..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevginin ölçüsü ölçüsüz sevmektir. -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Aný
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Solucanlý Çorba
Gülten Aðrýtmýþ
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk

Arkadaþý bisikletini sürmektedir. Arkasýnda otururken birden çýðlýk atar. Arkadaþý pedallarý çevirmeye devam eder. Çýðlýk bitmez. Baðýrýr arkasýnda oturan. Durur. Bisikletin arka tekerleðinin içine ayaðý sýkýþmýþtýr. Oturanýn ayaðý tekerin tellerinin içine takýlmýþ. Çevrilmiþtir. Ayaðý tellerin arasýna sýkýþmýþ ayakkabý ve ayaðý parçalanmýþtýr. Ayakkabýyý yýrtmýþ atmýþ üst deri ve ayaðýn etlerini içine almýþ; ayaðý parçalamýþtýr teller. Arkadaþý

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Aný
221 
 Ya Vicdaným Ya Ýþim  (Mustafa Arif Razgartlý)

Yine eþim Kemoterapi den çýkmýþ dinlendikten sonra hastaneden çýkmadan fakültenin acil giriþ katýndaki kafeteryada hem dinlenip hemde bir þeyler atýþtýrmak istedik.
222 
 Bul Karoyu Al Parayý  (seyfullah ÇALIÞKAN)

Bayram olmasa kalbini kýrardým. Dua etsin ki bu gün bayram. Buldunuz tabi benim gibi eþeði binin sýrtýna bakalým. Allahsýzlar, merhametsiz köpekler… Seksen yaþýndayým ben, boru deðil, tam seksen. Hala benim avucuma bakýyorlar. Bu yaþtan sonra çalýþsam ne olur, çalýþmasam ne? Utanmýyorlar. Yüzleri köpek derisi mübareklerin... Benden deðilse bile insan konu komþudan utanýr. Hiç utanma arlanmalarý kalmamýþ. Sýtký sýyrýlmýþ bunlarýn. Yuh size be yuh… diyordu.
223 
 Ýki Bardak Çay  (nazlý usta)

Her "iki bardak çay"ýn ayný olduðunu kim söyleyebilir ki?
224 
 Kabadayýlýk da Gitti Elden Netekim  (Cafer ÞAHÝN)

1970'li yýllarý anlattýðým çok nefis diye taltif edilen bir öyküm
225 
 Səni Sevirəm  (Hediyye Þefaqet)

Ev adam, çöl adam, uçurum adam...
226 
 Pantolon  (Engin Yavuz)

Çaylarýný yudumlayýp, dolunaya karþý birer sigara yaktýlar, hala büyüklerinden gizli sigara içiyor olmanýn heyecanýyla.. Sonra türküler söylediler birlikte, sesleri ovada yankýlandý: “Derdim çoktur hangisine yanayým Yine tazelendi yürek yaresi Ben bu d
227 
 Hani Benim Gençliðim Anne  (Hilâl Erboyacý)

Ah! Ümit, sen ne inanýlmaz bir gemisin. Sonsuzluða açýlan bir yolculuða çýkmýþ gibiyim. Artýk korkmuyorum. Umutlarýmý yeþertecek , tutunacak dalým var.
228 
 Ablam  (Yeþim Þahinkaya)

"...Ablam, gün geçtikçe iyice saldýrgan olmuþ, hatta evdeki eþyalarla yetinmeyip, bizlere ve eve gelen insanlara bile saldýrmaya baþlamýþtý. Annem artýk baþ edemiyordu. Babam da akþam eve gelince, aðýr ellerinde çýrpýnan ablamýn sessizliðiyle iyiden iyiye çýldýrýyor, evi savaþ alanýna döndürüyordu. Ben ise bebeðimle köþeye çekilip, olan biteni anlamaya çalýþýyor, korku içinde aðlýyordum. Ama ablam hiç aðlamýyordu!"
229 
 Mahkemede Bir Gün  (derya eðilmez)

Saat 10.40,adýmlarýmý hýzlandýrýyorum. Gerçi duruþma saat 11.10 da,olsun erken gitmekte fayda var.Sanki heyecanlanýyor gibiyim,kendimi yokluyorum hayýr heyecan falan yok.Bu halimi çok seviyorum.
230 
 Sabun, Makas, Çömlek  (Ceren Emre)

Ve çocukluðumda sadece birkaç sene görüp tanýyabildiðim halde, bütün altý yaþ içtenliðimle sarýlýp, artýk yaþamadýðýný bile bile "Edik Nine sen mi geldin?" diyemem ona...
231 
 Bankamý Boynuzladýlar  (Hardal Biber)

Gagasýnda kundaða sarýlmýþ bir bebek taþýyan; konacak baca arayan bir leyleðin kabarma resmi iþli, tahtadan, dört köþe kumbarayý babam bir iþ dönüþü evrak çantasýndan çýkarýp önüme koymuþtu.
232 
 Gökse  (Hilâl Erboyacý)

‘ halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi olmaya devlet cihanda bir nefes sýhhat gibi.’
233 
 Akþehir Deresi Suskun Akar  (Nebi AKGÜNGÖR)

Akþehir ve Çocukluðuma dair anýlarda kalanlar... Akþehir deresi suskun akar, geçmiþin mayýslarýndan arta kalan son selleriyle, Ýðdeli Dede’nin güneybatý yönündeki eski kale kalýntýsýnýn altýndaki Yazýcý Köprüsünde coþarak ve derenin kýyýsýna inen her sokak boyunca yüksünmeden devþirdiði eski ve maðrur bir tarihin izlerini de yanýna katarak… Dere kenarýnda molozlarýn oluþturduðu yükseltinin suya bakan tarafýnda çatal gövdeli, topraða emanet duran bir söðüt, selin oluþturduðu göletçiðin içindeki eski kale kalýntýsýný korumak ister gibi geniþ ve koyu gölgeler sunmuþ.... Etrafta suyun þarýltýsý ve þakalaþan kuþlarýn seslerinden baþka seste yok, ortalýkta kimselerde. Yol kenarýnda toza bulanmýþ ve meyveleri dallarýnda kurumuþ diken dutlarý kortej oluþturur gibi dizilmiþler. Daðdaki tek katlý evlerin sýralandýðý dar ve dönemeçli yollarýn çýktýðý patikalar yabani diken otlarýyla kaplanmýþ.
234 
 Bundan 12 Sene Öncesi...  (cem yýlmaz)

Mutsuz çocukluklar romancýlar yaratýr der büyük usta Lessing... Bu da bir gün yazmak istediðim romanýn ufak bir parçasý olsun istedim.
235 
 Hacý Aziz  (Selim Adým)

Yaþanmýþ bir hayat hikayesi
236 
  kahveli sütlü þeker  (nihal tezcan)

Yüreðimde anlatamadýðým ve anlayamadýðým bir acý vardý. Kalbimde bir þeyler daralýyordu. Sesler itici geliyordu, sessizlik ise boðucu…
237 
 Ýnatla Aþk  (Serpil Baþak)

"Biliyorum, limon gibi sýktým sabrýnýzý. Tükettim ve atýl ettim okuma dürtünüzü. Özür, özür, özür! Galiba ben de, dibine düþmüþ bir armudum ve dalýndan koptuðuma benziyorum. Hangi yazý türüne girer bu anlattýklarým? Ya da, düþer mi bir kalemin torbasýndan izlek diye? Uçlarýna aþk kalemi asýlmýþ iki kanadýn mavi rüzgârlar yazmak için çýrpýnýp durmasýný anlatmak; kimin aklýna, ne estirir? Bilmiyorum. Ben, sadece babamý anlatmak istedim.)
238 
 Fizik Ötesi Servisler  (Sinan Yýldýrým)

Günlerden Salý, normal bir gün, her zamanki gibi sabah kalkýp kahvaltý yaptýktan sonra doðru okula. Ýlk dersleri hiç sevmezdim zaten ve her zaman uyumakla uyumamak arasýnda sýranýn üstüne kollarýmý koyup baþýmýda kollarýmýn üstüne tabiki, öðretmen sanki masal anlatýrdý bende dinlerdim. Genelde benim bu ilgisiz tavrýma bozulurdu öðretmenler.
239 
 Bim ‘de Eski Sevgiliyi Görmek...  (Murat Çengel)

son patitoyu da attým aðzýma ve bim’e doðru yola …çýktým. zaten iki adým ötesi bim. annemin terliklerini giyip çýkayým lan dedim, kim iki saat þimdi baðcýk baðlayacak. ama olgun bir erkek insanda eðreti duran þeylerin baþýnda anne terliði geliyormuþ canlar ben bunu anladým.
240 
 Gecenin Zifiri Karanlýðý, Sis ve Sancý  (Numan Kurt)

Bayramlarda Ya da gurbetten geldiðimizde Onlardý bizi baðrýna basanlar Basmasalar da baðýrlarýna Sevgiyle bakanlar Þimdi nerede mi onlar Artýk yaþamýyorlar "

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Kemer
Timur KOHEN
Öykü > Aný
Torunum
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Keriz
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Kardeþim...
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Kapýcý
Kamil Erbil
Öykü > Aný

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.