnda deðilsin diyorlar. Siz de kimsiniz diyorum ; biz, senin gerçek kayýnvalidenle gerçek kayýnpederiniz diyorlar. Meðer beni istemeye gelenler de sahteymiþ. Elimi sallasam, sahte bir þeye veya bir insana çarpacaðým.

Koþarak babamýn evine geliyorum. Evde, yabancý bir kadýnla bir erkek var. ” Güzel kýzým ! Sen misin ! ” diye kucaklýyorlar beni. Yýllardýr anne- baba dediðim insanlar sahteymiþ meðer. Ýþte tam bu sýrada basýyorum yaygarayý ve biz uzun hava döktürüyorum: “ Sahte sahte sahte amaaaan ! Yok mu gerçek olan amaaan ? ”.......Sesimin ne kadar güzel olduðunu fark ediyorum þýp diye. Þarkýcý olmaya karar veriyorum. Hele bir boþanayým, doðru Ýstanbul’da alacaðým soluðu diyorum.

Sonra bir bakýyorum savcýlýkta buluyorum kendimi. Boþanmak istediðimi söylüyorum. Evlenme cüzdanýma bakýyorlar. “ Nerden çýkarttýn bu sahte evlenme cüzdanýný ? Bu cüzdan fotokopi. ” diyorlar. Meðer ; evliliðim sahteymiþ, nikâh memuru sahteymiþ.

Kimliðimi istiyorlar. Sahte evrak düzenlemekle suçluyorlar beni. Tahmin edeceðiniz gibi, kimliðim de sahteymiþ. Ayol, bakýn kimlikteki fotoðrafa, ayný ben, diyorum; týnlamýyorlar bile. Meðer ben gerçek Kâmuran Esen deðilmiþim, sahteymiþim.

O sýrada kapý açýlýyor. Ýki polis, savcýya bakýp ; “ Hah ! Ýþte yakaladýk sahte savcýyý.” diye sevinçten kolbastý oynuyorlar. Rüya bu ya ; savcýyý da zorla oyuna dahil ediyorlar. Onlar kolbastý oynarken, kimseye çaktýrmadan kaçýyorum.

Þarkýcý olaca’ m ya aklým sýra ; atlýyorum bir otobüse, Ýstanbul’a gitmek için . Boðaz köprüsünü görünce, indirin beni diyorum. Ýniyorum otobüsten. Bir bakýyorum etrafýma, Ýstanbul’ la uzaktan yakýndan ilgisi yok. Bastýðým yer, kayýyor ayaklarýmýn altýndan. Meðer beni sahte Ýstanbul’ a getirmiþler. Þarkýcý olma hayallerim çabuk sönüyor kibrit alevi gibi. Aðlamaya baþlýyorum. Çýðlýklar atýyorum, “ Gerçek Ýstanbul nerde ? Bu Ýstanbul da mý fotokopi ? ” diye. Öyle baðýrmýþým öyle baðýrmýþým ki, sesime uyanýyorum. Bir bakýyorum, sýcak yataðýmdayým. Oh ! Çok þükür diyorum.

Bir daha sahte belgelerle ilgili haber dinlemeyeceðime, okumayacaðýma yemin ediyorum. Býrakýn günümü, gecemi bile bana zindan edenlerden nefret ediyorum.










.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ne tuhaf...
Gönderen: Esmer Tual / , Belçika
10 Temmuz 2009
ne tuhaf ...sizin rüya diye geçiþtiremediðinizi bazýlarý gerçek diye yaþýyor...bu gidiþ nereye..kaleminiz daim olsun...saygýlarýmla




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Benim Hiç Sevgilim Olmadý
Balkonlara Asýlmýþ Biberler
Okulsuz - Öðretmensiz Býrakýlan Köylerimiz
Atasözlerimiz Üzerine / Yeni Düzenleme
Fatma Nine'nin Günlüðü - 3
Bayramda Anýtkabir Ziyareti Þart Mýdýr?
Mudurnu'lu Fatma Nine'nin Günlüðü / Bugün Guþlar Gibiyim
Bir Kadýn Kimdir Aslýnda
Mudurnu'lu Fatma Ninenin Günlüðü / Mudurnu"da Þiir ve Türkü Gecesi
Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Paralel Bir Ürya Gördüm

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Güzel Dilimiz Türkçe
Kýzým Sen Avukat Ol!
Atatürk'e Mektup
Ýstanbul Sizin Olsun
Ben Birazcýk Deli miyim?
Öðretmenler Günü
Mudurnu'da Bir Günlük Gezi
Yeðenime Yaptýðým Peynirli Börek Tarifi
Biþim Efde Heykes Bi Asayip...
Kaybedecek Hiçbirþeyi Olmayana / Ölüm...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.