..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kurguyla gerçek arasýndaki ayrým, kurgunun mantýklý olmak zorunda olmasý. -Tom Clancy
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Aný
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa “Ýsa, senin arkandayýz, Murat, Muzaffer ve ben, sen kafaný yorma.” Balkonda sigara içiyordum öðleden sonra, güneþ var ama serindi hava, yaz bir türlü gelmedi, yaðmur, sel, her þey can sýkýcý. Kadýnlar, kýzlar can sýkýcý, çocuklar þeytan. Güzel, iþe yarar bir þey yok gibi. “Neden geldim hayata, bu ne iþ?” Bir yaþamak derdidir gidiyor. Ne istersem, en elde etmek istersem diþimle týrnaðýmda bir mücadele vermem

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Aný
341 
 Bardaktaki Ihlamur Aðacý  (Betül Yiðin)

"O da sinirlenirdi ki bazen, camdan perdeye vuran gölgesini deðiþik þekillere benzetirdi beni korkutmak için karanlýk gecelerde. Kasýtlý yaptýðýna inanýyordum bunu, aksi halde bir aðaç dalý nasýl olur da bir kediye,bazen bir ata ya da daha da fenasý aðzýný açmýþ bir cadýya benzeyebilirdi ki!.."
342 
 Kýrlangýç Hatýralarý - III  (asivemavi36)

bembeyaz bir gemiydi çocukluðumuz, mavi bir denizde…tahterevalliden yelkenleri, kaykaylardan güverteleri, atlý karýncalardan tayfalarý… bayram sabahlarýnýn esintisi dolardý yelkenlerine ,dönme dolap gibi dolanýr dururdu bayram panayýrlarýnda…
343 
 Yola Çýktýk Bir Kere (2)  (Aysel AKSÜMER )

Yaz gelince yüklüklere kaldýrýlan aðýr yorganlar gibi gökyüzü de tüm aðýrlýðýný bir sonraki yýl kullanmak üzere kýþa býrakmýþtý. Gökyüzü açýk bulutlarý ile sere serpe uzanmýþlar gibiydi. Onlar da sanki ince bir pikeyi bile kaldýramayacak kadar özgür ve hafif olmak istiyorlardý.
344 
 Yufka Yürekliyim  (Müfide Decdeli)

Ama olsun,güzel zaten olmuþ. Deðiþmek ne mümkün.
345 
 Bana Raký, Peki'ye Kek...  (Nuri Ziya Aral)

Masanýn ortasýndaki kayýk tabakta uzanan, neredeyse iki kiloluk Gridanýn, birkaç gün önceki bereketli seferimin avlarýndan olduðuna, hiç kuþkum yoktu. Yine bir kayýk tabaða oturtulmuþ ve yenecek yeri kalmamacasýna yakýlmýþ Istakozun, alevli servis amacýyla Pis Murtaza'nýn motosikletinden çekilmiþ, yaðlý benzinle tutuþturulduðu na da... Ama nedense, suratýma doðrultulmuþ koca tabancanýn arkasýndaki deli bakýþlý ihtiyarýn, tetiði çekebileceðinden, kuþkulanmýþtým doðrusu. Delikanlýlýk cesareti mi, yoksa aptallýk mý bilmem, herifin gözlerine bakarak, öylece dikiliyordum. Yerime oturmaz sam, beynimi daðýtacaðýný söylemesine karþýn... “Ne olur, dinle onu...” diyerek yalvaran, aðlamaklý sesini duymuþtum, masanýn diðer ucunda oturan Pis Murtaza'nýn. Saðýmda oturan ve henüz suratýna bile bakmadýðým diðer herif ise, “Dediðini yapar...” diye inleyerek, paçamý çekiþtiriyordu. Korkmak için bahaneye sýðýnma gereði görmüþ olmalýyým ki, Rosalie geldi birden aklýma. Yanýmda olsa, ne yapardý acaba? Haykýrýrdý herhalde. Güzel dudaklarýný alabildiðine ayýrýp, hiçbir þey söyleyemeyen sesiyle, haykýrýrdý. Ben de, sesinin neye benzediðini öðrenirdim böylelikle... Rosalie yanýmda deðildi yazýk ki ve daha fazla da bakamamýþtým, ihtiyarýn kan oturmuþ aklarýnýn içerisinde demirli, küçücük yeþil gözlerine. Aniden baþlayýp bütün vücudumu saran titremeyi belli etmemeye çalýþarak, usulca çöktüm iskemleme. “Hah þöyle...” dedi ihtiyar da, yerine oturup, tabancasýný elinin altýnda olacak þekilde masaya býrakýrken. Sonra da Murtaza’ya döndü, “Hadi bakalým Pis, tazesinden bir þiþe kap gel, delikanlýya…”
346 
 Gerçek Sevgi  (Emine SEVÝNÇ ÖKSÜZOÐLU)

Ayþe hanýmýn tesadüfen rastladýðý yaþlý bir çifti ve bu çiftin sevgisinin büyüklüðü anlatýlmaktadýr.
347 
 Durmuþ  (Haþmet Þenses)

Gelip gördükçe, uzaktan tanýdýkça sevmeye de baþladým.
348 
 Bir Þubat Gecesi Ýstiklal Caddesi ve Günlerden Cumartesi Saat Sabahýn Dördüydü  (Mudi Beya)

Kumkapý' nýn Arnavut kaldýrým taþlarý buz tutmaya baþlamýþtý... Hava soðuktu... Seyrek, küçücük ve titrek kar taneleri, kardan çok kýraðý parçacýklarýna benziyor ve yere düþmek istemiyor gibi yatay hareketler yaparak dans ediyorlardý.. .Sýra sýra mekanlardan klarnet ve akardiyon sesleri yükselmeye baþlamýþ, ortalýða yoðun bir anason, balýk, kebap, baharat gibi onlarca çeþniden buram buram kokular yayýlýyordu... Kumkapý gene bir haftasonu müdavimlerini aðýrlamaya hazýrlýklýydý... Her bir iþyerinin önünden geçerken temiz giyimli delikanlýlar davranýþlarýyla, ' Baþýmýzýn üstünde yeriniz var, dercesine içeri buyur ediyor ve bir çalýþaný, ortaðý ve ya sahibi olduklarý dükkanlarýyla gurur duyduklarýný belli ederek özgüvenlerini ortaya koyuyorlar ve özgüven aþýlýyorlardý gelip geçenlere...
349 
 Maltýz Keçim Elmas  (Özcan Nevres)

Daha içeri girmeden sokak kapýsýndan baðýrdým. Baba anne bana biraz süt versene diye
350 
 Katýksýz Ekmeklere Umut  (Seda Han Doukas)

Yirmidört saat yaþayan, uðultusu dinmeyen sesiyle herkesin kulaðýna farklý naðmeler fýsýldar tren istasyonlarý. Kiminin yüreðine ayrýlýðý daðlar, kimine vuslatýn o ýlýk nefesini üfler. Bana ise, içinde o hüzünlü çocuðu yaþatan dedemi hatýrlatýr...
351 
 Gece Kontrolü  (Nur Gayretli)

Evlerimize gitmek için hepimiz ayrý ayrý otobüs duraklarýmýza yönelirken bile bunu konuþuyorduk. Bu arada ne kadar dolaþtýðýmýzý kestiremiyorum, ama þundan eminim ki; yorgunluktan ölüyordum!
352 
 Bizim Köyün Hasan'ý  (Murat Mehmet UÐURLU)

Orta boylarda, boynu boðazý birleþmiþ halde, oldukça besili cüssesiyle deliliðinin yaydýðý korkuyu birkaç katlayacak bir görüntü sergiliyordu. Taþý sýksa suyunu çýkaracak gücü kuvvete sahipti.
353 
 Can Kuþum  (Nells)

Aðlýyordu sahibesi hýçkýrýklarla kuþ anlamýþ gibi konuverdi sahibinin omuzuna gözlerinden akan yaþlarý içiyordu
354 
 Ýnsanlýk Öðrenilebilir mi?  (Sabah ÇAKAN)

Ýnsanlarý tanýmadan görmeden ne olduklarýný nasýl olduklarýný bilemeyiz ve ön yargýlarýmýzdan kurtulmanýn tek yolu bence önyargýlý olduðumuz insanlardan insanlýk öðrenmektir ..
355 
 Yalnýz Adam Öyküleri  (Betül Yiðin)

"Orada, bir kýzýn durmuþ,hayatýnýn filmini çektiðinden haberi olmayan adam, yine kafasý önünde kalkardý aðýr aðýr ve kasaya doðru giderdi her gün yaptýðý gibi. O kalkar kalkmaz masayý temizleyip küllüðünü boþaltmak için yönelirdim kalktýðý yere. Her gün sayardým yine üþenmeden küllükteki sigara izmaritlerini. Biir,ikii,..."
356 
 Realite  (Haydar Köprülüoðlu)

Ýnsan unsuru mesafe alýrken inanýlmaz hatalar yapýyor. Terörün tohumlarýný eken bu hatalardýr. Terörün sonu gelecektir. Yeter ki insan üstüne oynanan oyunlarda Ülke adaleti hata yapmasýn. Saygýlar.
357 
 Bir Yaz Sabahý Ardýndan - Gün  (Yýldýz L.Karakaþ)

Ne mutlu, bulutsuz , güneþli bir yaz sabahý ardýn dan gelen günün ve akþam üstlerinin keyfini yaþayanlara..
358 
 Üç Küçük Sayfa  (Nur Gayretli)

"Ýlk günden ayný sýralarý paylaþarak baþladý lise hayatýmýz. Her yeni þeyi beraber gördük, yaþadýk. Umarým hep bu þekilde de devam eder hayatýmýz, beraberce."
359 
 Yunnak, Deðirmen, Kömbe  (Numan Kurt)

“Þimdi Gölyeri,Kuruhüyük kaldý mý?” demiþtim bir yazýmda.
360 
 Umutlar Hiç Bitmemeli  (SÝNAN KARAKAÞ)

Onu gördüðümde parkýn bir köþesinde bankta, ellerini yüzüne koymuþ kara kara düþünüyordu.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Kemer
Timur KOHEN
Öykü > Aný
Torunum
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Keriz
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Kardeþim...
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Kapýcý
Kamil Erbil
Öykü > Aný

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.