..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gene gel gel gel. / Ne olursan ol. / ... / Umutsuzluk kapýsý deðil bu kapý. / Nasýlsan öyle gel. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Aný
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Hikayeler
eylül
Deneme > Yüzleþme

Hikayeler okumayý sevmiþtim. Baþka dünyalarýn giriþ kapýsýydý onlar. Oralarda kalmayý hiç düþlememiþ, kaçýþ planlarý yapmadan gezmiþtim. Bazen gülümsemem kahkahalara dökülmüþ, kimi zaman hýçkýrýklarýmý tutamamýþtým. Hikayeler güzel; eðer kalbimi hoplatan, ruhuma sarýlan, kelimeleri lal býrakan ise… güzeldir hikayeler. Zaten onlarý çok uzun zaman önce sevmiþtim. Çocukluðumda dýþarýyý seyretmek için pencerede dakikalarca kalýrdým. Oysa e

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Aný
61 
 Keçileri Kaçýrdýk!..  (Seyfi Çelikkaya)

Orman köylerinde bulunan 16 bin kýl keçi ile birlikte il genelindeki tüm keçileri kaçýrdýk. Bugün hayvancýlýk adýna yeni adýmlar atabilmek için debelenip, duruyoruz...
62 
 Çaki, Çakmak, Býcak, Tarak  (seyfullah ÇALIÞKAN)

Meriçli kalabalýða döndü. “Yahu bu gâvur, Makedonca bile bilmiyor.”dedi. Kalabalýk birden gülmeye baþladý. Sonra “Ben insanlýðýmý yaptým. Adým Hýdýr, elimden gelen budur.”deyip kendisi de gülmeye baþladý. Bu lafýn üzerine kalabalýk makaralarý iyice koyuverdi. Toplananlar aradýklarý eðlenceyi bulmuþlardý. Etrafýndaki kalabalýðýn güldüðünü gören yabancý adam da gülmeye baþladý. Ama o elbette kalabalýðýn aksine neye güldüðünü bile bilmiyordu.
63 
 Davetsiz Misafirler  (Hakan Yozcu)

Kimdi bu kiþiler? Nasýl insanlardý? Ýyi insanlar mý? Kötü insanlar mý? Ne amaçla evime gelmiþlerdi? Gerçekten satýcý mýydý bunlar? Güvenli mi idiler? Güvenli olduklarýna ne kadar emin olmalýydým? Çünkü bu tür dolandýrýcýlarýn, geçmiþte kapýlara kadar gelip yalan söyleyip aldatarak vatandaþlarý soyduklarý, dolandýrdýklarý biliniyor.
64 
 Iskadro  (Hakan Yozcu)

Ayaðýmdaki küçük dediðim nokta, her geçen gün büyüyor, büyüdükçe çoðalýyordu. Ayaðýmýn üzeri küçük küçük noktalarla dolmuþtu. Zamanla bu noktalar birleþiyor ve kocaman bir yumru oluþturuyordu. Ne yapacaðýmý bilemiyordum. Yumru büyüdükçe, bot da ayaðýma dar gelmeye baþlýyordu. Iskadro denilen bu siðillerin yakmakla geçtiðini biliyordum.
65 
 Millete Taziye  (Haydar Köprülüoðlu)

Elli bir yýl önce millet oyuna konulan ilk vesayet, Türk Siyasetinin dönemeç noktasý ve Milletçe taziyemiz.
66 
 Gel Mezarýma Ýþe Oðlum  (Emine Piþiren)

Bankadaki iþimiz bitince boþ koltuklara oturup beyefendi ile biraz sohbet ettik. Emekli bir memurmuþ. Çocuklarýnýn her biri farklý þehirlerdeymiþ. Eþi öleli çok olmuþ. Yalnýz yaþýyormuþ. Dizlerinden ameliyatlýymýþ. Gözleri izin verdiði sürece kitap okumayý çok severmiþ. En çok da Rýfat Ilgaz ve Aziz Nesin Kitaplarýný okumuþ. Hala onlarý bir kaç sefer okuduðunu söyleyince onu daha çok sevmiþtim.
67 
 Biz Üç Kardeþ  (Kâmuran Esen)

Çocukluðumda; hemen heryerde oyun oynayabilirdik. Tarlada, bahçede, harman yerinde, çeþme baþýnda, derede, ýrmakta ( çamaþýrhanede), samanlýkta bile...Nerde olursa.
68 
 Þark Bülbülü  (Hakan Yozcu)

Yaþlý bir þairin gemi yolculuðu
69 
 Bir Aný  (mehmet avcý)

Zamana göre Çocuklarýn durum mukayesesi
70 
 Ýpotek  (Kâmuran Esen)

Yaþamýmdan bir kesit........
71 
 Hasan Dede III  (Onur Ömer Dara)

Güneþ yavaþ yavaþ bulutlarýn arasýndan yükselmeye baþlarken penceremden içeri sýzan enerji ýþýnlarýný yüzümde hissedebiliyorum. Ama nedense hiç uyanasým yok bu sabah. Yine de Hasan Dedenin yataðýnýn altýndaki delik benim yerimde durmamama neden oluyordu. Yüzümü yýkamak için odamdan çýkarak banyoya doðru yürürken salonun penceresinden dýþarýdaki kalabalýðý fark ettim. Polis ekiplerine Zabýta ekipleri de katýlývermiþlerdi. Ýþ yavaþ yavaþ ciddiye biniyordu. Hemen yüzümü yýkayýp üstümü hýzlýca giydikten sonra neler olup bittiðini öðrenmek için Hasan Dede’nin evinin önündeki meraklý ve telaþlý kalabalýðýn içine girdim. Tüm mahalleli oradaydý. Hiç kimseyi takmayan ve kimseyle doðru düzgün muhabbeti olmayan ayný zamanda tüm mahalle tarafýndan ateist olduðu için dýþlanan Yýlmaz Amca bile o kalabalýðýn içinde meraklý gözlerle bakýnýyordu. Birden bir zabýtanýn telsiz sesinden ayný þu sözleri duydum. “Kalabalýðý daðýtýn yýkým ekipleri geliyor. Tamam” “Anlaþýldý. Tamam”
72 
 Göçümüz Var  (Esma Uysal)

Cumartesi yük kamyonu eski evimizde bize ait ne varsa yükleyip getirdi. Her þeyi mi? Asla! Maddi boyutuyla bize ait olanlar geldi belki ama nerede bizim yaþanmýþlýklarýmýz? Gül yüzlü kýzýmýzýn bebekliði nerede kaldý, ilkokula baþladýðýmýzda hecelerimiz sinmiþti duvarlarýmýza, eþim askere gittiðinde bir tek o duvarlar þahitti gözyaþlarýmýza. Ayný duvarlar, yavrumuzun geceleri bizden kalan pijamalara sarýlýp yattýðý yalnýz gecelerinin sonunda, onun kalp atýþlarýyla karþýlamýþtý bizi Hac’dan döndüðümüzde.
73 
 Bir Kalkýnma Öyküsü  (ömer akþahan)

Yýl 1981: 12 Eylül’ün ortalýðý tozu dumana kattýðý; bir çok devlet memurunun asýlsýz ispiyonlarla saða sola savrulduðu acýlý günler. Sisli bir Kasým günü hiç beklemediðim kararý duyunca, ister istemez sarsýldým, hýncým bir an öfkeye döndü.
74 
 Doðup Büyüdüðüm Semt  (Haydar Köprülüoðlu)

'Gün Aþýmý, Ankara Anýlarý kitabýmdan alarak birkaç paragraf ekledim. Saygýlar.
75 
 Fatma Öðretmen Beni Severdi  (seyfullah ÇALIÞKAN)

Fatma öðretmen beni severdi. Ama Osi o kadar zýrlayýnca hiçbir þey yapmadan duramazdý. Mecburen beni tahtaya kaldýrdý. Bütün sýnýfýn gözü önünde týrnaklarýný kulak mememe geçirdi. Bir daha kimseyle kavga etmeyeceðime yemin ettirdi. Osi’den de özür dilememi istedi. Mecburen her ikisini de yaptým. Öðretmenin keskin týrnaklarý kulaklarýmý delecekti. Olsun ama yine de çok acýmadý. Çünkü Fatma öðretmen beni çok severdi. Sadece sýnýfa yapýlan yaramazlýklarýn cezasýz kalmayacaðýný göstermek istemiþti.
76 
 Hafýzam Beni Nasýl Yanýlttý  (Kâmuran Esen)

Siz siz olun, büyük lâf etmeyin...........
77 
 Biyografimin Coðrafyasýnda Gezintiler  (seyfullah ÇALIÞKAN)

Pazartesi sabahý babam beni erkenden uyandýrdý. Her zaman baþýnda gezdirdiði, güneþten iyice solmuþ, lacivert rengi beyaza dönmüþ yün beresini bana giydirdi. Beni her zaman týraþ eden kasabamýzýn en usta berberi Cicim Hasan’a gönderdi. “Parasýný verdim. Seni erkeden dükkanda bekliyor.”diye de ekledi. Sabahýn saat yedi buçuðunda berber dükkanýna gittim. Dükkan gerçekten açýlmýþtý ve berber beni bekliyordu
78 
 90"larda Çocuk Olmak  (Fatih Mehmet Mirza)

Çocuk olmak, Ailemiz vardý bizim, sabahlarý bize kýzarmýþ ekmek üzerine yað süren annemiz, ananemiz vardý. Bize bakan ananelerimiz, babaannelerimiz, bizi kýzdýran teyzelerimiz, þair dayýlarýmýz, hayta kardeþlerimiz, akþam gelirken elleri ekmek dolu dedelerimiz vardý bizim. Mutlu bir yuvanýn neþesiydik biz, en sevilen, en deðerli olan, en kýymetliydik, tek kelime ile her þeydik biz. Küçüktük ama koca yüreðimiz vardý bizim, içine dünyayý sýðdýrdýðýmýz sevgi dolu yüreklerimiz vardý bizim, sahte olmayan gerçek sözlerimiz vardý, yalandan arýnmýþ. Çocuktuk ve çocukluk yapýyorduk hayata aldýrmadan, bazen kýrýldý kalbimiz bazen bozuldu büyümüz ama her þeyden öte sevgimiz vardý bizim.
79 
 Avni Ýle Bayramlaþtýk  (Hakan Yozcu)

Her sene yýlbaþlarýnda hindiler, tavuklar kesiliyor. Bu hindiler, tavuklar hayvan deðil mi? Ýspanyada matadorlarýn katlettiði boðalar ve kafasý çekiçlerle patlatýlarak avlanan fok balýklarý, Çin’de kesilen köpekler hayvan deðil mi? Ýnsanlýk tarihi boyunca hemen bütün dinlerde kurban uygulamasý mevcut olmuþtur. Aralarýnda biraz farklýlýklar bulunmaktadýr ama yine de kurban sürüp gelmiþtir
80 
 Benim Ankaram  (Þule Sencer Töreci)

Sýhhiye'deki Adliye Sarayý'nýn yerinde Tekel Depolarý var o günlerde bir de Tekel çalýþanlarýnýn lojmanlarý. Enerji Bakanlýðý; Bakanlýklarda, bugünkü Yargýtay binasýnda, Pertol Ofisi Kocatepe Camii'nin oralarda bir yerlerde. Ama camii falan yok daha. Tepeyi yok etme aþamasýndalar henüz, camiiyi kondurmak icin patlattýklarý her dinamitle Petrol Ofisi'nin camlarý þangur þungur...

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Kemer
Timur KOHEN
Öykü > Aný
Torunum
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Keriz
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Kardeþim...
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Kapýcý
Kamil Erbil
Öykü > Aný

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.