..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlýðýn hangi filizi köreltilmek istenmiþse, tersine o filiz daha gür büyümüþtür. -Freud
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Aný
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa “Ýsa, senin arkandayýz, Murat, Muzaffer ve ben, sen kafaný yorma.” Balkonda sigara içiyordum öðleden sonra, güneþ var ama serindi hava, yaz bir türlü gelmedi, yaðmur, sel, her þey can sýkýcý. Kadýnlar, kýzlar can sýkýcý, çocuklar þeytan. Güzel, iþe yarar bir þey yok gibi. “Neden geldim hayata, bu ne iþ?” Bir yaþamak derdidir gidiyor. Ne istersem, en elde etmek istersem diþimle týrnaðýmda bir mücadele vermem

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Aný
181 
 ... ve Kederi de Yaþamalýsýn  (Hilâl Erboyacý)

Ne denilebilir? Ne diyebilirim ki?… Bu kadar zayýf olmayý yakýþtýramýyorum kendime. - Henüz on sekiz yaþýnda- Topraða yakýþýr mý onu koynuna almak....
182 
 Bir Aný Defteri Buldum - 6  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bu bekleyiþ, öncekinden daha uzun sürdü. Bir aydan fazla bir süre Sibel’den hiç ses çýkmadý. Görüþmemeye karar verdiðini düþünmeye baþlamýþtým. Bu kararýna saygý duymaktan baþka yapacak bir þey yoktu. Üstelik böyle bir karar beni biraz da sevindirdi; çünkü baþkalarýnýn sýrlarýný öðrenmek ve bu sýrlarý saklamak zorunda olmak gerçekten büyük bir yüktü. O nedenle bu suskunluk beni rahatlattý.
183 
 Börekçi Þükrü - 2 (Son)  (seyfullah ÇALIÞKAN)

Deniz kýyýsýnda büyüyüp, ördek gibi iyi yüzebilen bir sahil çocuðunun denizde boðulmasý bana hep þaka gibi gelir. Belki de buna mistik bir yaklaþým eklemeliyim. Mademki biz denize aþýðýz, o da bize âþýk. Bu aþkýn mutlu sonlandýðý zamanlar olmalý. Deniz sevgilileri arasýndan seçtiklerini arada sýrada koynuna almalý. Aþk dediðimiz þey de her zaman kavuþamamayý anlatmamalý…
184 
 Not Defterinden Arta Kalanlar  (Ahmet Melih Karauðuz)

Yaþarken ölmüþ bir insanýn öldükten sonra yaþama hikayesi. Zor bir hayat, piþmanlýklar. Sýr bir arkadaþ. Ve tarihe kazýnan anýlar.
185 
 Tavþanlar ve Bir Ayrýlýk  (Haþmet Þenses)

Daha tavþanlarý görür görmez anlamam gerekirdi bir þeylerin ters gittiðini. Ýç paralayýcý bir þeyler vardý nedense hallerinde. Hayatlarýndan memnun görünseler de… bir býrakýlmýþlýk içindeydiler sanki.
186 
 Gökçeada 5 (Son)  (seyfullah ÇALIÞKAN)

Bir mahkûma nasýl hapse düþtün diye sormamalýsýnýz. Dinledikleriniz genellikle içinizi acýtýr. Ve gözbebekliniz yerde çaresizlik içinde gezinirken siz teselli olabilecek cümleler arar durursunuz. Halil köy kahvesinde çýkan bir kavgada adam yaralamaktan içire düþmüþ. Daha on altý yaþýndaymýþ. “Kavgadan sonra olay siyasi bir boyut kazandý. CHP ve AP davasýna dönüþüverdi. Bir kurban gerekiyordu. Beni seçtiler,” demiþti.
187 
 Ödemiþ Hamamköy Atatürk Çocuklarý Kütüphanesi  (Ömer Akþahan)

Öncülüðünü ve baþkanlýðýný Mesut Tim’in yaptýðý Köy Çocuklarý Kütüphaneleri Oluþturma Kültür-Sanat ve Dayanýþma Derneði Türkiye’de 40000 köye kütüphane hedefiyle baþlattýðý giriþimin altýncý ayaðýný bu kez Ödemiþ Hamamköy’de gerçekleþtirdi. Binlerce kilometrelik yol bir adýmla baþlar diyen ünlü düþünür gibi böylesine kutsal bir yolun da bir adýmla baþladýðý bir gerçek.
188 
 "Köprüler Üstünde Þaþýrdýðým Bir An; Yüreðin Arafta Atýyordu"  (Meryem Rabia Taþbilek)

-ba ayaklarý kýrýlmýþ bir Albatros gibi uçuyorum kýrýldýkça çoðalan çiçeklerle dolu uçurumlardan… acýsý hafiflesin diye kanatlarýmýn… -ba Açýk-kapalý bir çok kapý arasýna sýkýþtýðým bir demde alýp baþýmý gitmek istedim… Hayati kararlar vermem gereken bir arifede… Ve gittim… Tüm kýþlarýn kapýya dayandýðý bir “Aralýk”tan, giderek çoðalan, ruhumun soðuyan ve daralan kanallarýndan bir inþirahlýk nefesin ardýna düþerek… Topal bir duaydý benimkisi. Sýzýlarýmýn dinmesi ve yüzümde iðreti durmayan bir tebessümle geri dönebilmek için. “Yüreðim arafta atýyordu… Ayaklarýma bakýyordum, dönecekler mi diye…” Yol Düþleri/ Cemal Þakar
189 
 Keman Kutusu  (CANER TEK)

70'li yýllarýn yokluðunda bir babanýn çocuðuna verdiði en güzel hediye
190 
 Bir Aný Defteri Buldum - 15  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Birbuçuk saate yakýn bir süre dýþarýda beklemem gerekti. Çünkü Sibel fenalaþtý. Hemþireye haber verdim; o da doktoru çaðýrdý. Doktor, beþ dakika dýþarýda beklememi rica etti. Çýktým. Ayrýntýya giremiyorum, hatýrlayacaksýnýz Sibel’e söz vermiþtim.
191 
 Giritli Nevres Cafer Aða  (Özcan Nevres)

Nevres Cafer Aða on iki yýl cepheden cepheye sürülmesine ve çektiði onca çileye raðmen savaþa doymamýþ bir adamdý
192 
 Sýradaným Sýradan  (Haydar Köprülüoðlu)

Bað-Kur Baðýmsýz kuruluþlar düþünülerek, toplumun sosyal güvencesi olarak yasalaþmýþtýr. Bu düþüncenin içinde holdingler, fabrika ve en küçük iþletmelere dek, hatta doktor, avukatlýk, mühendislik gibi çeþitli meslek sahiplerini kapsýyordu. Bu en zengin grubun sosyal güvencesi, en az maaþ alan kuruma dönüþtürülmüþtür. Bu aptiaciz de Bað-Kur'lu, yetmiþ yýldýr çalýþan, 700 lira emekli aylýðý alan bir kulunuz. Yeterli pirim mi yatýrýlmamýþ, bir bakýma ne alâka. Doðumumu belirten ilk hüviyet belgem ilkokula baþlarken Ankara Nüfus Müdürlüðünden alýnmýþ, bu kayýt doðmuþ olduðum Sungurlu Ýlçeine 1931 olarak geçmiþtir. Bu þekilde pek çoðu gibi devletin iþine geldiði gibi kullanan bir nevi 'yaþar yaþamaz'ý durumunu düþürülmüþtür. Doðumumdan bugüne dek bütün iþlemler 1927 doðumlu iþlemi görürken, Bað- Kurdan emekli olurken, mahkeme kararýný yaþ düzeltme kabul ederek hatada ýsrar etmiþtir. Ýkinci hatalarý süresi içinde basamak yükseltmiþken, eksik para alýnmýþ bahanesiyle, basamaðýmýn yükseltilmediði bildirilmiþtir. SSK Sicil numaram 119580'dir. !950 yýlýndan önce çalýþtýðým kamu kurumlarýnda çalýþtýðým 'emekli keseneklerim' emekliliðe dahil edilmemiþtir. Yerimin darlýðýndan bu kadar yazabiliyorum. Saygýlarýmla.
193 
 Babamý Amcamda Buldum  (Oðuz Düzgün)

Bir amcam olduðunu duyduðumda çok da küçük sayýlmazdým.
194 
 Ulu Çýnar  (Hakan Yozcu)

Yol uzundu. Nedense hiç bitmiyordu. Kýrk dakika bana saatler gibi gelmiþti. Yüzüm gülmüyordu. Her zaman olduðu gibi þimdi þen, þakrak, mutlu deðildim. Etrafýmda gördüðüm her þey ve hiç kimse, pek hoþ, pek güzel gelmiyordu bu sefer bana. Bir umutsuzluk, bir acý bekleyiþ vardý yüreðimde. Sanki önümü göremiyordum. Bir saat sonrasýnýn neler getireceðini bilemiyordum. Önsezi yetimi kaybetmiþtim sanki. Sadece bekliyordum.
195 
 Hoþ Geldin Bartu  (Selda Eruzun)

Hoþ Geldin Bartu12-05-200513:10:03
196 
 Acý Acý Güldük  (Necmettin Yalcinkaya)

1 Kasým. Cuma. Yýl 1985. Bursa E Tipi’ den cezasý on iki ayýn altýna düþen Siyasi Tutsaklarýn, tarihinde ilk kez yarý açýk bir cezaevine gönderilmeleri… Mudanya. Sýcacýk bir sonbahar güneþi, parýldayan denizin yüzünü yalayarak geminin güvertesine çýkýyor, selam duruyor, gülümsüyor yüzümüze.
197 
 Ýçinden Arap Çýkan Kuyu  (Kâmuran Esen)

Hayali cihan deðen anýlar.
198 
 Ýki Eski Kayakçýnýn Son Mektuplarý  (Hulki Can)

Bir zamanlar uzak daðlarýn buzulsu kokularýný taþýyan, karlarý savuran, hülyalý fýrtýnalarýn durmadan kaynaþtýðý çok yüksek tepelikler, geniþ yaylalar vardý. Bu bomboþ tepelerin en yüksek noktasý Erciyes Tanrý katýna basamak, Tekir yaylasý tapýnak, kayak da yaþamýn ta kendisiydi. Ne alýnlarda çizgi, ne gönüllerde kaygý vardý. Rüzgarlar kanatlarý, karlý daðlar yuvalarýydý.
199 
 Deli Kýzýn Dönüþü  (asivemavi36)

aslýnda herkesten bir parça hatýra var kýrlangýç dizisinde, hepimizin yaþamýndan kesitler...buda onlardan biri
200 
 Metin Ol, Metin  (GAMZE AKARCA)

METÝN OL, METÝN Adým Metin. Yirmi dokuz yaþýndayým. Bir ilaç firmasýnda týbbi delegelik yapýyorum. Bekârým. Göbeðim yok. Kýz arkadaþým da yok. Felsefeyle ilgileniyorum; ama felsefeden pek anlamýyorum. Tüm yarýþmacý arkadaþlara baþarýlar diliyorum ve ben yarýþtan çekiliyorum.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Kemer
Timur KOHEN
Öykü > Aný
Torunum
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Keriz
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Kardeþim...
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Kapýcý
Kamil Erbil
Öykü > Aný

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.